..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > nalan gök




12 Ekim 2007
Her Ölüm, Erken Ölümdür  
nalan gök
Bugün 11 Ekim 2007, günlerden perþembe.Ramazan bayramýnýn arefesindeyiz.Günlerdir þehit haberleriyle yer yerinden oynamýyor, binalar yýkýlmýyor.Haber bültenleri þehitlerin cenaze törenlerinden verdikleri görüntülerin ardýndan belki hayatýn gerçeði bu olduðu için ama benim bir türlü kabullenemediðim komik haberler de verebiliyorlar.Ýnsanlar iþe gidiyorlar, yemek yiyorlar, espri yapýyorlar, gülüyorlar. Kýsaca kalmadýklarý yerden devam ediyorlar hayata.


:BAGJ:
Bugün 11 Ekim 2007, günlerden perþembe.Ramazan bayramýnýn arefesindeyiz.Günlerdir þehit haberleriyle yer yerinden oynamýyor, binalar yýkýlmýyor.Haber bültenleri þehitlerin cenaze törenlerinden verdikleri görüntülerin ardýndan belki hayatýn gerçeði bu olduðu için ama benim bir türlü kabullenemediðim komik haberler de verebiliyorlar.Ýnsanlar iþe gidiyorlar, yemek yiyorlar, espri yapýyorlar, gülüyorlar. Kýsaca kalmadýklarý yerden devam ediyorlar hayata.
Televizyondan, ölen canlarýn anne babalarýný, eþlerini, çocuklarýný izledim.Ýçim kavruldu.Bir þehidimizin çocuklarý " Hani bayramda gelecektin baba?" diyorlardý.Onlar bundan sonraki hiç bir bayramda gelemeyecekler artýk.
Kendimi onlarýn yerine koyup empati kurmaya çalýþtým, dayanamadým. "Katlanýlýr deðil, babamýn öldüðünü düþünmek." dedim kendi kendime.
Bu gün babamý aradým, "Seni ne kadar sevdiðimi hiç söylemiþ miydim?" dedim. " Evet, söylemiþtin ama yine söyle.Hiç býkmam bunu duymuktan, ben de seni seviyorum." dedi.
Karþýlýklý sevgi sözcükleriyle konuþurken babamla, annemi sordum."Pek iyi deðil." dedi. Hasta olduðunu düþündüm."Nesi var?" dediðimde zorlanarak , babasýnýn yani dedemin vefat ettiðini ve kadir gecesinde Hak'kýn rahmetine kavuþtuðunu söyledi.Donakaldým.
Dedem seksenli yaþlarýndaydý, hastaydý; diyabet.Son zamanlarda kendi ihtiyaçlarýný bile karþýlayamýyordu.Yaþý ve rahatsýzlýðý dolayýsýyla ölümü beklenmese de ihtimal riski çok fazlaydý. Ancak insan ne kadar yaþlý, ne kadar hasta olsa da her ölüm erken ölümdür.Her ölüm, erken ölüm...
Dedem uzun boylu adamdý, Allah rahmet eylesin.Köyün sýhhýyesiydi.Akþamlarý alet çantasýný alýr, iðne ( enjeksiyon) yapýlmasý gereken ne kadar insan varsa hepsinin evini tek tek dolaþýr ve evlerinde saðlýklarýna kavuþmalarýna yardým ederdi.Ýþi gereði her evin sýrlarýna bir þekilde ortak olurdu ama çok ketum adamdý, çook.Ser verir, aðzýndan sýr vermezdi.Seveni de buna binaen çoktu.Bir de çocuklarý çok severdi.Ýðneye çýkarken ceplerine þeker, kuruyemiþ vb. doldurur, gördüðü çocuklara verir, gönüllerini alýrdý.Þimdi o çocuklarýn ben yaþlarda olduðu düþünülürse orta yaþtan da bayaa seveni var yani. Ce nazesi çok kalabalýk olmuþ dedemin.Kabri geniþ, topraðý bol olsun inþallah.Ektikleririni biçiyorsun, dedeciðim.
Þunu düþünüyorum; ben dedemle pek çok aný biriktirecek kadar birlikte oldum.Güzel yýllar yaþadým.Ölümüne, özellikle de yanýnda olamayýþýma daha çok üzüldüm.Gurbette olmanýn en dayanýlmaz yaný da bu.Uzaktaysanýz hep bir þeylere geç kalýyorsunuz, erteliyorsunuz hayatý. Yaz tatillerine, dönüþe, bir sonraki yýla.Ama ölüm beklemiyor.Çünkü hayat ertelenmeyecek kadar kýsa ve deðerli.Sevdiklerimize hiç zaman geçirmeden sevgimizi söyleyecek kadar zamanýmýz ya var, ya yok.
Keþke herkes zamanýnda sevgilerini söyleyip, hayatlarýný ertelemeyebilseler.
Dedeciðim seni seviyorum,melekler hep seninle olsun.
Saðlýcakla...NALAN.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kan Kýrmýzý Gelincikler
Aþk Bir Büyü Mü?
Hüzün Demi
Ninem

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yakýn Tarihim Kayýp - Hükümsüz Deðildir
Berfinime
Çeþm Ý Cihan
Bebeðime
Tepe Kirazým - Amasya Elmam - Annem
Cevabýný Bilen Beri Gelsin
"Kýzlarýn Tatlý Zamaný ""
Yorumsuz
Mutlu Haberler de Ýstiyorum. Lütfen...
"Vatan Saðolsun"

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Berfin'im [Þiir]
Adým Mayýs [Þiir]
Aþk Mevsimi [Þiir]
Meraklý Kelebek [Þiir]
Müsemma [Þiir]
Alýþveriþ [Þiir]
Kahramanýma [Þiir]
Ýntizar [Þiir]
Düþümde Sen [Þiir]
Aþka Davet [Þiir]


nalan gök kimdir?

Yazar deðilim. Keþke. . . Sadece duygularýmý paylaþmak istiyorum

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan güneþ, açan çiçek, yaðan ya da yaðmayan yaðmur, yapraklarda ki çið tanesi, bir gülün kokusu,bir bebeðin dokunuþu,sýcak bir ekmeðin buðusu, akan suyun þýrýltýsý....


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © nalan gök, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.