Bahar,
çiçeklerle bahar,
kelebek olmalıyım....
gönül
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
Bitirdim .Okurken kızdım,şaşırdım,ağladım,hüzünlendimve daha bir çok duyguyu bu kitapta peş peşe yaşadım.Ve çok beğendim.Kitabın adı"Uğultulu tepeler"Okuyanlarınız bilir baş erkek kahramanın acıtan,kötü aşkını okumalısınız.Heleki bu kitabın yazarı doğduğu evden dışarı çıkmayan 33 yaşlarında ölen,ve yayınlanan tek kitap olursa.Düşündüğünüz dünyayla bağlantısı bu kadar sınırlı biri nasıl bu kadar güzel yazabilir...Emly Bronte
Sevgili Arkadaşlar,
Bu yılın başlarında forumda, yılbaşında yayın hayatına başlayan Lacivert adlı öykü ve şiir dergisi hakkında bir tanıtım yazısı yayımlamıştım...
Lacivert dördüncü sayısını da başarıyla yayımladı. İlk iki sayı tamamen tükendi. Üçüncü sayıdan itibaren tiraj artışına gidildi. Hem de, yaz mevsiminde...
Bu ayın başında yapılan Yayın Kurulu toplantısına beni de davet ettiler. Hoş bir toplantı oldu. Ben de izedebiyat üyesi olan arkadaşlar için bir şeyler yapmak istedim ve isteğimi de kabul ettirdim...
Kabul edilen teklifime göre;
1)Bundan sonra, 2 ayda bir yayımlanan derginin posta masrafları dahil 25 YTL(25.000.000 TL) yıllık abone bedeli, izedebiyat üyeleri için %30 indirimle, 18 YTL. (18.000.000 TL) olarak uygulanacaktır. Bu bedele, yine posta masrafları dahildir.
Böylelikle, derginin, kitabevlerindeki satış fiyatı olan 3 YTL. tutarına artık, adreslerinize kadar ulaşımı sağlanmış olacaktır.
2)İzedebiyat üyelerine sağlanan bu olanaktan, izedebiyat üyesi olup da dergiye önceden abone olmuş arkadaşlarımızın hakları da; abonelik dönemlerinin bitiminde, aboneliklerini devam ettirmek istemeleri halinde aynen kendilerine uygulanarak, saklı tutulmaktadır.
3)Abone olacak arkadaşlar, Eylül ayında yayımlanacak 5. sayıdan aboneliğe başlayacaklardır. Derginin 3.ve 4. sayılarını edinmek isterlerse, o sayıların her biri içinde aynı indirim uygulanacak, yani, normal fiyatı 3 YTL olan dergileri 2 YTL'ye edinebileceklerdir. Tamamı tükenen 1. ve 2. sayıları edinmek isteyenler, yeterli sayıya ulaştığında, onlar için ek basım yoluna gidilebilecektir.
4) Dergi, sadece izedebiyat yazarlarına değil, [[B]]izedebiyat okur üyelerine de, forum üyelerine de[[/B]], aynı olanağı sağlamaktadır.
Derginin üçüncü sayısında sitemiz yazarlarından Seval Deniz Karahaliloğlu'nun, "Anton Çehov'dan Arthur Miller'a Modern Zamanlarda Düşlerin Ölümü" başlıklı denemesi, dördüncü sayıda ise, benim "Yürüyen Merdiven" başlıklı yazım yayımlandı.
Beşinci sayıda ise, yine sitemiz yazarlarının kaleme aldığı üç yazı, yayın kurulunca uygun görüldü ve danışma kuruluna gönderildi... Bunlar, Yine [[B]]Seval Deniz Karahaliloğlu'nun[[/B]] "[[B]]Don Kişotluğun Şaircesi[[/B]]" başlıklı yazısı, [[B]]Aynur Özbek Uluç arkadaşımızın "El Sallarken" başlıklı şiirsel yazısının yanında sitemiz genç yeteneklerinden Aylin Çiftçi arkadaşımızın "Çoraplarım Hala Beyaz" isimli öyküsü[[/B]], çok büyük bir aksilik olmazsa, yayım için onaylandı...
