..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Serpil Baþol




2 Haziran 2004
Yine Ayný Noktadayým...  
Serpil Baþol
Eðer yarým býraktýklarýmý sonlandýrabilseydim ne olurdu? Nasýl bir yaþamým olurdu? diye düþünmekten kendimi alamýyorum. Bazen baþa çýkamýyorum yaþamla ya! Sabrým tükeniyor sanki çarelerin tükendiði gibi. Tam mücadelem sonlanýyor diye düþünürken bir anda b


:AIDF:
Yine ayný noktadayým sanki... Yaþamla baþa çýkamadýðýmý düþündüðüm anlarda hep baþka bir yaþamda olmayý arzuluyorum. Biliyorum, bu bir korkaklýk! Ama böyle olsun istiyorum iþte.

Mücadeleden yýldým artýk! Kimselerin fark etmediði ve fark etmek istemediði zavallý mücadelem.

Yaþam üstüme üstüme geldiðinde, yerime bir kopyamý býrakýp, kaçasým geliyor. Evet , resmen kaçmak istiyorum. Herþeyi özleyene kadar kalmak istiyorum tamamen yabancý insanlarýn olduðu bir yerlerde. Kimse beni tanýmasýn. "Neyin var?" diye sormasýn...

Ve nedense hep böyle zamanlarda geliyor aklýma yarým býraktýðým, ertelediðim, iptal ettiðim düþlerim. Bir arkadaþýn "yaþamýmý sevmediðim" hakkýndaki iddiasý doðru. Þu anlarda gerçekten yaþamýmý sevmiyorum.

Eðer yarým býraktýklarýmý sonlandýrabilseydim ne olurdu? Nasýl bir yaþamým olurdu? diye düþünmekten kendimi alamýyorum. Bazen baþa çýkamýyorum yaþamla ya! Sabrým tükeniyor sanki çarelerin tükendiði gibi. Tam mücadelem sonlanýyor diye düþünürken bir anda baþladýðým noktada buluyorum kendimi. Bu anlarda çevremde olup bitenler hiç ilgilendirmiyor beni sanki. Komþu ülkedeki savaþ bile beni ilgilendirmiyor. Kendi yaþam savaþým daha önemliymiþ gibi geliyor.

Neden sanki yaþamýn diðer yüzlerini göremiyoruz? Hep bu böyle mi olacak? Halbuki ben 80 yaþýma geldiðimde mutlu bir insan olmak istiyorum. Mutlu, neþeli öyküler anlatan, yaþamla baþa çýkabilmiþ, aldýðý dersleri sevdiklerine aktarabilen mutlu bir insan.

Herkes beni ayný anda unutsun istiyorum mesela. Ve ben sonsuz bir özgürlükle hareket edeyim. Kendimi sahilde bulayým. Ayaklarýmý dalgalarýn taþýdýðý kumlar gýdýklarken ben ufka bakýp öylece kalayým. Derin derin aldýðým nefesler özlediðim birinin kokusunu getirsin beraberinde mesela. Gözlerimi kapatayým. Açtýðýmda özlediðim biri yanýmda olsa. Müþfik bakýþlarýný hissetsem üzerimde. "Herþey yoluna girecek, üzülme artýk!" diyen sesini duysam kulaklarýma inanamayarak. An uzasa... Sonu gelmese...

Hep böyle zamanlarda mý gelir eski duygularý insanýn aklýna acaba? Giden böyle zamanlarda mý anýmsanýr? Gitmeseydi nasýl bir yaþamýmýz olurdu diye niçin düþünülür ki? Neden elindekilerin deðerini bilemezsin? Neden baþka hayaller kuþatýr seni gerçekler varken? Neden elini tutan eli sýmsýký tutmazsýn, tutamazsýn? Neden yetmez verilen sevgi? Ne istenir, senin mutluluðun için çabalayan insandan? Ne istersin de alamazsýn acaba? Niye sadece yaþamýn ilk yarýsýný paylaþýrsýn? Ya paylaþýlmayan ikinci yarýsý ne olacak? Neden istemediðin anlarda bu sorularýn yanýtlarýný düþünür bulursun kendini? Peki, yanýt bulabilir misin?

