..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Mustafa Acungil




29 Eylül 2010
Birleþik Soylar  
Mustafa Acungil
Ýnsanlýk, genetik alandaki geliþmelerle nasýl baþa çýkacak? Hem artýk insanlýk ne demek? Maxonlar, Knotlar, Ýntelekler, Myonlar... Onlar da insanlýklarýnýn kabulünü istiyor... Bu öyküyle 2010 Türkiye Biliþim Derneði Bilimkurgu Öykü Yarýþmasýna katýlmýþtým.


:AIID:
Habel Asia, yine olaylarýn en içinden bilgileri sunuyor. Seçme üyelerimiz olarak her zamanki gibi, çok az kiþinin ulaþabildiði, en nesnel, en hýzlý ve en yansýz haberlere ve geçmiþ perspektife ulaþacaksýnýz.
2200’lü yýllarda yeni genetik soylarýn oluþturulmaya baþlamasýndan beri görülmemiþ bir olay yaþanýyor bugün: Tüm soylar arasýnda barýþýn zemini sonunda oluþtu. Buralara gelinirken neler yaþandýðýný gerçek anlamda çok az kiþi biliyor. Toplumun geneline yansýyan haberlerin ötesinde, kapalý kapýlar ardýnda yaþananlarý, kimsenin hatýrlamasý uygun görülmediði için unutturulmaya çalýþýlan detaylarý bu kayýtta bulacaksýnýz.
Birleþmiþ Soylar teþkilatýnýn oluþmasýný saðlayan anlaþmanýn sonunda imzalanmýþ olmasý, sadece 3033 yýlýnýn deðil, içinde bulunduðumuz on yýlýn, hatta yüzyýlýn en önemli olayý.
Maxonlar, Knotlar, Ýntelekler, Myonlar ve deðiþmemiþ insanlarýn ortak tarihi hem uzun hem de çok acýlarla dolu.
Genetik biliminin olgunlaþmaya baþladýðý 2200’lü yýllarda bu iþi ticari olarak anlamlý bir þekilde baþarabilen ilk þirket o dönemlerde pek çok baþka örnekte görüldüðü gibi cinselliði kullanmýþtý. Bu yaklaþým baþkalarýnca da onlarca kere denenmiþti zaten. Ama Myonlara ismini veren Myon Co, sadece seksi olaný deðil elf tipi güzelliði, çok doðal ve kadýnsý (ya da erkeksi) bir karakteri, yükseltilmiþ ve sürekli þehvet gereksinimini bir araya getirmeyi baþarmýþtý. Tek firma hakimiyetinde olduðu için bu genetik tipin üreme yeteneði bir tam yüzyýl boyunca engellenmiþ olarak kalabildi.
Knotlarý tek bir firma geliþtirmedi. Pek çok firmanýn geliþtirdiði pek çok genetik tipin ortak özellikleri, çalýþtýrýlmak üzere geliþtirilmeleri ve düðüm düðüm kaslara sahip olmalarýydý. Knot tiplemesi yoðun kas gücü, düþük zihinsel kapasite ve itaate eðilimli bir karakterle ortak özelliklerini zamanla buldu. Farklý firmalarýn rekabeti Knotlarýn genetik üreme engellerinin kýsa sürede yok olmasýna imkan tanýdý.
Þüphesiz insanoðlu Maxonlarý ve Ýntelekleri geliþtirmek istemezdi. Ama geliþtirilmeleri de kaçýnýlmazdý.
Knotlarýn, yüzyýllar boyunca hiçbir hukuklarý olmadý. Kadýn ve erkek Myonlarýn da hukuklarý yoktu, ama onlar daha gözlerden uzaktý ve yaþadýklarý hayat dýþarýdan çoðunlukla pek þatafatlý ve imrenilir görünüyordu. Bu yanýlgýda insanlýðýn tarihi boyunca görülmüþ en üstün güzelliklere sahip olmalarýnýn büyük etkisi vardý.
Knotlarýn ve Myonlarýn ortak etkisiyle pek çok dramatik deðiþimler yaþandý. Tek tek kiþilerin hayatlarýnda oluþan deðiþimler bazý uzun dönemli eðilimleri þiddetlendirdiler, bazýlarýnýn da yönlerini deðiþtirdiler.
