..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Serpil Baþol




25 Kasým 2004
Ýstenen Sonsuz Aþk...  
Serpil Baþol
Peki aþk bu mudur? Sözcükleri hapsetmek yüreðimize, sonsuza kadar. Öyle bir hapislik ki her iki yüreðe de acý veriyor.


:BHGE:

Herkeste bir aþýk olma duygusu var. Pek çok tanýdýðým insan aþýk olmak istiyor. Hem de sonsuz bir aþk istedikleri. Günü birlik aþk isteyen yok. Herkes sonsuz aþkýn peþinde. Sonsuz aþk…

Arkadaþ toplantýlarýnda ya da bire bir konuþtuðumda insanlar, aþýk olmak istediklerini dile getiriyorlar. Hem bu istedikleri öyle bir aþk ki, onlarý alýp uzak diyarlara götürsün, sýcaklýðýyla sarýp sarmalasýn. Ýstenen sonsuz aþk! Bulabilen var mýdýr acaba sonsuz aþký?

Aþk nedir peki? Nisan yaðmuru gibi bir anda yakalayýp insaný sýrýl sýklam býrakan bir bahar yaðmuru mu? Bir heyecan fýrtýnasý mý, yakalandýðýnda darmadaðýn olduðun? Bir tutku mu, vazgeçemediðin? Bir hayal mi, ulaþamadýðýn? Özlediðin mi, kavuþamayacaðýn için?

Nedir aþk? Neden bu kadar çok isteyen var? Gerçekten tanýyan var mý acaba aþký? Bilen, yaþayan, tanýmlayabilen var mý aþký?

Ey aþk! Nerelere gizlendin, nerelerdesin? Çýkýversen ortaya da herkes tanýsa seni, yaþasa seninle doya doya. Ve hiç gitmesen. Terk etmesen býkkýn yürekleri.

Ýstatisklere göre en uzun aþkýn ömrü 3 yýlmýþ! Ýlle biter mi aþklar? Bitmeyeni yok mu acaba? Gerçekten aþký tanýmýyor muyuz acaba?

Duygusal bir milletiz. Evet, duygusalýz ama içimizde yaþamayý seviyoruz duygularýmýzý. Þiirler yazýyoruz da sevdiklerimize, þiirde sözü geçen sensin diyemiyoruz gözlerine bakarken.

Sevdiðimiz kendi anlasýn isteriz sevgimizi bakýþlarýmýzdan. “Sevdiðimi söylemem ama sevdiðim hareketlerimden anlar zaten” anlayýþý hakim çoðumuzda.

Peki aþk bu mudur? Sözcükleri hapsetmek yüreðimize, sonsuza kadar. Öyle bir hapislik ki her iki yüreðe de acý veriyor.

Bir de karþýsýna aþk fýrsatý çýkanlar var. Aþktan keyif almak dururken ondan korkanlar! Gelmiþ iþte aþkýn kapýna, neden tadýný çýkartmak varken acýsýný çekiyorsun? Kendini kasma boþu boþuna. Yaþayacaðýmýz tek hayat, bunu da lüzumsuz endiþelerle doldurmayalým bence. Bulduysak, hele aramadan bulduysak býrakmayalým.

Aþk… Üzerine çok þey yazýlmýþ, söylenmiþ, çizilmiþ, yapýlmýþ. Aþk… Sonsuz aþk… Belki de aþka aþýk olmak. Bilinmez ki…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çözümsüz bilmece gibi galiba...
Gönderen: aynur özbek uluç / Ýstanbul/Türkiye
29 Aralýk 2004
Yüreðini öylece koyuvermek ortaya. iþte senin de dediðin gibi þiirdeki sendin demek, deyivermek iþte öylece..Ýþte o kadar kolay olmayan o. Aþký yakalamaktan daha zoru devamýný getirmek belki de. Kaçan kovalanýr mantýðýyla hep kovalanmak için kaçmak içgüdüsü belki de bu yapýlanlar. ..Sürmesi için kramp gerek ya. :)))Yoksa öyle alýþýlýr; biter aþk da. Þeytan azapta gerek demek ki; böyle azap dolu yaþýyoruz aþklarýmýzý... Belki de açýk koyunca kartlarý masaya onun adý sevgi oluyor. Aþký kaybetmemek için hýrpalýyoruzdur kendimizi ve aþký... Kimbilir; ve belki de bunun için kaybediyoruzdur yine kendimizi ve aþký... Çözümsüz bilmece gibi galiba... Hani tarif etmeye kalkanlar vurmuþ en büyük darbeyi diye bir söz vardý çocukluðumuzdan. þimdi darbe vurur gibi de mi hissetmeliyim kendimi? Ya da yaþamý daha anlamlý kýlacak tek þey, aþký anlamaya çalýþmaya devam mý? sevgiler aynur özbek uluç

