..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aný
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aný
201 
 Anadolu Ruhu  (Hasan Bahar)

Anadolu'da her zaman dünyayý þaþýrtacak bir hoþgörü vardýr. Bu konuda Prof.Dr. Hütteroth'la yapýlan bir konuþmadan yola çýkarak bir örnek anlatýlmaktadýr.
202 
 Sarayköylünün Dondurmasý  (Fadime Özkaya)

Öðrenim gördüðüm þehrin insanlarýndan bir manzara... Hafýzamda aný olarak canlanacak günlerden biriydi. (Denizli)
203 
 Çöpçatan...  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Bir ay öncesine kadar çalýþtýðým çay ocaðýnda, benim yerime iþe alýnmýþ olan Nuri ile tanýþtým. Benden bir iki yaþ daha büyük gösteren Nuri’nin iþi gücü müzikti.
204 
 Ýbriðim Olmadan Asla!  (asivemavi36)

Evimizden bir misafir daha eksildi. Ýbrik eksildi evlerden Ýbrikçiler eksildi zanaatkarlarýn içinden.... Sonra tenekeciler çarþýsýnda birkaç dükkan daha kapandý açýlmamak üzere.
205 
 Beyaz Melekler  (Hakan Yozcu)

Ve hastanedeyim. Ben, arabadan hemen aþaðýya iniyorum. Ýki büklüm, ellerim kucaklarýmda birbirleriyle kenetlenmiþ... Hastanedeki görevliler beni o halde görünce hemen koþuyorlar. Tabii tanýyanlar da var aralarýnda beni... Ýlgi oldukça büyük... Tüm kapýlar sonuna kadar açýlýyor adeta... Hemþireler koþuyor, "Donuyorum, beni ýsýtýn diyorum..." Fakat, kat kat giyinmiþim... Kazak, ceket, palto ve bir battaniye...
206 
 Cesaretim Yok HOCAM…!  (nihal tezcan)

Geç kalmayýn. Ýçinize doðan bir hissi bertaraf etmeyin,susturmayýn. Belki içinize doðan his karþýnýzdakinin bu dünya da göreceði son sürpriz olabilir. Onu bu fani dünya da küçük bir sürpriz den, sevinçten mahrum býrakmaya hakkýnýz yok benim gibi…
207 
 Toto 1  (seyfullah ÇALIÞKAN)

O yýllarda neredeyse bütün çocuklar yoksuldu. Aramýzda varsýllar olmadýðýndan belki bizler deryadaki balýk misali yoksul olduðumuzu bilmezdik. Yoksul olmanýn en kötü tarafý elbiselerinizin eski ve yamalý olmasý, sofranýzda lezzetli yemeklerin bulunmamasý deðildir. Yoksullarýn anne babalarý çok sinirli olur. Ve onlarýn çocuklarýnýn payýna ekmekten çok dayak düþer.
208 
 Bir Yaz Gecesi  (Mustafa Arif Razgartlý)

Gözlerimi kapayýp bir baþladým ama ondan sonrasýný hatýrlamýyorum. Neden sonra kendime geldiðimde klarneti masanýn üstüne koyarken kimseden ses seda çýkmýyordu.
209 
 Çocukluðumun Yeþil Duraðý  (R. Eylül Aktaþ)

Çocukluðumun yeþil sokaðý, annemin sabun kokulu elleri, yanaklarýma batan babamýn kirli sakalý, güvende olduðum, sýðýndýðým, bahçesinde güller açan evim... Her yolculuk bir þekilde götürür beni oralara. Yaþlý ceviz aðacýna týrmanýp dallarýn yaprak
210 
 Bir Liderin Hazin Sonu  (Haydar Köprülüoðlu)

En ufak birim insan ve aile, Devletin bir parçasýdýr. Kamuoyu yaratarak bir ülkenin rejimini deðiþtirmek, hiçbir ülkenin hakký deðildir. Libya'nýn % 95'i çöldür. Ralli yaparak çölünden geçilir de, bu yönüyle Libya'ya bir çözüm gelmezken, % 5'lik bölümündeki çözümsüzlükle uðraþýlmýþtýr. Muammer Kaddafi akýllýlarýn delisidir. Zaman bakalým ne gösterir. Saygýlar.
211 
 Tip Tip Tipsizler…  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Biz de, “6.Filo Defol!” diye sloganlar atarak, Amerikalý askerleri denize döken üniversiteli abilerimiz gibi bir eylem düzenlemiþtik iþte: “ÝÞÇÝ MEMUR ELELE, GENEL GREVDE!”
212 
 Bir Rüya Ömür Boyu Sürer mi?  (Ýnci Çiçekoðlu)

