İsa Bey,
Hevesini ya da coşkunu anlıyorum ama rica ediyorum artık forum başlıklarında ve içeriğinde büyük harf kullanma. Lüten, sanatçıysan biraz da estetik duyarlılık göster ve anasayfayı ve bu forumun görüntüsünü ne hale getirdiğine dikkat et.
Büyük harf kullanımı konusunda sitenin her köşesinde gerekli uyarılar yer alıyor.
Saygılarımla,
Diren Yardımlı
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
KENDİMİ REKLAM ETMEYİ UNUTTUM,
HEMEN YAPAYIM,
DAHA FAZLA REKLAM,
DAHA FAZLA,
KİTABIMI GÜNDÜZ YAYINEVİNDEN YA DA BENDEN ALABİLİRSİNİZ,
KARMA ADLI KİTABIMIN İÇERİĞİ ÖYKÜ ŞİİRDİR,
sevgili orkun,
sayın iz üyeleri,
bağırdım çağırdım ,bişiyler dedim,
ama kaypaklık yapmadım,
sözünde durmayana kaypak denir,
ADAM GİBİ PARAMI YATIRDIM VE LACİVERT DERGİSİNE ÜYE OLDUM,
EY AHALİ, DUY,
EY ORKUN, DUY,
BEN BOŞA KONUŞMAM,
bir şeye inanırsam, micadelesini yaparım,
BUYRUN ARKADAŞLAR, LACİVERT DERGİSİNE ABONE OLMAYA,
ÇEREZ PARASINA,
LACİVERT.
sevgili orkun,
sayın iz üyeleri,
bağırdım çağırdım ,bişiyler dedim,
ama kaypaklık yapmadım,
sözünde durmayana kaypak denir,
ADAM GİBİ PARAMI YATIRDIM VE LACİVERT DERGİSİNE ÜYE OLDUM,
EY AHALİ, DUY,
EY ORKUN, DUY,
BEN BOŞA KONUŞMAM,
bir şeye inanırsam, micadelesini yaparım,
BUYRUN ARKADAŞLAR, LACİVERT DERGİSİNE ABONE OLMAYA,
ÇEREZ PARASINA,
LACİVERT.
Yazmaya başlerken benim zorlandığım en büyük nokta yazdığım her şeyi insanlarla paylaştığımı bilmek ve buyüzden hata yapmamak için de kusursuz bir yazı çıkarmak için yazdığım hikayenin konusuna adapte olamamaktı. Daha sonraları bunun bende yazma hevesimi kırdığını gördüm ve yazılarımı kendim için değil de insanların beğenmesi için yazdığımı farkettim. Ama şu an sadece kendimle dertleşmek için yazıyorum. Yazarken çok mutluyum ve daha iyi yazabiliyorum İzedebiyat'ın bunda payı büyük
Yazilari okuyorum sonra profilden fotografa bakiyorum, daktilo resmi cikiyor. Siz daktilomusunuz kardesim? Ya da manzara resmi cikiyor. Delimidir nedir.
izedebiyat yoneticileri fotografini asmayanin yazilarini kabul etmesin.
Nidoş'un sayfasinda mezarlik resmi cikiyor. Obur taraftan mi yaziyorsun Nida?
Ozellikle bayan yazarlarimizin fotograf konusunu onemsemelerini rica ediyorum. Sex sells diye birsey duymadiniz mi? Yani icinde cinsellik olan malin satisi kolaydir. Profesyonel fotografcilar tarafindan cekilmis uygun pozlarin okuyucu sayisini inanilmaz artiracagi iddiasindayim.
Simdi bir an icin bunun gercek oldugunu dusunun, izedebiyat yuksek istisare kurulu bir karar aliyor. Bu karar gore her yazarin kosesine girebilmek icin ayri bir uyelik gerekiyor. Okurlar bu yazarin yazilarini okuyabilmek icin her giriste kredi kartlarindan 5 YTL odemek zorundalar. Simdi izediyatin en kotu yazarlarindan -hatta yazar demeye bin sahit lazim olan- Okşan hanim en cok ziyaretci ceken yazar oluyor. Dolayisi ile en cok para kazanan da. Neden? Yaniti yukarida verdim.
