..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > MeRCaNDeDe




24 Mayýs 2004
Eskisi Gibi Deðilim.  
MeRCaNDeDe
Þimdi ayrýlýðýn derin zamanlara vurulmuþ prangalar gibi.Çehremde çözümü zor bilmeceler.Enginliðin, derinliðin esrarý bakýþlarýmda.Ýçimde uykusu olmayan geceler....


:BIJJ:
Hayat bana oldukça aðýr bu aralar.
Ne hayallerimin çetelesine bir çentik atabiliyor nede elimden kayýp gidenleri engelleyebiliyorum.Eskisi gibi deðilim.Yanlýzlýk katlanabildiðim tek dostum þimdi.Gittiðinden beri kalabalýklarda sessiz bir hal aldý.Ýkliminde avunduðum bir sýðýnaðým yok.Bir dokunuþunla tüm engelleri aþabilecek bir gücüm olurdu seninle.
Gözlerimde hüzünlü buðular.Dudaklarýmda ürkek bir titreme.Herkes gibide deðilim.Ne küfredebiliyor nede sesimi yükseltebiliyorum.Ýsyansýz bir hicraným var.Bir urgan gibi boynuma asýlý tevekkülnamem.
Bu ayrýlýðý hiç anlamadým.Yüreðimi sonsuza dek sýzlatan bu gidiþi hiç tanýyamadým.Yüzümde yaþamýn sevincide yok.Bakýþlarýmda boþluklara can veren tebessümlerde.Biliyorum ki benim katlanmam gereken bir imtihansýn.Nedenler niçinlerle yoðunlaþmýþ sorularýn girift bir bilmecesini çözüyorum sensizlik ile.
Bu kadar sevilirmi diyen dostlarýma karþýn acý tebessümler tülleniyor yüzümde.Çoðu zaman ellerim cebimde ne kadar deðer vermiþim sana nasýl deðiþtirmiþim seni düþünüyorum.Üzerimdeki yükün aðýrlý ile bilerek çýktýðým bu yolun gergefleri içerisinde müdafasýz ve isyansýz seviyorum seni.Oysa ne ayrýlýðý hakettim nede vefasýzlýðý.
Gelip geçici duygularlada sevemezdim seni.Baþkalari gibi hayatýn üzerine tükenmez kalem misali sürtünmeyide beceremem.Sessiz sedasýzdýr benim hüznüm.Kalbimin aðýrlýðý,ruhumun yorgunluðu eskisi gibi deðilim.
Toy bir sevdanýn kimliðini taþýmýyorum yüreðimde.Taþýdýðým bir ömre bedel yüzümde aðaran vuslatýn ümidi.Görüpte farkedemediðim ayrýlýklarý ayaklarýmýn altýnda çiðnerken hissedebilmeliydim o aðýtlarý.Aþký en iyi ayrýlýklar anlatýr bunu iyi anladým.
Þimdi ayrýlýðýn derin zamanlara vurulmuþ prangalar gibi.Çehremde çözümü zor bilmeceler.Enginliðin, derinliðin esrarý bakýþlarýmda.Ýçimde uykusu olmayan geceler.
Bir yerlerde bir þeyler kaldý eksik veya fazla.Öyle iþlemiþsin ki yüreðime söküpte atamýyorum.Dudaklarýndan çýkan her söz beynimde bir uðultu.Sözlerin hep buruk bir gülümseme býrakýyor
Bu çekip gitmenin bir sonu olsa keþke.Verlýðýný varlýðýmda hissetsem yeniden.Sen gibi elimden kayýp gidiyor hayallerim.
Eskisi gibi deðilim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Tebrikler
Gönderen: Guvercin / Ankara/Türkiye
27 Mayýs 2004
Kaleminize, yüreðinize saðlýk. Çok güzel bir anlatým. Sevgi ve saygýlarýmla..

:: Btien aþk
Gönderen: Gökçe Dölek / Ýstanbul
27 Mayýs 2004
Yalnýz deðilsin buna emin ol.... Ayný duygularý yaþayan o kadar çok insan va rki ben dahil...Ne kadar yazsakta beceremiyoruz aþký yaþamayý. En güzel aþk biten aþkmýþ. ben bunu anladým...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anlayamadýðýn
Bülbül'ün Gül'e Hicraný
Yüreðimin Rengi
Ne Bileyim Böyleyim Ben Ýþte...
Üzgünüm…
Elveda Pýnar Gözlüm
O'na
Ýçimdeki Derin Hüzün
Hoþçakal Alýnyazým
Sükut Sureti 1

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ördüðüm Kalýn Duvarlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Derinden Sessiz [Þiir]
Anlýycan Hepimiz Býraktýðýn Gibiyiz. [Þiir]
Hicran Dökülür Haziran Sarkýtlarýndan [Þiir]
Sen [Þiir]
Siyahlara Alýþmýþ Mazimin Kaldýracaðý Bir Renk Deðilsin. [Þiir]
Buðulu Sevdam [Þiir]
Seninle Denizler Geçiyor Ýçimden [Þiir]
Sitem [Þiir]
Sevgi Dünyam [Þiir]
Matem Yüklü Sýla [Þiir]


MeRCaNDeDe kimdir?

Bir Savaþçýdýr Kalbim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
ÜMiT YASAR OGUZCAN-MURATHAN MUNGAN -ALÝ ÇOLAK-SUNAY AKIN-CAN YÜCEL-AHMED ARiF-ÖZDEMÝR ASAF-BARIÞ KURAN-ÝBRAHÝM TENEKECÝ-ATÝLLA ÝLHAN-MEHMET ERDOÐAN-ALEV ALATLI-Birkan Askan-Binnur Edisan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MeRCaNDeDe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.