İzedebiyatta yazan arkadaşlarımız için Lacivert'in -şimdilik sayılı da olsa- sayfalarına rezerv koyma konusunda iyi bir adım attığımı söyleyebilirim... Özellikle dergide, "[[B]]Karanfil Elden Ele[[/B]]" başlıklı genç yeteneklere ayrılmış bölümde, sitemizdeki genç arkadaşlarımızın yer almasını çok istiyor ve bu konuda da sonuna kadar ilgileneciğimi belirtmek istiyorum... Yeter ki, arkadaşlar da bu konuda istekli olsunlar ve girişimde bulunsunlar...
Nitekim, Lacivert, Eylül sayısında sitemizin gelecek vaad eden genç yazarlarından [[B]]Aylin Çiftçi için "Karanfil Elden Ele[[/B]]" bölümünü tahsis etti...
Siz değerli yazar arkadaşlarımızın yazılarının bir yerlerde karşıma çıkması beni çok mutlu ediyor... Bu, yabancı bir ülkede, ilkokul arkadaşınla karşılaşmak gibi bir şey... Dilerim, her biri birbirinden güzel yazılar yazan siz arkadaşların yazılarıyla da karşılaşırım...Lütfen sadece yazmakla kalmayın, yazdıklarınızın olabildiğince çok kişi tarafından okunması için de, çabalayın...
Dergiyle abonelik ve yazı gönderme konusundaki bilgileri de aşağıda veriyorum...
Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi
Mithatpaşa cad. 26/14
Ankara
Sahibi ve Sorumlu Yazi İşleri Müdürü
Esengül KUTKAN
Tel:0/312/424 10 11
Fax:0/312/424 10 11
e-mail: lacivert2005@mynet.com
lacivert_2005@yahoo.com
Posta çeki hs.
Ekin Ajans Adına Hsb. No:5007530 Ankara
Daha geniş bilgi almak isteyen ve soruları olan arkadaşlar bana da mail atabilirler...
Sevgilerimle....
Kitabımı elimden gördüğüm gün, hayatımın en güzel günüydü…
Kitaplardan birini ada sanat evine bırakmıştım, ilk aldığım beş adet kitaptan biriydi,
Günler sonra ada sanat evindeydim,
İçeri girer girmez, bir hanım apar topar kalktı masasından, adını söyledi, heyecanla ve gülümseyerek, elini uzattı, kitabımı okuduğunu söyledi,
Tokalaştık,
Oysa bu hanımı hiç tanımıyorum,
Ama bu benim ilk okurumdu, acayip şaşkındım,
Sonra bu hanım, dostlarımdan biri oldu kısa sürede, çünkü yazdıklarımı sağlam, güzel buluyordu, benim de öyle olduğumu düşünüyordu, öyle dedi, ve yanılmadı,
Dostum canım oldu,
Kısacası, yazar duruşuyla mı yazdıklarıyla mı var,
Duruş dediğimiz nedir ki,
Muhteşem yazar değilim elbette,
Büyümem lazım, daha iyisini yazmam gerek,
Kitabımı benden alabilirsiniz,
Naile hanim, bizde biliyoruz haiku nedir ne degildir. Burda oyun oynamiyoruz. Bende size Turk haikusundan ornekler veriyordum. Turk haikusu 7/3/4 olcusu toplamda 14 ile yazilan ve yunus/Mevlana temali uc dizelik Turk siir sanatidir.
Rica ederim bizde kitap neyin okuyoruz.
sezai
senin suskunluğunun kısa süreceğini biliyordum. ama bu kadar kısa olacagını tahmin etmemiştim...
diğer siteler kesmedi demek seni:)))
senin bu soruları sormaya hakkın var mı isa? kendine MUHTEŞEM YAZAR diyen bir yazmayanın...!
ama ben bir iyilik yapıp cevap vereceğim soruna: bir yazarın duruşu olmalı evet. doğru duruş nedir diye soracak olursan -ki sorarsın eminim- senin yaptıklarının tersini yapması doğru durması anlamına gelir... düşün artık ne kadar yanlış bir adamsın (!)
hoşgeldin; ağzını tutamayan, dengesiz gelgit akıllı, sözünde duramayan agresif ve kaypak kişilik (kaypaktan kastım bir ara zeynep gün'ün kopyaladığı değişken fikirlerdir. kısaca...)
