..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Dilek Asar




14 Kasým 2008
Hediye  
Dilek Asar
Teyzesi, sokak kapýsýný açan Seda’ya ‘ bak sana ne getirdim’ diyerek bir paket uzattý. Sevinçle paketi kaparak teyzesine bir öpücük gönderip en yakýndaki odaya daldý.Paketten çýkan kitaplarý oradaki yataðýn üzerine koyup incelemeye baþladý. Þimdiye kadar gördüklerinden çok daha büyük, ciltli, kapaklarý son derece güzel ve parlak iki kitap.


:BBDH:
Teyzesi, sokak kapýsýný açan Seda’ya ‘ bak sana ne getirdim’ diyerek bir paket uzattý. Sevinçle paketi kaparak teyzesine bir öpücük gönderip en yakýndaki odaya daldý.Paketten çýkan kitaplarý oradaki yataðýn üzerine koyup incelemeye baþladý. Þimdiye kadar gördüklerinden çok daha büyük, ciltli, kapaklarý son derece güzel ve parlak iki kitap.

Onlarý sevinçle okþadý. Ýçerden anne- babasýnýn ,teyzesinin sesleri geliyordu. Büyüklerin yanýndan hiç ayrýlmak istemiyen, her konuþulaný duymak, anlamak istiyen Seda yý, þu anda bunlar hiç ilgilendirmiyordu. Birini alýp birini býrakarak uzun uzun baktýktan sonra birinin kapaðýný kaldýrdý. Bir tuhaflýk olduðunu hissetti. Sanki sayfalar birbirine yapýþýk gibiydi. Kapaðý kaldýrdý, kaldýrdý. Ýlk anda gördüðü þeyin ne olduðunu anlýyamadý. Her þey ayaklanmýþ gibiydi. Evler, aðaçlar, kedi, köpek. Sonra o ev sandýðý þeyin, bir saray olduðunu farketti. Büyülenmiþ gibiydi, hiç böyle birþey görmemiþti. Ýkinci sayfayý çevirdi, yine ayný. Bu sefer baþka bir manzara ... 3. sayfa, 4. sayfa sonra geriye dönüþ, bir daha , bir daha baktý. Heyecanla öbür kitabý açtý.O da ayný þekilde idi. Kitaplar koltuðunun altýnda ‘bakýn bakýn teyzem bana ne getirmiþ’ diye çýðlýk çýðlýða içeriye koþtu.

Oturma odasýnda sohpet eden büyükler, yüzü al al olmuþ, sevinçten zýp zýp zýplayan Seda ‘ya gülerek baktýlar. Babasý ‘getir de bakalým hele’ dedi. Sehpanýn üzerinde sayfalarý çevrilen kitaba annesi de ilgi ile bakýyordu.Teyzesi yerinden kýpýrdamamýþ, gülümsiyerek onlarý izliyordu.
“ Baba oku lütfen” “ ah ! hayir ,ben yorgunum okuyamam” “anneciðim oku ne olursun “ “olmaz kýzým çok iþim var” “ne olur baba” “lütfen anne” “yok olmaz sonra” Seda gözleri parlýyarak teyzesine baktý. ’Sen okursun deðil mi teyzeciðim?’ ‘ okurum sen benim odama git ben de geliyorum” dedi teyzesi. Seda, kitaplar göðsüne bastýrýlmýþ olarak içeriye koþtu. Bir müddet sonra teyzesi geldi, yataðýna uzandý , yanýnda Seda ya da yer açtý.Seda da oraya uzandý, teyzesi okumaya baþladý. “ Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” . Her resmi uzun uzun inceleyerek kitabý bitirdiler. Seda ikinci kitabýn da okunmasýný istiyordu. Teyzesi yorgundu . Onun bütün yalvarmalarýna raðmen ikinci kitabýn okunmasý ertesi güne býrakýldý.
Ertesi gün aksamý iple çekti Seda. Belki kýrk defa sayfalarýný çevirdiði, o canlanan resimlerine bakmaya doyamadýðý kitaplarýn ikincisi de nihayet okunacaktý. “ Sindrella” dedi teyzesi ve okumaya baþladý.Yer yer ses tonunu deðiþtirerek çok çok güzel okudu. Seda mutluluktan uçuyordu. Günlerce elinden býrakmadý o kitaplarý. Her akþam teyzesinin yolunu gözlüyor, uygun bir zaman yakalamaya çalýþýyor, ona kitaplarý tekrar okutturuyordu.Günlerce bu böyle devam etti. Çünki o, kah aðlayarak kah yalvararak istediðini elde ediyordu.Günün birinde bu iþten çok sýkýlan teyzesi
“ Bak Seda, yakýnda okula gideceksin,okumayý öðrenir kitaplarý kendin okursun” diyerek kararlý bir þekilde kitaplarý duvardaki rafa koydu. Seda ,ara sýra onlarýn resimlerine bakýyor sonra tekrar yerine koyuyordu.

