..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ruhumun Ýçi
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme

Ruhumda organik düþünceler birikti satýrlara dizilmek üzere. Olgunlaþtý besbelli ki kopmak istiyor benden. "Ne var cümle kasamda" diye merak edenler inanýn ben de bilmiyorum. Bakacaðýz birlikte tadýna ya da tadsýzlýðýna. Önce araya karýþan ezikleri ayýklamam gerek. Saðlam ve net olmalý size ulaþan. Duygu tartýmdaki aðýrlýk hiç hafife alýnýr gibi deðil. Daha neler yaþarým bilemem ama en çok döktüðüm gözyaþlarý çocukluk ve gençlik yýllarýma aitt

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim
21 
 Holokost Yorgunluðu  (Erdað Duru)

Holokost’un çok sýk gündeme taþýnmasýnýn insanda býkkýnlýk ve doygunluða yol açan psikolojik bir bozukluk oluþturduðuna ilk kez Avustralyalý Prof. Colin Tatz dikkat çekmiþ ve on sekiz yaþýndaki bir gençten o dönemi anlamasýný beklemenin boþ bir þey olduðunu söylemiþtir.
22 
 Tanrýlarýn Takýlarý  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Sýnýf, yapýlan savaþ ve kazanýlan Osmanlý topraklarý ile ilgilenirken ben bütün utanmazlýðýmla, küpenin çok hoþ olduðunu ve beyaz elbiseme de çok iyi gideceðini düþünmekteydim. Yavuz Sultan Selim hakkýndaki o anda edindiðim ilk kaný, çok zevk sahibi old
23 
 Dondurulmuþ Ölüler  (Taner SARGIN)

Cryonicks Projesi ile Ýnsanýn ekonomik gücünün ölüme meydan okuma cesaretini göreceksiniz. Dünyanýn aydýnlanma çaðýnda düþünürler bilim adamlarý filozoflar vardý bilim adamý tüm insanlýk için bilim üretiyordu. Bilimi egemenliði altýna almak isteyen güçler olsa da baþarýlý olamýyorlardý.
24 
 C/esaret  (Aziz Dolu)

Tarih/toplum sosyolojisi..
25 
 Sosyalist Devlet Baþkanlarý ve Politikalarýnýn Analizi  (Cemal Zöngür)

Gerçek sosyalist ve demokratik yönetimlerin dýþýnda, diðer sistemlerin devlet baþkaný, baþbakanlarýn amaçlarý kariyer, para kazanmak olduðundan din, etnik ýrkçýlýk gibi her yalancýlýðý ilke edinen mitomani bir kültüre sahiptirler. Sosyalist liderlerin yalanla politika yapma þans ve kültürleri olmadýðýndan, yürütecekleri politika toplumun niteliði ve emperyalistlerin askeri, ekonomik etkilerine paralel gerçekleþir.
26 
 Hayvan Ýle Ýnsanýn Birbirinden Ayrýlýþý - 3 -  (Cemal Zöngür)

Neolitik Ana Tanrýça Komünal Kültür; bencillik, üstünlük, tekçilik ve ukalalýk gibi insanlýk dýþý duygular söz konusu olmadýðý için, ahlaksýzlýklarýn yaþanmasýna fýrsat verecek hiçbir zemin býrakmamýþtýr. Ataerkil Tekçi, Cinsiyetçi Kültür; bencil, tekçi, ukala, üstünlükçü ve görmediði tanrýya tapýnmayý temel kültür edinmesi, ilkel modern her türlü ahlaksýzlýðýn doðmasýný normal görmüþtür.
27 
 Yahudi Soykýrýmý Gerçek mi, Abartý mý? (3. Bölüm)  (Hulki Can Duru)

Holokost'un tartýþýlmasýný ve araþtýrýlmasýný kanunlar çýkartarak yasaklamak bir çözüm yolu deðildir. Üstelik bu yöntem bu konudaki kuþkularý arttýrmaktan baþka hiçbir iþe yaramaz.
28 
 Gündem Özel - 3 Mýsýr ve Ýslam  (Muhammed CAN)

Ayaðýnýn tozu ile Mýsýr’dan Almanya’ya dönem Muhammed Bey bizi kýrmadý sorularýmýzý cevaplandýrdý. Ben Murat Nazlý, tüm okurlar ve ekvator haber adýna Sayýn Can’a hayýrlý iþlerinde baþarýlar dilerim.
29 
 Ýbrahim Hamdi Efendi'nin Kaleminden Devrek ve Bölgemiz  (Güngör Karauðuz)

Ýbrahim Hamdi Efendi'nin Kaleminden Devrek ve Bölgemiz
30 
 Göçmen Edebiyatý Olarak Almanya Türküleri  (Ali Osman Öztürk)

Almanya konulu türkülerin, Türk Göçmen Edebiyatý baðlamýnda deðerlendirilmesini konu alan ALAMANYA TÜRKÜLERÝ kitabýndan özettir.
31 
 Ýnsan Ýle Hayvanýn Birbirinden Ayrýlýþý - 2 -  (Cemal Zöngür)

