..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim
81 
 Halep'in Düþmesi ve Türkiye'nin Geleceði  (Cemal Zöngür)

Gerek bölgesel açýdan gerekse her iki ülkenin sýnýr olmasý bakýmýndan Suriye’deki tüm geliþmeler ve de deðiþimler, artýk bundan sonra doðrudan Türkiye’yi de etkileyecektir. Çünkü Türkiye yönetimi eskiden olduðu gibi günümüzde de gerçeðe ve kendi özüne dayanmayan siyasi politikasýzlýðý yüzünden sürekli bataklýðýn içerisine düþmektedir.
82 
 Tülek Destaaný  (sefa tülek)

Daha önce bir kaç defa bahsettiðimiz gibi Tülek destanýnda Tülek isimli kahraman Balkan daðlarý civarýnda yaþayan bir yiðittir. Bu destan hakkkýnda da muhtelif görüþler mevcuttur. Kaynaklarda genel olarak Köroðlu Destanýnýn Özbek rivayetinde Tülek Batýr isiminde bir kahramandan sözedilmektedir.
83 
 Bölgemizi Ziyaret Eden Bir Seyyah: Wýllýam Francýs Aýnsworth  (Güngör Karauðuz)

BÖLGEMÝZÝ ZÝYARET EDEN BÝR SEYYAH: WILLIAM FRANCIS AINSWORTH
84 
 Bir Büyük Uygarlýðýn Yeniden Ýnþasý  (Fuat Türker)

Dünya Müslümanlarýnýn, kendi iç anlaþmazlýklarýný bir tarafa býrakmalarý, vicdanlarýnýn ýþýðýnda birlik ruhunu canlandýrarak ittifak etmeleri acildir. Böylece büyük uygarlýðýn yeniden inþasý Allah’ýn izniyle ütopya olmaktan çýkacak, gerçeðe dönüþecektir.
85 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih: Ermeni Sorunsalý  (Erdað Duru)

Ermenilerin Doðu Anadolu'da baðýmsýz bir devlet kurma giriþimleri XIX. yüzyýla kadar uzanýr. Bu olgu, 1870'lerden itibaren de facto bir sorun haline gelmeye baþlamýþ ve Osmanlý devletinde çeþitli yerlerde etnik isyanlar ve karýþýklar çýkmýþtýr.
86 
 Devlet Yönetimleri Varken, Siyasi Partilere Neden Ýhtiyaç Duyulur? (1)  (Cemal Zöngür)

Devletlerin varoluþ tarihleri, siyasi partilerden çok daha önceden gerçekleþtiði halde, devletlerin temelinde sürekli bir manevi duygu ve kudret hâkim olmasý yüzünden, zaman içerisinde otoriter emir komuta diktasýna dönüþmektedirler.
87 
 Tarihi Eser Yaðmacýlýðý, Definecilik ve Bölgemiz  (Güngör Karauðuz)

TARÝHÝ ESER YAÐMACILIÐI, DEFÝNECÝLÝK ve BÖLGEMÝZ
88 
 Ýstiklâl Savaþý Gazisi Hüseyin Baþocakcý  (Güngör Karauðuz)

ÝSTÝKLÂL SAVAÞI GAZÝSÝ HÜSEYÝN BAÞOCAKCI
89 
 Nitelikli Toplum Olmanýn Ölçüsü  (Cemal Zöngür)

Eðer ki bir devlet yönetimi, gerçek demokrasiler olan “Doðrudan (Direkt) ve Katýlýmcý” (Endirekt) sistemin dýþýnda, yalnýzca Nispi þekilde bir takým oy kullanma vb. uygulamalarla toplumu idare edip yaþatýyorsa, o ülkede demokrasinin varlýðýndan asla söz edilemez.
90 
 Homojen Toplum  (Mehmet Sinan Gür)

Türkiye, geleceði için iç sorunlarýný çözmelidir
91 
 Devrek'ten Söz Eden Bir Yazar: Emin Çakýroðlu  (Güngör Karauðuz)

DEVREK'TEN SÖZ EDEN BÝR YAZAR: EMÝN ÇAKIROÐLU
92 
 Kütük Dökme  (Hasan Bahar)

Toroslarda Ýlk Doðan Erkek Çocuk Ýçin Uygulanan Bir Gelenek... Aðaç Kültü ile baðlantýlý olan bu gelenek hakkýnda Milli Folklor Dergisinde 1997 yýlýnda geçmiþ kültürlerle mukayese ederek bilgi verdik.
93 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (10. Bölüm)  (Erdað Duru)