Simdi siz diyeceksiniz ki "peki sezai abi, bayanlari anladik da peki bu bay yazarlar ne olacak?"
ben biliyorum siz bu lafi diyeceksiniz bana.
Simdi arkadaslar bilimadami olmam vesilesi ile garp memleketlerine seyahatlerimde bu konuyuda tetkik etmeye muvaffak oldum. Simdi Bay yazar ve sairler icin metroseksuellik yani erkekligi yitirmeden olabildigince kadinsi bir tarz var oralarda. Yani iste biyiklar kesilecek, kaslar birlesiyorsa arasi acilacak, makyaj yapilacak, kupe takilacak, gohusteki killar temizlenecek vs.
Tabii bunlar bir aydin olarak size nacizane onerilerimdir. Hakkinizda hayirlisi...
sezai
Simdiye kadar bir çok öykü yazdım. Ama hep roman hep roman. Bana göre öykü yazmak daha serbest daha rahat. Ama roman farklı bir disiplin istiyor. İşte ben kendimde o disiplini göremedeiğim için kaçtım romandan. Şimdi ise biraz cesaretim yerine geldi (İzedebiyat sayesinde). Ve yıllardır beynimde olgunlaşan romanıma başlayabildim. Bu konuda sadece teşekkür etmek istiyorum. Yorumları ile beni yüreklendiren Sayın Kamuran Esen'e ve tüm izedebiyata...
Not: Cemile hanım aynı tedirginlikleri uzun süre bende yaşadım. İlk okuyucu yorumu geldiği an artık tedirginlikleri değil yeni yazacağım öyküleri düşünmeye başlamıştım.. Dilerim sizde duru bi beyinle kaleme alabilirsiniz yazılarınızı.
Işık ve Sevgiyle...
sayın Kamuran Hanım ve O. Levent Bey
ilginize çok teşekkür ederim öğütleriniz benim için gerçekten çok değerli .Bugün ilk anı-öykümü yazdım ve birazdan yükleyeceğim.
Evet tam anlamıyla yazmak kendinle dertleşmek gibi bir şey ve önemli olan ne yanlatmak istediğimiz ve tam olarak bunu ifade edebilmemiz bir başka deyişle o hissi o anı verebilmek
Panturk! Sen kimsin ve ne yapmak istiyorsun? Merak ediyorum. Beni aydınlatır
mısın! Portrene baktım, herkesi görmek mümkün, diğerlerine ulaşılıyor, ama senin ki mümkün değil!, neden?
İnan bir seni çözemedim. Gerçi olasılıklar var ama... Zahiri çözdüm ve Cemile''yi...
Neden sessiz cengâverler ve toplam ileti sayısı bir olan yeni düşümler. İzmeydan muharebesi mi? Ah bu kurnazlık yazılarınıza da yansısa. Değil mi Sezai?
-----------
İnan bir seni çözemedim. Gerçi olasılıklar var ama... Zahiri çözdüm ve Cemile'yi...
Neden sessiz cengaverler ve toplam ileti sayısı bir olan yeni düşümler. İzmeydan muğarebesi mi? Ah bu kurnazlık yazılarınıza da yansısa. Değil mi sezai?
Kac yildir Izedebiyyati izliyor ve seviyorum. ben ve bir chok arkadasim o:zellikle turk shiirini ve onun gelishmesini buralardan seyr etmeye, bir seyler almaga chalisdiq.Chagdas rus edebiyyatini da okumaqdan kalmiriz. Cheviriler Azerbaycanda az olar. Bu yu:zden go:zumuzu Turkiyeye tikdik. Turkiye azeri shiirine, edebiyyatina dogru bir yol bulmaqda na kadar yardimci ola bilir? Azerbaycan edebiyyati dunyaya acilmaq icin kapilarini Turkiyeye, yoksa Rusiyaya acmalidir?