Modern insan; bilimsel icatlarla duygu ve fiziksel tatminde sýnýr tanýmazken, pozitif elektron yüklü insani ego duygusunu pasifize etmesi, çok tehlikeli canavarca evrimsel bir dönemece girdiðini gösteriyor. Buna sýnýr konulmazsa þayet, Koronovirüs gibi daha bilemeyeceðimiz birçok hastalýk insanlýðýn sonunu getirecektir.
32 
 "Devrek ile Çevresi Tarih ve Kültürü Üzerine" Baþlýklý Kitabýmýz Hakkýnda  (Güngör Karauðuz)

“DEVREK ile ÇEVRESÝ TARÝH ve KÜLTÜRÜ ÜZERÝNE” BAÞLIKLI KÝTABIMIZ HAKKINDA
33 
 Ýnsanda Tapýnmanýn Oluþumu  (Cemal Zöngür)

En son tek tanrýlý dinlerin kutsal kitaplarýnda belirtildiði gibi, bundan altý ya da yedi bin yýl önce, tanrýnýn dünyayý yedi günde yarattýðý hikayenin, en ufak doðruluk payý olmadýðý gibi, gerçekle de uzaktan yakýndan alakasý bulunmuyor. Buradaki tek amaç, insanlarý bilinmeyen üstün güçle korkutup oyalayarak, sömürü iktidarlarýný devam ettirmektir.
34 
 Büyük Oðlum Anýl Cemal Yýlmazýn Yarýyýl Ýzni  (suat engin yýlmz)

Uludað Universitesinde eðitim gören oðlum anýl cemalin yarýyýl tatilini anlattým
35 
 Düþündüðünü Düþünen Ýnsan Engelli mi?  (Cemal Zöngür)

Daha açýk örnekle ifade etmek gerekirse, süperego hücreleri ne kadar pasifleþirse, düþünce hücreleri daha fazla aktifleþir. Bu da süperego hücrelerini pasifleþtirip, düþünce hücrelerini aktifleþtirmeyi þart koþuyor. Ancak insanlýk tarihi boyunca süperego hücrelerinin sürekli aktif þekilde çalýþtýrýlmasý yüzünden, tarihin büyük bölümü hep kanla yazýlmýþtýr.
36 
 Ýnsandaki Bencillik ve Yýkýcýlýðýn Ana Kaynaðý  (Cemal Zöngür)

Dünyanýn her ülkesinde devletler toplumlarýn üst aklý olup, insanlarýn çoðunluðu devletin bu siyaset ve adalet yapýsýna göre karakter kazanýrlar. Bir devlet yönetim sisteminde tek dil, tek din, tek ýrk, tek düþünce, tek kültür, tek kiþi ukalalýðý yaþam ilkesi yapýlmýþsa, vay haline o toplumun.! Bu tür devletlerde bencillik, yýkýcýlýk ve ahlaksýzlýða karþý olan kiþiler, hep aþaðýlanýp dýþlanýr. Dýþlamayý devlet baþlatýr toplum uygular.
37 
 Hacý Bektaþý Veli Kimdir?  (Cemal Zöngür)

Ve Alevilik, Kýzýlbaþlýk adýyla miladi 950 veya 1000 yýllarýnda, Ebul Baka Baba llyas Horasani tarafýndan Horasan’da kurulmuþtur. Peki Hünkârýn adýna Hacý kelimesi neden eklenmiþtir? Bu vb. sorularýn cevabýný vermek öyle çok kolay olmamaktadýr
38 
 Hayvan Ýle Ýnsanýn Birbirinden Ayrýlýþý - 1 -  (Cemal Zöngür)

Dünya, bitkiler, canlýlar ve insanýn birbirinden ayrýþma tarihçesine geçmeden, ego güdülerinin iki emel elektrondan Artý - Eksi ya da Pozitif - Negatif dinamiklerle yüklü, çok yönlü hareket eden bir canlý olduðumuzu bilmemiz gerekir.
39 
 Osmanlý - Yeniçeri Ocaðý, Bektaþilik ve Kýzýlbaþlar  (Cemal Zöngür)

Her insan þunu bilmelidir ki anadil kültürü; tanrý, din ve inançtan üstün bir deðerdir. Kiþi tanrý, din ve inancýný rahatlýkla deðiþtirip inkar ederken, anadilini asla deðiþtiremediði gibi yokta sayamaz. Ýþte bu yüzden Osmanlý, anadilini ve kimliðini inkar eden çirkin, soysuz, derin patolojik ruhsuzluktur.
40 
 Hiç Bilmediðimiz Bir Tarih – Ermeni Sorunsalý (16. Bölüm)  (Erdað Duru)

Avrupa Parlamentosu, Ermenistan ve Ermeni Apostolik Kilisesi “insanlarýn beyin tembelliðini gördükçe her istediðimizi yapabiliriz, sürekli tekrarlanan yalanlara sonunda herkes inanýr” diyen önderleri ve akýl hocalarý Nazilerin Propaganda Bakaný Göbbels’in yolundan gidiyorlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Devletler Nasýl Ölür?
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim
C/esaret
Aziz Dolu
Ýnceleme > Toplumbilim
Hýrsýz
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Toplumbilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.