..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler > Levent Ölçer




6 Aðustos 2010
Osman Pamukoðlu Denen Adam  
Bu ismi ileride daha çok duyacaksýnýz..

Levent Ölçer


Bu yazý burada ne arýyor diye soranlar "Feci Þekilde Taraf Tutuyorum" baþlýklý yazýmý okursa cevabý bulacaktýr. Türk siyasetinin uyanma vakti geldi. Türk Halkýnýn uyanma vakti geldi. Uyanýn. Bakýn yalnýz deðilsiniz. Bugün tam zamaný. Küfretmekten ve kendinize acýmaktan çok daha fazlasýna muktedirsiniz.


:BJGJ:
http://www.hakveesitlik.org.tr/osman-pamukoglu-kimdir.html adresinden alýntýdýr.

27 Aralýk 1947 yýlýnda Sinop’un Gerze ilçesinde doðdu. 11 yaþýnda girdiði Selimiye Askeri Ortaokulu ile baþlayan 43 yýllýk askeri eðitim hayatý, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlý Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisi ile devam etti.

1968 yýlýnda Samsun 56. Er Eðitim Alayý 2. Bölük Komutanlýðý ile vazifesine baþlayan Osman Pamukoðlu; 10 yýl Piyade Subayý, 16 yýl Kurmay Subay olarak, kýta komutanlýklarý ve karargah subaylýðý görevlerinde bulundu.

1990 – 1992 yýllarý arasýnda Edirne – Uzunköprü’de Kurmay Albay olarak görev yaptý ve Birinci Dünya Harbinde (1914-1918) Çanakkale ve Medine savunmasýnda gösterdiði cesaret ve azmi dillere destan olan 42. Piyade Alayýnýn son komutaný olma þerefini onurla taþýdý.

1993 yýlýnýn Mayýs ayýnda kanlý terör örgütünün Bingöl kýrsalýnda gerçekleþtirdiði eylemle týrmanan olaylar sonrasýnda, Kurmay Albay olan Osman Pamukoðlu gönüllü olarak, dönemin Genel Kurmay Baþkaný tarafýndan 29 Haziran 1993’de Hakkari Dað ve Komando Tugayý ve Güvenlik Komutanlýðý’na tayin edildi. 1993 yýlýnýn Aðustos ayýnda Tuðgenerallik rütbesine terfi ettikten sonra, iki yýl süresince pkk terör örgütüne karþý 4.000 subay – astsubay, 55.000 askere komuta ederek, mücadelede büyük baþarýlar kazandý. Çarpýþmalara bizzat katýldýðý için askerleri tarafýndan “Efsane Komutan” olarak anýlmaya baþlandý.

1995 – 1998 yýllarý arasýnda Kara Kuvvetleri Eðitim ve Doktrin Komutanlýðý’nda Eðitim Baþkaný ve Kurmay Baþkaný olarak görev yaptý. 1997 yýlýnda Tümgeneralliðe terfi eden Osman Pamukoðlu; 1998 – 2000 yýllarýnda; Kýbrýs 28. Piyade Tümen Komutanlýðý, 2000 – 2001 yýllarýnda; Ýstanbul Piyade Okul Komutanlýðý, 2001 – 2002 yýllarýnda ise Kara Kuvvetleri Eðitim ve Doktrin Komutanlýðý Komutan Yardýmcýlýðý vazifelerinde bulunarak, 2002 yýlýnda Tümgeneral rütbesi ile emekli oldu.

Yüksek cesareti nedeni ile bir adet 1. Dereceden Altýn Üstün Cesaret ve Feragat Madalyasý, iki adet Üstün Cesaret ve Feragat Niþaný alan Osman Pamukoðlu, Türk ordusunda 5 kez Üstün Birlik Yetiþtirme Niþanýna sahip tek subay ve general oldu.

Emekli olduktan sonra birçok üniversitede “Liderlik” konferanslarý veren Osman Pamukoðlu; 2003 yýlýnda yazdýðý “Unutulanlar Dýþýnda Yeni Bir Þey Yok” adlý ilk eseri ile en çok satan kitaplar listesinde onaltý hafta birinci sýrada kalarak yazarlýk hayatýna baþladý. 2004’de “Ey Vatan”, 2005’de “Kara Tohum” ve “Ayandon”, 2006’da “Yolcu”, 2007’de “Ýnsan ve Devlet” ile 2008’de “Angut” isimli eserlerini yayýnladý. Eserlerinde edebiyatýn; aný, biyografi, deneme, roman ve öykü tarzlarýný kullanarak; siyasi, sosyal, kültürel, kiþisel geliþim ve insan doðasý konularýný kaleme aldý.

28 Temmuz 2008 tarihinde Sinop – Gerze’den yayýnladýðý “Anadolu ve Trakya’da Yaþayan Türk Halký Bu Çaðrý Size!” bildirisi ile çok büyük bir kitleyi de yanýna alarak 36 gün içinde, “Bugün Bizim için 11 Kasým 1938’dir.” Diyerek 4 EYLÜL 2008’de HAK VE EÞÝTLÝK PARTÝSÝ’ni kurdu.

Osman Pamukoðlu; evli ve iki çocuk babasýdýr.

opamukoglu@hakveesitlik.org.tr

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
6 Aðustos 2010
Kýsacasý "adam gibi" bir adam... Teþekkürler Levent bey. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Levent ile Röportaj!
Neyzen Tevfik
Melnibone'lu Elric
Gevþeyelim - Starcraft2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.