..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > HAMZA EKÝZ




19 Ocak 2013
Ýyi ki Tgb Var!..  
HAMZA EKÝZ
DAHASI MI VAR ÝÞTE ÝYÝ KÝ TGB VAR!.....


:ABBI:
Yine hayaller ve umutlarla girdik yepyeni bir yýla… Týpký diðerleri gibi, belki umutlarýn yerleri deðiþti beklide hayaller yer deðiþtirdi ama umutlarda, hayallerde yerleri deðiþse de aynýydý. Hep Ýyiyi güzeli istedik, 10 dan 0 a kadar sayarken hep yüzümüz güldü hep inandýk hep umutlandýk. Peki geçen yýl nasýl umutlandýk nasýl inandýk bu yýl daha da inançlýydýk hiç düþündük mü?
     Merhaba 2012 der demez Ergenekon ve Balyoz davalarýnýn gölgesindeyken yahu ne oldu bu andýnc davasý dememize kalmadý 2 ocakta soruþturma açýldý. Birde baktýk tarih 6 ocak Emekli Genel Kurmay Baþkanýmýz “ Terör Örgütü” yöneticiliðinden tutuklanmýþ. Vay vay vay!... dedi kimileri, Sayýn Baþbuð ise “Takdir Yüce Türk Milletinindir” demekle aslýnda her þeyi anlatmýþtý. Tabi anlayana. Yahu olur mu öle bir Genel Kurmay Baþkaný yargýlamak; yargýlandý mý birkaç tane yargýlayacaksýn ki adam akýllý olsun yapacaðýn iþ. Tarih 10 Ocak ve Kenan Evren paþa ve Tahsin Paþa Sanýk olarak gündem de. Maksat cezalýlar cezalarýný çeksinler. Kimse Türkiye Cumhuriyet’inde yaptýðýnýn yanýna kalmayacaðýný görsün. Sanýrým burada kurunun yanýnda yaþ yakma atasözünü düþünseniz taþlar yerli yerlerine oturacak ama kim yaþ kim kuru iþte sayýn baþbuð’un da dediði gibi “Takdir Yüce Türk Milletinin.”
     Takdir maktir derken bir de ilahi adalet devreye girmez mi, Türkiye’deki Mülkün Temeli olup tatile çýkmýþ Adaletin yerine. Tarih 12 ocak; yer Diyarbakýr Suriçi birde baktýk Turizm çalýþmalarý sýrasýnda Turistlik cesetler çýkýyor buyur buradan yak. Nerede bu devlet Nerede bu Millet!... Kim koydu bu cesetleri buraya, Bak sen þu Generallerini içeriye alýnan ordunun haline. Vay ki ne vay!.
     Ve yavru vatanýn Cesur Gözü Pek savaþçýsý güzel yürekli insan Sayýn Rauf Denktaþ 88 yaþýnda hayatýný kaybetti. Yahu bu gözü pek baðýmsýzlýk sevdalýsý Türkiye’ye yýllardýr neden gelemiyordu. Talat Paþa komitesinin kurucu üyesi deðimliydi? Tabi ya Kýbrýs Ýçin yýllardýr çarpýþan Sayýn Rauf DENKTAÞ’ta örgüt üyesiydi ya Türkiye’de. Mekanýn Cennet olsun Cesur Yürek.
