..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > selim koç




21 Ekim 2011
Ruh Ýklimleri  
selim koç
"ýstýrap yüklü son havadislerden bir gazete kupürü düþüyor ruhumun burkuntularýna."


:BBIB:
1.
Benzimin solduðu akþamdý.akþamlardan düzyazý gibi bir akþamdý.aþkýmdý rüyalar.olduðum yere sýzdýðým zaman dilimleri.mezardan çýkýþý yapýlan tümceler pasaport alamadýðý için çoktan kaldýlar kapýnýn önünde.orda üþüdüler,orda olgunlaþtýlar.nedense.hiçbir izin izi yok.nedense.ondansa.
Ya bundansa.
Ýklim sýcak paltolar geçiþe kapalý ve geçiþ soðuk.ýstýrap yüklü son havadislerden bir gazete kupürü düþüyor ruhumun burkuntularýna.
2.

Saat iki mobese kameralarý takipte.önümüzde viski kadehleri.usulca çekip çýkacaðým biraz sonra.not elimde.
Þeref e “þerefe” dedim az önce
Az sonra bir bulut doðabilir
2006 yazýydý ve hava müthiþ sýcaktý.bulutlar doðuma yakýn.zihinler tutsak.
“notu alýyorsun arabanýn kapýsýndan içeri atýyorsun ve sonra ön koltuktaki ceketi alýp çekip gidiyorsun.tamam mý þeref”
“tedirginim” diyor biraz sonra çýkýyor.hava kararmak üzere ve ýsý yoðun.

Hangi yýldý 1984 olmalý.bir polis otosu geçiyor önümden.korkuyla irkiliyorum.gözlerim kararýyor.olduðum yere yýðýlacakken yanýma gelenleri itip yalpalayarak uzaklaþýyorum.aranýyorum.hüznü arýyorum.
Düþüncemden bir an sýyrýlýyorum.þeref çoktan uzaklaþtý.
3.
Bilgisayar çalýyor scorn grubunun bir albümü.çýðlýk ve kan.gelmediði belli olan o an.bir sürüþ.bir hüzün bir öldürüþ.o cezaya kurban.saat sabah dokuzbuçuk.üçbuçuk atmakta ahmaðýmsý hayaller.hala yaþýyormuyum hey tanrým bana biraz hayat borcu ver ve beni ýslat.ayýlmam gerekiyor
4.
Bardan dýþarý fýrlýyorum.bir kadýn peþimden geliyor ve pardösüsünün altýndaki silahý çekiyor sana aþýðým ama þimdi gitmeliyiz diyor sivriliðini sýrtýmda hissediyorum. sivri bir söz gibi beynime þiþler giriyor.kasým ayý yaðmurlu.bulutlar kavram yüklü notlara benziyor ama kusmuyorlar, biriktiriyorlar.anlam bir çizgi ve ünlem.

Baðýrsam son kuþlar da geçse ilk kar geçse buradan.burdan buz gibi insan kütleleri geçse.hiçbir þifreyi tanýmasam.varolan bir yokoluþ yokolan bir hükmediþ.bitmeyen bir hak ediþ.neyi hak ettiysem yoktu.

Kadýn karanlýk bir köþe baþýnda beni zorla öpüyor.durduracak oluyorum.silahý hissettiriyor.alnýmdaki terle yaðmur çiftleþiyor.bambaþka bir sývý akýyor gözlerime.gözlerim kanarken baktýðý alemi terk ediyor.

“sorgudan sonra seni seveceðim” diyor.var mý böyle bir an belki yok belki ben hiç ben olmadým þimdiye dek.bu hayal sanki gerçek.sanki buluttan aþaðý akýyorum ama aþaðýsý diye bir þey yok.nereye düþüyorum.iþte öyle bir þey


“iþte öyle” demiþti en son þeref.son sözüydü. vampirler tarafýndan kaný çekilirken yanýmda.bana dokunmamýþlardý sorgudan nötr çýkmýþtým.


