"Yazmak, bir hayaletle güreşmek gibidir; kazansan bile, elinde kalan sadece soğuk bir boşluktur." Franz Kafka"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
_Sevenler sevilenler baş üstünde gezdirilmeye değer cana kıyanlar ise vahşi hayvanlardan beter._ *** Olmasın barış için sarfedilen çabalar heder suya düşmesin umutlar, öldürülmesin gençler Bitsin bu anarşi bu terör bu kin bu keder Artık yeter artık yeter artık yeteerr! ***
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
her yıl iple çekerim ramazan ayını bir bu ayda soranım hatırlayanım var bol bol kapla dökerler çorbamı aşımı bir bu ay doyuranım karnı doyarım var yüzümün al basması kızıla boyanım işin en kötü yanı zoruna dayanım hal hatır sorup adam yerine koyanım altıma minder sunup beni sayarım var yer sofrası kurarlar yere bağdaş kurup kasnağı getirirler sofra bezi serip yahni ortaya sürüp ele kaşık verip başlamamı bekleyen bana uyarım var pilava değer katar fazlaca pişsede şans yaver gitmeyip but öteye aşsada tavuğun iyi yeri uzağa düşsede çatalım sağolsun o yana kayarım var pişmaninin üstüne kuş gibi atlarım kemeri gevşetmezsem olurki patlarım azıcık hoşmerimden almazsam çatlarım ne gözü doyacağım elde ayarım var fındık fıstık hurmalar bilmediğim meyva görmediğim inkişaf ilik gibi helva üzüm kaysı hoşafı sarı sarı ayva tatmadığım portakal elma soyarım var yıl onbir aydan beri çekerim yokluğu yüzün suyu hürmeti bereket çokluğu ramazan sen olmasan böylesi tokluğu ne bir işitmişliğim nede duyarım var yılın bir ayı olsun tanımak hakkı zenginin üstünde var fakirin hakkı hak hukuk var adalet fakirin hakkı unutulmaz adet bulunmaz diyarım var.... ... fakir 25 eylül 2006 akşamı.. iftar daveti sonrası.. derin rehavet ile...
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
çöreklenmen dostlar başına varsa akıl izanımız beklemen sakın boşuna tavşan çıkmaz kazanımız üç kuruşluktur bu yazı aşmıyor tümseği düzü vermiyor kimseye sazı aşığımız ozanımız taş sektirip yüzdürmeyiz boyna inci dizdirmeyiz rehber olup gezdirmeyiz adanamız kozanımız dağıtmayız televizyon üstlenmeyiz hiç bir misyon vermeyiz asla komisyon ödül umar sazanımız aş bulgurmu kaynatalım develermi oynatalım kollardamı yaylatalım yeğenimiz kuzenimiz üstüne yatmayız kuluç etmez yumurtayı piliç büyüyle yutmayız kılıç yoktur sihre özenimiz veren varsa hemen koş al üç yetmez belki git beş al yoktur bizde ne ipek şal ne basmamız pazenimiz talihe şansına kızma ferah tut kendini üzme sakın ola oynu bozma bir kurulu düzenimiz birazcık dili ağdaca kadehi yoktur badece gelir şuraya sadece şiir yazar yazanımız ta en baştan yapar ihtar başka çıkış yolu göster okumaktan vazgeç ister sinirlenip kızanımız... :0((
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
gün karardı güneş tepeye çıktı içte yanar ateş semaya çıktı nikotin tükendi suyunu çekti açkarna bütüngün ölümüz çıktı ramazan vaktidir tam ezan vaktidir az tez ol hocam suizan vaktidir kopardım yaygara ayyuka çıktı aldığım yufkalar pek yuka çıktı canım bugün müthiş musakka çekti menüde şansıma fasulya çıktı ramazan vaktidir tam ezan vaktidir az tez ol hocam suizan vaktidir susuzluk şahlandı çatıya çıktı yar misafir geldi yatıya çıktı elini tutmamı kötüye çekti o bakir ben bekar canımız çıktı ramazan vaktidir tam ezan vaktidir az tez ol hocam suizan vaktidir
