..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan kendini bilmeli. Gerçeði keþfetmeye yaramasa da, yaþamayý öðretiyor. Ve bundan daha güzel birþey yok. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > jade




9 Eylül 2005
Kayýp Giden Zaman….  
Hayatlar arasýnda en kötüsü boþa gecenidir

jade


Hayaller hep uzak aný , yaþanmamýþlar acý birer hatýra olacak demek ki içimizde.


:BJAH:

Hep kazançlarýn peþinden koþuyoruz.Hep artýlarýný yakalamak için zamanýn.Aslýnda içeride bir yerlerde hepimiz biliyoruz o beklenen finalin hepimizi yakalayacaðýný.Eninde , sonunda.Sakýn ola ki bu yazýnýn giriþine bakýp, her þeyi unutun sadece yaþayýn mesajý gelecek sanmayýn.
Elbette tutunacaðýz hayata , hem de bütün gücümüzle.

Hayatlar arasýnda en kötüsü boþa gecenidir.

En anlamsýzý,en acýnasý olaný.Bence diðer dünyada en büyük hesabýn sorulacaðý hayattýr bunlar.Hani þu meþhur aný bekleyen tipler hep vardýr.Bir gün gelecek her þey düzelecektir.
Kýzmasak mý?Belki kimse anlatmamýþtýr nedir bu yaþam denilen diye.Ye demiþler yemiþ,okul demiþler gitmiþ,evlen demiþler,çocuk yap,gelinlikdamatlýk yap, büyüt çocuklarý ve yaþlan artýk.Yaþlan elini çek,yeni rolünü benimse ve hazýrla kendini.Beklenen finale.



Üzgünüm ama bir çok kiþi bir an durup bakmýyor bile dünyaya, duvarlarýnýn üstüne çýkýp þöyle en tepeden….
Nereden geliyorum nereye gidiyorum,ne kadarý benim kararým,ne kadarý þart, ne istedim, peki þimdi neredeyim. Ya da en basitinden baþka ne yapabilirim?
Sormuyor .Yani bu kadar basit mi þu saniyeler- saatler - günler dizisi. Hayaller hep uzak aný ,yaþanmamýþlar acý birer hatýra olacak demek ki içimizde.
Ben hep saða sola koþuþturan insanlarý,baþka ne yapsam diye gezinenleri, içinde hiçbir þey býrakmayan insanlarý hep örnek aldým kendime. Çünkü nerede baþarý öyküsü dinlesem hep yapma sakýn denilenleri yapan insanlar çýkýyor karþýmýza.Ya da “fazla uðraþýp kendini yorma yaþam denilen þey bu kadardýr “ diyenlerin lafýný dinlemeyen insanlar.Onu da öðrenirim,buraya da gideyim bakayým,40 ýndan sonra bateri çalanlar,öðretmenliði býrakýp ticareti deneyenler hep aradýðýný bulup da vedalaþýyor hayatla…Sadece ve sadece onlar birer iz býrakabiliyor anýlar defterine..
Bence iyi bir yemek yemek gibi hayat.Gülmeyin ama öyle..
Önünüze gelene razý olursanýz,hýzlý yerseniz , içinde ne olduðu, ne yendiðinin önemi kalmaz.Bir çýrpýda kalkma zamaný gelir masadan.Ya da kimse size bir þey daha yedirmek ,yeni tatlar vermek için uðraþmak istemez.
Ama aðýr aðýr,hissederek yerseniz yaþadýðýnýz o anýn keyfini çýkarýrsýnýz. Hoþ hayatýn her anýnda arada aðýr çekim olmalý ya. Düðmeye basýn bakalým, bir yavaþlasýn saniyeler hani her an geçenlerden.Gerçekten o etin ,sebzenin tadýný ,ne kadar lezzetli olduðunu, beðenip beðenmediðinizi ya da nasýl olmasýný istediðinizi düþünün.Aðzýnýzda býraktýðý tada odaklanýn.Çünkü tek an o andýr.O aný özel kýlýn. Týpký yaþamak gibi.en zevkli anlarý hayatýn belli deðil mi.Yemek yemek,çok susamýþken su içmek,ien beklenen seviþmeler ya da uzanývermek uykunun kollarýna yorgunken. Baktýnýz kimse size sormuyor mu ne istediðinizi yemekte. O halde mutfaða siz girin..Girin ve en sevdiðiniz en çok istediðiniz tadý yaratýn bakalým..Haydi….




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hiçbir Aþk, Hiçbir Ölüm
Yine, Yeniden Uzaklar…
Kýr Zincirlerini…
Yalnýzlýksa Bunun Adý
Zamanýn Yapraklarý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ay Dolunay, Ýmkansýz Aþklar Vakti…
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? II
Aþk Tesadüfleri Sever
Kaçsam Býrakýp...
mi Soledad (Yalnýzlýðým)
Gitmek mi Zor Bu Aþkta Kalmak mý? I
Zamanýn Üstünden Akýp Gitmek
Sevmekten Korkar Olduk?
Kýzýl Dolunay
Yaralý Düþler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaz Bitti [Þiir]
Amado Mio [Þiir]
Þimdi Her Þey Ben Gibi... [Þiir]
Sonsuz Nota [Þiir]
Bir Avuç Kül [Þiir]
Yorgun [Þiir]
Sen Yokken [Þiir]
Her Þey [Þiir]
Düþlerini Düþlemen Gerekir Sevgilim... [Þiir]
Üç Nokta [Þiir]


jade kimdir?

Düþler dünyasý hiç olmaya dair gidiþler ve yaþanmýþ hikayeler. . .

Etkilendiði Yazarlar:
murathan mungan,tuna kiremitçi,kavafis, shakeaspeare sonet leri, monet, balzac,marquis de sade,sahaflarda unutulmuþ eserler,halil cibran,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © jade, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.