5.
Sen sözün sonuncu sunduðu suskun serinliktesin
Ben bensiz baðlarla bozulmuþ bayaðý bir bamtelindeyim

Aðlar aðlar aðlar biri aðlar hep pencereye gider aðlar
Maç kuyruðunda aðlar sinemada aðlar görünürken aðlar gözlerken aðlar

Denetlenirken aðlar mimlenirken,uyurken,seviþirken,reddederken,terk edilirken aðlar

Birileri bakar biri aðlar öylesine.aðlar çekilir hayatlarý kýskývrak yakalamýþ aðlar
Boy boy umut umut, hüzün hüzün çekilir aðlar.çekik gözler gibi ilginç bakar.dolanýr perþembelere Cuma.üç harfliler musallat olur zamana

Yük sensin der sinekler.
6.


Þeref ceketi alýyor.o sýrada araba hareketleniyor.irkiliyor.ona bakýyorum oturduðum yerden.araba havaya uçuyor.þeref son anda yere atýyor kendini Yeþilçam filmi gibi ölmüyor.gerçek bu mu kim bilir.bir tuzak olduðu kesin.

Ýkinci moda geçiyoruz.tuzlu sokakta buluþuyoruz.gerçekle rüyanýn iç içe geçtiði bir mekan üstümde yýkýk dökük giysiler elimde tesbih.þarabý benden alýyor þeref ve “hüzne buradan gidilir” diyor.
“Hangi yokluk bitirilebilir” diyorum.

Tüm cereyaný hissediyorum þimdi beynimde.ilk yakalanýþým 1984 evet yukarda anlatmýþtým.çatýda.tüm çatýlar vurgunumdur benim.tüm aydýnlarýn bittiði yerde karanlýk…

Yalpalar yalpalamaz yakalanmýþtým hayata.

Þeref te az sonra yakalanacak oraya gidecek zebra cennetinde kuþtüyü rüyalarla ölecek.delirecek.plan 2 uygulamada.komitedeki sýzýntý karþý tarafta araþtýrmada.neresi içerisi hangisi dýþarýsý.ceset kokuyor tüm bahisler.

Pardösüsünde yýkýmým gizli o sezgi dolu o yanmýþ o silik kadýn o silahýný doðrultmuþ kadýn.
“fiili tarihte görev alanýný niye terk ettin” diyor
“hayýr tüm gölgelerin üstünde hayal olarak vardým” diyorum
“gölgelerin bölgesinde derin kayýplarýn oldu.özeleþtiri yarat yoksa seni sevme duygumu infaz edeceðim”
“ama ama bu deðil bu þekilde deðil,anlamýyorsun”
“anlam da ünlem de sensin beyaz kazaklý varoluþum benim” diyor ve beni zamanýn çalýnmýþ ve bilinmez anýyla sorguya býrakýyor yani kendimle.

7.
Öðlen bir.derin bir þarap mahzeninde uyanýyorum.ayaklarým kokuyor.13 gündür içiyorum.günler birbirine girmiþ olmalý hayýr takvime bakýyorum 19 gün mü? olabilir mi.varsayým evet kapalý varsayým.
Kendi kendimle bir açýkoturum düzenlesem diyorum.bu hikayenin sonu yaklaþtý dostum diyorum kendime.
Anlam yýðýnlarý üst üste parketmiþ.ve ben yapayalnýz gecenin yataðýnda günlerce bir hayalde…hayallerde mi desem acaba.sönmez yokoluþ ve bulutlarda.
8.

1984 e geri dönüyor gibi olalým ister istemez.yanýk kokan cesedimden yani ölmemiþ ve diri cesedimde bir albeniye fýrlarken ruhum o sözlerin o yenilgilerin ve o baharda sonra bilmem kaçýncý hüznün gölgesinde dans ederken

Komiser sorguda deve yükü istiyor altý üstü koyun yükü kurban veriyorum.

Bu sorgu son demlerini yaþayan bir vazgeçiþ.ayaklarým gökyüzünü dövüyor.yere büyük bir azý diþi tükürüyorum.sözler beynimin kývrýmlarýnda hapsoluyor.her cereyanda kasýlan bir rüzgar evlere zamansýz izler sunuyor Ýstanbul sabahlarýnda…

Þeref bu denemede yani namý deðer plan2 de iflas bayraðýný çekecek bu doðru mu?müzakere yerinde kurgulayamýyacak hayal komitelerini.yok olurken bir mum ýþýðýnda ben de tüm rüyalar gerçek olsa diye debelenirken,sýcak þarap kokusu ele verecek tüm iklimlerimi.

