Toplum Tabana Vurursa
Merhaba.. Toplum Tabana Vurursa başlığı altında günümüz Türkiye Toplumunu yorumlamaya çalıştığım yazımdır. Yorumlarınızı beklerim .
"Yazarların kafasında çalan müzik, matbaanın gürültüsünde boğulur." — Orhan Pamuk (Kurgusal)"
"Yazarların kafasında çalan müzik, matbaanın gürültüsünde boğulur." — Orhan Pamuk (Kurgusal)"
Merhaba.. Toplum Tabana Vurursa başlığı altında günümüz Türkiye Toplumunu yorumlamaya çalıştığım yazımdır. Yorumlarınızı beklerim .
Malumunuz; Kılıçdaroğlu son günlerde Cumhurun, yani bizim Cumhurbaşkanımıza karşı açık ve net ifadelerler küfrediyor, hakaretler yağdırıyor, halkı kin ve nefrete sürükleyip cazgırlık çıkartmak istiyor.
Ne demiş eskiler; “eceli gelen it cami duvarını pislermiş.”
Bir genel başkanın kullandığı ifadeye bakar mısınız Allah aşkına…
Bu metin, özelleştirme sisteminin toplumsal yapıya etkilerini eleştirel bir bakışla inceliyor. Kolektif güvencenin yerini alan mülkiyet odaklı düzende, bireylerin ümitlerinin nasıl manipüle edildiğini ve "rızk" kavramının ardına gizlenen güç ilişkilerini anlatıyor. Metin, aile yapısındaki dönüşümü ve kolektif emeğin değersizleştirilmesini sorgulayarak, modern ekonomik sistemin gizemli bir güç olarak sunulmasına
Merhaba. HANGİ LİYAKAT , başlıklı yazımda ,, ülkemizde işlerin ehillerine verilmesi hususunda eleştirel bir değerlendirme yapmaya çalıştım, yorumlarınızı beklerim.
Seçim arefesinde parti liderlerinden, medyada ve televizyonlarda ülkenin geleceğine dönük doğru, güçlü ve güzel gerçekleri dile getirmesini bekledik.
Merhaba. Toplum Ateist Yönetim İsterse, başlıklı yazımı değerlendirmelerinize sunarım.
Sövün sövebildiğiniz kadar..
İçiniz açılsın efendim…
Yeter ki siz rahatlayın..
Bu Su’yun sesi soluğu çıkar belki amma.!
Eli kalkmaz asla..
Sonuç olarak, yaptığımız fikir jimnastiğinden;”Yeni” CHP’nin sol eksenli siyaset yapmak istediği ve fakat bunun sınırlarının oldukça muğlâk olduğu, sol perspektiften ne anlaşılması lazım geldiği hususunda kafa karışıklığının devam ettiği iddia edilebilir. Türkiye’de sola oldukça sirayet etmiş olan milliyetçilik, askeri vesayetin ehveni şer olarak görülmesi, katı laiklik anlayışı, demokrasiden
Siz alıştınız diye ben de alışmak zorunda değilim.
Mardin, dünyada eşi az bulunur bir hoşgörü, huzur ve barış şehridir. Bu korkunç facia için Mardin’inin seçilmesi bir şansızlıktır. Mardin bunu hak etmiyor ve aynı zamanda bu olay, bölgeye karşı çok kalleşçe bir tuzaktır.
İnsanlıktan nasibini almayanlar, bukalemun gibi her renge bürünüp, Kürtlerin tarihini, kültürünü, örfünü,
Kör Olma Türkiye... Bırak Artık Şu At Gözlüklerini De Dünyada Neler Olduğunu Gör...
Öncelikle mazlum halklara, sivil insanlara yapılan her türlü silahlı saldırıya karşı olmak, saldırıları nefretle karşılamak bir insanlık görevidir ve tamamen vicdansaldır. Bunu asla göz ardı etmeden, ayrıca, serinkanlı olarak olaylara eleştirel bakabilmeliyiz.
Sağlıksız başta sağlıklı beden ve getirdiği adalet üzerine...
Hakkın rahmetine kavuşan Erbakan Hoca,vefat ettiği 27 şubat gününden beri gazete ve televizyonlarda...
Bu yazı, İslami perspektiften boykot eylemlerinin etik boyutlarını ele alıyor. Filistin halkına destek amacıyla yapılan boykotların, bazen masum insanlara zarar verebileceğini ve İslam'ın adalet öğretileriyle çelişebileceğini vurguluyor. Nisa Suresi 75. ayetine atıfla, zayıf düşürülmüş insanlar için mücadelenin önemini hatırlatarak, boykot yerine daha yapıcı çözümler düşünülmesi gerektiğini savunuyor.
İskenderunda donanma askerlerinin nöbet değişimi sırasında gerçekleşen roket saldırısı PKKnın bu güne kadar gerçekleştirdiği şehir merkezinde bulunan askeri birime yapılan ilk saldırıdır. PKK şu ana kadar ya kırsal bölgelerde bulunan savunma zafiyeti olabilecek karakolları ya da şehir merkezlerinde sivil halkı hedef olarak seçmiştir.
Ayrıca İskenderundaki böyle