     Ölüm acýsý,Ceset, Meset yok Andýc yok darbe filan derken Týbbi bir baþarýyla renklendi ekranlar. Antalya Akdeniz Üniversite’sinde Türkiye’nin ilk Yüz nakli gerçekleþtirildi. Günlerce bu baþarý konuþuldu. Ýnanýn o kadar çok sevindi ki Milletimiz sanki kendi kardeþi kendi ailesinden biri bunu yaþamýþçasýna sahiplendi. Akýllara ne ceset geldi ne Andýc, aman 12 Eylül de neymiþ olmuþ bitmiþ. Ama iþte öle olmuþ bitmiþle olmuyor, bir gün savcýnýn aklýna geliveriyor. KCK davasýyla Mit arasýndaki çeliþkiyi sorgulamaya baþlayýveriyorlar. Ve hemen ardýndan yer yerinden oynuyor 4 Mit çalýþanýnýn sorgulanmasý gerektiði duyulunca. Türkiye burasý maazallah neme lazým öele yeri yerinden oynatmak, olurmu hiç Borsa düþer, dolar yükselir ekonomi alt üst olur vesselam deyip 16 Þubat’ta Sayýn Cumhurbaþkanýmýz (MÝT) mensuplarý hakkýnda soruþturma açýlabilmesi için baþbakanýn iznini gerektiren yasa deðiþikliðini onaylýyor. Sonra Osso görüþmelerini dinledik günlerce ne oldu ne olmadý. Hükümet gerekeni yapýyordur dedik. Koskoca Baþbakan, Cumhurbaþkaný yanlýþ mý yapacak. Hiç Türkiye Büyük Millet Meclisinden Türk halkýný ateþe atan bir karar çýkar mý deyip devam ettik yaþamýn hengamesine.. Sonra Hepimizin yýlardýr Mustafa Kemal olamayýp ta bir Gecede Hrank Dink olduðumuz olayýn soruþturmasý tamamlanýverdi. Olayýn sonucu “Aðýr Kamu Hizmeti Kusuru” olarak tanýmlandý. Biz Hrant olduk, Ermeni olduk, oldukta olduk…
     Dedikya biz olduk…Aslýnda Öldük, Yandýk ama ne olacak caným Yanan yansýn ölen ölsün sürer mi bu davalar yýllarca. Malum yakýlanlarýn külleri karýþtý topraða ne bu mahkeme ne bu yargýlama birde baktýk tarih 13 mart Sivas davasýna zaman aþýmý ve ayný gün artýk ne hikmetse Oda TV kapsamýnda yargýlanan dört gazetecimizin serbest býrakýlmasý .Ýlginç ama oldu iþte. Bir yanda düþen dava bir yanda ayný gün serbest kalan kalemler. Yahu koskoca Adelet hanýmdan daha mý iyi bileceðiz deyip baktýk önümüze ama biz dört ekmeði bir günde nasýl alýp evdeki dört nüfusa nasýl yetirip; bakkal, kasap, manav ve ev sahipi dörtlüsünden nasýl kurtulacaðýmýzý düþünürken birde baktýk ki 30 mart’a gelmiþiz önümüzde 4+4+4 diye bir seçenek. Ben O dörtleri ekmek, kasap manav diye düþünürken eðitimmiþ sistemmiþ ne nasýl olmuþ anlamadan olanlar oldu. Sekiz yýllýk temel eðitim yanlýþmýþ!... Diktatörlükmüþ Çocuklar kendilerini ifade edemiyormuþ… Bakmayýn siz biz ev sahibine kendimizi ifade edemezken doðrudur dedik sustuk.. Yahu býraksanýza Koskoca Milli Eðitim Bakanlýðý yanlýþ mý yapacak Allah’ýnýzý seversen.
     Adam sende þaka gibi bir günde þaka gibi bir toplantý yapýldý Ýstanbul’da Suriye Halkýnýn Dostlarý toplantý. Vay vay vay; Suriye halkýnýn dostlarý. Biz yýllardýr açlýk sýnýrýnýn altýnda Asgari ücretle geçinmeye çaðýrýrken çok dost aradýk ama bulamadýk iþte. Elde avuçta ne para kaldý ne pul.. Aman be atalarýmýz ne demiþ ev alma komþu al.. Zaten ev alma gibi düþüncemiz yok parayý pulu ne yapalým dedik, dedik ama dost ta bulamadýk iþte komþu da. Yahu bizim beceriksizliðimiz dedik. Suriyeliler becerikli adamlar çok dostlarý varmýþ. Bu dostluk hangi unsurda hangi iç anlaþmalarda dostluklar demedik. Aman dibimizdeki bir ülkenin bayraðý deðiþmiþ, rejimi deðiþmiþ bize ne… Bizim asgari ücrete zammý yapacaklar adam sende…
     Ýþte böyle giderken her þey birde baktýk 23 Nisan geldi çattý. Aslýnda korktuk yine Resepsiyonlarda olaylar çýkacak diye ama Sayýn Baþbakanýmýz 9 yýl aradan sonra 23 Nisan Resepsiyonuna saygýdeðer eþleri ile katýldýlar. Ve böylelikle ne sorun yaþadý memleket nede kalpler kýrýldý vesselam. Ha.. Bizim çocuklar Stadyumlardadý, Kimileride okulda, birileri tatil demiþti bu gün için ama ne mümkün be kardeþim biz çalýþtýk akþama kadar bizim hatun anlattý çocuklarýn heyecanýný. Yahu bize ne bayramdan seyrandan, Meclis açýlmýþ milli mücadele kazanýlmýþ hak getire. Siz geçin onu bunu gelin þu önümüzdeki Anayasa taslaðýna. Büyüklerimiz bile 23 Nisan da, Yeni Sivil anayasa taslaðýný konuþup çalýþýrlarken biz tatil mi yapacaðýz. Bizde çalýþtýk vesselam. Alýn teri için, Namus için...
