..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum
221 
 Usta ve Çýrak  (Levent Ölçer)

Ýnsanlara, resmin beðenmedikleri yerlerine bir çarpý koymalarýný rica eden bir yazý iliþtirmeyi de unutma..
222 
 Dünya Barýþýna Katký Böyle Saðlanýr  (Ahmet Zeytinci)

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafýndan Türk Çocuklarýna armaðan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý, onlarca yýldan beri dünya çocuklarý ile de beraber bir þenlik havasýnda kutlanmaktadýr. Yurdumuz için bundan daha güzel bir dostluk ve kardeþlik örneði ve tanýtýmý olabilir mi? Dünya Çocuklarý bu bayramý size her ne kadar çocuðu olmayan bir büyük insan hediye ettiyse de, bizler Türk Ulusu'nun fertleri hepimiz onun manevi evlatlarýyýz...
223 
 Dene - Me  (Necat Dilaver)

Okumaya deðmeyen bir deneme. Gidin bir bardak çay için veya çocuðunuza yenilin daha iyi...
224 
 Emekçi Olmayan Kadýn Var mý?  (gürsel çolakoðlu)

Çocuk doðurma, büyütme, besleme, hasta olan yakýnlarýný bakma, temizliðini yapma, evde erkek olarak bulunan baba, kardeþ yada koca gibi ‘reislerin’ hizmetlerini saðlama…
225 
 Bal Tutan Parmaðýný Yalar...  (Arap Kurt)

Yüce Allah Kutsal kitabýmýz Kuraný kerimde þöyle buyuruyor “Aldatýcýlar sizi Allah ile aldatmasýnlar. (fâtir 5)…. Bu aldatýcýlar her alanda olduðu gibi günümüzde en çok ticaret ve siyasette baþ göstermektedir. Kiþilerin ameli, dini inancý, etnik kökeni ne olursa olsun. Adil ve adaletli deðilse, vicdan ve merhameti tek taraflý çalýþýyorsa Allah'ýn adýný dilinden düþürmese ne olur?
226 
 Evlilik  (düþge su)

hoþlanmayanlarýn olacaðýný garanti ederim.
227 
 Apansýz Bir An...  (bayram tunca)

Bu þiirsel bir kýsa öykü denemesidir.
228 
 Kolay Gelsin  (Veysel Baþer)

Yavuz hýrsýz olun. En iyi savunma hücumdur. Size karþý bir hareket mi yapýldý, acýmasýz þekilde devlet þiddetiyle karþýlýk verin. Eylemleri bastýran devlet güçlerine hak etmedikleri iltifatlarda bulunun ki kraldan çok kralcý olsunlar.
229 
 Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler  (Rüya Bayram )

“Yaþamak, ilkin sevgi ile, sevmek ile baþlar, Doðumla, doðmakla deðil. Yaþam da sevgisizlikle biter, Ölümle, ölmekle deðil.” ___Özdemir Asaf Ama yaþama sevgi ile baþlayamayanlar da var, ya da sevgisizlikten ölse de yaþamaya devam etmek zorunda olanlar.
230 
 Eksilere Gitmeye Meyilli  (Ayten Topal)

Aklýn kustahligi ve birey lüks çýkarýmý birleþince vicdan sömürgecilerin ortaya çýkmasý beklenen olasiliklardan yalnýzca biriydi.
231 
 Bendeyiþler - 5  (Nilüfer Aydur)

Zaman, acýlarýmýzýn aktýðý nehirdir bir bakýma. Bu nehrin yaný baþýndaki bir aðacýn altýna oturup, Nirvana’ya ulaþmayý bekleyebilir insan; ama bu hissizlikten medet ummaktan baþka nedir ki? Oysa insaný gerçek anlamda acýlarýnýn esaretinden kurtaracak olan, acýlarýndan kaçmak deðil, tersine onlarla savaþmaktýr. Ýnsan, acýlarýný yenmeyi, kazanarak bilmelidir. Kazanmak, yengiyi hak etmektir, savaþtýðýný yok etmek deðil. Yok saymak hiç deðil...
232 
 Yalnýzlýk ve Kent  (Necat Dilaver)

