..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim
141 
 Türkiye Ceza Ýnfaz Kurumlarý Duygusal ve Durumsal Analizi  (suat engin yýlmz)

TÜRKÝYEDE CEZAEVÝ OLGUSU ÜZERÝNE ÇALIÞMA DURUM ANALÝZÝ
142 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih - Ermeni Sorunsalý (7. Bölüm  (Erdað Duru)

Türk halký hem iþgal güçlerine, hem de saltanata karþý büyük bir direniþ ve uyanýþ hazýrlýðý içindeyken Osmanlý Devleti'nin böyle bir antlaþmaya imza atmasý büyük bir aymazlýk ve vurdumduymazlýktý.
143 
 Velayet-i Fakihi Nasýl Anlamalý?  (Muhammed CAN)

Çok eski, bir o kadar da yeni kavram....
144 
 Gerçekten Biz Ýnsan Mýyýz? - 1 -  (Cemal Zöngür)

Homo türlerden Homo Erektus, Homo Hubilas, Homo Sapien, Neandertal, Primatlar ve yeni keþfedilen Homo Luzanosis gibi türlerin düþünerek hareket etmesi, diðer hayvanlardan ayrý sýnýflandýrýlmasýna yeterlidir. Ancak düþünerek hareket etmek gerçek insan olunduðu anlamýna gelmiyor.
145 
 Ticaretin Doðuþu, Kapitalizm, Sosyalizm ve Tüketici Analizi - 3 -  (Cemal Zöngür)

Sosyalizmin tüm insanlýk hareketlerini kapsayacak en açýk ifadesi, insanýn birçok egoist duygu ve düþüncelerden uzak, üst insan ahlak felsefesine göre yaþamasý demektir. Ýþte tüm ipler bu noktada kopuyor.
146 
 Kadýnlar M. Ö. 2500 de Zaten Öldürülmüþtü..!  (Cemal Zöngür)

1800 yýllarýnda kapitalist canavarlaþmayla gerçekleþen kadýn katliamlarýný gündeme getirmek yeterli olmamakta. Esas kadýn katliamlarýnýn tarihi, tek tanrýlý dinlerle baþðladýðýný herkesin görüp bilmesi gerekir.
147 
 Güven ve Güvemsizliðin Ýnsan Karakterine Etkisi  (Cemal Zöngür)

Ýnsan beyin yapýsýnýn büyüklüðüne baðlý olarak bilinç ve düþünebilme yetisiyle, doðadaki diðer tüm canlýlarý geride býrakmaktadýr. Bu sayede tüm canlýlardan ayrýldýðý gibi bilinçli bir korku ve korunma psikolojisiyle, saðlam bir güven duygusuna ihtiyaç duyarak yaþar.
148 
 Ticaretin Doðuþu, Kapitalizm, Sosyalizm ve Tüketici Analizi - 4 -  (Cemal Zöngür)

Eðer insan akýl, mantýk, bilim ve doða kanunlarýna göre hareket edip, doðadaki varlýklarý gerçek ihtiyacýna göre tüketse, istisnalarýn dýþýnda hiçbir anormallik yaþanmayacak. Ve dünyamýz bir beþ milyar yýl daha bizi koruyup yaþatýr.
149 
 Gerçekten Biz Ýnsan Mýyýz? - 5 -  (Cemal Zöngür)

Doðadaki canlý varlýklar içerisinde karmaþýk, her an ne yapacaðý belli olmayan bir karaktere sahiptir insan. Ýnsana bu özelliði verense düþünce yeteneðidir. Düþünce insaný hem mükemmel yapar, hem de en vahþi hayvandan daha yýkýcýlýða sürükler.
150 
 Türkiye Neden Gerçek Laik Bir Devlet Olamadý?  (Cemal Zöngür)

Laik bir devlette, resmi din kurumu olmaz. Ayný þekilde dinin etkin ya da çok þeyi belirlediði þeriata yakýn devletlerde de laiklik olmaz. Ya gerçek laik ve seküler demokratik yapý kabul edilip, inançlar özerk býrakýlýr veya dini þeriat düzen oturtulup laiklik vb. reddedilir
151 
 Temizliðin Toplumsal Karakterle Baðý  (Cemal Zöngür)

Temizlik bir eðitim ve kültür meselesidir. Toplum ve bireyde temizliðin karaktere dönüþmesi için, birçok egoist özel duygular, gerici inanç, örf ve adetlerin terbiye edilmesi ya da atýlmasý þarttýr. Bunun gerçekleþmesi de devletin doðru ve gerçek bir temizlik kültürüne sahip olmasýna baðlý.
152 
 Feodalizm ve Türkiye  (Cemal Zöngür)

Bilgi ve teknolojik çaðda insanlar hâlâ en ufak iþlerini arkadaþ, tanýdýk, hemþehri, partili, dindaþ ve de rüþvet vererek yaptýrýyorsa, o devlet feodalist deðilse, mafyanýn elinde demektir.
153 
 Bayrak, Din ve Lider Fetiþinin Psikolojik Analizi  (Cemal Zöngür)