     Ve Nisanda aktý geçti bunca olaylar içinde… Bir yanda Suriye Hemen yaný baþýnda Hatay. Hatay’da Konteynýr kentte Suriye’den kaçanlar. Hemen Van’da deprem çadýrýnda cayýr cayýr yananlar. Biri Türk Vatandaþý diðeri Özgür Suriye Ordusu Militaný. Yahu Esad diktatörmüþ, halkýna eziyet ediyormuþ. Haklý tabi büyüklerimiz biz ne biliriz. Bizim büyüklerimiz demokrattýr, eþitlikçidir. Suriye’den gelenlere bile baþ üstünde taþýr, misafirperverlikten ödün vermezler maþallah. Duyduk teröristmiþ onlar.. Deli saçmasý iþte olur mu misafirden terörist, Terörist dediðin Esad gibi devletini korumaya çalýþýp emperyalizme geçit vermeyenlerin iþi. Yok yok, bizim aklýmýz ermez, hem bize ne caným eve 4 ekmeði zor alýrken, zaten ekmekle beslenmekten ekmek kafalý olduk düþünecek hal mi kaldý bizde. Hem büyüklerimiz böyle buyurduysa bize laf mý düþer.
     Biz ne zaman bize laf düþecek, ya da ne zaman birileri laf söyleyecek derken mayýs ayýnýn 19. Günü geldi çattý. Ama Kutlamalar nedense yasaklandý. Aslýnda yasaklanmadý, þimdi yasaklamakta kimin haddine. Öle boþu boþuna stadyumlarda çocuklarý toplayýp, kýsacýk þortlarla mayýs ayýnýn soðuðunda bekletmek günah deyip yapmamaya karar vermiþ büyüklerimiz. Büyüklerimiz dediyse doðru söyler. Aman sizde 93 yýl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Samsun’a çýkmýþsa çýkmýþ iþte. Ne yani Vatýný kurtarmýþsa kurtarmýþ artýk orada takýlý kalmak yerine önümüze bakýp yeni iþler yapalým. Mesela Asgari ücreti biraz arttýralým, 5 Torba kömürle 3 poþet makarna daha daðýtýlsýn da günü kurtaralým deðil mi ama derken, Ýþte bu böyle gitmez deyip Mustafa Kemal’in Masmavi gözlerinin karanlýðýn üzerine doðduðu andaki gibi doðdular yurdun üstüne. Her biri Mustafa Kemal’di her biri “ Mevzu Vatansa Gerisi teferruat” deyip yürüdüler karanlýðýn üstüne. Kimilerine göre iki yüz bin kimilerine göre üçyüzbin kiþiydiler. Televizyon ekranýna bile sýðmayýp yüreklerimizi doldurdular. Ekmek, aþ, iþ namus vatan olmadan olmuyormuþ onu anlattýlar ellerinden geldiðince, Ellerinden geldi de. Býraktýk dört ekmeði, manavý bakkalý, evde ki nüfusu; kim bunlar dedik. Kimdi bunlar kimdi? Ýþ ile ev arasýnda, unuttuðumuz her þeyi bir anda hatýrlattýlar bize. Bu çocuklar haykýrýyorlardý biz Mustafa Kemal’in askeriyiz diye. Peki bunlar Mustafa Kemal’lerse bizim büyüklerimiz kimin izindeydi? Mustafa Kemal’in askerleri balyoz davasýyla, Andýcla içeri atýlmamýþ mýydý. Atatürk’ün askeriyiz diyenler hani Teröristi? Ya havle. Yahu nerede bu yanlýþlýk? Kim doðruyu söylüyor. Yok yok.. Kapýlmayalým böyle þeylere genç biri çýkýyor biz geliyoruz diyor, Maazallah bunlar Hükümete kafa tutuyorlar. Daha öncede þu 4+4+4 te de vardýlar ama azdýlar. Aman neyse ne bize ne. Düþünmeyelim bunlarý evde dört nüfus.