O kadýn beni hiç öpemeyecek ve kendi iklimini kursuna dizecek.basit itiraflar gelecek bende.ve bir köþeyi dönerken bir diðerinin nerde baþlayýp nerde bittiðin bilemiyeceðiz.

1984 öyle geçecek.cereyanlar ateþe ateþ mezara dönerken tüm sorgularda ayný gülüþ ayný beter betimleme va acý ve de o insan varoluþunun tüm sakatlýðýný yazacak duvarlara.ýsla ýslak.
Hayalim ölecek.ama bültenlere ve fokurdayan telsizlere intihar olarak geçecek…

9.
Ne iþim olabilir hayatla benim ne zamaným olabilir.oldukça karamsar bir sahadan iyimser rüzgarlara esinti beslemesi yaparken hayata yakýt ikmali yaparken;yalpalarken boy boy.
Zaman iç güveyi girmiþtir acýya.onsuz olamayacaktýr.tüm sarhoþ beyinlerin intihar eden her kývrýmý bir hücre evi oluþturacaktýr.

Her okunduðunda yenilenecektir.nasýl anlýyorsak.peynir gibi delik deþik ayakkabý tabaný gibi.ama peynire pençe vurulmaz oysa ayakkabý tabaný öyle deðil.herþey midede,ortada deðil tabanda bitmek üzere kurgu olmuþ.bu kesin bir hayal artýk.hayal alemi…

Baðýntýlardan sizler de alýn ey iklimlerim…

10


Þeref in dün bir caddede giysileri ve ölü notlarý bulundu ve eklemek gerekirse bir de suçlarý.suçlarý saç örneklerinden tespit edildi.hayal komitelerinin karþý yakadaki bir hücresi tarafýndan çalýnmýþ ve bir meçhuldeydi.bense bir þarap mahzeninde.

Silahýný ve ömrünü bana doðrultmuþ o kadýndan tam üç sanrýlý yýl sonra…

o gün o kadýnla o sorgudan aniden yeni baþlayan bir köþeye sinecek ve ömür boyu hayal birliklerine teslimi reddederek þerefle yeni bir birikim hücresinde üç yýlý plan 1 ve 2 yi hazýrlayarak geçirecektim.

11
Zaman yerkürenin naif bir kýzýllýðýdýr diyorum.þarap mahzeninde þarapsýz üçüncü günüm az sonra dýþarýda yeni bir hüznün peþinden gideceðim.el ve ayaklarým ve bilincim normal.alan açýk,ýslattým kendimi.sabun kokuyorum.

Beni bekleyen caddeye pencereden selam veriyorum.
Þarap kokuyor en sarý iklimler,en sert,acý ve soluksuz iklimler.
Yavaþ yavaþ ayýlmýþ hayalleri ayak üstüne kaldýrýyorum kendimi ise rafa…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sürrealizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
O Aþk Sokaðýnda Yaþýyor
Kabuslarýn Krallýðý
Hýz! Diðer Tarafa...
Yoldaki Ýþaretler
Z (Son Düþ)
Kavanozdaki Adam
Çapraz Gece

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazdýklarýma Ýnanmanýzý Ýstemiyorum Kuþaðý
Kaptan Reisin Seyir Defteri
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 2. Koþmak Zamaný
Karanlýðýn Ortasýndaki Adam
Gözlerini Kapat ve Onbeþe Kadar Say
Zaman Alevsizdir!
Tüm Karþýlýksýz Aþklara Yönelik Eylem Hazýrlýðýndayken Operasyon Yedim
Parantez
Sceptic Age
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 1. Yürümek Zamaný

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhun Belgesi Düþtü Pencereden [Þiir]
Güz Kurusu [Þiir]
Soðuk [Þiir]
Ýslam ve Sosyalizm [Bilimsel]
Ýnsan ve Diyalektik [Bilimsel]


selim koç kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim koç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.