..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Beklenmedik
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik
81 
 Ömer Seyfettin Dirildi  (Oðuz Düzgün)

Evet, sahnede bir mucize yaþanmýþtý. Kýsa bir süreliðine de olsa Ömer Seyfettin dirilmiþti.
82 
 Aþka Ýhanet  (Okan Boncuk)

Kapýyý araladý. Sesler yatak odasýndan geliyordu. Yatak odasýndaki ikili arasýnda konuþmalar geçiyordu. Nihan kapýnýn önünde donup kalmýþtý. Bu ses! Bu ses tanýdýk bir kiþiye aitti. Elleri titreyerek kapý kolunu tuttu...
83 
 Yaðmur Ateþ ve Sýrlar  (lacivertiðnedenlik)

Peder gözlerini þömineye çevirdi. Uzaklara dalmýþ gibiydi. Ýçindeki korkuyu bastýrmak istedi. Ateþin içindeki gölgeler boðazýna yapýþýyordu. Soluk alýþý yavaþladý. Geçmiþle yeniden yüzleþti. Ýþkence ile öldürdüðü aileyi, çocuklarý hatýrladý. Öldürdüðü ailenin evini yakýp kaçmýþtý. Kaçarken arkasýndan baðýran sesin yankýsý kulaklarýndaydý hala’ ’Bir gün seni bulup en sevdiðini alacaðým.’’Eliyle göðsünü yokladý. Büyük bir sancý göðsünün orta yerine saplanmýþtý. Kýzýna bir þeyler söylemeye çalýþtý ama bundan vazgeçti.Yere yýðýldý
84 
 Mercan (A) Þk  (Burcu Yýldýzer)

Günler geçtikçe cümleler kýsalýr sandýkça hepsi uzamaya, bu aþksa kýsalmaya baþladý. Kalemim bu defa senin için köreliyor
85 
 Keþke Söylemeseydim Kýzýma! (1)  (Leyla ÜNAL)

Kýzlar 16, 17 yaþlarýnda gösteriyordu. Sonra kendi kýzýný düþündü bir an. Arkasýndan kendi ailesini, hatta anneannesini ve dedesini, “Hala deðiþmemiþ aile yaþantýsýnda ki bu durum. Herkes çocuðunu kendi tarafýna çekmeye çalýþýyor, ne iþse” diye geçirdi içinden. “Ben kýzýma böyle davranmayacaðým diye söz vermiþtim kendime ama ben de farklý davranmadým. Eþimle ne zaman ki aram açýldý, çocuðuma yansýttým” dedi kendi kendine.
86 
 Kapý - 1 -  (Anýl Gökpek)

Bulunmaz Hint kumaþýyýz ya, kilometrelerce uzanan! Oysa kim ne yapsýn bizi?
87 
 Ýþte Gidiyorsun  (Hilâl Erboyacý)

Kolay deðildi bir ömür adýna karar vermek, bir çýrpýda yeni bir yaþamý göze almak.
88 
 Kýrnap  (Orhan TURAN)

Her takým elbise giyenin öðretmen olduðunu düþünüyor olmalý. Durdum. Çocuða döndüm, ‘Senin için öðretmen olmamý ister misin?’ dedim. Yüzüme bakma gereði bile duymadan, topuyla oynamaya devam ederek, ‘Amca sen salak mýsýn’ dedi.
89 
 Kelimeleri Terk Etmek Zor  (eylül)

Hiç bu kadar ýssýz olabilir mi insan, beyninde kelimeler haykýrýrken?.. Önemsiz, saygýsýz bir yaþamýn kuytusunda beklemek için nefes almak, hiç bu kadar acý verebilir mi?..
90 
 Kimim Ben?  (Selin Arslanoðullarý)

Beyaz bir duvar düþünün. O duvara bakan herkes aslýnda farklý bir þey görür. Kimisi için o sadece beyaz bir duvardýr. Kimisi için ise kýrýk beyazdýr. Bazýlarý malzemesini, üzerindeki tekstili fark eder. Bazýlarý ise duvarýn boþ olduðunu. Birkaç insan vardýr ki o duvardaki ufak vida deliklerini fark eder. BÝr baþkasý ise o duvarýn aslýnda onu bir köþeye kýstýrdýðýný hisseder. Beyaz duvarýn boyanmasý gereklidir kimisi için. Kimisi için ise o duvara birkaç tablo asýlmalýdýr. Ve çok ender olarak da olsa, bazý insanlar vardýr ki o duvarý görmezler bile. Ýþte bu insanlarýn görebildikleri tek þey o duvarýn arkasýnda ne olduðudur. Ve bu insanlarýn düþündükleri tek þey de o duvarý nasýl kýracaklarýdýr.
91 
 Soðuk Toprak  (Aslý Orhon Tunca)

Soðuk bir gecede baþlangýcýný rüyada gördüðüm, ortasýný ve sonunu yataktan kalkýp bitirdiðim bir öykü
92 
 Dört Erkek Bir Böcek  (Ýnci Fügen Yýlmaz)