Lutfen, bu konuda neler dusunduklerinizi hemen yazin.
bilgi eksikliği var...
kadınlardan "hanım" diye bahsetmen ayrı bir yazı konusu....
ama. "hanım" okurun seni görünce nasıl tanıdı. kitabın kapağında, arka kapağında başka bir yerinde fotografın mı var? yoksa ek olarak posterini mi verdin tam boy? ya da kitabevi sahimi sen yaklaşınca "hanım"ı dürtüp "işte beklediğin muhteşem dal... pardon yazar" mı dedi? yoksa biz farketmedik ama bir tv kanalında, gazetelerden birinin hafta sonu ekinde söyleşin mi yayınlandı?
yoksa bu "hanım" ermiş mi?
Geçmişte yaşadığınız her ne ise, geçmişte kalmıştır...yani artık bitmiştir, olmayacaktır...
Yazdıklarınızı, gönül rahatlığıyla siteye yükleyin. Olası eleştirilerden de korkmayın, çekinmeyin... Kamuran Hanım ne güzel anlatmış, eleştirilerin bazen ne kadar seviyesiz olabildiğini... Hiç problem değil... Unutmayın ki, yazdıklarınız başkalarıyla paylaşmadığınız takdirde, yazılarınızın nasıl olduğu, sadece size göre olacaktır ki, bu da, "yazıyorum" diyen insanın aslında, kendisiyle dertleşmesinden öteye gitmemesi demektir.
Eğer yazdıklarınızın seviyesi, kalitesi konusunda tereddütleriniz varsa, bunlar da "sizce" olacaktır. Sitede pek okur bulmayan bir yazınız bir başka ortamda, gayet rahat kabul görebilir.
Az okunması ya da çok eleştirilmesi hiç bir zaman bir yazının kötü olduğu sonucunu doğurmaz. Önemli olan, eleştirenin, kimliği ve yeterliliğidir. Bu konuda da rahat olabilirsiniz, izedebiyattaki arkadaşlar, gayet seviyeli ve yapıcı kişilerdir.
Şimdi hiç vakit kaybetmeden yazılarınızı siteye yüklemeye başlayın da, biz de yeni bir yazarla, yazıları üzerinden tanışmış olalım...
Merhaba Sevgili Cemile;
Yazdıklarınızı kimseyle paylaşamadığınızı, paylaşmak istemediğinizi söylüyorsunuz.Bunun nedenini de; "çocukluğumda yaşadığım güvensizlikten kaynaklandığını düşünüyorum ve sanırım bir neden de çocukluğumdan beri başarılarımın hiçbir zaman takdir edilmemiş olması," şeklinde açıklıyorsunuz.Doğru olabilir.
Yazdıklarınızı paylaşmalısınız.Beğenilmeme korkusunu, hatta belki aşağılanma endişesini bile duymamalısınız.izedebiyat'ın ilk aylarından beri, yazdıklarımı paylaşıyorum.Okunmak çok güzel bir duygu veriyor insana.Dikkat edin, beğenilmek" demiyorum, "okunmak" diyorum.Olumlu eleştirilerin yanında, olumsuz eleştiriler aldığım da oldu.Hatta incitici ve suçlayıcı.Bana; "Yazdıklarını kendin tıklayarak, neden birinci sıraya taşıyorsun, bunu yapmaya utanmıyor musun?" diyen oldu."Bu şiiri yazmaya çok mu uğraştın?Böyle menemen yapar gibi şiir yazılmaz," diyen de oldu."Şiiri okuyunca nutkum tutuldu, kelime haznenizin zenginliğine hayran kaldım.Ama bireşy anlamadım.Kimbilir belki de benim öküzlüğümden," diyen bile oldu.Üzüldüm.Ama kendim içim değil, eleştiri yapmayı bilmeyen o kişiler için üzüldüm.Sevgiden, saygıdan böylesine uzak olanlar için üzüldüm....Bu şekilde yorum yazanlar bile, yazdıklarımı paylaşmaktan alıkoymadı beni.Sizi de, hiç ama hiçbir şey, yazdıkalrınızı paylaşmaktan alıkoymamalı.Yazamaya ve paylaşmaya devam.....Sevgiyle kalın.