:: binnuredisan@mynet.com
Gönderen: BÝNNUR EDÝSAN / ankara/Türkiye
8 Aralýk 2004
Sonsuz aþk... Son bakýþta mý gizli, ilk bakýþta mý ben çözemedim. Bildiðim tek þey aþk var yaksa da mahvetse de aþk var.Aþký yaþayýp kývrananlardan olduðumdan olsa gerek, var diye ille de tutturmalarým; Çok hoþ bir yoklama, akýcý bir dil... Tebrikler keyifle okudum

:: beþikten-mezara Aþk
Gönderen: seyfi çelikkaya / Yozgat/Türk ve Caicos Adalarý
7 Aralýk 2004
insanoðlu dünyaya gelip, göbeði kesildiði andan itibaren attýðý çýðlýkla birlikte almaya baþladýðý nefesle, aþk oksijenini de yüreðine doðru çekmeye baþlar, kalp atýþlarý sýklaþýr. alýnan bu ilk oksijenle baþlayýp, son nefese kadar devam eden yürekteki aþk, karþý taraftan gelen elektriklenme ile harekete geçer ve yaþam biçimi haline dönüþür. bu dönüþümü ifade eden sevgili serpil'i yürekten kutluyor, saygýlar sunuyorum. seyfi

:: AÞKA AÞIÐIZ...
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
29 Kasým 2004
Aþk tanýmsýz bence...Hep savunduðum bir þeydir; ayný insan ayný yürekle, bambaþka anlamlar yükleyerek yaþayabilir farklý aþklarý...Akýþa býrakmak gerekli aþký...Kendi yolunu çiziyor, týpký bir nehir gibi...Ve kesinlikle bulduðun zaman kaybetmemeli, piþmanlýklarý, keþkeleri bulaþtýrmadan dibine kadar yaþamalý...Çok güzel sorgulamalarý içeren, anlam yüklü bir deneme okudum kaleminden. YÜreðine saðlýk...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Masal Bu Ya!
Aþk Yalnýz Yaþanýr...
Mor Daðlarýn Ardýnda ki Beyaz Bulutlar...
"" Özlediðin..! ""
Sevdan Bir Ateþ...
Gölegeleri Sevmek...
Sýcaklýðým... Sevgim...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Iþýðýn Olmak Ýsterdim...
Zaman
Seni Sevmemin Bedeli, Seni Özlemek Olmamalý...
Özlem Dolu Bu Gece!
Ortaköy de Bulutlu Bir Geceden...
Aradým Seni Canýmcým...
Acýyordu... ve de Kanýyordu...
Bir Küçük Nilüfer
Bugün Çaresizlik Dört Yanýmda...
Özlemek Ne Ki?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen... Sevilensin Ya... [Þiir]
Bu Þiiri Sana Yazdým... [Þiir]
Son Bir Gözyaþým Kaldý! [Þiir]
Adýn... Dilimin Ucunda [Þiir]
Sesin Martý Çýðlýklarýnda [Þiir]
Sevgimdin [Þiir]
Sen Aðlama Sevgili [Þiir]
Sensiz Yarýmým, Biliyorum... [Þiir]
Gece... [Þiir]
Ýmkânsýz Þiir [Þiir]


Serpil Baþol kimdir?

Yüreðimdeki sonsuz sevgilerimi , özlemlerimi, mutluluklarýmý, hayallerimi, hayalkýrýklýklarýmý, kýsaca yaþamýmý kelimelerimle dillendirirken yanýmda birilerinin olmasýný istedim. . . Ýstedim ki bu birileri, okuduklarýnda kendilerini bulsun. . . Ve yaþamý bir þekilde paylaþalým. . . Ýstediðim , dostluk ve hoþgörü ile dolu bir paylaþým. . . Baþka ne isteyebilirim ki?

Etkilendiði Yazarlar:
Genelde çeþitli yazarlarý okumayý severim... Klasiklerden Dostoyovski en sevdiðim yazardýr... Günümüz yazarlarýndan ise A. Hamdi Tanpýnar, Ahmet Arif, Nazým Hikmet, Özdemir Asaf ve aklýma þuan isimleri gelmeyen daha pek çok þair ve yazarý okumayý severim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serpil Baþol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.