..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Aþk ve Romantizm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýmam Olacaðým
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum

þimdi efendim!..ben de emekli bir vatandaþým. emekli olmanýn kötü bir þey olduðunu, imam maaþýna bakýnca anladým!.ah dedim, keþke ben de imam olsaydým!.bildiðim üç beþ dua ile kýldýrýrdým namazý; amin deyip çýkardým cami kapýsýndan!.hem de en önde!.arkamdan gelirdi cemaat!..zaten kaç kiþiydi ki!.caminin dört köþesinde, dört kiþi; bir de ben!. ben, yani imam olduðum zaman ben!..günün, toplam iki saatinde kýldýrýrdým namazý üç beþ kiþiye, kývýrý

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm
101 
 Adýný Daðlara Yazdým  (Mehmet Nacar)

Sonra da yeniden aramaya baþlýyorum, seni. Seni suçlayamam. Vefasýzmýþ, diyemem. Sensiz de yaþayamam, inan... Yorulmadan, usanmadan seni seviyorum. Adýnýn yazýlý olduðu dünyam yetmiyor, bana artýk. Seni arýyorum. Söyle. Neredesin sen..?
102 
 Adý Yoktu Yokluðunun  (Karin)

Keskin bir býçaktý bileyen ruhumu!Geliþigüzel söylenmiþ bir söz bile güzeldi dudaklarýnda!Her þeyim oluyordun...Asýyordum korkularýmý bir bir,seni göreceðim ana kuruyordum içimden kanayan boþluðu!
103 
 Hikâye  (Ýbrahim Kilik)

“Bir hikâye yazýyordum. kahramaný sendin bu hikâyenin. Zamaný üç boyutuyla kuþatýyordu güzelliðin. Ben çaresiz kalemim kaditti. Oysa sen, alabildiðine albenili, alabildiðine kayýtsýzdýn...”
104 
 Kanatlarýn Üzerindeki Zaman  (selim çok)

bir puhu kitap okuyormuþ.sen sanki güzelmiþsin.
105 
 Coþkun Irmak - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bir gün bu küçük yaramazla merdivenlerde karþýlaþtý. Annesi elinden tutmuþ yukarýya doðru merdivenleri çýkýyorlardý. Kadýn, Hayrettin’i görünce çocuða:”Bak, senin rahatsýz ettiðin amca bu! Þimdi sana kýzsýn mý, kulaklarýný çeksin mi?” Deyince : -Hanýmefendi, lütfen çocuða beni kötü bir insan olarak tanýtmayýn. Benim ondan yana herhangi bir þikayetim yok. Demiþ, korkudan annesine iyice yaklaþmýþ olan çocuðun baþýný okþamýþtý.
106 
 Söyle Bana Aþk mý?  (Derviþe Güneyyeli Kutlu)

-Gözler kalbin aynasýdýr; sözler kapý dýþarý. Eller aþkýn aðlarý; kördüðüm sarmýþ gönülleri. Görülen bir gerçek, bir rüyaymýþ/ ...Siyah saçlý, ceylan bakýþlý genç, kýzýl ellerini genç kýzýn yüreðine dokundurduðu geceden sonra an’lar an’larý ta
107 
 Neden Gitti  (Ucuz Sevgi)

Biri Giderse Diðeri Ölürüm Sanýrmýþ
108 
 Bir Kýz Kaçýnca  (A.KADÝR AYTAÇ)

Günler böyle böyle geçerken, koyunlarýn kýrpýlma zamaný geldi. Ýmece usulü bir haftada hepsi kýrpýldý köyde. Hali vakti yerinde olmayanlara birer yapaðý gönderildi. Sýcak bir günün ardýndan akþam serinliði çökmüþtü. Niðdeli kuyuya gitti. Akþam suyunu çekecekti. Biraz sonra Eþemen geldi yanýna.
109 
 Coþkun Irmak - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Aþk, sevgi, namus, sadakat, dürüstlük gibi deðerleri bir renk grubu; ihtiras, cinsellik, arzu ve hazzý da ayrý bir renk grubu olarak düþündü. Bunlar arasýnda bir seçime gitmeliydi. Tam, seçimini yapabileceði bir noktaya ulaþtýðýný hissetmiþti ki, bütün renkler aniden birbirine karýþtý ve ortaya tek bir renk çýktý: Siyah. Siyahý da eþittir:Ýhanet, olarak kabul etmiþti.
110 
 Coþkun Irmak - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Yürüdüðü kaldýrýmda karþýsýndan önde bir diþi köpek, arkasýnda da bir erkek köpek geliyordu. Ona yaklaþýnca arkadakini tanýdý. Arada sýrada yiyecek verdiði köpekti… Yanýndan geçerlerken: -N’aber Çomar? Dedi. Fakat Çomar’ýn tepkisi dostça olmadý. Diþlerini göstererek hýrladý ve sýrtýný biraz dikleþtirerek diþi köpeði takibe devam etti.
111 
 Sessizce Veda 8. Bölüm  (Nuran Bulak)

Niyetle baþlanan bir aþk deðildi bu, bana inan. Sevgime inan, bu aþka inan. Ýçimde sessizce büyüyen sana inan...
112 
 Karette Karette  (Leyla ÜNAL)

Aradan tam beþ yýl geçmiþti, beþ koca yýl. O, yýllar boyunca unutamadý hiç, yazdýðý o son mektubu. “Yazmamalýydým”, dedi yýllarca kendine. “Yüzümü güldüren, hayatýmdaki en muhteþem þeye sýrtýmý dönmemeliydim”.
113 
 Kurt Adam  (SÝNAN ÝSPENOÐLU)