Evlilik ve ailenin zayýf düþmeye baþladýðý toplumlarda -Myonlara sahip olabilecek finansal birikim de epeyce yaygýn olduðundan- evlenme ve çocuk sahibi olma oranlarý iyiden iyiye düþtü. Daha önce üretimin doðu ülkelerine kaymasýna sebep olan nüfusun azalmasý ve yaþlanmasý sorunu da Knotlarýn varlýðýyla önemini kaybetmeye baþlamýþtý.
Doðunun acýmasýz þartlar altýnda ve büyük fedakarlýklarla elde etmeye baþladýðý kapitalist tip üretimdeki avantaj trendi yok oldu. Bir Knot bir Çinliden çok daha ucuza gelebiliyordu.
Teknolojik geliþme hýzla körelmeye baþladý. Knotlarýn ucuz emeði ve Myonlarla geçirilen saatlerin doyulmazlýðý sebepleriyle, teknolojik yatýrýmlarýn geri dönüþ süreleri giderek uzamaya baþladý. Geri dönüþü belirsiz bir arge harcamasý yerine, geri dönüþü hesaplanabilen bir Knot almak ya da varlýðý hesap ötesi üst model bir Myon’a sahip olmak matematiksel ve duygusal olarak çok daha anlamlýydý.
Dünyadaki azalan arge harcamalarýnýn çok büyük bir kýsmý bu modelleri geliþtirmeye, daha geliþtirmeye ve baþka genetik tiplerle ilgili ihtiyaçlarý keþfedip kullanmaya yoðunlaþmýþ durumdaydý.
2400’lü yýllarda sayýlarý çok artmýþ olan Knotlarý -hatta Myonlarý da- yönetmek bile insanlara fazlaca yük gibi gelmeye baþlamýþtý. Aslýnda bu rahatsýzlýk uzun zamandýr vardý ama karþýlýðý bu dönemde ortaya çýktý: Maxonlar. Acýmasýz, organizasyon becerileri yüksek ve sadece kodlanmýþ kiþilere derinden baðlý köle kahyalarý!
Maxonlarý 2500’lü yýllarda insanoðlu artýk düþünmekten bile yorgun düþmeye baþlayýnca geliþtirilen Ýntelekler takip etti. Ýnsan zihninin bu en ileri ürünü, ayný zamanda doðal insan zihninin son büyük ürünü oldu. Diðer tüm araþtýrma geliþtirme alanlarýnýn sönükleþmesi genetik alanýna da sonunda yayýldý. Özellikle Batý Avrupa ve Kuzey Amerika’da nüfus azalýrken dört önemli çeþit genetik köleyle refahý tarihte görülmemiþ boyutlara ulaþmýþtý. Ýnsanlar hiçbir þeyin deðiþmemesini istedikleri düzeni bulmuþ gibiydiler.
Çatýþmalar dikkat çekecek bir yoðunluða ayný yüzyýl içinde ulaþtý.
2200’lerde 9 milyar olan insan nüfusu bu dönemde 3 milyara inmiþti. Dünya refahýnýn dörtte üçünü kontrolünde tutan Batý Avrupa ve Kuzey Amerika’nýn toplam insan nüfusu 300 bine kadar düþmüþtü. Ýnsanlar dýþýnda ayný dönemde 3 milyar Knot, 500 milyon Myon, 300 milyon Maxon ve 200 milyon Ýntelek yaþadýðý tahmin ediliyor. Sayýlarý insan nüfusu içinde düþünülmeyen genetik soylarýn nüfusu insan nüfusunu bir milyar geride býrakmýþtý.
Tüm bu soylarýn ana derdi, insan olduklarýnýn kabulü ve bununla gelecek olan haklardý.
Bilimin körelmeye baþlamasýyla yeni genetik soylarýn geliþtirilmesi ve mevcutlarýn ticari üretimi durmuþtu. Zaten üreme engellerinin kýrýlmasýndan beri yeni bireylerin doðal oluþumu yaygýnlaþýyordu.
