Çok basit ve çok derin ikilemesinde bu soru...
Türk edebiyatını kurtarmak için dersem külliyen yalan olur..
( Diyenler yok değil " sanat icra ediyoruz kardeşim biz - herşey edebiyat için " :)
Kendimi kurtarmak için.
İnsanın içinde debreşen acılar , öfkeler , sevdalar vs. ler vardır.Yani benim içimde var.
Yüreğimde ki feveranı aktarmak için galiba ilk sebep...
" yazmak da bir haykırmadır , kimsenin kulaklarını aşındırmadan "
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
mesajımı sihirli ellerimle belirtmek için ve de her şeyin sözel iletişimle bitmediğini bildiğim için...
belki de anlatamadıklarımı farkında olmadan anlatmak için...
Hissettiklerimin hissedilmesi için.
Neden yazıyorsunuz?
Bu soruyu sakın "ihtiyaçtan" diye yanıtlamayın, çünkü neredeyse bütün yazanlar ihtiyaçları olduğu için yazıyorlar.. Somut bir biçimde cevaplarsanız sevinirim. Sadece merak ediyorum... Acaba herkes in yazma amacı aynı mı diye.
‘Karma’ adlı öykü/şiir kitabım çıktı.
Kitabı şair Yaşar Doğan ve şair Nurettin Taşçı’nın desteğiyle çıkardık.
Kitapça Yaşar Doğan en güzel şiirleri var.
Benim de öykülerim…
Kitabı edinmek isteyenler bana mesaj atsın.
Kitabımı Samsun dışında bir yerde bulmanız imkansızdır, dağıtıma göndermedik çünkü.
Ada edebiyat dergisini edinmek isteyenler…
Antolojide tanıdığım birçok şairi ada dergisinde görünce şaşırdım.
Yahya Akbulut’un şiir kitaplarından edinmek isteyenler…
Valla kitabımı bugün gördüm, çok kaliteli bir iş çıkarmış Ada dergisini çıkaran Nurettin Taşçı.
Okumanızı çok isterim…
KARMA adlı kitabım çıktı..........
ada edebiyat dergisi'ni de edinmek isteyenler,
yahya akbulutun şiir kitaplarından edinmek isteyenler.......
kitabı dağıtıma göndermedim.....
edinmek isteyenler bana mesaj çeksin..............
Sizin için bir metinden alıntı yaptım umarım faydası olur;
Hayata karşı arzu duymalarını,nasıl yaşama istekli olarak uyandıklarını buradan size anlatmalarını isterdim. Onlar istekliler.Sizin gibi hayırseverler,siz güzel insanlar,onlara destek olarak öğrendikleri herşeyi benim gözümde birebir siz öğretiyorsunuz; onlara cesaret veriyorsunuz , balmumundan yaptıkları kanatlarıyla bir İkarus gibi gökyüzüne uçmadan önce güneşe yaklaşmamalarını fısıldıyorsunuz genç kulaklarına,dedesi kalp krizi geçirdiğinde çaresiz bir şekilde ağlayıp dövünmek yerine kalp masajı,suni tenefüs yapabilmeyi öğrenme şansını onlara tanıyorsunuz.
Bazıları korkuyor, siz onların yanında duruyorsunuz ve öğretmenin sorusuna kalkan parmaklarla cesaret kazanıyorlar. “Öğretmenim,ben bu problemi çözebilirim” diyorlar. Aslında “ben bu hayatla başa çıkabilirim” diyorlar.Bazıları çok cesaretli, “bende o torbadan o kokuyu çekebilirim,ne var bunda” diyorlar,”bende babam beni dövdüğünde evden kaçabilirim” diyorlar, “kimse beni görmeden çalabilirim” sanıyorlar, sizde onlara korkunun zararlıyı bilmekten ileri geldiğini anlatıyorsunuz. Evet korku bilmekten ileri gelir.İnsanların hakkını gaspetmekten korkmayı, küçük vücutlarına zarar verebilmelerinden korkmayı,kalp kırmaktan korkmayı öğrenmelerine yardımcı oluyorsunuz.
Biz sizin gibi insanların bu asil çabalarına aracı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlere de çok şey öğretiyorsunuz, amatör ruhlu çabalarımıza yön veriyorsunuz ve biz sizler sayesinde uzattığınız el olmayı öğreniyoruz.
