..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir kuþum; uçtum yuvadan... Artýk ben nerede, eve dönme isteði nerede?.. -Leyla ve Mecnun, Fuzuli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar > osman demircan




5 Haziran 2010
Mavi Marmara  
osman demircan
Mavi Marmara gemisine yapýlan saldýrý aslýnda Türkiye'deki iç hesaplaþmanýn bir göstergesidir. Türkiye'de hükümet ne yapmaya çalýþsa Ýsrail yandaþlarýnýn engellemeleriyle karþýlaþmaktadýr. Aslýnda Türkiye'de kimsenin Yahudilere karþý bir garazý yoktur. Çanakkale Savaþý'nda düþmanla iþbirliði edip Türklere karþý savaþmýþ olsalar bile, Yahudiler, Türk topraklarýnda özgürce yaþamaya devam edeceklerdir. Türkiye'de sorun Ýsrail yandaþlýðý ve siyonist zihniyettir. O zihniyet bizde Ergonokon zihniyetidir. O zihniyetteki insanlar genelde Ýslamfobiye sahip kiþilerdir.


:ADEG:
Mavi Marmara gemisine yapýlan saldýrý aslýnda Türkiye'deki iç hesaplaþmanýn bir göstergesidir. Türkiye'de hükümet ne yapmaya çalýþsa Ýsrail yandaþlarýnýn engellemeleriyle karþýlaþmaktadýr. Aslýnda Türkiye'de kimsenin Yahudilere karþý bir garazý yoktur. Çanakkale Savaþý'nda düþmanla iþbirliði edip Türklere karþý savaþmýþ olsalar bile, Yahudiler, Türk topraklarýnda özgürce yaþamaya devam edeceklerdir. Türkiye'de sorun Ýsrail yandaþlýðý ve siyonist zihniyettir. O zihniyet bizde Ergonokon zihniyetidir. O zihniyetteki insanlar genelde Ýslamfobiye sahip kiþilerdir. Ýslam coðrafyasýnda bir Yahudi devletinin olmasý, Ýslamfobililerin korkularýný azaltmaktadýr. Zira yaþam tarzlarýnýn tek güvencesi olarak ezici bir güce sahip olan Ýsrail'i garantör devlet olarak görmektedirler. Oysa Ýsrail þeriatla yönetilmektedir. Ýsrail ile iþbirliði yapan bazý aydýn bozmalarý þeriatýn baþka bir þekline hizmet ettiklerini nasýl görememektedirler. Yazýk yazýk! Türkiye'de laiklikten dem vuranlar Ýsrail'i eleþtirmeye hiç gerek duymazlar. Bu sözde aydýnlar seve seve o þeriat düzeninin bir parçasý olurlar. Ne büyük handikap deðil mi? Türkiye'de laik olmak için mason olmaya, Ergenekoncu olmaya hiç gerek yoktur. Akýl ve mantýk bu ülkeye hakim kýlýndýðý sürece laiklik de bu ülkeye hakim olacaktýr. Türk milletini aptal gören bu sözde aydýnlar, Türk milletinin aklýna güvenmedikleri için laikliði korumak adýna Ýsrail ile iþbirliði yapmak gibi aptalca bir davranýþýn içine girmektedirler. Zira Türkiye'ye aklý ve mantýðý hakim kýlamayacaklarý inancýndadýrlar. Çünkü Türk milleti onlara göre aklý ve mantýðý olmayan bir millettir ve kolay yönlendirilir. Bu yüzden bu sözde aydýnlar televizyonlara çýkýp millete bilgi vermek yerine onlarý aydýnlatmak yerine, konuþmalarýyla Türk milletini sadece yönlendirmeye çalýþmaktadýr. Mavi Marmara gemisine yapýlan saldýrý aslýnda Türkiye'deki bir iç hesaplaþmanýn bir göstergesidir. Bu iç hesaplaþmanýn asýl nedeni ise Türkiye'nin Ýsrail hegemonyasýnda bir ülke olmasýndan kaynaklanan sorunlardýr. Öyle ki bir yazar, Yahudiler aleyhine bir kitap yazsa hiçbir yayýnevi o kitabý basamaz. Yazar kendi imkanlarýyla o kitabý bastýrdýðýnda ise, satýþýný yapamaz. Hal böyle iken bazý kiþilerin medyada sürekli Ýsrail lehinde konuþmasýnýn sebebini iyi anlamak gerekir. Türkiye'de sadece edebiyat alanýnda deðil, sanat, politika ve en önemlisi askeri alanda Yahudiler çok etkili olmaktadýr. Bu durum Atatürk milliyetçiliðine ve hür Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar vermektedir. PKK ise bir taþeron örgüttür. Bu örgütü hem Ýsrail hem de Türkiye'deki siyonist zihniyetler desteklemektedir. Bu durum da Atatürk Türkiye'sine zarar vermektedir. Ýþin en ilginç yani ise bu siyonist kafalýlarýn büyük Atatürkçü olmalarýdýr. Ne büyük ihanet deðil mi?
Türkiye'nin içinde bulunduðu durum kýsaca þudur: Türkiye'nin kullandýðý F-16 uçaklarýnýn modernizasyonunu Ýsrail ve ABD yapmaktadýr. Bu uçaklarý üreten TAI firmasý da uçaklara "Uçaklarýn Dost-Düþman tanýmlamasýný yapan elektronik sistem" yüklemektedir. Bu sisteme göre Ýsrail, ABD, Ýngiliz, Yunanistan gibi ülkelerin uçaklarý DOST uçak olarak tanýmlanmaktadýr. Ancak Türk mühendislerinin yoðun çalýþmalarý sonucunda bu sistem millileþtirildi ve bu konuda ABD ve Ýsrail'e baðýmlýlýk ortadan kaldýrýldý. Ancak baþka bir sorun daha var; Amerika, baþta Türkiye olmak üzere birçok ülkeye her yýl geliþtirdiði yeni silah teknolojilerini satmaktadýr. Sattýðý teknolojinin kontrolünü ise býrakmamaktadýr. ABD istediði zaman, uydular aracýlýðýyla verilebilen talimatla, uçaklarý savaþ dýþý býrakabilmektedir. Bu da "henüz baþlamadýðýn bir savaþtan yenik ayrýlmak" anlamýna gelmektedir. Kýsaca Türkiye'de iyi bir ýslaha ihtiyac vardýr. Türkiye'de tasfiyeyi ve ýslahý yapacak eller bize uzandýðýnda biz de ellerimizi uzatalým. Bu ellerin ise hangi kollara ait olduðunu hepimiz bilmekteyiz. Kýsaca bu olay tümüyle iç meseledir. 28 Þubat ile beraber Ýsrail'le birçok askeri ve siyasi anlaþmalar imzalanmýþtýr. 28 Þubat'la Ýsrail iyice içimize girmiþtir. Hükümet hem 28 Þubat'tan hem de Ýsrail'den rahatsýzdýr. Bu yüzden direkt Ýsrail'i hedef alarak yapýlan askeri ve siyasi anlaþmalarý da tasfiye etmek istemektedir. Böylece bir taþla iki kuþ vurulmuþ olunacaktýr. Ýsrail'in Türkiye'deki etkisi azaltýlacaðý gibi, 28 Þubat zihniyeti de sonlandýrýlacaktýr. 28 Þubat'tan rahatsýzlýk duyanlar hükümetin yanýnda, duymayanlar ise karþýsýnda olacaklardýr. Bu böyle bir savaþtýr. Þu da unutulmamalýdýr; Türkiye 1946 ile 2007 arasýnda kiþiliksiz bir politika izlemiþtir. 2007'den sonra ilk defa kiþilikli bir politika izlenmeye baþlanmýþtýr. Bunun devam etmesi gerekmektetir.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yazýnýzý Okudum.
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
7 Haziran 2010
Osman Bey, yazýnýzý dikkatle okudum. Kimse Ýsrail ve Yahudi avukatlýðý peþinde deðil. Bir oldu bittiye getirilip Ortadoðu kuyusu içine çekilmek isteniyoruz. 1.Dünya Savaþý'nda ayný dine mensup olduðumuz Araplardan da ihanet görmedik mi? 1.Dünya Savaþý'na da kaybedilen topraklarýn geri alýnacaðý hayali ve böyle bir oldu bitti ile girmedik mi? Selam ve saygýlar. Sorunun cevabýný yazýya ek yazarak verdim. teþekkür ederim.