Genetik soylarýn üretiminden üç yüzyýl boyunca büyük paralar kazanmýþ þirketler bilimsel geliþmenin durmasýyla bu birikimlerini anlamlý yeni iþlere yönlendiremeyerek eriyip gittiler.
Ýnsanoðlu, köle soylarý yapay yollarla üretemiyordu artýk. Ýsyanlar baþladý.
Ýsyanlarýn baþlamasýnda þiddete en uzak görünen Myonlar çok etkili oldular. Özellikle Myon kadýnlarý.
Bunun sebebini adý bilinmeyen bir Myon kadýndan kalmýþ günlükten seçtiðimiz alýntýlarda bulmak mümkün olabilir:
“2 Ekim 2570: Sonunda mezun oluyorum okuldan. Hayatým burada geçti! Onaltýncý yaþýmý doldurmayý ne kadar sabýrsýzlýkla bekliyordum. Benim de bir evim ve efendim olacak artýk...”
“18 Nisan 2573: Çok mutluyum. Efendim beni yere göðe sýðdýramýyor. Paylaþtýðýmýz onca güzel saatten daha önemlisi, toplum içinde bana sahip olmaktan hissettiði gurur. Bunu çok seviyorum. Yöredeki en genç ve güzel Myon benim. Bazen uzaktan gördüðüm daha büyük Myonlarýn yüzlerinde anlayamadýðým bir keder var, kadýnlarýn da erkeklerin de… Oysa ben gençliðimin baharýnda, en güzel demimde ve çok mutluyum.”
“2 Ekim 2579: 16. yaþýmý doldurduðumdan beri ilk kez bir yaþgünümde yalnýzým. Yirmibeþinci yaþýmý doldurduðum gece efendim bir insanla evleniyor. Ne büyük bir insafsýzlýktýr bu. Dokuz yýldýr varlýðýmla ona ne büyük katkýlar yaptým. Toplumda yücelmesini saðladým. Üç yýldýr yalvarýyorum çocuðumuz olsun diye. Hiç yanaþmadý! Ve þimdi bir insanla evleniyor: Ýnsan bir çocuðu olmalýymýþ. Beni çok seviyormuþ ama insan bir çocuðu olmalýymýþ!”
“2 Ekim 2584: Beþ yýldýr yazmamýþým. Efendimi artýk birkaç ayda bir ancak görebiliyorum. O da uzaktan bir hatýr sorma þeklinde. Geçenlerde beni çaðýrdý. Çok üzgündü. Bak dedi, biri gelecek. Hayatýnda bazý deðiþiklikler olacak. Yine evimde olacaksýn ama… Yatýrýmýmý çýkarmak zorundayým. Çok yüksek maliyeti vardý falan dedi… Anlamadým.”
“2589: Beþ yýldýr gerçek hayat arkadaþým, gerçek dert arkadaþýmlayým. Benden çok daha fazla biliyor dünyada neler olup bittiðini. Bu kadar deðerli olmamýn sebebi safkan Myon oluþummuþ. O da safkan. Daha çok dertleþiyoruz, hayatý paylaþýyoruz. Ama sürekli beraberiz ve doðamýzdaki sevme sevilme dürtüsünün gücüne direnmemiz mümkün olmadý. Bu hayata baþka Myon çocuklar vermeyi hiç istemedik aslýnda. Kanýmýzdan canýmýzdan iki çocuðumuzu aldýlar bizden beþ yýlda. Altý ay safkan Myon sütü emdirmek adettenmiþ. Ýlkini alacaklarýný söylediklerinde inanmamýþtým hayat arkadaþýma. Altý ayýn sonunda aldýlar onu benden. Ýkincisinde sonunda alýnacaðýný bile bile onu tenimde tutmak, bebeðimi öpüp koklamak ne kadar acýydý!”
“2592: Üçüncü çocuðumun doðumuna iki ay kaldý. Bugün efendimi ve karýsýný öldürdük. Ve kaçaðýz artýk. Daðlarda baþka Myonlar olduðu söylentisi var. Çok soðuk. Parmaklarým kalemi zor tutuyor. Enerjimi ve yaþam direncimi bebeðim için korumalýyým!”