Lozan Barýþ Antlaþmasý kararlarýna karþý çýkan Ermeni heyeti konferansa katýlan devletlere bir protesto bildirisi vermiþtir. Bildiride Ermeni sorununun çözümlenmemiþ olduðuna dikkat çekilerek daha önceki Versailles ve Sèvres Antlaþmasý, 1921 Londra ve 1922 Paris kongrelerinde Kürt ve Ermenilere yurt saðlamak için sözler verildiði, ancak, buna uyulmadýðý, dolayýsýyla barýþýn sürekli olmayacaðý belirtilmiþtir.
94 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (14. Bölüm)  (Erdað Duru)

Ermenistan gerginlik politikasýný sürdürmekte ölümüne kararlý gözükmekte, Türkiye’nin Ortadoðu bölgesinde çýkacak bir savaþa girmesini veya Türkiye’de çýkacak bir iç savaþý beklemekte, tüm plan ve stratejisini buna göre yapýlandýrmaktadýr. Halkýn ekonomik sýkýntýlarýný ve öfkesini Türkler üzerine yönlendirmekte ve en büyük düþman ülke olarak Türkiye’yi göstermektedir.
95 
 Farkýnda Deðil Misiniz Toplum Asosyal Olmaya Doðru Son Hýzla Gidiyor  (Ahmet Zeytinci)

Ah be saklambaç, bir de kukalý saklambaç vardý, ah be körebe, ah be uzun eþek, ah be yað satarým bal satarým... Ne çabuk unuttuk biz sizleri... Ne çabuk çektiniz gittiniz... Yaz geceleri komþularýn bahçe duvarlarýna oturur gece yarýlarýna kadar sohbet ederdik... Kulaktan kulaða oynardýk bazen. Arkadaþlarýmýzý çekiþtirirdik... Gizli gizli sigara içerdik, sonrada kokmasýn aðzýmýz diye naneli sakýz arardýk saðda solda...
96 
 Paradigmalarýn Ýnsan Hayatýnda ve Toplumsal Yaþamda Yeri ve Önemi  (Saadet Toksöz)

Paradigma, bir tür zihin haritasýdýr. Belli durumlarda durumlarda nasýl davranýlmasýný ortaya koyan kalýptýr. Bu yüzden de toplumlarýn sahip olduklarý toplumsal paradigmalarý, toplumlarýn bilimsel, dinsel ve kültürel yapýlanmalarýna ayna tutar.
97 
 Piraha Ýnsanýnýn Yaþam Tarzýndan Postmodern Yaþam Tarzýna Çaðdaþlýk Ýrdelemesi  (Taner)

Piraha insaný, Brezilya'da Maici Irmaðýnýn kenarýnda yaþayan yaklaþýk 300 kiþilik bir grup. Bunlarýn diðer yerlilerden farklý olan tarafý ikiye kadar sayabilmeleri ve geçmiþ kavramýnýn olmamasý. Onlar için renklerin bile önemi yok... 2008'de Haber olarak okuyup üzerinde bazý fikirler ürettiðim bu topluluk (Piraha insaný) hakkýnda günümüz insanýna da göndermeler yaparak sizlerle paylaþmak istiyorum
98 
 Ýslam'da Kapanma Var Mýdýr?  (Cemal Zöngür)

Kuran-ý Kerim’in Ahzap Surisi vb. birkaç Ayette, kadýnlarýn kapanmasýyla ilgili sadece edep yerlerinizi kapatýn diye ifadeler vardýr. Bu ifadenin dýþýnda kadýnlarýn el ve yüzleri de dahil tamamen kapatýlmasý ve de sosyal hayattan çekilmeleriyle ilgili en ufak bir bilgi bulunmamaktadýr.
99 
 Kemalist Alevilerin Düþünce Yapýlarýnýn Analizi  (Cemal Zöngür)

Kemalizm diktatör ve faþistliði nedeniyle hiç kimseye konuþma hakký tanýmamasý. Kendinden baþka tüm düþünce, kültür ve anlayýþlara asla yaþam hakký vermediði gibi, en ufak eleþtiri veya alternatif oluþumlarý acýmasýzca inha etmesidir. Kemalizm farklý her kýpýrdamayý gördüðü anda, topluma derin bir korku salacak þekilde katliam uygulamasý, Alevileri düþünülenden daha derin bir korku psikoloji içerisine düþürmüþtür.
100 
 Yahudi Soykýrýmý (Holokost) Gerçek mi, Abartý mý? (2. Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Siyonizm karþýtý Ortodoks Yahudiler Ýsrail'in iþlediði cinayetlerin kabul edilemez olduðunu, "Holokost'un da Ýsrail'in elinde bir bahane olduðunu" açýklamýþlardýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devletler Nasýl Ölür?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim
C/esaret
Aziz Dolu
Ýnceleme > Toplumbilim
Hýrsýz
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.