..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > Özcan Nevres




15 Eylül 2001
Ayrýlýk Acýsý  
Özcan Nevres

:ACIE:
Yabancýsý olduðum bir kentte iþ için bulunuyordum. Kaldýðým otelden çýkýp çarþýya doðru yürürken Ýçinde bulunduðum karamsarlýða uygun bir þarkýnýn naðmeleri dalga dalga geliyordu kulaðýma. Sesimde þarkýsý aþkýn figan olup gidiyor. Terkedilmiþliðin acýsýný hafifletir diye biraz alkol almýþtým. Þarkýnýn etkisiyle terkedilmek dað dað büyüdü gönlümde. Sesin geldiði tarafa yöneldim. O güzel þarkýnýn naðmeleri gittikçe daha etkili geliyordu kulaklarýma. Beynimde o vefasýz, üstünde yürüdüðüm parkelerde ve o güzel þarkýnýn tüm sözlerinde hep o vardý. Sesin kaynaðý bir pastahanedeydi. Ýçeri girip, o plaðý bana satmalarýný istedim. Satamam dedi konuþtuðum kiþi. Bedelini fazlasýyla öderim dediðimde, o þarký plakta deðil teypte, öyle olmasaydý size hediye bile ederdim onu. Þansýzlýðýma lanetler yaðdýrarak ayrýldým oradan.
     O þarkýyla bir kaseti tüm doldurup ona gönderecektim. Doksan dakika hep o þarkýyý dinletecektim ona. Olmadý. Þans bana ne zaman güldü ki, þimdilerde gülsün. Terkedilmiþliðin acýsýný ne mektuplarýmda, ne de telefon konuþmalarýmýzda anlatamamýþtým ona. Hep unut beni diyordu. Ama o da beni unutamýyordu. Gecenin geç bir vaktinde telefon edip soruyordu ne yapýyorsun diye. Saatler sürüyordu konuþmamýz. Hep hüzün dolu þarkýlar dinletmemi istiyordu. Çoðu kez de hýçkýra hýçkýra aðlýyordu. Aþkýmýz bitti diyordu ama, yinede sesimi duymadan edemiyordu.
     Yine telefonum çaldý. Gecenin bu vaktinde arayanýn kim olduðunu biliyordum. Uzun zamandýr aradýðým þarkýyý bulmuþtum. Doksan dakikalýk bir kasete yalnýz o þarkýyý doldurmuþtum. Teypimin tuþuna basýp telefonu açtým. Hiçbir þey söylemeden, ahizeyi teybin hoperlörüne yaklaþtýrdým. Sesimde þarkýsý aþkýn figan olup gidiyor. Hýçkýra hýçkýra aðlamaya baþladý. Aðlarken çýkardýðý sesler teybin sesine raðmen net olarak duyuluyordu. Hýçkýrýklar arasýnda ne olur konuþ benimle kes artýk þu þarkýyý diyordu. Duymamazlýktan gelip þarkýyý dinletmeye devam ettim. Tüm ýsrarlarýna raðmen konuþmadan, doksan dakika dinlettim o hüzün dolu þarkýyý. Þarký bitince hiçbir þey söylemeden telefonu kapattým. Telefonumun zili durmadan çalýyordu. Açmadým. Bana çektirdiðin acýlarý biraz da sen çek diyerek telefonun fiþini pirizden çektim.
     Sabah gözleri aðlamaktan þiþmiþ olarak geldi iþ yerime. Gelmesi hiç þaþýrtmadý beni. Geleceðinden emindim. Koltuklardan birine oturdu.
     Senin kalbin yok mu diye sordu.
     Çok þükür hiçbir saðlýk sorunum yok. Ne kalbimde ne de baþka bir yerimde diye yanýtladým.
     Ben sana kalbin hasta mý diye sormadým. Vicdanýn yok mu diye soruyorum. O nu iyice çileden çýkarmaya kararlýydým.
     Vicdan pavyona düþtüðünden beri ortalýkta görünmüyor. Çok kötü sinirlendi. Kucaðýnda tuttuðu çantayý göstererek,
     Benimle dalga geçme, bunu kafana indiririm.
     Deminden beri habire hastaneye kafasý çantayla yarýlmýþ adamlar taþýyorlar. Demek ki onlarýn kafalarýna çantayý sen indirdin. Ayaða kalkýp tezgahýn arkasýna yürüdü. Kafama vurmak için havaya kaldýrdýðý çantayý elinden alýp yan tarafa attým. Kolumu beline doladým. Karþý gelmedi. Koltuðu iterek yere uzandým. Diðer elimle ensesinden çekip üzerime yatýrdým. Dudaklarýmýz biribirine kenetlendi. Çektiðimiz acýlarýn tümünü unutmak istercesine çok uzun süre seviþtik. Dargýnlýðýmýz sona ermiþti. Bir daha biribirimizden ayrýlmamaya karar verdik. 2000-02-28
     
                         Özcan     NEVRES



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgiliye
Seni Düþündüm Yine
Ah Bu Sensizlik Yok Mu
Bir Rüzgardýr Yaþamak
Akþam Oldu Yine
Aðlýyor musun
Neredesin
Veda Etmeden Gittin
Aðlamakla Biter Mi
Hayalimdeki Sevgiliye

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Acýlarla Yaþamak
Özleyiþ

Bir Dosta Mektuplar 1 - 12
Alýn Götürün Beni Dalgalar
Uyan Be Memet
Korkma Be Çocuk
Eskiye Özlem
Akýp Giden Zaman
Arkadaþa Aðýt

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Muhabbet Kuþlarý Nasýl Üretilir [Öykü]
Onu Ölesiye Sevmiþti [Öykü]
Severek Ayrılalım [Öykü]
Mutluluðu Ölümü Ararken Buldu [Öykü]
Mustafa Efe [Öykü]
Bir Zamanlar Ben De Politikacýydým [Öykü]
Neden Terk Ettin [Öykü]
Baðýmsýz Aday Deli Osman [Öykü]
Güz Gülleri Gibi [Öykü]
O Yalancının Biriydi [Öykü]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.