Myonlarýn güçlendirilmiþ þehvet hisleri analýk ya da babalýk duygularýný da çok daha baskýnlaþtýrmýþtý. Ýlk üretimlerinde kýsýr olarak tasarlanmýþ Myonlarýn bu yönlerinin anlaþýlmasý yukarýda alýntýladýðýmýz gibi olaylarla gerçekleþti. Safkan Myon’a sahip olmayý büyük bir toplumsal onur kabul eden ve safkan Myon üretimini de önemli bir finansal gelir kaynaðý kabul eden bazý insanlar, birkaç yüzyýl boyu sürecek kanlý bir dönemin tohumlarýný atýyor olduklarýný biliyorlar mýydý? Belki bunu tahmin edemiyorlardý ama kötü bir þey yaptýklarýný bilerek bu düzeni kurduklarý kesin gibi. Yeterince finansal karþýlýk bulduklarý bir kötülük!
Knotlardan bazýlarý yakýn olduklarý, hizmetinde bulunduklarý Myonlarla birlikte daðlara kaçtýlar. Knotlar hiçbir zaman isyan önderleri olmadýlar, ama daðlardaki sayýlarýnýn artmasý önemliydi. Ýsyancý topluluklarýn sadece Myonlarýn fiziksel becerileriyle yaþamlarýný o zor þartlarda uzun süre devam ettirmeleri mümkün olmazdý. Knotlar onlarýn fiziksel zorluklarla baþa çýkabilmelerini mümkün kýldýlar.
Bu isyan tohumlarý kýsa sürede bastýrýlabilirdi. Ama siyasal geliþmeler de isyanlarý destekleyen bazý unsurlar saðladýlar.
Köle soylarýn kullanýmý doðu toplumlarýnda çok farklýydý. Hem sayýlarý daha azdý hem de toplumsal konumlarýnda insan olduklarý daha çok kabul görüyordu. Özellikle Türk toplumlarýnda insanaltý köleler deðil, sahip olunan ama deðer verilen ve kesinlikle insan olarak kabul gören varlýklardýlar. Pek çoðu azat edilip normal bireyler olarak yaþama katýlmaya baþlamýþlardý.
Türkler özellikle Maxonlarla çok iyi anlaþýyorlardý. Güçlü, kararlý yapýlarý, baðlýlýklarý ile birbirlerini çekiyorlardý. 2710 yýlýnda ilk kez bir Maxon bir Türk tarafýndan azat edildi. Bu tarih, isyanlarda dönüm noktasý olacaktý.
Azat edilmiþ bir Maxon, mutlak baðlýlýðýný artýk sadece kendi inanç ve ilkelerine yöneltebilirdi. Türkler bu potansiyeli kýsa sürede anladýlar. Batýlý rakipleriyle daha iyi mücadele edebilmek için, çok büyük maliyetlere katlanarak Maxonlar almaya, onlarý kendi kültürleriyle on yýl kadar yetiþtirmeye, sonra da azat ederek Batýlý ülkelere gizlice göndermeye baþladýlar.
Bazý Maxonlar daðlardaki zor þartlar altýnda yaþayan Myon ve Knot topluluklarýný buldular. Baþka bazýlarý fiziksel özellikleriyle normal insanlardan kesin bir þekilde ayrýlamamalarýndan yararlanarak topluma karýþtýlar. Köle Myonlar ve Knotlarý daðlardaki topluluklara katýlmak üzere kaçmaya yönlendirdiler.
2750’li yýllara tarihlenen bir belge o dönem yaþananlara ýþýk tutuyor. Gizli bir toplantý tutanaðý olduðu anlaþýlan belgeden bazý satýrlar:
“Maxon kadýný Tira’nýn ve Maxon erkeði Kozan’ýn evlilik baðý kurmalarýnýn tavsiye edilmesine karar verildi. Böylelikle hem gizliliklerini daha iyi koruyacaklar hem de uzun süreli mücadelemizin sonraki nesillerinin yetiþmesine en erken vakitte katkýda bulunacaklardýr.”
