"Bilim o kadar ilerledi ki, yakında hiçbir şeyin mümkün olduğuna inanmayacağız." - Oscar Wilde"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
Merhaba Suyel, Öncelikle iletimden çıkardığınız sonuç için üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Tartışmanın bitmesi yönünde herhangi bir imada bulunduğumu düşünmüyorum.İletimi yeniden okudum:"Acaba farkında olmadan bu yönlü bir imada bulunmuş muyum?" diye.İnanın böyle bir ima göremedim.Eğer iletimin son kısmındaki,şiir nesir ilişkisi üzerine söylediklerimden böyle bir kanıya vardıysanız,o sözler sadece şiir nesir ilişkisi üzerine konuşulanları bağlamaktadır,yoksa tartışmanın genelini değil. Benim için de yazınsal metinler önemlidir.Bu ortamda konuştuğumuz,tartıştığımız her şey yazınsal metinler düzleminde olmaktadır.Kim olduğumuz,ne kişilikte,ne yapıda olduğumuz önemli değil.Ayrıca anlatmaya çalıştığınız "hırs"la hiçbir zaman aram iyi olmamıştır.Bu ortamdaki amacımın,(vurgu yaptığınız-ilgi-nin), sadece şiir adına paylaşmak,tartışmak,yeni yaklaşımlara kucak açmak olduğunu bilmenizi isterim. İyi çalışmalar. Musa
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
girilmez bir yol bu oda... kapısından sığsan içinden taşarsın korkarım bunu taşıyamazsın! /Tebessüm
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
dönmeden -severiz- henüz bu yola girmeden korkuyu söylemeden susku dostumla oyun oynarız biz bize... içimizi kanatan bir oyun o kadar!
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Biraz daha gayret beyler...başaracaksınız, az kaldı (herkes ikinizi de tebrik etmek için sırada bekliyor...) İyi çalışmalar Not: ne iki dakikada, ne de aslı ile. Çünkü hem iki dakikada, hem aslı ile.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sevgili Kenan, üzüldüm, sevindim,- bütün emekleriniz için teşekkür ederim, sabrınız, dayanıklılığınız için; ama "aramızda" dolaşacağınızı söylemeniz, sevinç yarattı ben de, umut yarattı, güven yarattı. Hoş geldiniz aramıza
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
İzlenecek yol şöyle: 1) Yazılarınızı yazacaksınız. 2) İzedebiyat'ta bir yazar sayfası edineceksiniz. 3) Yazılarınızı "Yeni bir yazı ekleyeceğim" bölümünü kullanarak sisteme göndereceksiniz. 4) Onay bekleyeceksiniz. 5) Editörlerce onaylanan yazılarınız güncellenecek. 6) Güncellenen yazılarınız, ana sayfada ve seçtiğiniz küme bölümünde başlık olarak belirli bir süre, yazar sayfanızda ise sürekli görünecek. 7) Yazılarınız okunacak. 8) Okuyucular arasında, yazılarınızı kütüphanelerine almak isteyenler olursa, yazılarınızı kütüphanelerde göreceksiniz. 9) Kendi oluşturduğunuz kütüphaneye, yine kendi yazılarınızı alabilirsiniz. Ama bu, önerilen bir seçim değil.
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Bir sonu olacak mı "Yalnızlık olmaz artık"ların? Fısıltıların? Fısıltı değil haykırışların, Ey insan yalnız değilsin buna inan, Kalbinde sonu olmayan muhabbetin, Seni senden alıp ASLI'ya götüren, Seven ve sevilen, sevgisi tükenmeyen, Hala yalnızım deme, Varlıkta ve yoklukta isyan etme, Sabır ve şükür de, Yönel öteye, Bir sonu olmayacak mı?Bu dünyanın...
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Bir amacım olsa idi burada yazmazdım. Ne iddialıyım ne de zorbayım. Ben yalnız değilim dedim. Ve artık yalnızlık yok dedim.
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Yazdığım şiirleri kümelere yada kütüphaneye koyamıyorum.Teknik olarak nasıl yapıldığını bilen biri varsa yardımlarını beklerim. Saygılarımla Alper Sorxa
?
Roman Eleştirileri
Edebiyat Tartışmaları
Mıchel Zévaco tarafından kaleme alınan "PARDAYANLAR" adlı kitap gerçekten okumaya değer kitaplar arasında yer alıyor.On ciltten oluşan bu kitabın ancak üç cildini bulup okuyabildim ama ileride bu kitabı tüm cildiyle bulacak olursam satın almayı düşünüyorum. Kitap orta çağda meydana gelen katolik ve prorestanların dini çatışmalarını,rejim kavgalarını çok başarılı bir üslupla anlatmış.Ayrıca da tüm bu siyasi çatışmaların perde arkasında bir aile dramı ve aşk hikayesine rastlanılıyor.Zaten eseri de sıradışı yapan da bu özelliği. Kitabın içeriği her ne kadar tarihi de olsa, bu kitabın önemli bir yönü var ki; o da, tarihi akıcı ve canlı, sürükleyici bir kitap özelliği yapması ve okuyucuyu sıkmaması... Kitap biraz önce de dediğim gibi 10 ciltte ve bölümle halinde anlatılıyor ve yer yer hatırlatmalar ve anektodlarla okuyucuya bilgi verilmesini sağlıyor.Kitap kalın bir roman ama inanın bana, başladığınız zaman bırakmak istemeyeceksiniz. Tarihi bir roman okumak istemeyen , kitap okuma alışkanlığı olmayan arkadaşlarıma bu kitabı tavsiye ettiğimde bana çok teşekkür ettiler ve bu kitap onların ön yargılı düşüncelerini yıktı. Ben bu kitabı devamlı gitğim kütüphane vasıtasıyla buldum ama temin edip okumak isteyen arkadaşlarım tüm zamanlar yayıncılıktan bu kitabın çevrilmiş metinini, yani kitabını alabilirler. Gerçekten de doyumsuz bir kitaptı bana göre Şimdiden zevkle okumanız dileğiyle......! Saygılar......!
?
Dünya Edebiyatı
Edebiyat Tartışmaları
Bütün hazları tattım,kitapları okudum Ah,kandırmadı;kaçmak,kurtulmak istiyorum. Bir başka köpükle gök arasındaki kuşlar Orada şimdi kimbilir ne kadar sarhoşlar Deniz çekiyor,deniz kim tutabilir beni; Gözlerde aksi yanan o eski bahçeler mi? Geceler!Mahzun ışığı mı yoksa lambanın, Beyaz kağıda vurur,korkar dokunamazsın; Ne o,n ede çocuğuna meme veren taze; Gdeceğim,ey gemi,bilinmedik ellere, Demir al sallayarak direklerini sızlar Yürek ümitle,ama sonra her şeyi anlar, Belki de fırtınaları çağıran direkler, Şu anda,rüzgarla gelecek ölümü bekler, O zaman ne yelken,ne de ümit...ama sen yine Kalbim,gemicilerin şarkısını dinle.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Ricanız bana yön verdi emin olun ki. Uyarmakta göstermiş oldugunuz yardım eden davranışınızı direnmeden kabul ediyorum. Edebi forumların da canlı kalması ümidi ile.... saygılar...
Başa Dön