"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
herkese merhaba daha önce bahsetmiş olduğum bir problemden bahsedeceğim. Sağolsun sayın umut sürmeli bana yardımcı olmaya çalıştı ancak problem biraz daha farklı bir durum sanırım. yazilarin kac kisi tarafindan okundugu, kütüphanalerin takip edildigi ve yorumlari onayla ekranlarini göremediğim gibi yazilarimi da güncelleyemiyorum. ARKADASLAR magdur durumdayım ve acil olarak bu problemi halletmem gerekiyor. Eger anlayan birileri varsa lütfen yardımcı olsunlar. Sayın Umut SÜRMELİ size de zahmet verdim tesekkür ederim. mail: ikilic@postavar.com buradan bana ulaşabilirsiniz
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
herkese merhaba daha önce bahsetmiş olduğum bir problemden bahsedeceğim. Sağolsun sayın umut sürmeli bana yardımcı olmaya çalıştı ancak problem biraz daha farklı bir durum sanırım. yazilarin kac kisi tarafindan okundugu, kütüphanalerin takip edildigi ve yorumlari onayla ekranlarini göremediğim gibi yazilarimi da güncelleyemiyorum. ARKADASLAR magdur durumdayım ve acil olarak bu problemi halletmem gerekiyor. Eger anlayan birileri varsa lütfen yardımcı olsunlar. Sayın Umut SÜRMELİ size de zahmet verdim tesekkür ederim. mail: ikilic@postavar.com buradan bana ulaşabilirsiniz
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
herkese merhaba daha önce bahsetmiş olduğum bir problemden bahsedeceğim. Sağolsun sayın umut sürmeli bana yardımcı olmaya çalıştı ancak problem biraz daha farklı bir durum sanırım. yazilarin kac kisi tarafindan okundugu, kütüphanalerin takip edildigi ve yorumlari onayla ekranlarini göremediğim gibi yazilarimi da güncelleyemiyorum. ARKADASLAR magdur durumdayım ve acil olarak bu problemi halletmem gerekiyor. Eger anlayan birileri varsa lütfen yardımcı olsunlar. Sayın Umut SÜRMELİ size de zahmet verdim tesekkür ederim. mail: ikilic@postavar.com buradan bana ulaşabilirsiniz.
?
Öneriler
Kitap Dünyası
Bilge Karınca yayınlarından yeni çıkan [[B]]FAST FOOD İLİŞKİLER [[/B]]adlı kitabı herkes'e tavsiye ediyorum Günümüz insan ilişkilerini gerçekten çok güzel anlatıyor Zamanın ruhunu yakaladık ama kendi ruhumuzu kaybettiğimizin farkına varamadık... kitap tavsiye etmeyi sevmem ama bu Roman fikirlerinizi çok zenginleştirecek
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Haklısınız, aslında hepimizin kelimeleri, hepimizin yaşamları aynı önemli olan onları kendi süzgecinden geçirip kullanmak. Gereksi olarak gördüğünüz şeyleri bile yazarak, yazma pratiğinden uzaklaşmadan hep yazmak gerekir. Öyküler yarım kalıyorsa bir yetersizlik bir çıkmaz olduğu kesindir. Daha çok okumalı ondan da öte yazma yetisi bir kenara itilmemeli...
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Üç aydır elimi kaleme sürmedim. Yazar olamamamızdan kaynaklanıyordur herhalde. Kendine güvenen, belli bir yazınsal beceriye ulaşmış bir insan konuyu kaleme alırken çok güzel başlangıcı veya çok özenilmiş kelimeleri öyküsüne almayı pek düşünmez [[U]]bence[[/U]]. Onun için tek gaye yazmaktır. Düşünebildiği ölçüde, olayları çok dolandırmadan, edebi becerisini kullanarak yazmayı sever. Bu nedenle çok, daha çok öykü üretir. Onun için konudan ziyade, yazmak önemlidir. Her konu hakkında yazabilir, bir domates, bir kağıt parçası veya gecenin karanlığı. Bizim gibi öykünün üzerine titreyenlerse, ne yazık ki çok üretemiyor. Yazdığının en iyisini, en mükemmelini arıyor. Bunu aradığı için de çok beğenmiyor yazdıklarını. Bana kalırsa yazmaya yeni başlayan yazar adayları her konu hakkında yazmayı denemelidir.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Bir sorunum var, yardım ederseniz sevinirim. Yazamıyorum. Bu durum beni çıldırtıyor. Bir hikaye yazacaksam, kurgusunu hazırlıyorum, taslağını kafamda oluşturuyorum ama gerisi gelmiyor. Büyüsü kaçıyormuş gibi. Zor beğeniyorum ve hap yarım kalıyor. Sizin başınıza da hiç geldi mi? Eskiden çok yazardım ama sanki şimdi yapabileceklerim elimden alınmış gibi. Çok zor durumdayım. Eminim beni anlıyorsunuzdur. Teşekkürler.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Öncelikle, yazacağım yazı için üzgünüm ama bu gerçeklerin de bilinmesi gerekiyor. 2004 yılının ilk yedi ayında daha önce görülmemiş bir roman patlaması oldu. Bu romanların çoğu ise "ilk roman"dı. Durum böyle olunca insanların kafasında bir takım sorular oluşmuş. "Acaba edebiyatta da 'pop'laşma veya başka bir deyişle 'fast food dönemi' mi oluşmaya başladı?" diyenler var. Bu haberi okuyunca kendimi gerçekten bir fazlalık gibi görmeye başladım. Önüne gelenin kitap çıkardığı ve bu kitapların da çoğunluğunun edebi bir içeriğinin olmaması gerçekten üzücü. İnsan emek verdiğine ve gayret edip türlü zorluklardan geçip durumun böyle olduğunu görünce hayal kırıklığına uğramaz mı? Dilerim, bu ileride benim başıma gelmez. Sadece paylaşmak istedim.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