:: Yanlýþ þeyler bunlar...
Gönderen: Çetin Dolmayan / , Türkiye
6 Haziran 2010
"Aslýnda Türkiye'de kimsenin Yahudilere karþý bir garazý yoktur," demiþsiniz. Maalesef var. Mavi Marmara'nýn ve ÝHH'nin asýl amacýnýn Gazze'ye yardým taþýmak olduðunu düþünüyorsanýz, yanýlýyorsunuz. Asýl amaç Ýsrail'i provoke etmekti, bunu da baþardýlar. Kimse Ýsrail'in suçsuz olduðunu iddia etmiyor ama Gazze bahanesiyle korkunç bir Ýsrail düþmanlýðý þu anda bütün topluma bilinçli olarak aþýlanýyor. Mavi Marmara mürettebatýnýn ve yolcularýnýn çok büyük bir çoðunluðunun Saadet Partililerden oluþtuðunu biliyorsunuzdur herhalde. ÝHH baþtan aþaðý provokasyon kokan bir eylemi "insani bir eylem" gibi sunarak, Avrupalý bir çok yardým kuruluþunu da kandýrmayý baþarmýþtýr. Türkiye'nin Ýsrail'in kontrolünde bir ülke olduðunu iddia etmek de bir adým fazla ileri gitmek. Bütün dünya Ýsrail ve Türkiye'nin bölgede bir "süpergüç" olma savaþýnda olduðunu yazýyor ve birçoðu Türkiye'nin bu konuda daha iddialý olduðunu yazýyor, siz ise Ýsrail'i bizim efendimiz olarak görüyorsunuz. Çok ayýp.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihsel olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nükhet Ýpekçi'ye Mektup
Kurtlar Vadisi
Ýnsanlaþma Bir Süreçtir

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köpekler ve Ýt Herifler
Üç Türlü Ýnsan
Ýnce Bir Tülüm
Tüm Aþklar Faþizm Kokmaz
Baþka Bir Yol Yoksa Ýnancýn Seni Nereye Kadar Götürür
Keyfin Bilir
Örümcek ve Kelebek
Dünya
Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun
Olan Daðdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.