     Kolay mý öyle dört nüfusa bakmak. Biz nüfus derdinde koþuþtururken artýk alýþtýðýmýz þehit acýlarýna ne demeli. Allah düþman baþýna vermesin evlat acýsýný. Ama Hükümetimiz çözecek iþte. Osso görüþmeleriymiþ filan bahsediyorlar çözülecek. Baþbakanýmýz yalan mý söyleyecek. Öyle deðil mi ama? Zaten yýllar önce Habur sýnýr kapýsýnda müzakere sürecine destek için karþýlamadýlar mý teröristleri. Karþýladýlar karþýlamasýna ama 19 haziranda Daðlýca Topraða düþen 8 Þehit’e ne demeli? Yüreðimize düþen bu ateþ nasýl körlenmeli. Ya o yara taze iken Faþist Esad’ýn yaptýðý. 22 Haziranda Uçaðýmýzý düþürüp Ýki Pilotumuzun þehit olmasý. Olur mu be!.. Kim bu Türkün uçaðýný düþüren cahil, Kim Þehit eder benim Askerimi. Girelim gitsin þu Suriye’ye 5 saatlik iþi var Evvel Allah. Zaten baksanýza Hükümeti Bakanlarý, Muhalefeti Askeri hep bir aðýzdan Esad’a yükleniyor. Ýþte ya Milli gurur, Ýþte ya Türk’ün Gücü. Esad özür dilemiþ filan hak getire, sen önce uçaðý düþür sonra özür dile olmaz arkadaþ olmaz. Girelim gitsin, savaþýrýz gerekirse derken, bizim þu 19 Mayýs’ta Mustafa Kemal’in askeriyiz diyen çocuklar çýktý meydana. Suriye , Türkiye Kardeþmiþ. Bu emperyalist oyuna düþürmeyeceklermiþ Türk halkýný. Yahu çoluk çocuk çýkmýþ çýðýrtkanlýk yapýyorlar. Yahu baksana muhalefeti hükümeti birleþmiþ. Böyle geldi böyle gidecek bunlar nasýl Atatürkçü derken uçak bulundu. Suriye’de kan durmadý. Vay efendim girelim, yok efendim kardeþiz. Yahu bir yerde okumuþtum maaþýmdan gazete aldýðým yýllarda;”Napolyona sormuþlar savaþ yapalým mý diye paranýz var mý demiþ; Barýþ imzalayalým demiþler Paranýz var mý demiþ” Þimdi yahu savaþacak paramýz varsa hani biraz bize de düþse diyeceðim ama Ýnsanlýk ödlümü arkadaþ. Ölmesin Suriyeliler.
     Biz Suriye derken birde baktýk koskoca Milletvekili 13 Aðustos’ta kaçýrýlýverdi. Yok artýk dedik Milletvekili de kaçýrýlýyorsa. Aman efendim ne yapýlacak ne olacak derken birde baktýk serbest býrakýldý. Hey be býrakacaklar tabi. Koskoca Milletin vekili bu. Hemen bir basýna açýklama. Arkada Seyit Rýza’nýn anýtý. Kim bu Seyit Rýza Mustafa Kemal’den daha mý büyük? Yahu Bu güzel þahsiyet Atatürk’ün Partisinin Milletvekili deðil mi? Allah Allah O zaman Tunceli’de Atatürk Anýtýmý yok? Ýlginç dememize kalmadý. Basýn açýklamasýnda sayýn Milletvekilimiz“Beni býrakýrken sarýldýlar öptüler, ’Burada bulunan kardeþlerini unutma abi’ dediler.” Demesin mi. Tabi diyecek deðil mi ama iþte ne güzel Hükümeti muhalefeti barýþ için kardeþlik mesajý veriyorlar dedik. Kan dursun dedik. Biz bir þeyleri diyeduralým birde baktýk 30 aðustos olmuþ.
