..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > BELGÝN ERYAVUZ




14 Ocak 2004
Saygýnýn Sevgiye Açýlan Yollarý  
BELGÝN ERYAVUZ
Saygý bir mesafe mi? Hayýr, asla. Çünkü saygýnýn sevgiye açýlan yollarý o kadar güzel ki...


:AEDF:
Saygý duymak...Çocuklarýmýza verebileceðimiz erdemlerin en kýymetlisi, en nadide olaný ve ne yazýktýr ki en az bulunaný. Çünkü saygý her þeyin neredeyse temel taþý. Çünkü saygýyla baþlayan her þey daha düzeyli, daha oturaklý, daha saðlam temeller yaratýyor hemen her yerde; hayatýmýzda, toplum içindeki iliþkilerimizde, sosyal çevremizde, iþ ve aile yaþantýmýzda, kýsacasý  aklýmýza gelebilecek her türlü platformda.
Ýnsanýn kendi yaþantýsýna saygý duymasý ile baþlýyor her þey aslýnda. Çünkü kendine saygýsý olan insanlar, çevrelerindeki diðer insanlara, dostlarýna ayný saygýyý hissettiriyorlar. Saygý bir mesafe mi? Hayýr, asla. Çünkü  saygýnýn sevgiye açýlan yollarý o kadar güzel ki... Birbirlerine önce saygý duyan, kiþiliklerine, duygularýna, konuþmalarýna, hal ve tavýrlarýna saygý çerçevesi içinde deðer veren kiþiler saygýnýn o güzelim sevgi yollarýný çok derinlerde keþfediyorlar birlikte, karþýlýklý. Belki ilk baþlarda eriþilmesi zor, geçit vermez bir aralýk gibi olsa da, bir takým þeylere katlanarak o tünelden geçtiklerinde önlerinde yaþanýlasý hayattaki pýrýl pýrýl bir dostluðu, arkadaþlýðý, sevgiyi, yakýnlaþmayý ya da aþký yakalýyorlar. Ýþte o andan sonrasý gittikçe katmerleþen, asla bozulmayan sýmsýký ve sýcak iliþkilerin yepyeni baþlangýcý oluyor. Bu kadar güzelliði yaþamak ve yaþatmak varken, daha ilk anlarda saygýyý umarsýzca harcamak, yok saymak, yok etmek niye? Evliliklerde karþýlýklý saygý varsa eðer, sevgi ve aþk sizi hiçbir zaman terk etmeyecektir , buna inanýn.Bakýþlarýmýzda saygýyý konuþturabiliyorsak eðer; bir kadýna, bir engelliye, bir hastaya yada kendimizden herhangi bir þekilde farklý olan birine acýtmadan, kýrmadan, kýzdýrmadan bakmayý biliyorsak eðer, bu saygýyla yaklaþýmýn gizemini yakaladýðýmýzý gösterir. Ýlk temas olan gözlerle baþlayan bu sýnýrlama, daha sonraki tüm yaklaþýmlarý daha o anda pozitif yöne doðru çevirecektir gizli gücüyle.Karþýlýklý konuþmalarda saygý duyabiliyorsak eðer hem kendimize, hemde karþýmýzdakine o zaman  konuþmalarýmýz hep yapýcý olacaktýr, yýkýcý olmak, kalp kýrmak yerine.Bizden küçüklere, çocuklarýmýza, onlarýn haklarýna saygý duyuyorsak eðer, bizde aynýný fazlasý ile onlardan görürüz. Bundan güzel þey var mý dünyada? Karþýmýzdaki kiþi, statüsü, yeri, konumu, yaþý ve cinsiyeti ne olursa olsun herkese saygý duyar ve hissettirirsek eðer, onlarda size ayný þekilde yaklaþacaklardýr. Bu aynen bir aynanýn yansýmasý gibidir. Saygýyla yaklaþtýðýnýz bir insandan size kötülük gelmesi düþünülecek en son þey olmalýdýr belki de.
Saygýyý öðrenmek, saygýyý öðretmek, öðrendiðimiz saygýyý uygulamak ve bize yansýmalarýný görmek... Bunun kolay olmadýðýný biliyorum. Ama hayat dilimi içinde, bize düþen görevlerde kolay olan ne var ki? Hem zor olaný baþarmak, o hazzý , o tadý yakalamak hepsinden güzeli deðil mi aslýnda.
Saygýnýn sevgiye açýlan yollarýnda buluþmak dileði ile, saygýyla kalýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Engellere Çarpa Çarpa…
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?
Bana Yalan Söyleme! Beyaz Olsa Bile…
Bir Serginin Ardýndaki Duygu Seli
Seninde Hayalin Olsun...
Kýskançlýðýn Soðuk Nefesi Ensenizde Mi?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!
Sýr Dolu Papuçlar
Rengarenk Duygularda Yaþatmak Sevgiyi!
Özlemek!
Uzaklarda Bir Yerlerde...
Ýçimizdeki Unutma Sesi…
Unutmanýn Acýsý, Unutulmanýn Sancýsý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.