Karýsýnýn “Sultan haným çabuk koþþþ! Kakalak!...” diye haykýran sesini duyduðunda günlük gazetelere göz gezdirmekteydi Kudret. Kakalak lafýný duyunca midesi aðzýna gelir gibi oldu. Hanýmýnýn çýðlýðýný iþiten deneyimli hizmetçi mutfaktaki iþini yarým býrakarak yanlarýnda bitti ve elindeki ilacý, lüks eþyalarla döþenmiþ odanýn, kaliteli seramiklerle kaplý zemininde saða sola koþturan böceðe püskürtmeye baþladý
93 
 Ýhanet  (mehmet burak yüksel)

Her insanýn bir sýnýrý vardýr.Bu sýnýr aþýldýðý an Karþýmýzdaki kiþi tanýdýðýmýz kiþi olamaz
94 
 Kapýda Ayý Var  (Gürcan Erbaþ)

Didem'e kýzdým, onun adýna içeyim dedim, telefonda niþaný attým! dedi... içmek için daha güzel bahane mi olur..ama çok içmiþim.
95 
 Suskun  (eylül)

Bir anlamsýz þekildi yüzümde donup kalan, bir isimsiz hikaye, kelimesiz cümle. Hayattan dolayý deðil, hayatta olmanýn aðýrlýðý ile sarsýldýðým düþüncesi gelip geçti aklýmdan.
96 
 Hayalde Aþk  (Ýnci Fügen Yýlmaz)

Alelacele teþekkür eden adam, öne doðru bir adým atarken. “Hemen döneceðim” dedi. Bunu söyleyiþinde sanki “Beni bekleyin!” der gibi bir ifade, baþýný yana eðerek kadýný selamlayýþýnda belli belirsiz bir utangaçlýk… Arkasýndan baka kaldý kadýn. Hoþtu gerçekten. Böylesine kuyruklarda rastlanmayacak kadar zarif ve hoþtu…
97 
 Zihnime Bulaþan Ýnsanlýk  (Semrin ÞAHÝN)

Analardýr adam eden adamý aydýnlýklardýr önümüzde gider. Sizi de bir ana doðurmadý mý? Nazým HÝKMET “Ne zamandýr bu halde?” diyor esmer bir adam. “Dün bu halde buldum.” Kadýnýn sesi hüzünlü geliyor. Biri göz kapaklarýmý kaldýrýp bakýyor. Sararmýþ parmak aralarý sasý sigara kokuyor. Sesler uzaklaþýyor kulaklarýmdan ve kendimden geçiyorum. Ne zamandýr bu haldeyim bilmiyorum. Yaðmur yaðýyor dýþarýda. Çinko çatýda dans ediyor damlalar. Ben yine uyuþuk beynimle mücadele halindeyim.
98 
 Kördüðüm Bir Kabus  (Arda Edip)

Öyle ki þimdi iki düþman ülke gibi bir hat çekili kendimle aramda. Yargýsý olmayan bir infaz var benliðimde; öylesine savunmadan yoksun býrakýlmýþ.
99 
 Sayýklamalar 3 (Hegel'i Düþlerken)  (Umut Salih Tiryakioðlu)

Tinhu, bu ortak sevincin bile bir parçasý gibi duyumsayamýyordu kendini. Bu sevinçten garip bir burukluk çýkarýmsayabiliyordu sadece ve gördüðü þey, sadece içini kemiren bir duyguya dönüþüyordu. O, bütün bu sahnede yalnýzca vakur ama hüzünlü, yorgun yine de giydirilmiþ bir iskelet görüyor bu yüzden de acý çekiyordu.
100 
 Sabit Bey"in Kýmýltýsýz Yaþamý  (leyla karaca)

Ayaðý kapý aralýðýnda bekliyor. Ya þimdi yukardan biri inse, bir kuþ gibi kanatlanýp uçacak olsa dýþarý. ‘Pardon, bir müsaade,’ dese. Bunu öylesine bir þeymiþ gibi söylese. Ne kadar önemli bir þey söylediðinin farkýnda varmadan. Sabit öylece kalakalsa put gibi. Sonra yavaþça geri çekilse. ‘Buyur, geç.’ dese. Tanrým dýþarý çýkmak ne büyük mutluluk!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Teslimiyet
Samile yener
Þiir > Öyküsel
Gündüz Depremi
Arman Berra
Öykü > Beklenmedik
Black Friday
Arman Berra
Öykü > Beklenmedik
Miras
Kamil Erbil
Öykü > Beklenmedik
Evlilik Kâbusu
GAYE DÝLEK GEZER
Öykü > Beklenmedik
Prostat
Ömer Faruk Hüsmüllü
Öykü > Beklenmedik
Bir Ziyafet
Yûþa Irmak
Öykü > Beklenmedik
Yaban Arýsý
Talha Yaman
Öykü > Beklenmedik
Nokta
Hacer AKTAÞ
Öykü > Beklenmedik
Beyaz Türkler
mehmet avcý
Öykü > Beklenmedik
Mýsýrcý
Cafer ÞAHÝN
Öykü > Beklenmedik

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.