“Ýnteleklerin zihinsel faaliyetlerine deðer verildiði ve bununla ilgili iltifatlar aldýklarý sürece kimin için çalýþtýklarýný hiç umursamadýklarýna dair buluntular var. Ýntelek Bardco’nun kaçýrýlýp daha güvenli dað topluluklarýndan birinde sýký gözetim altýnda denenmesi uygundur.”
“Amacýmýz asla insan öldürmek deðildir. Maxonlar insandýr, Myonlar insandýr, Knotlar insandýr, Ýntelekler de insandýr. Bu soylardan herhangi birinden bir kiþiyi ya da baþka herhangi bir insaný öldürmek arasýnda fark yoktur. Zorunlu olmadýkça kimseye fiziksel zarar gelmemesi saðlanacaktýr. Ýnsan John Carpenter’ýn katli teklifi reddedilmiþtir. Ancak genetik soylara yapýlan zulmün devamýný saðlayan her türlü ekonomik, fiziksel, kültürel kurumun ve bu iþte önde gelen kiþilerin itibarýnýn zarar görmesi için her türlü çabadan kaçýnýlmayacaktýr. John Carpenter’ýn ortaklarýyla arasý bozulacak, ailesinde huzursuzluklara sebep olunacak, John Carpenter’ý tam bir yalnýzlýk ve çöküþe itmek için gerekli çabalardan geri durulmayacaktýr.”
Yüzyýllar sonra… Milyonlarca vaktinden önce sonlanan yaþamdan sonra… Milyarlarýn yüzyýllar boyunca akan gözyaþlarýndan sonra… Ýnsanoðlu tekrar bütünlüðünü saðlama yolunda. Genetik soylarýn yaþadýklarý, bir zamanlarýn zenci kölelerinin yaþadýklarýnýn katlarca fazlasýydý. Zenci kölelerin insan olmadýklarýný iddia edenler, onlarý bir çeþit hayvan gibi kullananlar vardý. Oysa genetik soylarý ‘yaratanlar’, onlarýn insan olmadýklarýný ‘biliyorlardý’. Yarattýklarýný varsayýyorlardý ve insan eliyle yaratýldýklarý için insan deðildi onlar.
Bu yanlýþ inancýn bedeli çok aðýr ödendi.
Bugün oybirliðiyle Birleþik Soylar’ýn ilk Baþkaný seçilen Myon Henalda Sarkin konuþmasýnda geleceðe bakýyordu:
“Benim dönemimde, artýk köle Myonlarýn bebeklikten itibaren kölelik hayatlarýna hazýrlandýðý okullar yoktu. Ama yine de zorla ürememizi saðlayarak bebeklerimizi satmaya çalýþanlar vardý.
“Onlara direndiðim için hem bebeðimi, hem de bir daha bebek sahibi olma yeteneðimi yitirdim.
“Eþitlik mücadelesiyle geçen yetmiþ yýllýk hayatým boyunca altý evlat edindim. Hiçbiri yaþamýyor!
“Knot oðlum Hanox’u Knotlar öldürdü, bir Myon’un evlatlýðý olduðu için!
“Ýntelek kýzým Myana ve Maxon oðlum Korkut, kimin tarafýndan yerleþtirildiðini hala bilmediðim bir bombayla havaya uçtu. Bir Ýntelekin bilgisini ve düzenlenmesiyle de bir Maxon’un becerisini gerektirecek bir bombalamaydý.
“Myon kýzým Zahara’yý, özgürlüðünü ve kendi bebeklerini büyütebilecek olmasýný kýskanan bir baþka Myon öldürdü.
“Ve diðer iki oðlumu insanlarla onlarca yýllýk mücadelenin çeþitli çatýþmalarýnda kaybettim.
“Ama inancýmý kaybetmedim. Bir Myon deðil, bir insan olduðuma inancýmý!
“Kadim zamanlarýn insanlarý! Bizi yarattýðýnýzý sandýnýz. Oysa babalarýmýz ve annelerimizdiniz bizim.
“Bir baba ne kadar yaratýcýsýysa bir bebeðin, bir anne ne kadar yaratýcýsýysa… Siz de ancak o kadar yaratýcýmýzdýnýz.