     Bizim zaferden anladýðýmýz ay sonunu getirmek. Aklýmýza mý geliyor büyük taarruzun gerçekleþtiði düþmanýn denize döküldüðü gün. Yine Çýktýlar Mustafa Kemal’in Askerleri her ilde Ekranlara. Yahu bu çocuklar nerede Mustafa Kemal var oradalar. Var bunlarda bir iþ. Hem nereden alýyorlar caným bu gücü. Aman sende bana ne nereden alýyorlarsa alsýnlar bakalým. Nasýlsa anlarýz zamaný gelince bize ne caným. Ona ne buna ne þuna ne derken birde baktýk, birileri bizim yýllardýr yaptýðýmýz grevi yapar olmuþlar, Anadillerinin konuþmak birde Ýmralý’daki baþkanlarýnýn üzerindeki baskýyý kaldýrmak için. Açlýk grevi dönmüþ ölüm orucuna. Yýlladýr o grevi bu ülkenin iþçi sýnýfý yapýyor yaþýyor bakalým bunlar yapýnca ne olacak dedik. Baþladýk izlemeye birde ne görelim hakim sýnýfýn açlýk grevi de ölüm orucu da kilo aldýrýyormuþ vesselam. Biz ne aç kalmayý biliyoruz ne çalýþmayý nede konuþmayý deyip devam ettik yaþamaya. Derken hükümetimiz ve deðerli büyüðümüz Baþbakanýmýz Suriye’ye asker gönderme yetkisi istedi. Ýster tabi. Durmadý kan. Durmadý ölümler. Ve Habu Ha þu derken Türkiye Suriye Kardeþtir diyenler Yine Mustafa Kemal’in askerleri oldu ve olanlar oldu çýktý tezkere. Biz Tezkere’ye teskere diye duralým birde baktýk ki 29 Ekim geldi geliyor. Ama olanlar oldu. Ankara’da Hipodromda kutlansýn dedi büyükler. Yine çýktý bu Gençler yok dediler Sýðmayýz hipodromuna, birde bir özgüvenleri var maþallah utanmadan kafada tutuyorlar baþbakana. Neymiþ Cumhuriyet Bayramýný Ankara’da Eski meclisin Önünde kutlayýp Ardýndan Hipodromda da kutlarlarmýþ. Yahu Allah’ýný seversen kaç kiþi düþer bunlarýn peþine deyip güldük geçtik günler öncesinden. Haykýrdý Çocuklar Seferberlik ilan ediyoruz diye. Bizde anladýk tezkere geçti ya herhalde Suriye’ye gidecekler dedik. Yok ama Gitmezler bunlar kardeþiz diyorlar ya. Valilik yasakladý, Ýzinler alýnamadý yaptýrmayýz yaparýz derken geldi 29 ekim. biz iþteyiz dedim ya tatil matil hak getire. Birde baktýk ki kim gider dedik ya bu çocuklarýn ardýndan on binler Ankara’da biz sonradan öðrendik biber gazý sýkmýþlar tazyikli su ile. Bunlar Teröristmiþ. Ellerinde Türk Bayraklarý, Atatürk Posterleri ile terör eylemi yapan görmemiþtim ben Ankara’da. Ha birde baktým baktým göremedim. Bu gençler ne polise kaldýrýmdan taþ söküp attý, ne esnafa bankaya saldýrdý nede duraklarý kýrdý geçirdi. Yýktý barikatlarý Atasýna koþtu. Bunlar Ergenekoncuymuþ Teröristmiþ bunlar. Büyüklerimiz öyle dedi. Ýþte o anda ben bilmem demedim, ben anlamamda demedim. Ekmekte demedim aþta yemedim. Aslanlar dedim, Yiðitler dedim. Yaþasýn Mustafa Kemal’in askerleri dedim. Büyükler ne derse desin bu çocuklar doðrularý söylüyor bunlar aslan parçasý dedim.