Bazen hayaller gerçek olsaydý diyorum. Yaþadýðýmýz kötü anýlar da sadece uyandýðýmýzda unuttuðumuz kabuslar olsaydý. Problemlerin çözümleri kolay bulunabilseydi. Çocukluðumuzdaki gibi sorumsuz gülebilseydik yaþama. Var olan mutsuzluðun, çözümsüzlüðün sebebi çocukluktaki mutluluk mu acaba? Çocukluðunu mutlu yaþayanlar hep o mutluluðumu özlerler acaba? Yoksa yaþamayý mý beceremiyoruz? Ah þu yanýtlarýný kimsenin tam bilemediði sorular...

Birgün çözeceðim yaþam denilen bilmeceyi... Ve yanýtlarýný daðýtacaðým
herkese. Ruhum huzuru bulacak ve býrakmayacak...

20-07-2003

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Kuzum siz sorgucumusunuz?
Gönderen: Salih Doruk / Diðer/Almanya
31 Aðustos 2004
Bu yazýnýzý okuduðumda da yazmadan edemedim. Kuzum siz sorgucumusunuz. Yazýnýn oylumuna göre bir hayli soru yüklemiþsin. Bu kadarýný bence yazý kaldýrmaz. Ýkisini üçünü birleþtirip tek soru halinde versen daha iyi olurdu gibime geliyor. Bildiðin gibi bunlar sadece saptamalardýr, dikkate alýp almamak sizin tasarrufunuzdadýr. Kýzmaca, darýlmaca, küsmece yok. Kýyýsýndan kenarýndan bu iþe bulaþtýðým için deneyimlerimi, bildiklerimi, gördüklerimi, okuduklarýmý paylaþmak istedim. Kaleminize saðlýk. Baþarýlarýnýzýn devamý ve sorularýnýzýn az olmasý dileðiyle...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zaman
Seni Sevmemin Bedeli, Seni Özlemek Olmamalý...
Acýyordu... ve de Kanýyordu...
Bu Satýrlar Sana!
Saçmalamýþ mýyým Acaba?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Iþýðýn Olmak Ýsterdim...
Masal Bu Ya!
Aþk Yalnýz Yaþanýr...
Özlem Dolu Bu Gece!
Ortaköy de Bulutlu Bir Geceden...
Ýstenen Sonsuz Aþk...
Aradým Seni Canýmcým...
Mor Daðlarýn Ardýnda ki Beyaz Bulutlar...
Bir Küçük Nilüfer
"" Özlediðin..! ""

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen... Sevilensin Ya... [Þiir]
Bu Þiiri Sana Yazdým... [Þiir]
Son Bir Gözyaþým Kaldý! [Þiir]
Adýn... Dilimin Ucunda [Þiir]
Sesin Martý Çýðlýklarýnda [Þiir]
Sevgimdin [Þiir]
Sen Aðlama Sevgili [Þiir]
Sensiz Yarýmým, Biliyorum... [Þiir]
Gece... [Þiir]
Ýmkânsýz Þiir [Þiir]


Serpil Baþol kimdir?

Yüreðimdeki sonsuz sevgilerimi , özlemlerimi, mutluluklarýmý, hayallerimi, hayalkýrýklýklarýmý, kýsaca yaþamýmý kelimelerimle dillendirirken yanýmda birilerinin olmasýný istedim. . . Ýstedim ki bu birileri, okuduklarýnda kendilerini bulsun. . . Ve yaþamý bir þekilde paylaþalým. . . Ýstediðim , dostluk ve hoþgörü ile dolu bir paylaþým. . . Baþka ne isteyebilirim ki?

Etkilendiði Yazarlar:
Genelde çeþitli yazarlarý okumayý severim... Klasiklerden Dostoyovski en sevdiðim yazardýr... Günümüz yazarlarýndan ise A. Hamdi Tanpýnar, Ahmet Arif, Nazým Hikmet, Özdemir Asaf ve aklýma þuan isimleri gelmeyen daha pek çok þair ve yazarý okumayý severim.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serpil Baþol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.