..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
401 
 Yaratýcý Yýkým Kavramý ve Ýnsan Düþüncesi Üzerine Sorular  (KERÝM ALÝ)

Yaratýcý yýkým Schupeter'in geliþtirdiði bir iktisat kavramýdýr. Bu kavramdan yola çýkarak insan düþüncesi ve etkileþimi üzerine bir denemedir.
402 
 Ortadoðu'da Özgürlük Hayali  (ALÝ YERLÝ)

Bu dünyanýn merkezinin kaymasý demek ayný zaman da. Böyle düþününce Nil’e ve Kudüs’e ve tüm bu coðrafyaya insanlýðýn ne kadar büyük haksýzlýk yaptýðýný görmemek elde deðil.
403 
 Yine 17 Aðustos  (Levent Ölçer)

Hala 1999'daki Gölcük deðil bu Gölcük. Toparlanamadý. Hala yýkýlacak mý, onarýlacak mý, yeþillendirilecek mi molozlarýyla mý kalacak belli deðil kimi yerler. Unutmak mümkün mü? Ben Gölcüklüyüm. Ýstesem de unutamam.
404 
 Ýnsan Olmak Utanç Vericidir Bazen  (Hiþyar Arýkan)

Medine... Çorak topraklarýn, gece karanlýðýnýn gaz lambalarýyla yýrtýldýðý köhne odalarýnda, mürdüm eriði buðulu gözlerle, ancak gece kurduðu hayallerle köyünün dýþýna çýkabilen; köhne bir babanýn ve çorak bir dedenin alçak zihniyetiyle topraða diri diri gömülen Medine...
405 
 Kadýn Yöneticilerin Çoðalmasý Ýnsanlýðýn Yararýnadýr  (Ahmet Zeytinci)

Yufka yüreklidir kadýn... Bileðinden çok aklýnýn ve yüreðinin sesine kulak verir... Sevmek ve sevilmek için yaratýlmýþlardýr... Duygu yüklüdür. Bir kadýný aðlatmak kadar kötü bir olay yoktur dünyada... Bedensel olarak erkeklere nispetle daha güçsüz olsalar da, duygusal zekalarý ve yönleri ile erkeklerden kat kat üstündür kadýnlarýmýz...
406 
 Hayat Adil Mi, Yoksa Bazýlarý Ýçin Engeller mi Var?  (Elif Taner)

Hayatý sorguladýðým bir kýþ gününde yazmýþtým bu yazýyý. Hayatý ve Adaleti...
407 
 Dünden Bu Güne Faþizm  (mahmut dað)

ilk politik denemem. her þeyi kendimize yonttuðumuz bu dünyada faþizm bazen bir grubu suçlamak ve o grubu külçümsemek ya da hakaret etmek amacýyla kullanýldý. bazen teknik bir terimdi, bazende politik açmazlarýn toplamýydý. peki neydi gerçekten faþizm?
408 
 Yaþam Serüvenimiz ve Yaþlýlýk  (eyyüp yýldýrmýþ)

Dünyaya gözlerimizi açtýðýmýz andan itibaren kendimizi bir serüvenin içinde buluveririz.
409 
 Sistemin Ruhu - 9  (Nilüfer Aydur)

Otomasyon sadece fabrikalarýn, iþliklerin ve hizmet alanlarýnýn makineleþerek, iþini makinelerle paylaþan insanlarýn da mekanikleþmesine sebep olan ekonomik bir durumdan ibaret deðildir. Otomasyon, ölçeði gittikçe büyüyen oranlarda yaygýnlaþan dünyasal düþünce, eylem, istek ve ihtiyaçlarda ortaklaþa bir yapýnýn oluþmasý halidir ayný zamanda. Ayný haberleri alan, ayný renkleri gören, ayný sesleri duyan, ayný etkiye maruz kalan insanlarýn, ayný düzlemde düþünmesi halidir. Hep beraber naklen bir savaþý izlemesi, dünyanýn diðer köþesindeki devrimleri takip etmesi, sonuçlarý üzerinde fikir yürütüp, tartýþmasý; olaylarý olgusallaþtýrmasýdýr. Bu her bir insanýn herkesleþmesi, bilginin daima verili olmasý, vasatlýðýn yol haline gelmesi ve hayatýn doðumdan ölüme her alanýyla aleladeleþmesidir.
410 
 Düðün Mevsimi ve Havai Fiþekler...  (gürsel çolakoðlu)

Evet, düðün mevsimi baþladý. Evlenecek olanlara mutluluklarýn daim olmasýný diliyorum. Fakat havai fiþek gösterisinin bu mutluluk üzerine hiçbir katkýsý olacaðýný sanmýyorum. Bugünkü þartlarda evlilikleri mutlu bir þekilde devam edip 25. ve 50. yýllara ulaþýrlarsa iþte o zaman havai fiþek gösterisi yapmalý insan.
411 
 "Kelimelerin Ýçinin Boþaltýlmasý" Deyimine Öznel Bir Yaklaþým  (Münevver Saral)