     Sonra kim ne demiþ neyi söylemiþ dinlemedim. Mustafa Kemal’in askerleriyiz dedim. Ekmek alýrken, manav da hatta ev sahibine bile. Sonra 10 kasýmda Atamýza gideceðiz dedi bu gençler, yiðitler. Milyonlar gidecek yürüyecek Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye haykýracakta ben iþe gidip çalýþacaðým ekmek parasý diye 3 gün yemek yiyemedim. Sonra gençler Anakaraya gittiler,bende iþe. Saat 09:05 te yüreðim onlarýn yanýnda iþi býraktým bende saygý duruþuna geçtim. Arkadaþlar Yüzüme baktýlar utandýlar ve onlarda bir dakika beklediler öyle. Patrondan yediðimiz fýrçaya deðdi mi deðdi. Ve yýkýlan barikatlarý izledim ekrandan Atasýna koþan Milyonlarý gördüm. Mustafa Kemal oldum Yiðitleri anladým. Sonra o ne demiþ bu ne demiþ dinlemek bile istemedim. Bizim çocuklar Aslan parçalarý ne ederlerse doðru edeler dedim.
     Sonra 13 Aralýk geldi Çattý. Silivri zindanlarýna atýlmýþ Mustafa Kemal’in Askeriyiz diyen ve Terörist ilan edilenlere destek için yürüdüler. Binlerce kiþi o kýþta kýyamette Silivri’deki barikatlarý yýktý. Seferberlik rengini buldu. Bu çocuklar baþka çocuklardý. Bu çocuklar 1980 darbesindeki “bizim çocuklar” deðil bu çocuklar Mustafa Kemal’in Çocuklarýydý. Silivri’de kazanýlan zafer Melemen’de Kubilay’la buluþtu. Hepsi bu vatan için Mustafa Kemal devrimleri için Kubilay olmayý göze almýþ kefenlerini giymiþ fedailerdi. Her biri Mustafa Kemal’in askeri Kubilaylardý.
     Ve Silivri çýkarmasýnda bir zafer geldi. Soner Yalçýn tahliye edildi. Medya birkaç dakikaya sýðdýrdý. Ha medya demiþken Büyük usta Levent KIRCA abimizi unutmadan geçmeyelim. JET sky parodisinde, Ýski Parodisinde gülmekten kýrýlýp gidenler, Sanatçýlar birliðindeki söylemine bir taktýlar ki pir taktýlar. Yahu içinden geçeni pat diye söyleyen usta orada haykýrdý ya bu gençleri aklýnýz bilmem nerenizde anladýk ilada oraya takýlýp kalýyorsunuz ama Levent abi bu gençlerden de bahsetti neden o haykýrýþý anlatmýyorsunuz. Sonra da birkaç sanatçý arkadaþýný vatan haini ilan etti diye yine kýzdýlar ona. Evet bence de kýzmalý Levent abiye sadece birkaç kiþiyle bu hainliði sýnýrladý diye. Eh be Levent abi þu güzelim gençleri atlayan, Mustafa Kemal’in askerlerini atlayan bu gücü atlayanlara hain denir mi hiç? Ne denir ne bileyim onu da büyüklere sormak lazým. Biz ne biliriz. Biz ne anlarýz öyle deðil mi? Biz makarna ile doyurulan kömürle ýsýtýlan açlýk sýnýrý 934 lira iken 734 lira ile doyan, okumayý araþtýrmayý unutan bireyleriz. Biz ne biliriz.
     Biz bilmeyiz ama; Bu çocuklar bilir. Biz bilmeyiz ama bu gençler bilir biz bilmeyiz ama TGB bilir. Ne diyordu Levent abi iyi ki TGB var. Evet bunu basýn haykýramadý ama þimdi halk haykýrýyor iyi ki TGB var iyi ki Mustafa Kemal’in askerleri var.
     Ve yeni bir yýl, 2023’e 10 kala. Nemi olacak 2023 te. Biz bilmeyiz. Büyüklerimiz bilir diyeceksiniz. Yok yok onlarda bilmez. Ne diyordu bu Gençler “Geçmiþi 1923 olmayanýn; Geleceði 2023 olamaz”. Yine Mili Piyango çýkmadý bize yine erteledik hayalleri ama bu sefer kýrýlmadý umutlarýmýz, kaybetmedik inancýmýzý. Çünkü iyi ki TGB var….



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çaðrý
Süpürge
2 Temmuz
Seçim Sizin
Susmak mý? Hiþtttt!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.