..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




3 Nisan 2019
Sönmeyen Bir Iþýk Yakalým  
Hüseyin Ýbiþ
bizler neden günden günden güne sönmekte olan umut ýþýðýnýn yeniden canlanýp kalpleri aydýnlatmasý için uðraþlara girmiyoruz?


:AAAD:
SÖNMEYEN BÝR IÞIK YAKALIM
Bizler neden günden güne sönmekte olan umut ýþýðýnýn canlanýp yeniden kalpleri aydýnlatmasý için uðraþlara girmiyoruz? Evet deðerli okurlarým, günden güne sönmeye devam ediyor yüreklerimizi aydýnlatan umut ýþýðý. Ve bizler bu ýþýðýn aydýnlanmasýna ,yeniden yüreklerimizi eski canlýlýðýna kavuþturmasýna yardýmcý olmuyoruz.
Neden bize verilen umudun yok olup bitmesine engel olmak için, elimizden her ne geliyorsa onu yapmanýn uðraþý içine girmekten çekiniyoruz?Bir nevi hayatýmýzý mahvetmek için her gün daha da ýsrarcý oluyoruz. Bu ýsrarcýlýða neden olan þeylerin araþtýrýlmasý için uðraþlara girmeyi adeta yersiz buluyoruz. Düþmüþüz bir galesizliðe, içinde adeta erimenin gayretine giriyoruz. Halbuki bunlarýn tersini yapsak, kalplerimizdeki canlýlýða sebep olan umut ýþýðýný söndürmenin çabasýna girmek yerine canlandýrmak için etrafýmýzdaki insanlarýn teþvikini saðlasak, bu kendimiz için yaptýðýmýz hatta yapacaðýmýz en büyük iyilik olurdu. Kalplerimizi umutsuzluðun eline býrakýp, içindeki canlýlýklarý yok edip, sonlandýrmasýna seyirci kalmaksa tarifi mümkün olmayan bir acýnýn baþlangýcý olmaktýr. Daha büyük olan acý ise büyük bir vebal altýnda kalarak yok olmaktýr. Bizler içimizdeki umudun körelmesi hatta yok olup bitmesi için deðil, aksine körleþen kalplerin gözlerini açmanýn uðraþýný vermenin yolunda yürümenin daha doðru olduðu kanaatine varmalýyýz. Bu doðruya kendimizi inandýramazsak kalpleri körlük yolunun sonuna en büyük adýmla bizler yaklaþtýrmýþ oluruz. Bizim yapmamýz gereken en önemli þey ,umutsuzluðun yönünü deðiþtirmesi için ilk önce kalpleri sahte olan duygulardan kurtarmaktýr. Bu büyük operasyonun baþarýya ulaþabilmesi için baþta ihtiyacýmýz olan inançtýr. Ýnancýmýz zayýf olursa baþarmak þöyle dursun, yolun sonunda hüsrana uðramak vardýr.Gayemiz hüsrana uðramadan, inancýmýzýn büyük gücüne dayanarak kalp körlüðünün umutsuzluðun karþýsýnda büyük bir zafer kazanarak muzaffer olmaktýr. Bize düþen görevleri bir tamam yaparsak, kalplerde sönmekte olan umut ýþýðý yerini parlamaya býrakýr. Yukarýda da bahsetmiþ olduðum üzere kalplerimizi köklü bir inançla doldurup ,insanlarý kalp körlüðünün ve umutsuzluðun elinden almak ilk görevimizdir. Sonraki görevimiz,vazgeçmek adlý karanlýk yolun kapýsýna kilit vurmaktýr. Karanlýðýn içinde bocalayan yürekleri de durmaksýzýn aydýnlýða çýkarmaktýr. Ýnsanlýðýn kalbine saplanan umutsuzluk adlý oku söküp atmak ,karamsarlýðýn kucaðýndan almaktýr. Üzerimize düþen ve insanlýða bir borç bilip yapmamýz lazým gelen görevlerimiz bunlarla sýnýrlý deðil elbette. Umutla umutsuzluk arasýndaki kalýn duvarýn yýkýlmasýný saðlayarak insanlarý umutla tanýþtýrmak, hayatýmýzdaki güzellikleri önünde sürükleyerek alýp götüren umutsuzluk selinin önüne bir set çekip onu akmamak üzere durdurmak vesaire. Bizler bu baþarýya ulaþýr ,insanlýðý umutsuzluðun elinden alma zaferini kazanmaya nail olursak, o zaman hayatýmýzýn en önemli savaþýndan galip ayrýlmýþýz demektir.
Üzerimize düþen görevlerimizi her daim idrak edelim, umutsuzluðun elinden gücünü alýp bizleri yok etmesine izin vermeyelim. Umutsuzluk bizleri deðil, biz onu yenerek zaferimizi ilan edelim. Umut ýþýðýnýn hiç sönmemek üzere parlayarak kalpleri aydýnlatmasý için uðraþlarýmýzý bitirmeyelim. Bizleri yaratan yüce rabbimiz kerim olan Allah’tan hiçbir zaman umudumuzu kesmeyelim. Þunu demekten de geri býrakmayalým kendimizi, her þerde bir hayýr, her hayýrda da bir þer vardýr. Her anýmýzý hayýrlýsýný dilemekle geçirelim.
Kalplerdeki körlüðün yok olup sonlanmasýnda da büyük çabalar göstermekten hiçbir zaman vazgeçmeyelim. Kör kalplerde de sönmeyen bir ýþýðýn parladýðýna kanaat getirelim.
Bizler kalplerin bir ömür aydýnlanmasý, karanlýðýn içine sürüklenmemesi, umut ýþýðýndan mahrum kalmamasý için uðraþlara girmekten ne pahasýna olursa olsun çekinmeyelim.
Kalplerde körlüðün ebedi kalmasýna müsaade etmeyelim.
Her zaman kalp gözünün açýklýðýnýn beden gözü açýklýðý yanýndaki önemine deðinelim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.