..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ayþegül Tezcan




8 Eylül 2007
Sevdanýn En Koyu Dem"i Gözlerin  
Ayþegül Tezcan
Bedenime kefen biçti ellerin de Ben yine de kýyamadým. Dokunuþlarýna öldüm sevgili. Kýrpma gözünü sen de acýma bana Sevdalarýn pýnarýna kandýrma yüreðimi Ve sorma bana sevda hayatýn neresinde diye O dayanýlmaz arzunun haþmetiyle, Sevdanýn en koyu demi gözlerinde sevgili…


:AEIB:
“Bedenime kefen biçti ellerin de
Ben yine de kýyamadým.
Dokunuþlarýna öldüm sevgili.
Kýrpma gözünü sen de acýma bana
Sevdalarýn pýnarýna kandýrma yüreðimi
Ve sorma bana sevda hayatýn neresinde diye
O dayanýlmaz arzunun haþmetiyle,
Sevdanýn en koyu demi gözlerinde sevgili…”


     Gözlerimi terk eden güneþe inat güne býraktým kendimi. Birkaç yudum aldým içine düþtüðüm unutuluþtan. Her yudumda içinden daha bir çýkardýn beni. Ve ben karþýna hiç çýkmamýþ bir insandan farksýzým belki. Belki kocaman bir boþluk sendeki yerim. Ne bileyim, yüreðindeki beni hissetmiyorum artýk. Taþ bastýðým yüreðim, acýyor her nefeste… Gönlümdeki ateþi, içimdeki derdin kör býçaklarýný dile getirmem mümkün deðil.

     Sözlerime bakma sen sevgili, dile gelen yüreðime bak þimdi…

     Düz ve eðik ama hep sevdalý harflerle kaðýtlara döktüm kirpiklerini. Yazmakla bitiremedim bitiremeyeceðim de. Bir adým ötemizde olsa da uçurumlar, istiyorum ki umutsuz bitmesin bu satýrlar. Çok aðýr olsa da gece karanlýklarý, solgun perdelerin arkasýndan izleme hayatý yar. Kanlý gözyaþlarýný deli çýlgýnlýðýna ver. Hadi gel, gel ki gecelere gündüzleri ekelim. Gel ki sevdalý sözlerin cümlesi kalsýn ayaða, gül tohumlu kelimeler ekelim yarýnlara. Yýllarýn öcünü alalým, gel. Usul usul arkama dolan, sana yazýlan her satýrý güzelleþtirelim. Mýsra mýsra sana akan sevdamý dinle yar.

     Kalbinde yarasý kanayan bu sevda fakirinin, kendi gözyaþlarýnda boðulmasýna izin verme. Haber vermeden gel, sözlerim bitmeden, gözlerim sönmeden gecelerde… Açýk denizlerde dört yaný hasretle kaplý ýssýz bir ada olmadan gel… Gel ki yetim bir ceylan olup gözlerimle vurayým seni.

     Gel yar… Vakit akþamüstü. Kavuþmaya çeyrek var, kýsa bir zaman dilimi bu. Özlemli baþýný daya kapýma. Sevdalý sözlerinle sýva düþ evimizin yýldýzlý duvarlarýný. Karalarken adýmý beyaz sayfalara dudaklarýndaki çiçekli gülümseyiþle tut ellerimden. Her gece gökyüzünde buluþmak varken aðlamak niye… Hadi bir yýldýz tut semalardan, bir tane daha. En ýþýltýlý yýldýzlardan taç yap gece mateminde uzayan saçlarýma… Yap ki aydýnlansýn gelecek günler, zerre kadar karanlýk olmasýn. Saçlarýma ör düþlerini. Bahar çiçekleriyle bezenmiþ sevdaný giydir tenime. Alev alev yansýn mýsralarýn þiirlerinde, ezberlet dudaklarýma sevdayý, sönme. Sevda kýlýðýnda gelen zehir hüzünlerini unut daraðacýnda. Sabrýn çiçeklerini býrakýrken ellerine, toprak olmak için acele etmeyelim sevgili. Yaþat bestesi sevda olan yüreðimi. Babalý doðsun analý büyüsün düþlerimdeki kýz çocuðu… Mavi bilyelerin içindeki tükenmemiþ hayatý yaþamak nasibim olsun.

     Tut kolumdan çevir, “gitmek için gelmedim” de… Caným acýsýn býrak. Býrak aðlaþalým… Kaybolmuþluklarýn içine batýp gitsen de günahýmdan temizle kendini. Yüreðini kanatan dikenlerin hesabýný sorma gül’den. Teslim ol kanamalý acýtan gecelere… Yaþlý gözlerin okþarken saçlarýmý, gülümse… Can evinden vur elemini. Yüreðime su serp hadi.

     Dertlerin artsa da kapýnýn önünden geçse de yalnýzlýðýn, aldýrmasýn yüreðin. Kirpiklerinin ucundaki son bakýþýnla bakma sakýn bana. Sevdanýn en koyu demini doldur gözlerine. Tebessümün çýrpýnan kanatlarýný tak dudaklarýna. Yudum yudum týrman sarýp sarmalayan muhabbet yokuþunu. Her yolu dene yerden göðe kadar yüreðimizin hakký olan sevdamýz için.

Ve sorma bana sevda hayatýn neresinde diye
O dayanýlmaz arzunun haþmetiyle,
Sevdanýn en koyu demi gözlerinde sevgili…

07/09/2007

Ayþegül TEZCAN



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hüzün Akar Ömrümün Yanaklarýndan
Bir Düþ Baðýþla Bana
Terkedilmiþ Bir Ýntihar Yüreðim
Yýldýzlara Benzer Gözlerin
Tüm Sualler Yanar Gece Düþlere Kanatlanýnca
Eski Bir Kente Gömüyoruz Düþlerimizi
Sustukça Yankýlanýrsýn Semalarýmda
Gönlümün Sonbaharý/sevdamýn Eylül"ü
Bir Umut Vakasý
Sanadýr Arz-ý Halim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Geleceðime / Kýzýma Mektuplar - 1
Akmayan Gözyaþlarýmý Annemin Gözlerinden Sil Baba
Deniz"im / Nefesim / Geleceðim
Geleceðime / Kýzýma Mektuplar – 2
Devasýz Derdim Nerdesin!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal Rengi Ellerinde Geceler [Þiir]
Ýyi ki Uzaksýn Bana [Þiir]
Yüreðinde Ölmek Bile Güzel [Þiir]
Yürek Sancýsý [Þiir]
Þiirden Korkma Anne [Þiir]
Dudaklarýmda Kaldýn [Þiir]
Ben Sana Hiç Kavuþmadým ki [Þiir]
Gözlerimden Akan Güneþle Islan [Þiir]
Þahit Yazdým Geceleri [Þiir]
Bari Sen Anla [Þiir]


Ayþegül Tezcan kimdir?

Umut kýyýlarýndan hayal okyanuslarýna kürek çeken deli bir kýzýn türküleri. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan, Cezmi Ersöz


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ayþegül Tezcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.