http://www.yenisi.net - chagdash Azerbaycan edebiyati sitesidir.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sayın ilnur, Aynı sorunu ben de yaşamıştım o yüzden sanırım çözümünü biliyorum. Eğer bilgisayarınızda "Yahoo! Companion" yüklü ise "pop-up blocker" ı kapatmanız gerekiyor zira bahsettiğiniz ekranlar pop-up pencere olarak açılıyor. Çözüm şöyle: Explorer da iken 1) View / Toolbars / Yahoo Companion 'ı seçerek görünür hale getirin 2) Yahoo Companion'da Search Web yazısının yanındaki "sarı pencere ve kalkan" ikonunu seçerek "Enable Pop-Up" Blocker yazısını inaktif hale getirin. İşe yaramaz ise eğer bilgisayarınızda başka bir pop-up blocker yüklü olabilir. Yani sorun büyük ihtimalle sizin bilgisayar ayarlarınızdan kaynaklanıyordur. Kolay gelsin.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Öncelikle sevgili yayin yönetmenimiz Diren YARDIMLI yani Mustafa Diren YARDIMLI özür diliyorum. Henüz izedebiyat ailesini cok iyi tanimis olmadigim icin bayan oldugunuzu düsünmüstüm. ÖZÜR DiLERiM. izedebiyatta ki degisikligi kesinlikle fark etmemek mümkün degil. su an hersey yolunda gidiyor gibi. Güncellemeler zamaninda yapiliyor. Ama benim yazar sayfamda ki bazi butonlarim calismiyor. yazilarin kac kisi tarafindan okundugu, kütüphanalerin takip edildigi ve yorumlari onayla ekranlarini göremiyorum.Sorun nerede bilmiyorum. Sizden mi, benden mi anlayamadim.Ama herseyin yoluna giriyor olmasi cok güzel. size ve tüm izedebiyat ailesine Sevgiler.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sayın Diren Yardımlı, İlginize teşekkür ederim. Bir tek sorum cevapsız kaldı yalnız. Şiirler kümesinde sadece "Yeraltı" grubuna açılan link çalışmıyor. Tüm gruba ulaşmanın başka yolu da yok sanırım, o yüzden bildireyim dedim. Kötü niyet konusuna ben de inanmak istemiyorum açıkçası ama malumunuz üzere insanoğlu türlü türlü. Kaldı ki daha geçenlerde Ataol Behramoğlu'nun pek de meşhur bir şiirine bireysel şiirler hanesinde rastlamış idim. Bir de şunu belirtmeden edemeyeceğim, artık kusuruma bakmayın. Sitenin içeriğinin unutulması en azından kendi adıma söyleyebilirim ki söz konusu değil. Kaliteli bir yazı platformu kurmuşsunuz bu aşikar ancak ulaşabildiğiniz tek içerik "service unavailable" yazısı olduğunda bunun fazlaca da bir anlamı kalmıyor. Böyle zamanlarda sitenin kendisi içerikten daha önemli hale geliyor. Neyse ki olumlu gelişmelerin müjdesini veriyorsunuz ve lütfen unutmayın ki biz yeni yazarlar da site için elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Sevgi ve Saygılarımla. Umut Sürmeli.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sayın Diren Yardımlı, İlginize teşekkür ederim. Bir tek sorum cevapsız kaldı yalnız. Şiirler kümesinde sadece "Yeraltı" grubuna açılan link çalışmıyor. Tüm gruba ulaşmanın başka yolu da yok sanırım, o yüzden bildireyim dedim. Kötü niyet konusuna ben de inanmak istemiyorum açıkçası ama malumunuz üzere insanoğlu türlü türlü. Kaldı ki daha geçenlerde Ataol Behramoğlu'nun pek de meşhur bir şiirine bireysel şiirler hanesinde rastlamış idim. Bir de şunu belirtmeden edemeyeceğim, artık kusuruma bakmayın. Sitenin içeriğinin unutulması en azından kendi adıma söyleyebilirim ki söz konusu değil. Kaliteli bir yazı platformu kurmuşsunuz bu aşikar ancak ulaşabildiğiniz tek içerik "service unavailable" yazısı olduğunda bunun fazlaca da bir anlamı kalmıyor. Böyle zamanlarda sitenin kendisi içerikten daha önemli hale geliyor. Neyse ki olumlu gelişmelerin müjdesini veriyorsunuz ve lütfen unutmayın ki biz yeni yazarlar da site için elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Sevgi ve Saygılarımla. Umut Sürmeli.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Bu arada İzEdebiyat'ın son zamanlarda tekrar sağlığına kavuştuğunu, eskisi gibi sürekli kilitlenmediğini fark edenleriniz olmuştur. Değerli programcılarımızın kodlarda yaptıkları iyileştirmeler ve sitenin daha hızlı sunucu makinelere geçmesiyle İzEdebiyat bir süre daha gösterilen bu güzel ilgiyi omuzlayabilecek gibi görünüyor. Önümüzdeki dönem okur üyeliği üzerinde duracağız, ve bugünkü haliyle okurdan çok yazarımız var gibi görünen tabloyu en azından eşitlemeye çalışacağız. Bununla birlikte sitenin bazı çok değerli yazarları bize editörlük konusunda destek olabileceklerini belirttiler. Bu ilgi azalmadan bu işi de bir sonuca ulaştıracağız.
Başa Dön