Bize öğretin! Onlara öğretin! Göz yaşı varsa fakirlik varsa,adaletsizlik varsa bunların hepsi bizim suçumuz! Çabalarınız sayesinde bir gün bu ülkenin çocukları yaşadığımız krizleri ve acıları,toplumsal sorunları, tarih kitaplarından hayretle okusunlar. Şimdi kalplerinde yaşadıkları sızı gibi hissetmesinler. Ve bizlerde bu güzel girişimin bir parçası olduğumuzu anılarımızın en güzel bir hatırası olarak sonsuza kadar hatalarımızın bir kefareti olarak saklayalım.
Bu yüzden ellerinizi kalbinize koyun, ve sonra ellerinizi uzatın, sizi tutan küçük elleri hissedeceksiniz. Teşekkür ederim.
Dersaadet
Ben açılış konuşması hakkında fikir almak istiyorum. Özgün, ilgi çekici bir açılış konuşması nasıl olabilir? Örneğin bir okulun açılış konuşması... Nasıl klişeden uzak, insanların canını sıkmayacak bir konuşma hazırlanabilir?Ben işin içinden çıkamadım. Yardımcı lursanız sevinirim...
Firsat buldukca kucuk kucuk hikayeler yazmaya calisiyorum. Birkac tane yazdim da. Soyle 6-7 sayfalik hikayeler. Hikayede denmez aslinda basit denemeler. Yazar degilim. Degilim dedimse hem sizler gibi oyku/roman yazari degilim. Hemde sizler kadar usta degilim. Sair hic degilim. Bir ara guncel konularda makaleler yaziyordum haftalik kucuk bir gazeteye. Hepsi o kadar.
Hikayeler cogunlukla kahramanini anlatsa yazar (herhalde) kendinden de birseyler katiyor ister istemez. Duygularindan, insanlara, hayata bakisindan vs. Dogal olarak benim yazdiklarimda da birazcik ben varim, herne kadar, ornegin, Samoa'li Calvo'nun hikayesini anlatmaya calissamda. Fakat ben tuhaf bir sekilde utangacimda ayni zamanda. Hani su dugun salonlarinda, oyuna kaldirmasinlar diye en dipte oturan tipler vardir ya. Okuyanlar okuduklarinda gulebilirler diye yazdiklarimi kimseye okutamiyorum. Ayrica hic yapmamam gereken bir seyi yapip, kendi yazdiklarimi ustalarinki ile karsilastiriyor, ve tabi ki begenmiyor ve 'ulan inek yazarlik senin neyine' diye kendime kiziyorum.
Size de oluyor mu?
sevgiyle,
Kör - sağır - dilsiz...
Öğrendik en sonunda üç maymun u oynamayı...
Sorunun ne olduğu meçhul , 5 bilinmeyenli denklem gibi..
Yani giderilen bir arıza var ise burada emeği geçen insanmlar için çalışma yapılıyor gibi bir link konulabilir..
Ama nerdeeee...
Neyseee açılmasın parmaklarımın mühürü...
Canım Zeynep
Gözün aydın çok sevindim arkadaşım...
umarım devamı gelir dualarımda yüreğimde seninle canım...
Tebrik ederim
Sağlıcakla :))))
bir an önce çözüm bulunmalı artık
niçin girilmiyor siteye anlamyorum...
lütfen ilgilenirmisiniz bilenler birşeyler söylesin lütfen
Günlerdir İzedebiyata giriş yapamıyorum. Bir açıklama daha doğrusu bir çözüm yok mu?
Kusura bakmayın efendim özür dilerim buraya yazmak zoruda olduğum için.
Başka çare bulamadım.
DAHA ÖNCE DEMİŞTİM YAHYA AKBULUTUN ÜÇ ŞİİR KİTABINI SATTIĞIMI...VS...
HİÇ YANIT GELMEDİ.
ŞU KOCA SİTEDEN BİR DUYARLI OKUYAYAN ÇIKMADI.
DEMEK HİÇ OKUMUYORUZ, KİTAP SATIN ALMIYORUZ,
SADECE BURDA METİNLERİ GÖSTERİYORUZ.
HEPSİ BU....
eveeeet, hiç yanıt gelmedi,
BU SİTEYE GİREN, METİNLERİNİ YAYINLATAN, FORUMLARDA CAR CAR KONUŞAN, AHKAM KESMEYE GELİNCE, KAPLAN OLAN, şair panterler, öğretmenler, şu ya da bu,
VS
VS
herKESE,
DUYARLILIĞINIZ için TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM.
Uyurken, yolda yürürken, yemek yerken ve hatta tuvaletteyken bile birşeyler kurguluyorum. Ama tüm meselem bu kurguyu kâğıt üzerine dökebilmek...