Sinan köyde yaþayan yaðýz bir delikanlýdýr . Daha hayat denilen denizin kýyýlarýnda dolaþmakta hayat denizinin içine bir kez olsun girmemiþtir. Hayata atýlým yapmýþtýr. Annesi onun iyi bir eðitim almasýndan yanadýr. Ama o köyde ava meraký olduðundan okuldan kaçmalarý okul eðitiminden uzaklaþmasýna neden olmuþtur. Arkadaþlarýyla dolaþýr onlarla sigara içer, kötü alýþkanlýklarý öðrenirken okulunun bitmesi sevindirici bir durumdur. Sinan köyde yaþlý annesi ve kýz kardeþleriyle yaþayýp gidiyorlar. O evde bulunan iþlerle pek ilgilenmez köyün meydanýnda arkadaþlarýyla oturup gününü gün ederdi. Yaþlý anasý oðlunun bu durumdan yakýnýr. Onunla sürekli tartýþýr.
114 
 Karmaþýk Duygular  (Seyfi Çelikkaya)

Aradan zaman geçti. Recep ve Hasan arasýndaki görüþmeler devam etti. Gündem hep Hülya oldu. Ancak her iki arkadaþta Hülya’dan bahsederken, birbirlerine renk vermemeye özen gösterdi.
115 
 Hülya  (Yeþim Þahin)

...Bir anda odaya görevli doktor ve hemþireler doluþtu. Bazýsý Hülya'nýn baþucunda duran monitöre göz atýyor, bazýsý tansiyonunu ölçüyor, bazýsý muayene ediyordu. Her þey yolunda gözüküyordu. Solunum, nabýz, tansiyon, kalp ritmi hepsi
116 
 Sevgiliye Mektuplar...  (Doðan ORMANKIRAN)

Bu size yazdýðým ikinci mektuptu aslýnda, lakin ne size vermeye hazýrdý yüreðim. Ne de muhtemel reddinize…
117 
 Bir Parça Kaðýt Bir Parça Zaman  (Baran Yurdakul)

Seni öldürmemiþ olsam, gelir konuþurdun, biliyorum. Benim için konuþan olmadý, ben zaten aðzýmý açmadým. Mahkeme daðýldý, kararý duymadým.
118 
 Aþkýn Adý Ümittir Artýk, Ümidin Adý Aþk  (PELÝN KARCI)

Aþka en çok bahar yakýþýr deðil mi? Oysa bir kýþ mevsiminde baþlýyor bu düþsel aþk. Dýþarýda kýþ, yüreklerde bahar... Kýrlar yerine, yüreklerde açýyor papatyalar... Dýþarýsý soðukmuþ, buz gibiymiþ, ne gam? Yüreklerde güneþ...
119 
 Aþk Bu Mudur  (Özcan Nevres)

Genç kýz aynada tüm hatlarýný inceledi. Ne bir yüz güzelliði vardý ne de vücut güzelliði. Üstelik birazda boy fakiriydi. Oysa tüm bedeni alev alev yanýyordu. Onu kucaklayacak, doyasýya sevecek, hatta canýný
120 
 Mutfak Penceresindeki Ýri Gözlüm  (Ertuðrul ERDOÐAN)

Birkaç saatlik bölük pörçük uykuyla erkenden uyandým. Penceremi açtýðýmda farklý bir hava odamdaydý. Günlerden Cumartesi’ydi… Ýþe de öðleden sonra üçte baþlayacaðýma sevindim. Yüzümü bile yýkamadan ev ahalisini uyandýrmadan mutfaða yine fare kývraklýðýnda sessizce girdim. Karþý pencere yine aralýktý… Gözüm dakikalarca orada belirecek küçük bir hareketi bekledi... Hareket olmayýnca dudaðýmý bükerek tekrar yataðýma geçtim. Gözlerimi tavana dikip, neler yapmam gerektiðini düþündüm. Önce küçük bir kâðýda “Sizinle ciddi olarak tanýþmak istiyorum” diye yazsam, nasýl karþýlardý? Yüzüme pencereyi kapatýr mýydý? Yoksa beni aileme mi þikâyet ederdi? Aþk insanlara neler düþündürmüyordu ki…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kimseyle Vuruþmayýn
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm
Teneke Surat
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Yolda Bir Aile
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Hayal Kýrýklýðý
Nevra Toprak
Öykü > Aþk ve Romantizm
Biz Evlensek mi?
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Aþk Birdenbire Olur
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Av Partisi
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Sevgiliyle Ýlk Buluþma
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Boða Yýlaný Aþk
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Aþkýn Yangýn Gözleri
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Aþk Uðruna
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Ýki Yalnýz
Ýsa Kantarcý
Öykü > Aþk ve Romantizm
Adý Ayrýlýk
mehmet burak yüksel
Öykü > Aþk ve Romantizm
Medet Sevdiðim
Mahsun YÝÐÝT
Öykü > Aþk ve Romantizm
Acayip Bir Hikaye
Ömer Faruk Hüsmüllü
Öykü > Aþk ve Romantizm
Sevdaya Dair 5
MEHMET SARI
Öykü > Aþk ve Romantizm
Dörtnala
Yûþa Irmak
Öykü > Aþk ve Romantizm
Bazen Aþk Gider...
Ozan
Öykü > Aþk ve Romantizm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.