“Hücreyi hücreyle bir araya getirdiniz. Laboratuar þartlarýnda hücrelerimizle oynadýnýz.
“Þehvet dozunu artýrdýnýz; hesaplayamadýnýz ki, en þiddetli bir annelik sevgisine, babalýk sevgisine dönüþecek!
“Belirli kiþilere mutlak itaat kodladýnýz genlerimize; bilmediniz ki özgür kalmayý baþarýnca doðruluða ve adalete, en azýndan doðruluk ve adalet inancýmýza mutlak bir baðlýlýða dönüþecek!
“Güç verip düþünce gücümüzü kýsýtladýnýz; ama gücün doðru yolu bulduðu yer biraz da kalptir, düþünmediniz!
“Büyük beyinler verdiniz öðrenme uðruna öðrenen, bilmek için bilenen; ama tarafsýz beyinler gerçekten taraf oldular!
“Bebeði zeki olsun diye balýk yiyen anneden, bebeði güzel olsun diye güzellere bakan anneden yoktu ki bir farkýnýz! Siz yarattýk zannederek hücreler bir araya getirdiniz. O kalbi attýraný, o caný tenin içine koyaný kendiniz zannettiniz. Bilemediniz.
“Köle soylar yarattýðýnýzý düþündünüz. Sizin elinizle dünyanýn geleceðini sýrtlayacak insanlardý yaratýlan!”
“Ýnsanýz, hep insan olduk, baþka da bir þey olmayacaðýz. Zenci ve beyaz insanlar gibi, sarý ve esmer ýrklar gibi, kadýnlar ve erkekler gibi; insanýz, baþka bir þeyler daha olan!
“Maxonuz ve insanýz, Knotuz ve insanýz, Ýntelekiz ve insanýz, Myonuz ve insanýz. Ve en özde insan olmaktan baþka hiçbir þey, hiçbir zaman olmadýk.
“Kadim insanlar ve onlarýn yaþayan torunlarý! Biz bebek insanlar ve çocuk insanlardýk ellerinize emanet edilen.
“Büyüdük ve biriz sizinle yine! Biz birleþik soylarýyýz insanlýðýn! Biz dünyanýn geleceðiyiz!
“Bu büyük anlaþma, bu Mkim3033 tüm insanlýðýn kader belgesidir! Hepimize hayýrlý olsun.”   

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
29 Eylül 2010
Saygýlar Mustafa Bey, geleceðe farklý bir pencereden bakmýþsýnýz. Elinize saðlýk.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gelecek Postasý 15 - Zenginleþtirilmiþ Doðal Zeka ve Çaðdaþ Robotlar 1 - Otobot
Gp 21 - Sanal Mevcudiyet 4 - Saðlam Kafa Saðlam Vücutta Bulunur
Gp 23 - Sanal Mevcudiyet 6 - Yine Yeni Yeniden Beden
Gp 22 - Sanal Mevcudiyet 5 - Yeni Bir Lojistik
Kurgu'nun Sonu
Gelecek Postasý - 7 - Bir Zamanlar Amerika - 2
Gp 19 - Sanal Mevcudiyet 2 - Olmayan Mülkün Temeli Nedir?
Gp 18 - Sanal Mevcudiyet 1 - Ýliþkiler, Ýliþkiler, Ýliþkiler
Gp 20 - Sanal Mevcudiyet 3 - Sertifikalý Paralel Mevcudiyetler
Gelecek Postasý 16 - Zenginleþtirilmiþ Doðal Zeka ve Çaðdaþ Robotlar 2 - Yapay Zekanýn Sonu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Su Döngüsü [Þiir]
Ýkizler [Þiir]
Gözden Irak / Gönülden Irak [Þiir]
Kelimelerle Bile [Þiir]
Namütenahi [Þiir]
Yürüyüþ [Þiir]
Mesai [Þiir]
Nostalji [Þiir]
Dumankan [Þiir]
Þehir [Þiir]


Mustafa Acungil kimdir?

Öðrenmek, öðretmek, okumak, yazmak. . . Hayatýmýn temel belirleyici unsurlarý. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Acungil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.