..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gerilim > selim koç




2 Nisan 2012
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 2. Koþmak Zamaný  
selim koç
"Yaþam bizlerin eseriydi.onu bunaltýmýzdan saðan ýþýklarýmýzýn eseriydi."


:BJBH:
1.
Kesin söyleyebilirim.kesin diyorum inanýn ki.dost kafenin içinde sabah ölü bulunan üniversiteli o genç benim.evet o gece oradaydým sanki.bir his,imge gibi..ölünün yüzünü, çýkarýlýrken göremedim sabah.ben geldiðimde dost kafeye, ölüyü bulan kýz hala çýðlýk çýðlýðaydý.donakalmýþtým.o an oraya sabah gelen herkes tutulmuþtu.o an diyorum.belki o an anladým ben,onun ben olduðunu. ölen genç bendim.ben bir ölen varlýktým.ben kendi ölümümü yaþýyordum böylesine.çakýlakaldým ruhumun bir yerlerine.

Ertesi gün gördüm fotoðrafýný gazetelerde maktulun.yüz ifadesi simamý andýrýyordu.size yemin edebilirim! Cebinden çýkan þiir benimdi.senelerce önce lisede ajandama yazmýþ ve sonra o ajanda tuhaf bir biçimde ortadan kaybolmuþtu bir Pazar günü.týpký bu Pazar sabahý gibi.gazeteler þiiri yayýnlamýþtý.
“Fakat/ Böyle bulmuþtu aldanmýþtý öncesi/ sonsuz çýldýrtýcýydý/bitmeyecekmiþ gibi/pazarlarý anlardýk geçiþin kapalý olduðunu/izlerde bir belirlilik yoktu…

2.
Bana baktým arkamdan geliyordu.geceydi,soðuktu ve sýrtýmda yeþil bir parka vardý.bana yaklaþýyordum elimde býçakla.sonsuz uzay ve ýþýklarla yansýyorduk benle ben.ayrý ayrý silüetim vardý sanki biri jupiterde bir satürnde.

Durdum.bana yüzümü döndüm.önce yürüdüm bana,sonra koþtum.koþtukça uzaklaþýyordu silüetim ama hiç kýpýrdamadan. geri çekilen zum gibi.elinde bir býçak,diðer elinde bir kitap vardý.baðýrdým ama ses hiçbir yere gitmedi.havada parçalanýp binalarýn arasýna daðýldý.arkamý döndüðümde ise ben ayný mesafeden takibe baþlýyordu.

3.
Sentetik bir akþamüstünün ardýndan baþým kutulanmýþ gibi,dost kafenin yolunu tutmuþtum.kafe adeta bir hayaletler süitini andýrýyordu gözlerimde.duvarlarda ak sakallý ihtiyarlarla,kara sakallý korsanlarýn asa ve kýlýç vuruþmalarý gölgeleniyordu sanki.ölenin abisi ile konuþuyordum hayatý hakkýnda.herþey ayný ya da benzerdi.düþünceler,yazýlanlar,okunanlar ve yaþam çizgisi.hepsi beni çaðrýþtýrýyordu.

Adama düþündüklerimi söyledim.saçma buldu.özür dilerim gitmek zorundayým dedi ve gitti.herhalde ölüm olayýndan çok fazla etkilendiðimi düþünüyordu.onun geçmiþteki bir yasak iliþki ya da uyuþturucu vs.gibi nedenlerle öldüðünü ya da öldürüldüðünü düþünüyordu.kendini býçaklamýþ olma ihtimali -ki çok yakýn mesafeden saplanmýþtý- üzerinde de durdu.gidiþiyle birlikte kafenin bu günlerde azalan müþterilerine bakmaya baþladým.gözlerim karþý masadaki iki kýza takýldý.tuhaf görünüþleri vardý ve sanki bir yerden tanýrmýþým gibi.ruhum ise ölüm olayýna takýlmýþtý.kýzlardan biri rahatsýzlýðýný belli etti.fazla dalmýþ olacaðým.kendime geldim ve sokaða fýrladým.sokakta ilk gördüðüm çelimsiz bir dilenciydi beni görünce nedense telaþla uzaklaþtý.çýkýþ hýzýmdan mý korkmuþtu bilmiyorum.arkadan kasiyer yetiþti.hesabý unuttunuz!

4
Camýn önünde bir biblom var.soðuk bir adamýn biblosu.bana bakýyor sanki,alaycý.bende sertleþiyorum ona karþý.þafak yeni söküyor,ay batýyor.evin içinde dolaþýyorum sonrasý.adýmlarým gittikçe hýzlanýyor ve duvara çarpacak gibi oluyorum.hýzla üþüyorum gidip geldikçe.biblo beni suçluyor camýn yanýnda.elime geçirdiðim bir kül tabaðýný sallýyorum biblo kaçýyor.arkadan cam þýngýrdýyor.