Güneþi kim buzla kapladý?Her kimse çýksýn ortaya! Sýcak günlerin umudunu insanlara bahþeden sonra da hiç acýmadan kalplerinin sýcaklýðýný çekip alan, insanlarý sarý günlerin altýnda tir tir titreten kimse hüküm giymeli!Hüküm giydirilmeli! Sizin hiç uyanm
213 
 Kedi Deli ve Tren  (kemal pismisoglu)

Zaten kullaným amacý gereði kasvetli, yorgun ve uykulu mekanlardýr istasyonlar. Oysa ayrýlýklar kadar kavuþmalara da þahittir bu taþ duvarlar. Fakat iþe hüzün neþeye galip geldiðinden, bir fýçý beyaz boyayý bir bardak siyah gri yapmaya yettiðinden, istasyonlar hep hüzünlüdür. Aðlamalýklý…
214 
 Tren Yolculuðu...  (Ulaþ Tuzak)

Tren kalkmadan 1 saat öncesinde almýþtým biletimi ve bu zamaný yiyecek biþeyler almak için deðerlendirdim.. alýþveriþimi bitirip geldiðimde ise hala yarým saatimin kaldýðýný görünce bu zamaný yerimde oturarak geçirme kararýna vardým ve alsancak garýnýn tarihi mimarisi içerisinde peronuna yanaþmýþ olan trenimde 3. vagon 21 numaralý koltuðuma gelip oturdum ve bitirme projesi için yazmam gereken raporun kaynakçasýna göz atmaya baþladým..
215 
 Anneanne...  (Kemal Yavuz Paracýkoðlu)

Çimler altýnda unutulan anneannenin hakký olduðu ileri sürülerek peþine düþülen miras davasýnýn ise unutulacaðý yoktu....
216 
 Davetsiz Konuk - 3 -  (Emine Piþiren)

Bir ara "sahildeki o yaþlý adamýn aþina mavi gözleri" yine aklýma düþmüþtü. Kimdi? Ve hala kimliðini çözemediðim bir sýrrýn beynimdeki geri dönüþ-ileri dönüþ filmin þeritlerini sararken eþim aðzýma pirzolayý uzatýp; "Daldýn yine tabaðýndakiler hala duruyor,yine nerelerdesin?" diye sorduðunda o ana yeniden dönmüþtüm.
217 
 Haydiii Gevrek Gevrek Akþam Simidiii...  (Mustafa Arif Razgartlý)

Anneannem avludaki ahýrda akþam üstü ineði saðarken ben ahýrýn kapýsýna oturur onun saðmasýnýn bitmesini beklerdim. Saðma iþlemi bittikten sonra ýlýcacýk sütü kovadan bir tasla alýp bana içirirdi.
218 
 Anýlarýmýn Dallarýnda Bir Hüzün Tomurcuðu  (Emine Piþiren)

Yüreðimden bir çýðlýk kopmuþtu adeta. Hýzla ikinci kez yanýmdan geçerken, o açýk pembe þiþkin meme uçlarýndan kan, “fiskiye” gibi sütle birlikte fýþkýrmaktaydý.
219 
 Ah Ýbrahim/ Kara Gözlü Ýbrahim/ Göklerden mi Geldin?/ Yýldýzlardan Mý?..  (Vildan Sevil)

Dýþarda kalan, yalýnayak baþý kabak, kýçlarý açýkta, elinde bir dilim kuru ekmekle koþturan diðer çocuklara ya en büyük çocuk ya da aileden birileri bakar. Bebek geldiðinde bu çocuklardan beþ yaþýndan küçüðü varsa o da annenin yanýndadýr. Çoðunlukla mutlaka vardýr bir çocuk daha. Ýki çocuk arasýnda yaþ farký, iki üç yýlý geçmez genellikle.
220 
 Üniforma  (Mehmet Sinan Gür)

Bu kýsa bir askerlik anýsý ve öyküsüdür.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kemer
Timur KOHEN
Öykü > Aný
Torunum
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Keriz
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kardeþim...
Kamil Erbil
Öykü > Aný
Kapýcý
Kamil Erbil
Öykü > Aný

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.