Dünya toplumlarýndan herhangi bir lider, siyasi kiþi ve dini inanca bireyler saygý gösterip onun düþüncelerini paylaþabilirler. Ancak; arkasýndan gidilen lider, siyasi düþünce, inanç, seni ve diðer farklýlýklarý olduðu gibi kabul edip insan yerine koyarsa bu geçerlidir. Din, etnik ya da düþünce ýrkçýlýðý yapan ukala lider ve oluþumlarýn arkasýndan gitmek, fetiþistçe faþizme hizmet etmektir.
154 
 Gerçekten Biz Ýnsan Mýyýz? - 2 -  (Cemal Zöngür)

Bilinç vasýtasýyla tüm hissel duygularýný tam olarak sorgulayýp düzenli ve doðru eðitim uygulayan insanlar, gerçek insan olma yolunda ilerler. His ve duygularýný doðru, yeterli þekilde sorgulamayan insanýn bilincinden çok, süperegosu geliþir
155 
 1 Mayýs ve Türkiye Ýþçi Sýnýfýnýn Niteliði  (Cemal Zöngür)

Dünyada demokrasi, insan haklarý ve insanca yaþamýn gerçek mimarlarý Ýþçi sýnýfý ve sosyalist partilerden baþkasý deðildir. Bunu saðcýsýndan liberaline kadar herkesin bilmesi gerekir.
156 
 Gerçekten Biz Ýnsan Mýyýz? - 6 -  (Cemal Zöngür)

Ýslam ile medeni hukuk ilkeleri, entegrasyon ve sentez adýyla asla bütünleþtirilemez. Entegrasyon ve sentezleme, pozitif bilimsel ilkelerle somut deðerlere dayanarak gerçekleþir. Hem Ýslam hem Avrupalý gibi görünüp ikisi arasýnda kalmak, soysuzlaþarak nihilizme gidiþtir.
157 
 Çok - Kültürlü Toplumlar  (Mevlüt Tok)

Yeryüzü bütün canlýlar için ortak yaþam alanýdýr. Bitkiler, hayvanlar, insanlar iç içe yaþamaktadýrlar. Bu canlýlar içerisinde en uyumlu yaþamasý gereken topluluk da insan topluluðudur çünkü onlarda uyum için en gerekli olan akýl vardýr. Akýlla insan konuþan, planlayan, kural koyan ve uygulayan toplumsal bir varlýða dönüþür. Jean Jacques Rousseau’nun ‘Toplumsal Sözleþme’si de bu temel üzerine kurulmuþtur. Ama ne yazýk ki insanoðlu ‘ayný babanýn çocuklarý’ bu uyumu tam anlamýyla oluþturamamýþ, elde ettiklerini de çok sýk bozmuþlardýr.
158 
 Chp'nin Parti Ýlkesi ve Tabaný Arasýndaki Uçurum  (Cemal Zöngür)

Kemalistler, Materyalizm ve Batýnýn birçok þeyine karþý olup, teokratik düþünceye dayanan ve Osmanlý'nýn yontulmuþ þekil olan Halkçýlýk, Devletçilik, Milliyetçilik, Laiklik, Ýnkýlapçýlýk ve Cumhuriyetçiliði cilalayarak halka sevdirmeye çalýþmaktadýrlar.
159 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih - Ermeni Sorunsalý (3. Bölüm)  (Erdað Duru)

Meþrutiyetin ikinci kez ilaný ilaný çöküþ sürecine girmiþ bulunan Osmanlýnýn yýkýlýþýný daha da hýzlandýrýr. 8 Ekim 1912'de Balkan halklarý Osmanlý’ya karþý ayaklanýr. Siyaset ve mevki peþinde koþan, salt kendi çýkarlarýný düþünen Paþalar yönetimindeki Osmanlý ordusu pek fazla çatýþmaya girmeden, hatta Selanik gibi bazý kentleri tek bir mermi bile atmadan düþmana teslim eder.
160 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih - Ermeni Sorunsalý (5. Bölüm)  (Erdað Duru)

11 Kasým 1918de Dünya Savaþý sona erdikten 2 gün sonra Müttefik donanmasý Boðaziçi’ne demirler, baþkent Ýstanbul iþgal edilir. 17 Kasým’da Bakü Ýngilizlerce iþgal edilir. Ermeni milisler Ýngiliz ve Fransýzlarla anlaþarak 19 Aralýk 1918’de Dörtyol’a saldýrýr. Ýngilizler Batum ve Kars’ý iþgal eder. 30 Nisan 1919 günü Kars'ýn yönetimini Ermenilere devreder.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devletler Nasýl Ölür?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim
C/esaret
Aziz Dolu
Ýnceleme > Toplumbilim
Hýrsýz
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.