..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > ayþe kaya




25 Þubat 2010
Bir Özür Yazýsý  
özrüm kabul olsa, ruhum özgür olsa

ayþe kaya


Gözümde yine yaþ var bugün. Aðlayacak o kadar çok sebep var ki; hangisine aðladýðýmý bilmeden aðlýyorum öylece. Amacýmdan sapmýþ, çarpýp duruyorum saða sola. Bocalýyorum ha bire. Tam ayaða kalkýyorum düzeltiyorum kendi iþte o an bir çelme daha ve yine yerlerdeyim.


:AEBE:
Gözümde yine yaþ var bugün. Aðlayacak o kadar çok sebep var ki; hangisine aðladýðýmý bilmeden aðlýyorum öylece. Amacýmdan sapmýþ, çarpýp duruyorum saða sola. Bocalýyorum ha bire. Tam ayaða kalkýyorum düzeltiyorum kendi iþte o an bir çelme daha ve yine yerlerdeyim.
Neye aðlayayým bilmiyorum ki; ayný oyunlara yeniden yeniden geliþime mi yoksa artýk özür dilemeye yüzümün tutamamasýna mý yoksa baþýmý yerden kaldýramayýþýma raðmen gidecek baþka kapý olmadýðýndan yine boynu bükük arada kalýþýma mý?
Þeytan beni çok iyi tanýyor, zayýf noktalarýmý iyi biliyor. Öyle telkinler veriyor ki günaha girmem için, gözümde sevimli hale geliyor yanlýþlar, aklým gidiyor baþýmdan zevkle iþliyorum günahý. Ah iþte sonra aklým geri gelince baþýma ben ahh ediyorum iþime, þeytan ise gülüp duruyor halime “aptall” diyor, “nasýlda kandýn yine”.
Þuan yine yollardayým, az önce çocukluðumda önemi olan eski köprünün yanýndan geçtik. Onu görünce sevinçle baðýrýrdýk “eski köprüye geldik eski köprüye geldik.”diye. Aradan yýllar geçti, barajlar yapýldý sular tutuldu. Eski köprü neredeyse sularýn içinde kayboldu. O sulara gömülürken, benim çocukluðumda ki masumiyetim, saflýðýmda günah denizine battý. Meðer nede benzemiþiz birbirimize, hüzünle bakýþýp geçtik sessizce o bana ben ona, yýllar bizi nede deðiþtirdi dercesine.
Bir dertte eski köprü ekleyip derdime yeniden dönüyorum kederime. Bu hüzün gider mi acaba içimden, piþmanlýklar veda eder mi bir daha geri gelmemek üzere. Peki ya þeytan, yakamý býrakýr mý? Ýþinden istifa eder mi?
Korkuyorum kendimden yine yine yine yenilirsem ya. Karardýkça kararýyor içim, çöktükçe çöküyor içime umutsuzluk. Saymaya kalksam eðer Rabbimin bana ikramlarýný elbette ki bitiremem, buna karþýlýk saymaya kalksam yine isyanlarýmý onu da bitiremem. Ýþte böyle nankörüm ben. “kendi düþen aðlamaz derler” ama caným yanýyor aðlýyorum.
Yolculuk devam ediyor, çeþit çeþit manzaralara þahit oluyorum. Mevsimlerde benim gibi dengesini yitirmiþ bu sene, aylardan þubat ama erikler çiçek açmýþ. Önce yüzüm gülüyor onlarý görünce sonra kalbim kýpýrdamaya baþlýyor o da gülüyor. Diyorum ki; “ benim kalbimde de çiçekler açsa, bahar gelse yeniden, kalbimdeki karanlýklar yerini aydýnlýða ve çimenlere býraksa.
Eski köprünün aksine aðaçlar müjde veriyor bana, sanki teselli oluyor yarama. “ umudunu yitirme, Rabbimden sakýn yüz çevirme, O seni asla býrakmaz” dercesine gülümsüyorlar yüzüme.
Þimdi içimde iki ses baðrýþýp duruyor. Biri; “ halin harap, günahý iþle iþle özür dile bune yüzsüzlük” diyor. Diðeri; “ Rabbinden vazgeçme O affedici”.
Anlaþýlan o ki; þeytan benden vazgeçmeyecek. Ama sana inat ey þeytan bende Rabbimden.
“ Allah’ým ne olur yanlýþlar yapýp, ben Sen’i çýkarýp kalbimden meyletsem de þeytana, Sen sakýn çýkma kalbimden.Býrakma asla beni ne bana nede ona."

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yazýnýzý okudum ve beðendim ama...
Gönderen: Barýþ Ünlü / , Türkiye
27 Þubat 2010
Bana gönderdiðiniz yazýyý okudum bu yazýnýz gibi ama ben herkesin duyarlý olmasýný beklediðimi tabi ki kendimin de sizin dediðiniz gibi ülkemizi bölmek isteyenlerin ürünlerini kullanmamýz gerektiðini düþünüyorum.Yazýnýz içinde teþekkür eder ve son olarak Ýstanbul bomba atýlsa ve ülke bölünmeye doðru gidilse elime silahý alýr bu kimin yaptýðýný bulur ülkem için cezasýný veririm tabi düþmanýmýz her kimse...

:: Ellerinize saðlýk
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
25 Þubat 2010
Yanlýþlar,günahlar hep biz insanlara mahsus deðil mi?Hata yapmayan,günah iþlemeyen insan var mýdýr ki...Dünya þeytanlarla dolu olmadýðý gibi meleklerle de dolu deðildir!Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Habersiz Ziyaret
Sevgiliye Kýrgýn Satýrlar
Aynalarda Kalan 2
Ey Yar...
Sustum... Mu?
Aþkýmýn Son Sözleri...
Uzaktaki Sevdiðim
Kýsacýk Aþkýmýz
Yalnýzlar Þehri
Hasret Günleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aynalarda Kalan [Þiir]
Öðrettiklerin... [Þiir]
Bendeki Sen [Þiir]
Gökkuþaðým [Þiir]
Yine Sana Sitemler... [Þiir]
Ýki Ateþ Arasýnda Aþk [Þiir]
Hacým [Þiir]
Rahmet Peygamberi [Þiir]
Bilseydik [Þiir]
Kararsýz Aþk [Þiir]


ayþe kaya kimdir?

Niye bilmem hep sonbaharý sevdim, Dökülen yapraklarda buldum kendimi. Bir tarafým olabildiðine mutlu dedim, Diðer tarafým çözemediðim kadar gizemli.

Etkilendiði Yazarlar:
senai demirci, mustafa islamoðlu, ramazan kayan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ayþe kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.