..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Adem Koçaker




14 Ekim 2013
O Kadýn  
Adem Koçaker
Yeter Ki Sen Ýste Hayatýmýn Anlamý. Ben Senin Ýçin Kara Toprak Bile Olurum...


:AEAH:
Bazen insanlara kendini anlatamazsýn yorulursun. Karþýnda ki seni anlamaz yorulursun. Ýçine atar yorulursun, dýþýna atar yine yorulursun. Açýkçasý hayat seni yormuþtur; sen kime neyi ne þekilde anlatýrsan anlat yorulursun.
     Bir kadýn tanýdým; gözlerinde mutluluðu hiç göremediðim bir kadýn. Kalbini okuyamadýðým, kalemimin anlatmaya yetmediði bir kadýn. Belki tam anlatamayacaðým ama yinede kalemimin yazdýðý kadar anlatmaya çalýþacaðým.
     Yaþamaktan yorulduðun anda seni hayata baðlayan bir bahar gibi, gül dalýnda ki bir yaprak gibi, bulutlu havada bir yaðmur damlasý gibi, mezarda bir dua, savaþta sükût, sessizlikte çýðlýk gibi bir insan. Diyarbakýr’da ki surlar gibi her zorluða dayanmýþ ama yýpranmýþ bir kadýn…
     Bakýþlarýnýn dile geldiðini ve kalbinin en derininde ki acýlarý anlatmaya çalýþtýðýna eminim. Diyor ki;
     “Hayat! Güçlü olmaktan yoruldum. Güçlü görünmeye çalýþmaktan yoruldum. Halim sorulduðunda iyi olmasam da iyi demekten, hep gülmeye çalýþýp bir gün gülmek için þimdi ki gibi çaba harcamayacaðýma kendimi inandýrmaya çalýþmaktan yoruldum. Ayaklarým titrerken yere saðlam basmaya çalýþmaktan, omuzlarým da yýllarýn yorgunluðu varken, dik durmaya çalýþmaktan çok yoruldum. Vicdanýma uyarak hak etmeyenlere karþý insan olmaktan en azýndan insan kalmaya çalýþmaktan yoruldum. “
     “insanlarýn yüzüme gülerken aslýnda baþka hesaplar peþinde olmasýndan yoruldum. Yoruldum ayný dili konuþtuðumuz halde yine de insanlarý anlayamamaktan insanlarýn beni anlamamasýndan. Hata bende mi diye kusuru sürekli kendimde aramaktan yoruldum. Yoksa insanlarýn dilleri baþka kalpleri baþka mý söylüyor diye düþünmekten, hatalýyken bile bir insaný haklý göstermekten yoruldum. Yoruldum insanlarýn doðru söyleyip söylemediklerini anlayamamaktan. Üzülmekten yoruldum. Aðlamaktan yoruldum. Ha sakýn yanlýþ anlamayýn aðlamaktan þikâyet ettiðimden deðil bilirim ki aðlamak insanlýktandýr. Ýnsanlýktan nasibini almamýþ insanlar için döktüðüm gözyaþlarýndan ve aðlamaktan yanan yanaklarýmla beraber tek dostumun ben olmasýndan yoruldum. Ve yoruldum kalabalýklarýn arasýnda yalnýz kalmaktan.”
     “Tanýdýðým insanlarý artýk tanýyamamaktan, tüm güzelliklerin geçmiþte kalmasýndan yoruldum diyeceðim ama mazide bile bir acý ve bir gözyaþý var yastýðýmý ýslatan. Yoruldum hep ayný perde de ayný mutlu sonu beklemekten ama olmamasýndan.“
     Birazcýk bile olsa umarým kalbindekilere tercüman olabilmiþimdir.
     Þimdi ben o kadýna kalbimin en derinin de gözümden sakýnarak büyüttüðüm sevgiyi ve o sevgiden doðan kelimeleri anlatmak istiyorum.
     “Eðdirme gül yüzünü boyun bükmeye deðmez, gülerken aðladýðýný kimseler bilmez. Sen benim en gizli sadakam, cehennemle arama set olacak en günahsýz gözyaþýmsýn. Sen benim solumda saklý ve secdede ki duamsýn. Sen kalbimin en mahrem yaný, Rabbimin armaðaný ve en güzel yangýnýmsýn. Herkes gitse de caným anam sen bana kalansýn. Çünkü sen benim için bir aþksýn. Sen benim ezberim, ezelim, ecelim ve ebedi sevdamsýn. Sebebim, nefesim ve ahirimsin. Sen çaresizliðin ayakucunda demlenen yüreðime armaðan edilen sonsuzluk hediyesi, sen göðsümde taþýdýðým eþsiz paye. Sen benim acýya dayanma gücüm sen benim yüreðime iþlenmiþ en büyük sabrýmsýn. Þimdi gel bayýr gülü gönül kapýlarým sana asla kapanmayacak. Naçar kalýrsan dergâhýn olurum. Çaresiz kalýrsan çaren olurum anam. Mutsuz olursan mutluluðun hüzünlü olursan hüznün olurum. Gül olursan bülbülün, dað olursan uçurumun, bulut olursan yaðmurun olurum. Dal olursan yapraðýn, ateþ olsan közün olurum… Ölüm olursan topraðýn yaþam olursan yýllarýn olurum. Sen yorulma bir tanem ben senin baktýðýn yerde olurum… Ayaklarýna yol ömrüne kul olurum… Sende ki bir damla gözyaþý için kýyamet, felaket olurum… Yeter ki sen iste hayatýmýn anlamý ben senin için kara toprak bile olurum…
Adem KOÇAKER



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýçimde Sakladýðým Acýlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dost Sandýklarýmýn Þerefine
Güya Ýnsan
Uzak Kaldýk Birbirimize
Murat Nalinci

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bizi Kimse Yargýlayamaz [Þiir]
"Her Þey Yazýldýðý Kadar Yaþanýr" [Þiir]
Sevdiðimi Bil Ýstedim [Þiir]
Bir Dostun Sözleri [Þiir]
Bir Dosta [Þiir]
Çay mý Kahve mi? [Þiir]
Kim Yapabilir [Þiir]
Daima Seveceðim [Þiir]
Bizim Hikayemiz [Öykü]
Dindar Zevatlar [Eleþtiri]


Adem Koçaker kimdir?

Kusura bakma sonunu düþünmeden sevdim seni. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mevlana, Cengiz Aytmatov


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adem Koçaker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.