Okullar yakýnda açýlacaktý. Koþuþturmalar, hazýrlýklar ,heyecan son haddini bulmuþtu.
Nihayet beklenen gün geldi çattý. Siyah önlüðü, beyaz yakasý, örgülü saçlarýnýn ucunda iri beyaz kurdeleleri ile hazýrdý Seda.
Sabah erkenden mahallenin çocuklarýyla güle oynaya gidiyor , öðlen eve geliyordu.
Öðretmenini seviyor, onu memnun etmek için ödevlerini özenle yapýyordu. Okumayý söken çocuklara , öðretmeninin taktýðý kýrmýzý kurdeleyi hak etmesi uyun sürmedi. Gururla evdekilere gösterdi onu. Artýk “su gibi” okuyordu.
Tatile az kalmýþtý. Ýstanbul da tatil yapýlacaðý konuþuluyor, Seda buna da ayrýca seviniyordu.

Öðretmeni “Herkes sevdiði bir masal kitabýný getirsin burada birlikte okuyalým” demeseydi, Seda, belki de daha hatýrlamýyacaktý güzel kitaplarýný.Okuldan gelir gelmez tezyesinin odasýna girdi, raftan kitaplarý indirdi. Çoktandýr görmediði, sevdiði bir arkadaþýný görmüþ gibi bir sevinçle ilk sayfayý çevirdi ve kitabý okumaya çalýþtý. Okuyamýyordu! Okuyabildiklerine de hiçbir anlam veremiyordu..Tekrar tekrar denedi, olmuyordu bir türlü. Kitabý kaptýðý gibi mutfakta iþ yapan annesinin yanýna koþtu, neredeyse aðlayacaktý. “ okuyamýyorum, okuyamýyorum” diyordu...Annesi olup biteni derhal anlamýþtý. Seda yý kollarýna alarak göðsüne bastýrdý. “Tabii okuyamazsýn güzel kýzým” dedi. “ O KÝTAPLAR ÝNGÝLÝZCE “



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bayram Sevinci

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ihlamurun Gölgesi
Veda Partisi
"Bekle Bizi Ýstanbul"
Sýrýlsýklam Aþýk
Dört Köþeli Kuma
Komþularým
Benim Anna´m

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþam Bir Tiyatro [Deneme]
Sevgiye Çaðrý [Deneme]


Dilek Asar kimdir?

Okumayý çocukluðumdan beri çok severim. Okurken içim ýsýnýr . Okumanýn bendeki tek olumsuz yönü bizzat yazmaktan beni alýkoymasý oldu. Okumaktan zaman kalmadý. Bir de, öyle çok yazýlmýþ, öyle güzel yazýlmýþ ki ne kaldý ki yazýlacak ve nasýl daha güzel yazýlýr ki dedim. Artýk böyle düþünmüyorum. Ýçinden gelen içinden geldiði gibi yazmalý. Birileri benim içimi ýsýttýysa belki ben de birilerinin içini ýsýtýrým. Belli mi olur. Hayali bile güzel.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilek Asar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.