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
hıdırdağı aşan angut selam söyle yare vargit o yar gelin gider olmuş çık yolundan geri durgut peşin sıra düşer oldum dolup dolup taşar oldum sürünerek yaşar oldum çek kolumdan beni sürgüt kahve gelir tepsi sini dibe korlar tortusunu al başından örtüsünü dök perçemin yere sergit hıdırdağda var bir pınar bütün kuşlar ona konar yar gelir suyunda yunar teni kokar ılgıt ılgıt
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
bana çirkin diyen beğenmeyen kız ettin ya ağzına alemin sakız bulunur seninde talibin öküz yüzünü sürecek eşik kalmasın kırılmışım sana hayli bayağı bir daha kapına atmam ayağı bütün gün yiyesin koca dayağı aşın diri olsun pişik kalmasın çirkinin yerine başka deseydin tipim değil diye kısa kesseydin şişmansın utanma daha yeseydin düşmanı olduğun kaşık kalmasın yanılarak sana dünür gelince naz eder görünüp baban verince salınarak yürü selvi dalınca topuklu giy boyun düşük kalmasın yüz yüze benzesin tüyü aldırda gerdanı gerdirip burnu kaldırda porotez tak yahut dolgu yaptırda dişlerinde delik deşik kalmasın duymasın komşular damat ağıtı dilersen vereyim bir dost öğüdü geçir suratına kesekağıdı yada söndür mumu ışık kalmasın hayli geçkin yaşın kaç asırlığın sakın belli etme hiç kısırlığın gebelikten hariç yok kusurluğun evde salıncak beşik kalmasın bekarlık sultanlık bekarlık başka insan kırk yıl bekar kalaymış keşke lanet etsin kocan böyle bir aşka intihardan gayrı hiç şık kalmasın
?
Fantastistan
Edebiyat Tartışmaları
Sanırım genel kanıya ters düşeceğim. Ancak ben fantastik romanların çoğunu sanatsal açıdan değersiz buluyorum. Üstelik bu değer eksikliği türün kendisinden kaynaklanıyor. Fantastik edebiyat, bu yüzden, gerçekten edebiyat olmaya uzaktır. Ancak, bu tür içerisinde sanatsal içeriği zengin yapıtlar ortaya konulamaz şeklinde bir iddia öne sürmüyorum. Söylemek istediğim şudur ki üretiminin edebi değeri en düşük edebiyat dalı fantastik edebiyattır.
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
www.yazidegirmenleri.com sitesine mutlaka girin..cok emek harcanmis bir sanal edebiyat dergisi olmus..hazirlayanlarin ellerine saglik..disaridan katilima da olanak veriyor anladigim kadariyla..tekrar tebrikler..
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
aslında kafa kırmak demeyelim dediğim gibi beynimi, düşüncelerimi göz önüne seerdim...ama bir yerde haklısın kafa kırmadan beyin dısarıya cıkmaz...
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
bakıyorumki tüm şikayetler aynı benimde şikayetim yazıların çok geç onaylanması,bu konuda editörlerin bir an önce birşeyler yapması gerekiyor yoksa izedebiyat çok kan kaybedecek,uzun zamandır yazılarım bekliyor eğer bi editör eksikliği varsa bu görevi üstlenecek bir çok kişi olduğuna inanıyorum bu sitede
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
naber emre uzun zamandır kitap hakkında tartışamadık.sınavda bitti.umarım sonuç umduğun gibi olmuştur msn adresini kaybettim tekrar yollarsan kaydedebilirim.bu arada ben üniversiteyi kazandım.senle paylaşmak istedim.eskişehiri kazandım ingilizce işletme.kendine iyi bak.
?