***sen yazdıkça yazmaya andiçmiş forumcu yusuf ziya...
merhabalar,
öncelikle, KİTABIM ÇIKTI,
adı ne,
KARMA,
öykü/şiir kitabı,
isteyen olursa yollayabilirim,
tamam, REKLAM BİTTİ,
sıra geldi konuya, YAZAR DURUŞU, nedir, ne değildir, bir yazarın duruşu olmalı mı olmamalı mı,
yazar, tepede bir yerde, bir sarayda mı oturmalı, etliye sütlüye karışmamalı mı,
nasıl olmalı,
bu DURUŞ MESELESİ NE?
FİKİRLERİNİZİ SÖYLEYİNİZ,
İSA KANTARCI,
MUHTEŞEM YAZAR,
Merhaba...
Benim problemim yıllardır bir çok konuda öyküler ve hatta 400 sayfalık roman da yazabilmeyi başarmış olabildiğim halde yazdığım hiçbir şeyi paylaşamamak. Hayatımda başarıyla yazabildiğim en uzun yazım yani romanı kimse okuyamasın diye bilgisayarda msdos programında saklayıp şifrelemek isterken kaybettim. Yazdığım kısacık bir şiiri bile insanlara okutmakdan ödüm kopuyor...
Bunun nedenini kendime çok sordum.
otuzdört yaşında olmama rağmen bunun çocukluğumda yaşadığım güvensizlikten kaynaklandığını düşünüyorum ve sanırım bir neden de çocukluğumdan beri başarılarımın hiçbir zaman takdir edilmemiş olması.
Çevremde edebiyatla ilgilenen çok fazla kimse yok bu benim cesaretimi kırıyor.
Sizlere bu siteye gerçekten çok ihtiyacm var iyi ki varsınız aranızda olmaktan çok mutluyum Teşekkürler
Son zamanlarda izedebiyat okuma oranlarında düşme olduğu gibi bi hisse kapıldım...
Şahis analizimi yaptım ve yorum , kütüphane vs. leri karşılaştırıp bu sonuca vardım...
Bunun nedeni ;
Güncellenme sorunu mu ?
Forum kavgaları mı ?
Yazıların eskilere nazaran daha az nitelikli olaması mı ?
Çok okunanlar , editör ün seçtikleri vs. ler mi ?
e ) Hepsi mi ?
Yoruma açık fikirler...
Haiki 5/7/5 hece ölçüsü (toplamda 17 hece) ile yazılan ve doğa temalı üç dizelik Japon şiir sanatı...
Merhaba;
Sevgili site yöneticileri!....Yazıların puntosu neden küçüldü?Eski düzen daha iyiydi.Zaten ekrandan okumak zorluyor gözleri; bir de harfler küçük olunca daha da zorlanıyorum.Özellikle uzun düzyazılarda.........Herkese sevgiler....
not:Ha! Unutmadan söyley'im: Sakın gözlük önermeyi, çünkü var...:)
gel ne olursan ol gel,
gel bana,
gel babana!
(kurban oldugum rabbim sanki haiku yazayim diye yaratmis beni)
Evet devam edelim.
[[B]]Nefes (Haiku-1) [[/B]]
gülüm ben seni
toprağı koklar gibi
çektim içime...
29/06/2005-09:43
Naile Duman, Yaşar.
...................................
[[B]]Küs (Haiku-2) [[/B]]
sana topladım
şiir çiçeklerini,
papatyalar küs!
29/06/2005-07:24
Naile Duman, Yaşar.
[[A HREF="www.antoloji.com/naile_duman_yasar"]]
Bir ağaç gövdesine
sarılıyorum sımsıkı
yeşermeliyim.....
Sizdende bekliyorum
Haikum;16.YY ortaya çıkmış 17 ve 18.YY da gelişmiş üç dizeli Japon lirik şiiri..
Örnek;
Yağmurlar dindi..
dar patika
benden önce çıkmış yola..
Fukunda Shinkü