..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Popüler Kültür > Ulaþ Tuzak




9 Mayýs 2010
Hayat Arkadaþý  
Ulaþ Tuzak
Öyle bi haldeyim ki tarif etmek çok güç.. içinde bulunduðum durum ve ruh hali alýp götürüyor beni maðma katmanýna yeryüzünün.. ellerim terlerken ayaklarým üþüyor ve bu paradoks beni bir hayli endiþelendiriyor.. Sevdiðim beni anlamakta güçlük çekiyor yahut ben mevcut durumumu ifade etmekte yetersiz kalýyorum ve tekrardan sarýlýyorum kelimelerin diyarýna..


:AHCC:
Öyle bi haldeyim ki tarif etmek çok güç.. içinde bulunduðum durum ve ruh hali alýp götürüyor beni maðma katmanýna yeryüzünün.. ellerim terlerken ayaklarým üþüyor ve bu paradoks beni bir hayli endiþelendiriyor..
Sevdiðim beni anlamakta güçlük çekiyor yahut ben mevcut durumumu ifade etmekte yetersiz kalýyorum ve tekrardan sarýlýyorum kelimelerin diyarýna..
Sorunsuz ve sonsuz huzur bi insana bahþedilen en büyük dünya nimeti olsa gerek yada bu duygusal ideolojiyi bi kenara býrakýp sadece mantýksal parameterelerin olasýlýklarýyla ilgilenmeli ve istatistiksel açýdan anlamlý olup olmadýklarýný test etmeliyiz galiba.. bu testi yaparken de en çok dikkat edeceðimiz husus kalbimizin derin sularýnda alabora olmamaktýr sanýrým..
Hepimiz hayatta bi arkadaþa ihtiyaç duyar, bazen de ileri gidip bi arkadaþtan daha çok þeyler bekleyebiliriz.. duygularýmýzý, düþüncelerimizi, dertlerimizi, sýrlarýmýzý kýsacasý yalnýzlýðýmýzý paylaþýcak güvenilir bir dost arar dururuz heran yaþadýðýmýz çevrede.. fakat bulabiliyor muyuz aradýðýmýzý tartýþýlýr.. bence aradýðýmýz kiþi sevgili deðildir, aranan kiþi hayat arkadaþý olmalý.. çünkü sevgili demek salt romantizm demektir ve mantýksal hiçbir önerme zihinde canlandýrýlamaz, bu duruma hayatý toz pembe görmek te diyebiliriz heralde.. gerçek dýþý yaþanan bu süreçte birçok gerçek dýþý problemler de türeyebilir çözümü olmayan.. iþte bunlara paradoks diyoruz matematikte kýsaca.. ama bence büyük bir yanýlgý içerisindeyiz toplum olarak ve bu paradoksun çözümünü ayrýlmakta görüyoruz.. oysa ayrýlmak daha büyük bir baþa bela.. yine bakabilirsek mantýklý olarak bu duruma, hayat arkadaþý olabilmenin ne kadar büyük olduðunu görebiliriz bir sevgiliden..
Hayat arkadaþý sevgili gibi bencil deðildir, size verdiklerini bir anda geri almaz.. sizi sever sadece.. sizi sevmeyi sevmek gibi kendi sevgisini sevmez yada sizin onu sevebilme ihtimalini düþünmek gibi bi beklenti içine girmez.. yaptýðý ve söylediði her þeye karþýlýk beklemez hayat arkadaþý.. kendisini kabul ettirme derdi yoktur, eþitlenmek istemez, alçakgönüllüdür.. sizin arkadaþlarýnýzý sizden daha çok sever ve sizi bile sizden daha iyi tanýr.. siz onunla ilgilenmediðinizde size küsüp çeþitli tripler yapmaz.. çünkü bilir ki þuan ne olmasý gerekiyorsa o oluyordur.. kýskanmadýðýnýzda sizi kendisini sevmemekle suçlamaz.. sonsuz güven duyar ve bu güveni hissettirir, sevgili gibi sana güveniyorum deyip te sürekli güvenmediðini göstermez hayat arkadaþý.. her zaman arkanýzda deðil, her zaman yanýnýzdadýr hayat arkadaþý, ona ihtiyacýnýz olduðunda arkanýzý dönmek zorunda kalmazsýnýz..
Olan biten yaþanan her þey iki ki kiþi arasýnda kalýr.. sorunlar bile o kiþilerin sýrlarýdýr ve bu sýrlarý kimseye anlatmaz hayat arkadaþý.. hayat arkadaþý olgundur, çocuklar gibi her problemine annesini yada babasýný karýþtýrmaz.. kendi çözmeye çalýþýr her koþulda.. çözüm bulamazsa intahar etmez , aksine çözümsüzlüðün intaharýna neden olur.. zor bulunur hayat arkadaþý, herkes bulamaz, herkes olamaz.. hayat arkadaþý öyle kolay kolay yetiþmez, bikaç ay deðil yýllar gerekir.. sabýrlýdýr hayat arkadaþý pes etmez hemen, sevgili gibi duygularýna yenik düþüp isyan etmez, iftira etmez, kötü düþünmez hiç bizaman.. sorunlarý çözmede psikologlardan daha kabiliyetlidir hayat arkadaþý, olaylara bencilce yaklaþmaz ve çözümleri egosunu tatmin etmek için bulmaz.. tek derdi huzurdur onu da hayat arkadaþýnda bulur..
Hayat arkadaþý erdemlidir, yüce bir kiþiliktir.. baktýðýnda deðil yanýna yattýðýnda, konuþtuðunda anlarsýn bu erdemi, bu yüceliði.. ne en yakýn dosta benzer ne anaya ne babaya ne de tanrýya, hayaran býrakýr kendine davranýþlarýyla ve hiç bi zaman bu büyüyü bozmaz hayat arkadaþý..

Ulaþ Tuzak

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Güzel,ama...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
9 Mayýs 2010
Galiba ideal bir hayat arkadaþýný anlatmak istediniz!Çünkü yazýyý okuyan bir çok kiþi "nerdeee?" demiþtir sannýrým.Ellerinize saðlýk,güzel olmuþ.Teþekkürler.Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýzmir'de Tiyatroculara Destek Kampanyasý
Ýkibinon
Saçma Zaman Þeyler
86 Yýlda Ne Hale Geldik?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþka Sabýr Gerek [Þiir]
Ýzmir'in Sokaklarý [Þiir]
Bana Bi Þiirler Oluyor [Þiir]
Ýzmir"den Paris"e Yoktu Bi Tren... [Þiir]
Kendimi Bulamýyorum [Þiir]
Mýþ Gibi [Þiir]
Ruh&beden Ya da Þiþ&kebap [Þiir]
Yüksek Yüksek Egolar... [Þiir]
Ýzin Ver [Þiir]
Buz Gibi [Þiir]


Ulaþ Tuzak kimdir?

ilkokul yýllarýnda þiir yazarak baþladýðý yazýn hayatýna ortaokul ve lisede aþk þiirleri yazarak devam etti. üniversite yýllarýnda tiyatro ile tanýþtýktan sonra daha edebi eserlerin etkisinde kalarak çeþitli deneme ve makaleler yayýnladý. 1987-2004 bandýrma, 2004-2011 izmir ve ekim 2011-halen istanbul'da yaþayan ulaþ, oyunculuk ve yazarlýðý sürdürmektedir.

Etkilendiði Yazarlar:
Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Aziz Nesin, Can Yücel


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ulaþ Tuzak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.