Güncele iliþkin okuduðum yazýlarda sürekli karþýma çýkýyor; "içi boþaltýlmýþ kelimeler" ya da "içi boþaltýlmýþ kavramlar" deyimi. Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, liberalizm, Kemalistlik, Atatürkçülük, saðcýlýk, solculuk... derken ta dinciliðe kadar bir çok kelimenin , "içi boþaltýlmýþ" lýðýndan dem vuruluyor yazýlarda. Çoðu kez, yazýnýn gidiþatýndan; yazarýn kendi doðrularýna çarpýcý bir vurgulama yapma isteðinin, yazarý bu deyimi kullanmaya yönelttiði kanýsýna varýyorum nedense. Kendi doðrularý etkenini biraz açtýðýmdaysa; "içi boþalltýlmýþ" eleþtirisine karþýn, bahsi edilen kelimeye iliþkin yazarýn da öznel bir yaklaþýmýnýn olduðunu görüyorum. Ýþte bu, kelimelere iliþkin öznel yaklaþýmlar; kelimelere nesnel anlamlarýnýn dýþýnda pozitif ve negatif anlamlar yükleyerek bir anlam karmaþasýna yol açýyor bence.
412 
 Susmak ve Dinlemek  (serdar özdemir)

Zamanýn akýp giden yalnýzlýðýnda Soluksuz kalan bedenler ve bedenlerle birlikte boþluða itilen yaþamlar.
413 
 Ayný Kalmak…  (E. Asým Öztürk)

Hoþ bugün bile var olan kaynak ve olanaklar, insanlar arasýnda daha dengeli ve adil daðýlmýþ, daðýtýlmýþ olsaydý, yarýnlarýmýza daha iyimser ve insani bakabilecektik. Ancak ve ne yazýk ki dünyanýn kaynak ve olanaklarý, insanlar arasýnda dengeli ve adil daðýlmamýþ, daðýtýlmamýþtýr.
414 
 Hepiniz Gazetelerdeki Köþe Yazýlarý Gibi Boþsunuz. Nedense Hayatýmdaki Tüm Köþeleri Tutmuþsunuz  (osman demircan)

Þöyle bir sana ne diyebilsem. Karþýmdaki de bu sözümün ne anlama geldiðini bir anlayabilse. Toplum öyle sokulgan ki, yýlandan farksýz. Hayatýnda yeter ki bir gedik bulsun, hemen içeri girer. Diyemezsin ki hayatýmda ne iþin var. Arkadaþtýr, dosttur... Ne yapsa iyilik içindir. Uf dersin, anlamaz. Sana nefes aldýrmaz. Neden bu kadar yapýþ yapýþsýn dersen, seni ayakta tutmak için der.
415 
 Kýrýlmalarýn Tam Ortasýndayým, Darmadaðýnýk!  (Aysun GÜL)

Bir ayrýlýðýn ardýndan; aðlayan bir çift göz yaslamýþ sýrtýný,
416 
 Bendeyiþler - 7  (Nilüfer Aydur)

Hakikate bilgiyle gelemezsin, bu yüzden bilimle gelmelisin. Bilim bilmeye çalýþmaktýr ki; bilerek ermen -bilmen- mümkün olmasa da, bilmeye çalýþarak hakikate yakýnlaþabilirsin. Yeter ki; bilimle bileceðin yanýlgýsýna kapýlýp kör olma, bilmeden bilime kör olabilirsin.
417 
 Kadýnsan Hem De...  (BELGÝN ERYAVUZ)

Çocuklarý olsa da yanlarýnda geceleri buz gibi bir yatakta uykuyu hasretle bekleyenler… Göz yaþlarýný yastýða akýtýrken, bedenlerinin isteklerini çaresizce susturanlar, unutmaya çalýþanlar…
418 
 Fatma Nine'nin Günlüðü - 5  (Kâmuran Esen)

Duyarlý Fatma Nine.
419 
 Alkole Zam Gelmiþ  (Alp Þahin)

Alkole gelen zam...Çevremde olan bitenler ve biraz da gündem.
420 
 Osmanlý Ýnsaný  (Gül )

Tarihî araþtýrmalarýna dayandýrarak bir devletin ancak “dört kuþak” yaþayabildiði sonucuna varan Ýbni Haldun, bu sürenin ötelerini geçmenin mümkün, ancak þartlara baðlý olduðunu belirtiyor.Osmanlýlar; o þartlarý yerine getirdikleri için, altýyüz sene yaþayabilmiþ nadir örneklerden biridir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.