Türk Yazarları
Edebiyat Tartışmaları
ANAR TOPRAK IŞIK HALİM ŞAFAK YUSUF SOLMAZ YUSUF KÜPELİ SELAMİ KARABULUT HALİDE YILDIRIM EMRE FİDEL HASAN EREN ÇAĞATAY AYŞIN ÖREM ALPTEKİNOĞLU MEHMET CAN DOĞAN MEHMET FİDANCI NURİ DEMİRCİ AHMET GÖK MEHMET SAİM DEĞİRMENCİ AYDIN AFACAN KENAN SARIALİOĞLU ABDÜLKADİR BUDAK yazarlarımızın kitaplarını görmek ya da satın almak için tıklayınız... HÜSEYİN AVNİ CİNOZOĞLU ZELİHA ÖZATA OZAN ÖZTEPE FETTAH KÖLELİ UMUT YAŞAR UFUK CANDAR FOYA FUAT YILDIRIM EKOLOJİ KOLEKTİFİ HALDUN GÜLER MUSTAFA BAYRAM MISIR BEYHAN GÖKTAŞ ATEŞ KÖYLÜOĞLU HİLAL KARAHAN SERDAR AYDIN BERNA OLGAÇ DENİZ KITE SALİH MERCANOĞLU AYŞEGÜL AVŞAR
?
Yeraltından Notlar
Edebiyat Tartışmaları
her şey burda olacak, http://www.blogcu.com/Patatatesim/
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
YUSUF SOLMAZ -editör- 1964 Yozgat. Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim, Güzel Sanatlar Eğitimi alanında yüksek lisans yaptı. Öğretmen Dünyası, Abece, İnsancıl, Güney Sanat, Öküz, Ördek, Kül, Cumhuriyet gibi dergi ve gazetelerde makale, deneme ve öyküleri yayımlandı. Kitapları; 1)Elveda Panco (Faklı Açıdan Sait Faik Abasıyanık) biyografik roman, 2)Orhan Pamuk'un Cevdet Bey ve Oğulları Romanında Anlam Arayışı (Psikolojik Bağlamda İçerik Çözümlemesi), 3)Stadyumda Ölürken (Roman), 4)Şiir İçten Gelen Bir Şeydir (Şiir Eleştirisi) 5)Kurtlar Vadisi Çocukları (Basında Kurtlar Vadisi ve Osman Sınav) İnceleme, 6)Manken Atölyesi (Öykü), 7)Adı Sibel'di Ponponumun (Öykü). ysolmaz@kulyayin.com STADYUMDA ÖLÜRKEN Yazan:Yusuf Solmaz ŞİİR İÇTEN GELEN BİR ŞEYDİR Hazırlayan: Yusuf Solmaz ELVEDA PONCA (Farklı Açıdan Sait Faik Abasıyanık)Yazan:Yusuf Solmaz KURTLAR VADİSİ ÇOCUKLARI Hazırlayan:Yusuf Solmaz ORHAN PAMUK'UN CEVDET BEY VE OĞULLARI ROMANINDA ANLAM ARAYIŞI Yazan: Yusuf Solmaz BİLAL KOLBÜKEN -genel yayın yönetmeni- 1975 Eskişehir doğumlu. Hukuk Fakültesi mezunu. Çocuk Suçluluğu alanında çalışan Dostlar Dayanışma Derneği'nin Ankara Şube Başkanı. Her pazar Elmadağ Çocuk Kapalı Cezaevi'nde söyleşiler yapıyor. Her salı Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda edebiyat ve sanat üzerine konuşuyor. Kül Eleştiri, Kül Öykü ve Sonsuzluk ve Bir Gün adlı dergileri yönetiyor. Son günlerde Thomas Bernhard Kitabı'nı ve Türkiye'nin ilk öykü gazetesi Kül Öykü Gazetesini yayına hazırlıyor. bilalkolbuken@yahoo.com BİLAL KOLBÜKEN'LE ÖYKÜ DERGİCİLİĞİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ BİLAL KOLBÜKEN'DEN BİR ŞİİR BİLAL KOLBÜKEN'DEN BİR ŞİİR BİLAL KOLBÜKEN: ENİS BATUR: SU TÜYÜN ÜZERİNDE BEKLER HALUK BİLGİNER'İN GÖZYAŞLARI (ŞİİR) BİLAL KOLBÜKEN
Başa Dön