Araþtýrmalarla iyice bunalýyorum.ayný ya da benzer þiirler.ilk çýktýðým kýzýn son sevgilisi.yýllardýr takýldýðým dost kafede ölüm ayný tarihlerde ayný cezaevi,ayný suçtan tutukluluk. sadece farklý bloklar.evinde bulunan 212.sayfasýna kadar okunmuþ bir kitap.geçende bir arkadaþtan aldýðým ve 212. Sayfada býraktýðým kitabýn aynýsý.sadece iki yýl önceki basýmý.kendimi yaþýyorum kendimin ardýndan.ilk sevgilim ve onun son sevgilisi “ilginç ama rastlantý sadece.simalarýnýz dýþýnda hiçbir benzer yanýnýz yok.uygar senin gibi deðildi.hýrçýn,agresif,aktif,hatta ruhsuz..oysa sen onun tam tersisin.benzer þeyleri yaþamanýz gerçeði deðiþtirmez. Bence ilginç ya da rastlantý deðildi.her þey bende saklýydý.þafaklarýn doðuþundaki bende,seviþen bende,sýkýlan bende,travmalara boðulan ruhumda..

5.
Gecenin kovalamacalarý sürüyor.ay güneþe sürüyor.gök yere sürüyor.sokak karanlýk.ben beni tehdit ediyor.caddeyi geçiyoruz hýzla ve arkamdan gelecek beni seziyorum.koþmanýn zamaný olduðunu görüyorum.bir maðaza var caddenin sonunda.arkama bakýyorum bir kez daha.elimde bir þiþe görüyorum.maðaza molotoflanýyor.sesler yankýlanýyor kulaklarýmda tekrar tekrar.bana bakýyorum ve gülüyorum.gecenin adýmlarýyla ileriye ve geriye kaçýyorum.ben yakýyor ve gülüyor bana son kez bakarken.cebinden bir býçak çýkartýp bana atýyor.yanan maðazanýn alevleri yansýyor býçaða.ýþýl ýþýl parlýyor.kalbime giriyor,ruhumdan çýkýyor..

Yaþam bizlerin eseriydi.onu bunaltýmýzdan saðan ýþýklarýmýzýn eseriydi.bendeki benin son yapacaðýydý bilinmezliðe kadar.keyifli bir akþam yemeðinden kalan tatlarýn dengesi.þarabýmdan aldýðým son kan gibi yudumda gecenin ak sakallarýný görüyorum.

6.
Cenazeyi bir köþeden izliyorum.vakitler öðleni gösteriyor.bir ezan sesi depremleþtiriyor mezarlýðý.kendi cenazemden fýrlayan bir insan olarak o þiirin aklýmda kalan devamýný mýrýldanýyorum.hatta mýrýldanmakla kalmýyorum.bir kaðýda yazýyor ve cebime atýyorum.

Onun susuzluðunu görüyorum.istenmeyiþlerini ben de içime çekiyorum.ayný bira bardaklarýnda þafaklýyoruz.ayný topraðýn sýcaklýðýný duyacaðýz nihayetinde.çakallar tepelerde toplanýyor her akþam ve o büyük kaldýrýmlarýn gürültüsünü duyarak uluyorlar adeta.denizden gelen küçük ýþýklar yeni günü algýlamamýza bakýyorlar.telaþlý ve çekingen öpüþler o yeni güzlere uzanan.sývýlaþan ve buharlaþan güzellikler kalmýyor böylesine.

Mezarýn üstüne býrakýyorum þiirin devamýný cenazeden sonra ve hýzla uzaklaþýyorum.tanýþtýðým yeni bir dünyayla buluþmaya gidiyorum.þiir mezarýn üstünde kýpýrdýyor ve güneþle harbe giriþiyor.cesur yeni dünya benimle koþmak istiyor.koþ benimle! Koþ! Koþ! …

Nice tanýþlarýn esiri olduk/istemeden aldýk yýlan zehirlerini damarlarýmýza/sonra onun bile tutkunuyduk/tekrar tekrar ölür/ve canlanýrdýk/dirilmezdik bu canlanmayla/yeniden doðardýk/hep düþledim duvarýn öte yanýný

rüzgar bendeydi ben de rüzgarda.gerisi: koþmak zamaný…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gerilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karanlýðýn Ortasýndaki Adam

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazdýklarýma Ýnanmanýzý Ýstemiyorum Kuþaðý
Ruh Ýklimleri
O Aþk Sokaðýnda Yaþýyor
Kaptan Reisin Seyir Defteri
Kabuslarýn Krallýðý
Hýz! Diðer Tarafa...
Gözlerini Kapat ve Onbeþe Kadar Say
Yoldaki Ýþaretler
Zaman Alevsizdir!
Z (Son Düþ)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhun Belgesi Düþtü Pencereden [Þiir]
Güz Kurusu [Þiir]
Soðuk [Þiir]
Ýslam ve Sosyalizm [Bilimsel]
Ýnsan ve Diyalektik [Bilimsel]


selim koç kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim koç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.