..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Adsýz




30 Ocak 2010
Sinemde Bir Yaradýr (Bu Þehir)  
Adsýz
Kadýnlar ne ister sorusu aklýma geliyor o an. Bu soruyu okuyan kadýnlar cevap olarak “aslýnda çok þey istemeyiz” diyeceklerdir. Sakýn böyle bir cevap vermeyin. Ýnanýn bana hiç samimi olmayacaktýr cevabýnýz. Bence biz kadýnlar çok þey isteriz her zaman. Daha fazlasýný hep daha fazlasýný almak isteriz. En çok istediðimiz þey -özgürlük ve yalnýz kalmak- o da verilir bize nedense yine yetmez yetinmeyiz, yetinemeyiz. Yetinmezsiniz iþte…


:BJFF:
Bazen bir yazý yazmak istediðimizde yazýya þöyle baþlarýz, 'soðuk bir yýlbaþý gecesi', ya da 'serin bir Eylül akþamý' veya 'sýcak bir Aðustos günü…' Elbette bu soðukluk ve sýcaklýk ülkeden ülkeye deðiþebilecek bir karam.

Þimdi bende yazmaya böyle baþlayacaðým. Aralýk ayýnýn son günü. Ve soðuk bir gün. Prensesle birlikte karagözlümü görmeye gitmek için yola çýktýk.
Otogar her zaman ki gibi çok kalabalýk. Ne çok insan, ne büyük telaþlar yaþýyor. Prenses çok heyecanlý. Arkadaþýnýn yeni yýl hediyesi olarak verdiði defteri günlük haline getirip yazmaya baþladý bile. Þu an o da bir þeyler yazýyor. Kýsa bir yolculuk ama olsun.
Aslýnda ben uzun yolculuklarý daha çok seviyorum. Yolun götürdüðü yere giden tekerleði takip etmek, otobüs içinde bulunan yolcularý izlemek, müzik dinleyip kitap okumak çok eðlenceli. Hatta okuduðumdan bir þey anlamayýp kitabý tekrar yerine koymak bile eðlenceli.
…………..
Ve bir süre sonra sinede yara olan þehire girmek. Beni benden alýp vermemek için direnen þehirle tekrar yüzleþmek. Her defasýnda tepkisizce kalývermek... Zor… Çok zor…
Sevgili Ömür: “kalabalýk içinde kaybolmuþ bir çocuk gibidir bu þehir” demiþti.
Güzel bir benzetme evet ama bu çocuk þaþkýn, yorgun, çaresiz, yükü aðýr… Çok aðýr ve bu yükü artýk taþýyamýyor. Her an, sanki her an ayaklarýnýn üzerine çöküverecekmiþ gibi bir hali var.
Ve en kötüsü de hiç kimse dönüp bu çocuðu görmüyor umursamýyor, “halin nicedir” diye sormuyor bile.
……………….
Otobüsten indikten sonra, normalde yarým saatte gittiðimiz yolu bu kez bir buçuk saatte gittik. Yol boyunca büyük bir sükûnet ve sabýrla trafiði izledim. Ne kadar sürebilir ki... Sonunda elbet gideceðimiz noktaya varacaktýk. Ve o nokta karagözlümün olduðu yerdi iþte.
Sabýrsýz ve telaþlý hali ile buðulanýverdi o karagözleri. Her zaman o bana derdi “sakýn sakýn aðlama” diye. Þimdi ayný þeyleri ben söyledim. “sakýn, sakýn aðlama çok yorgunum düþüveririm her an.” Sanýrým korktu da düþmeye hazýr olan bir damla gözünden düþmeden kirpiklerinde kaldý öylece.
………………..
Prensesin özetlediði gibi “kýsa ama güzel bir tatil oldu.” Evet, öyle oldu gerçekten. Ama Ýnsan sevdiði ile konuþmaya, ona bakmaya onunla vakit geçirmeye doyamýyor nedense. Hep güzel þeyler neden çabuk biter. Çabuk bittiði için mi bu kadar güzel olur yoksa?
Her þeyin bir sonu var elbet diyerek karagözlümü okuluna býrakýp otobüse bindim.
Onun akýtamadýðý o bir damla gözyaþýný kendi gözyaþlarýma katarak ben akýttým.

Otobüs Kuþadasý’na gidiyormuþ. Bursa’da inmeyip devam etme fikri geliyor aklýma. Parlak bir fikir aslýnda. Hem gece yolculuðu hem saatler sürebilecek bir yolculuk.

Kadýnlar ne ister sorusu aklýma geliyor o an. Bu soruyu okuyan kadýnlar cevap olarak “aslýnda çok þey istemeyiz” diyeceklerdir. Sakýn böyle bir cevap vermeyin. Ýnanýn bana hiç samimi olmayacaktýr cevabýnýz.
Bence biz kadýnlar çok þey isteriz her zaman. Daha fazlasýný hep daha fazlasýný almak isteriz.
En çok istediðimiz þey -özgürlük ve yalnýz kalmak- o da verilir bize nedense yine yetmez yetinmeyiz, yetinemeyiz.

Yetinmezsiniz iþte…

Size sunulan bu yalnýzlýðý ve özgürlüðü paylaþacaðýnýz sevdiðinizi yanýnýzda istemeye baþlarsýnýz. Ya da bu sevdiðinizin “hayýr yalnýz kalmak senin için bir özgürlük olabilir ama bu özgürlüðü sana vermeyeceðim senin yalnýz kalmana izin vermeyeceðim” diyen birini istersiniz. Ya da sizin için endiþelenen, dýþarý çýktýðýnýzda gidebileceðiniz yer dahi olsa siz oraya ulaþýncaya kadar yüreði aðzýnda olan birini istersiniz.

Ve ya þöyle düþünün, yolun yarýsýnda bir anda karþýnýza çýkýp o yolu sizinle tamamlamayý isteyen sevdiðinize, gözleriniz yaþararak sarýlmak yerine hanginiz “hayýr ben tek baþýma gitmek istiyorum” dersiniz.

Yol boyunca biz kadýnlarý eleþtirdim durdum.

Kadýnlar.

Ah þu kadýnlar.

Ah biz kadýnlar.

Zor, anlaþýlmaz, ve ne istediðini bilmeyen varlýklarýz…


Adsýz…

Not: (Alacaðým bütün tepkilere hazýrým diyorum ve kaçýyorum:) )



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimeler Biriktirdim Sana Ýlmek Ýlmek D/okuman Ýçin
Gülüþün Aklýmda Saklý Kaldý
Seni Hep Çok Çok Seveceðim...
Yalnýz Kalmak Ýstiyorum
Ne Bilmek Ýstersin Ey Yar?
Konuþma Vaktim Gelmiþ Hemen Yetiþmeliyim
Bir Þeyin Yerine Diðerini Koy (Ama) Mak
Sevgili Leyla
Kýþ Mevsimimide Sen Anlat Bana
Seni Yine Hep Çok Çok Seveceðim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Düþünürken [Þiir]
Aslýnda Aðlamayacaktým [Þiir]
Yanýlýyor Muyum? [Þiir]
[Þiir]
Sessizce Veda Son Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 8. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 7. Bölüm [Öykü]
Sevgilicilik Oyunu [Öykü]
Sessizce Veda 6. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 3. Bölüm [Öykü]


Adsýz kimdir?

Hiç bir özelliði olmayan, sýradan biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Emile Zola, Beethoven, Mina Urgan, Necip Fazýl


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adsýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.