..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Simten K. Ataç




29 Ocak 2002
14 Þubat Öyküsü - 1  
Aynanýn erkek tarafýnda var olmak

Simten K. Ataç


Hadi hiç vakit geçirmeyin. Söyleyin sevdiðinizi. Zamanýn aranýza neleri ve kimleri sokacaðýný asla bilemezsiniz. Bir baþkasýnýn masasýnda bir kadeh þarap içmekten daha kolay olacaktýr böylesi.


:CFBE:
Adam çok heyecanlýydý. Evinden çýkarken aynada tekrar baktý kendine. Beðenmiþti görüntüsünü. Zaten beðenmese de yapabileceði pek bir þey kalmamýþtý , evden çýkmadan önce. Uçaða yetiþmek için telaþla dolmuþtu yüreði , duraktan çaðýrdýðý taksi bekliyordu kapýda. Pek fazla eþya almamýþtý yanýna , küçük bir çantasý vardý sol elinde. Sað elinde kucaðýna doðru bastýrýp sýký sýký tuttuðu bir kutu vardý. Pembe bir kurdele ile baðlanmýþ ve büyük özen gösterildiði belli olan bir kutu.

Trafik , kalabalýk , bir sürü aksilik derken binmiþti uçaðýna ve yerleþmiþti koltuðuna. Uçak indiði zaman vakit kaybetmemek için küçük çantasýný bagaja vermemiþ , ayaklarýnýn altýna yerleþtirmiþti. Pembe kurdelelere bezenmiþ kutu hala kucaðýnda duruyordu. Derin bir nefes alýp , baþýný koltuða yasladý ve gözlerini kapatarak gönül gözlerini hayallerine çevirdi.

Uzun bir yýl geçirmiþti , sevgiden uzak kalmaya çalýþarak. Onun , Aklýndan hiç çýkmayan hayali en sonunda galip gelmiþti korkularýna. Gitmeli , onu bulmalý , sevgisini sunmalýydý. Bu büyük bir sonuçtu genç adam için , kendini tebrik ediyordu sevgisi uðruna yollara çýkma , hiç bilmediði yerlerde onu arama cesaretini gösterdiði için. Bütün yýl boyunca , reddedilme , istenmeme korkularý ile sessiz kalmýþ ve aramamýþtý Onu. Ve o da aramamýþtý genç adamý. Hissediyordu sevildiðini ve beklendiðini. Günlerce uðraþtýktan sonra genç kadýnýn adresini bulabilmiþti. Adresi yazdýðý mavi kaðýdýn cebinde olduðundan emin olmak için yokladý cebini. Oradaydý. Kaðýt kaybolursa endiþe ile defalarca okuyup ezberledi adresi. Kalbine kazýnmýþ aþktan baþka bir de adres vardý artýk hafýzasýnda.14Þubat’ta , Sevgililer gününde kapýsýný çalacaktý aþkýnýn , elinde bir tüp orkide ile. Saf aþkýn temsilcisi olan Orkide þans getirecekti onlara.

Uçak iner inmez bir taksi daha buldu kendine ve mavi kaðýdý uzattý þoföre doðru. Adam adresi dikkatle okuduktan sonra , hafifçe kafasýný salladý ve aracý çalýþtýrdý. Artýk çok az kalmýþtý onu kucaklamaya. Geçtiði hiçbir yolu görmüyordu genç adam , aklý tamamen karþýlaþacaklarý ana kilitlenmiþti. Heyecanýndan söylemeyi planladýðý tüm sözleri unutmuþtu.

Nihayet kapýnýn önünde duruyordu. Zili çalacak ve hasret bitecekti. Biraz sakinleþmek için , içinden ona kadar saydý. Sað eli zilin üzerine uzandý ve bir an tereddüt ettikten sonra parmaklarý buluþtu zil ile. Zilin çalmasý ile kapýnýn açýlmasý arasýnda geçen birkaç dakika bir ömür gibi gelmiþti. Gülümseyen yüzü ile açtý kapýyý , uðruna hayatýný vermeye hazýr olduðu kadýn. Gülümsemesi önce þaþkýnlýða , sonra da aðlamaya dönmüþtü. Genç kadýn , adamýn boynuna sarýlmýþ , sarsýla sarsýla aðlýyordu. Adamda býraktý duygularýný gözyaþý olup akabilsinler diye.

Kýsa bir an sonra , genç kadýn toparladý kendini önce. Bu kadar duygusal davrandýðý için özür diledi adamdan , özlemiþ olduðunu ve þaþýrdýðýný söyledi. Delikanlý yadýrgamýþtý kadýnýn konuþmasýný , hiç sevindiðinden , mutlu olduðundan bahsetmemiþti kendisini gördüðü için. Tam soru soracak olduðu anda , içerden bir erkek sesi duydu. Kadýn , kolundan tutup içeri çekti genç adamý “Gelsene , içeriye. Kusuruma bakma lütfen. Gerçekten çok þaþýrdým seni görünce karþýmda “diyerek . Adam , duyduðu erkek sesi ile silkelenmiþti adeta , korku dolmuþtu kalbi. Kadýn , mumlarla aydýnlatýlmýþ bir odaya aldý adamý. Özenle hazýrlanmýþ yemek masasýnda oturan bir adam ayaða kalkmýþ , elini uzatýyordu. Kelimeler gidecek bir yerleri yokmuþ gibi oturmuþlardý boðazýnýn ortasýna. “Eski bir arkadaþ” sýfatý ile tanýþtýrýlmýþtý masadaki adamla. Masadaki adamýn ise sýfatý yoktu. Her þey sabit deðil miydi ki. Sevgililer günü , mum ýþýðý ve baþ baþa. Üstelik bu adamýn sað parmaðýnda da , sevdiði kadýnýn parmaðýndaki yüzüðün bir eþi vardý. Hemen masaya genç adam için de servis konuldu ve birlikte yemek yediler. Adam, yemeðin sonun getirmek için kendini sýkýyor , sýktýkça nefes alamýyordu. Vurulmuþtu , parçalanmýþtý. Yemek biter bitmez , birisi ile buluþmasý gerektiðini bahane ederek izin istedi , ev sahiplerinden. Genç adamý uðurlarken derin hayal kýrýklýðý ile öylesine aynanýn önüne býraktýðý pembe kurdelelerle bezenmiþ kutuyu uzattý diðer adam , “herhalde buluþacaðýnýz haným için bir hediye. Yazýk olur unutursanýz” diyerek. Teþekkür ederek aldý gerisin geri eline kalbinin üzerinde taþýyarak getirdiði kutuyu. Sevdiði kadýnýn yüzüne son bir kez baktý , kokusunu içine çekerek öptü ve vedalaþtý.

Genç adam , binadan koþar adýmlarla çýktýktan sonra arkasýna bakmadan yürüdü boþ sokaklarda. Ýlk bulduðu çöpe kalbindeki yükü attýktan sonra gözyaþlarýnýn peþi sýra yürümeye devam etti .



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
14 Þubat Öyküsü - 4
14 Þubat Öyküsü - 3
14 Þubat Öyküsü - 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak
Sevginin Anahtarý
Hamam Sefasý
Sen, Ben ve Dolunay
Ýstanbul Boðazý'ný özlemek
Gönül Desenli Kilim
Ölümü Ýlanlarda Arýyorum.
Bir Ülkenin Anatomisi
Avýný Asla Küçümseme
Daðlarda Ýlk Nefes

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
Otogar Hikayeleri [Deneme]
Önyargýlarýn Gölgesinde [Deneme]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.