..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Elisa
Mesut Kuntan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Gizli, gizli aðlarsýn ya, Seni kim duyar Elisa Kanamýþ hikayelerin Yokluðun daraðacýnda Savrulunca kaderin Tül, tül perdelerine Sevgiden bir tohum ek Günahsýz hayallerine Kilitle gaybýn çilingirini Esaretin zincirleriyle Keriman kalbin, çöllerinde Elisa kendi, cennetinde... Gizli, gizli seversin ya Seni kim anlar Elisa Kanamýþ ihanetlerin Yokluðun daraðacýnda Kýrýlýnca heveslerin Kül, kül hislerine Sevgiden yak bir ateþ

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
61 
 M. Nihat Malkoç Kerbela Þiir Yarýþmasýnda Türkiye Birincisi Oldu  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Aylardan Muharrem, günlerden Aþure… Gökler kül renginde… Toz bulutlarýnýn görüþ mesafesini sýfýra indirdiði demlerdeyiz. Yüreklere hapsedilmiþ derin acýlar… Bir ömür kadar uzun, geçmeyen dakikalar… Ýnsan suretindeki bir kýsým mahlûklar insanlýða rahmet okutuyor. Toprak hicapla taþýyor masumlara hayat hakký tanýmayan hunharlarý, insaf fakiri katilleri…
62 
 Ana - Erkil Bir Medeniyetten Ata - Erkil Bir Zorbalýða  (Oðuz Düzgün)

Dilimizdeki Anadil, Anayasa, Anayol, Anaokulu ve hatta Anadolu kelimeleri Anaerkil bir toplum olduðumuzun ispatý. Bu durumda babalara ise sadece iskele kalýyor. :)
63 
 Türban ve Giyim Kuþam Paranoyasý  (Hulki Can)

Günümüz Türkiye’sinde ise kökeni paganizm, yahudilik ve hristiyanlýða kadar giden türban ve XIII. yüzyýl hristiyanlýk modasý olan pardösüden bozma tesettür kýyafeti güya islami bir örtünme modeli olarak tekrar hortlar ! Neyse ki, derken gökten üç elma düþer. Biri bu öyküyü yazana, ikincisi okuyana, üçüncüsü de türbanzede kýzlarýmýza. Onlar erememiþ muratlarýna, biz de çýkmayalým kerevetlerine
64 
 Televizyonlar ile Ýlgili Bir Kaç Dokunuþ  (Ahmet Zeytinci)

Ne yapmaya çalýþýyorsunuz, sayýn pek muhterem senaryo yazarlarý ve yapýmcýlar? Aziz milletim de bir dolu ekonomik sýkýntý var zaten, bir de bu saçma sapan senaryolar ile seyircinin karþýsýna çýkýp da reyting bekliyorsanýz, yazýk çok yazýk. Benim milletim bu dizileri hak etmiyor asla...
65 
 Okumayýp Okumuþ Gibi Yapanlar  (Ahmet Zeytinci)

Bu millet de hava atmaya amma meraklý... Face ve Twýttýr da bir çoklarýmýzýn, tanýdýk tanýmadýk dolu arkadaþý var. Kimileri ile teþrik-i mesaimiz olsa da zaman zaman, kimileri ile de karþýlaþmýþ lýðýmýz olmadýðý gibi sosyal medya da bile merhabalaþmamýþýz... Bir yakýn arkadaþýmýzýn, arkadaþýymýþ, ekle demiþler, iyi çocuktur ya da iyi kýzdýr, zarar gelmez ne sana, ne kimselere, eklemiþiz, durum bundan ibaret.
66 
 Yeniçeri  (Alp Þahin)

Atatürk'e saygý duyan, üniter yapýyý savunan, iyi derecede Ýngilizce bilen, az biraz Kuran, az biraz Ýncil, az biraz Tevrat okumuþ, Muaviye ve Ali karþýsýnda, Ali'yi destekleyen birini mi yoksa Kýlýçdaroðlu'nu mu desteklersiniz?
67 
 Affeder Misiniz?  (Yûþa Irmak)

Bazý insanlar kolayca affediyor, bazý insanlar ise zor affediyor. Ama hemen herkesin kabul ettiði bir gerçek var: Aftan her iki taraf da bir fayda saðlýyor…
68 
 Saat 1  (Alp Þahin)

Saat olmuþ 1... Demlenmene bak, boþver diyorum ama dayanamýyorum... Hala ama hala sahtekar paylaþýmlarýnýzý görüyorum... O kadar inanmýyorum ki duyarlý olduðunuza...
69 
 Okumak  (Osman AKTAÞ)

Bir toplumu doðru anlamak, doðru ve güzel þeyler yapmak için, insan mutlak okumalý; kitap okumalý, gönül okumalý, zihin okumalý, gerektiðinde de meydan okumalý...
70 
 Bu Ülkeyi Tanýdýnýz mý?  (Aysun Güven)