Kentler yalnýzlýklarýmýzýn anýt mezarlarýný yapabileceðimiz alanlara sahiptir, o kadar. Bazen bir insanýn kalbi, bazen kalabalýk bir mezarlýk, bazen belediye otobüsü, bazen gece yarýsý toplaþan tinerci çocuklarýn mutluluðu, bazen steril bir maðaza...
233 
 Sanki Çok Ta Önemliydi  (Kerim Baydak)

“Mademki bana akýl verecek kadar akýllýsýn, neden kiþiliðinle hiçbir þeyin birbirine uymuyor?” O gün, bu gündür, yolda karþýlaþmamak için, ya yolunu deðiþtiriyor ya da bir þeylerle oyalanýp, görmüyor gibi davranýyor. Sanki çok ta önemliydi! Pehhh!!!
234 
 Sistemin Ruhu - 7  (Nilüfer Aydur)

Öyle görünüyor ki; özgür ve amaçlý üretici olarak kabul edilen insanýn en büyük baþarýsý(zlýðý) kendisi de dâhil olmak üzere doðayý araçsallaþtýrmasýdýr. O, doðayý ve doðasýný (kendine yabancýlaþarak) nesneleþtirme yoluyla dönüþtürendir. Ve her þey bu önkabulle baþlar; insan her þeyden önce kendine araçtýr. Tuhaf bir biçimde yaþamýný sürdürmek için tüm doðayý ve dolayýsýyla kendini kullanýr; ama akýlcý ve bilimsel yöntemlerle. Öyleyse nedir bilimsellik, nasýl oluþur, neyle ölçülür? Þöyle söylemek yanlýþ olmaz sanýrým: Bilimselliðin kendisi bir ölçüttür; hem ölçmeyi þart koþar hem de ölçeði belirler. Onun bu egemen yapýsý kimseyi rahatsýz etmez çünkü gerek kullandýðý yöntemler, gerek hizmet ettiði amaç kutsanmýþtýr. O, tümdengelir ve tümün iyiliðine hizmet eder; savaþ sanayinde ya da vahþi kapitalizmin dev tröstlerinde insan neslini kýyýcý ve baðýmlýlaþtýrýcý araçlarýn üretiminde kullanýlýyor olmasý, onu yanlýþlayamaz. Bilimsel yöntem kendinde iyidir, onu kötü amaçlarýna alet edenler kötülerdir. Bu çok ilginç deðil mi; bilimsel akýl için metafiziksel bir önkabule ihtiyaç duymak?
235 
 Daha Güçlü Bir Ülke Ýçin  (Ebru)

Düþünsenize; yediden yetmiþyediye, çöpçüsünden memuruna, öðretmenine, doktorundan siyasetçisine, vekiline, öðrencisinden avukatýna, iþçisine iþsizine kadar herkes bu bilince sahip olsaydý Türkiye þimdi çok daha iyi bir durumda olmaz mýydý?
236 
 Ýdeolojik Çöplük  (mehmet avcý)

okey masasýnda oturan genç,nasýl ideolojik katil olabiliyor
237 
 Okumama Hastalýðýmýzýn Þifasý: Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Millet olarak en büyük þikâyetimiz kitap okumayýþýmýzdýr. Bu þikâyetimizde çok da haksýz deðiliz. Teþhis doðru da tedavi konusunda bir arpa boyu yol almýþ sayýlmayýz.
238 
 Diyalektik Üzerine...  (Sedat Akýncý)

Doðayý, Toplumu, ve bilinci, iç karþýtlýklarýnýn çatýþmasý ve aþýlmasýyla, durmaksýzýn devindiren ve geliþtiren kesintisiz süreç..Diyalektik; doða, toplum ve bilincin, hem varoluþunun, hem de bu varoluþun bilinç tarafýndan kavranýþýnýn yasalarýnýn bütünlüðüdür..
239 
 Zeus'un Kýzý; Sevgili Anlayýþ Ýnme  (Aysun Güven)

Yapabilecek olduklarýnýz ancak bir uçurtma ipi kadar uzaða gidebilir.
240 
 Arabasý Dört Teker  (Yunus Emre Coþan)

DaðSes Gazetesi Yazýlarý

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Çocuk ve Et
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kadersel Realite
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Emekli Meselesi
Tayyibe Atay
Deneme > Toplum
Kýble
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Son Ýsyan
Alp Þahin
Deneme > Toplum
Avþarlar
Aziz Dolu
Deneme > Toplum

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.