Bakalým aþaðýda bazý ipuçlarýný verdiðim ülkeyi tanýyabilecek misiniz? Deney, herkesin hatalarýna verdiði addýr. -Oscar Wilde Eðer böyle ise ya deney metodumuzda ya da hatalarýmýzý kaydetmede sorun yaþýyoruz.
71 
 Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor  (ESRA BAYKAL ÇETÝNKAYA)

Bu sözleri ilk duyduðumda hem þaþýrdým hem de sinirlendim sanýrým. Bir akþam çok sevdiðim bir dostumla yemek yerken duydum bu sözleri.
72 
 Öyle mi Alay Komutaný?  (Alp Þahin)

Böyle bir hikaye deðil belki onunki… Belki kayýplarýndan dolayý arkasýndakiler de baðýrýp, çaðýrmak istemiyor ama o efsane konuþmasýyla umutsuzca yaþayan binlerce kiþinin içindeki adalet özlemini körüklemeyi baþardý Kamil Kartal.
73 
 Zaman Akýp Gidiyor  (Ahmet Zeytinci)

Akýp giden zaman girdabýnda biz de sürükleniyoruz. Uyanýk olmak, gelen mesajlarý iyi anlamak, iyi özümsemek lazým gelir... Daha yeni doðmuþtuk oysa, ne çabuk okula gittik, sonra daha yükseklerini okuduk, meslek sahibi olduk, evlendik, çocuklarýmýz oldu, babalarýmýz dede oldu, bizler anne baba olduk. Þimdilerde de dede olma adayýyýz hali hazýrda... Nasýl geçi bu yýllar bilen var mý?
74 
 Ortaçaðdan Yeniçaða Dr. Faust  (Ali Osman Öztürk)

Faust üzerine bir kaç not.
75 
 Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor  (Muhammed CAN)

Kýsa bir açýklama: Yazarlarýmýzdan Þükrü Gülmüþ’ün arkadaþýmýzýn sorduðu soruyu, sayýn Muhammed Can’a da sorduk ve ilk defa kendisinin yanýtýný veriyoruz. Ýlk daime zordur. Ama Can zor sorularýn ve zor görevlerin insanýdýr. Selamlarýmýzla. BB- Editörü
76 
 Emekli Muhabbetleri  (Ahmet Zeytinci)

Vayyyy! Demek Bað Kur emeklisisin. Kaçýncý basamak? Sana ne, sana neeeeeee! Kaç lira alýyorsam alýyorum. Allah devlete zeval vermesin, alýyoruz iþte bir þeyler. Sen de SSK emeklisisin, ben sana soruyor muyum, kaç lira alýyorsun diye... Emekliyiz iþte, emekleye emekleye yaþamaya çalýþýyoruz, daha var mý ötesi... Yetiyor mu maaþýmýz? Yetiyor ya da yetmiyor, iþte bir þekilde yetirmeye, kimselere muhtaç olmama gayretindeyiz.
77 
 Trafik Bir Aynadýr  (Yûþa Irmak)

Eskiden trafik kazalarýnýn bir numaralý sebebi aþýrý hýzdý. Hatta hýzýn aþýrý oluþu, yolun, arabanýn ve trafiðin durumuna baðlý olarak deðiþirdi. Bir yerde aþýrý sayýlmayan hýz, farklý þartlarda aþýrý sayýlýr. Fakat en açýðý, hýz göstergesini alabildiðine yükseltme arzusudur.
78 
 "Hakkýn Kulu Sayýlýr Mý"  (Osman AKTAÞ)

Ben bugün yaþýyorsam, yaþadýðýmýn tek delili haksýzlýk karþýsýnda haykýrmaktýr. Bunu yapmýyorsam eðer bir ölüden farkým yoktur. Ben yaþadýðým sürece, hak ve adaletin zuhur etmediði ya da bir zümre için kullanýldýðý her dönem ve herkes için baþkaldýrýþým devam edecek.
79 
 Deðiþken Düzen Kuran Deðiþmez Varlýk: Ýnsan  (Osman AKTAÞ)

“Irk” bizi bölmeden, “Din” bizi ayrýþtýrmadan, “politika” bizi farklýlaþtýrmadan, “Para” bizi sýnýflandýrmadan hepimiz insandýk, deniyordu okuduðum bir yazýda. Bu kavramlara bir de benim gözümle bakýn, istedim.
80 
 Bu Günün Bilimi Nereye Kime Hizmet Ediyor  (Taner SARGIN)

insanlara az yiyin çok çalýþýn yoksa hamam böcekleri genleri aþýlarým size çünkü hamam böcekleri çürümüþ yiyeceklerle bile besleniyor ama yapý itibarý ile egemen sýnýfa daha iyi hizmet edebilirler diyor. Gölgesini satamadýðý aðacý kesen zihniyetin sadece doðaya deðil insanlýða da düþman olduðunu ne zaman göreceksin ey insan.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.