..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sevgi ve Nefret > osman demircan




1 Aðustos 2010
Cehennemin En Mutlu Yerindeyim  
osman demircan
Bari bir þey söyle gözyaþlarýma yakýþan. Bari bir þey söyle aðladýðýma deðen. Yalandan öte gerçeðin kavurduðu bir çöl gibi olsun. Hiç kumdan saraylar dikme önüme ben seni býrakýp gideceðim koþar adýmlarla. Boþuna engeller çýkarma önüme. Altýndan ýrmaklar akan köþkler dikme önüme. Ben gerçeðin alev alev olduðu cehenneme gideceðim. Bütün yollarým beni kendi cehennemime götürmekte. Yoldaþ olmayý isteme benden. Ben ateþler içinde, cehennemin en mutlu yerinde sensiz olacaðým. Seninle


:AGGJ:
Bari bir þey söyle gözyaþlarýma yakýþan. Bari bir þey söyle aðladýðýma deðen. Yalandan öte gerçeðin kavurduðu bir çöl gibi olsun. Hiç kumdan saraylar dikme önüme ben seni býrakýp gideceðim koþar adýmlarla. Boþuna engeller çýkarma önüme. Altýndan ýrmaklar akan köþkler dikme önüme. Ben gerçeðin alev alev olduðu cehenneme gideceðim. Bütün yollarým beni kendi cehennemime götürmekte. Yoldaþ olmayý isteme benden. Ben ateþler içinde, cehennemin en mutlu yerinde sensiz olacaðým. Seninle bir damla bile su içmeyeceðim. Senin için coþkun nehirlere döndürdüðüm damarlarýmý, cehennemdeki alev hüzmelerine asacaðým.
Ben bundan sonra yalancý baharlara, sahte yüzlere aldanmayacaðým. Yalnýzlýðým cehennemim olsa da, senin ateþime su taþýmana izin vermeyeceðim. Oysa hatýrlar mýsýn, seni arayýp bulmuþtum yalnýzlýðýmýn en karanlýk yerinde. Sen o karanlýk yerimin yollarýna parke döþemiþtin, tüm kaldýrýmlarýmý aydýnlatmýþtýn. Kendimi dünyanýn en güzel yamacýnda kurulmuþ bir semt sanmýþtým. Sonra bana öyle sarsýntýlar yaþatmýþtýn ki, taþ taþ üstüne býrakmamýþtýn. Bir daraðacý býrakmýþtýn geride. Kendimi suçlu hissetmemi saðlayýp bana ölümü hak görmüþtün sonra. Ben de bunca yýldýr boynuma baðladýðýn iple önce beni bir köpek gibi dolaþtýrdýktan sonra þimdi de o iple kendimi asmamý mý istemektesen diye sormuþtum. Sen ise yüzüme bir aptalmýþým gibi gülmüþtün. Bilmediðin bir þey vardý oysa. O ipe ben senin kirli çamaþýrlarýný asmýþtým. Sen ise bunu hiç görememiþtin. Þimdi gelip bana aþka devam edelim demektesin. Yine bana ip uzatýp bak bu ip aþkýn sýrat köprüsüdür, bu ipten geçmen için bu ipi boynuna takman lazým. yoksa düþersin cehenneme demiþtin. Ben de aþkýn ince çizgileri olan o ipten sýrat köprüsünü suratýna çarpmýþtým. Sonra balýklama cehenneme atlamýþtým. Þimdi cehennemin en mutlu yerindeyim. Çünkü senin olmadýðýn bir yerdeyim. Senin yalanlarýnýn olduðu cennette olmaktansa, gerçeðin kavurduðu bir azabý tercih etmekteyim. Daha sonra inancýmý yeniden sorgulamýþtým. Demiþtim ki nerede olursam olayým, gelir aþk beni bulur. Ateþler içinde yatsam da, acýlara gark olsam da gelir beni aþk bulur demiþtim. Eðer þansým varsa tabi deyip inancýmý teyit etmiþtim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok güzel,ama..
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
2 Aðustos 2010
Evet Osman bey, çok güzel:ama yazýnýz sanki uzunca tek bir paragrafmýþ gibi algýlanýyor. Birkaç paragrafa bölüp þekil olarak düzenleseniz okuyucunun gözü yorulmaz ve dikkatini toplamak için çok çaba harcamaz sanýrým. Tabii bu içerikle deðil þekille ilgili dostça bir eleþtiri... Paylaþým için teþekkür ediyorum. Saygýlarýmla.. ömer bey, ben giriþ, geliþme, sonuç bölmlerine pek önem vermiyoum. bu yeni bir tarz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve nefret kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Keyfin Bilir
Kürtlere Mektup
Adam Gibi Severim Diyenlere Kanma
Vasattan Aþk Çýkmaz
Neden Ýnsanlar Bunca Aþk Yaþamalarýna Raðmen Hala Sevmeyi Bilmiyorlar
Herkes Kuyruk Sallarken Ýhanete, Yalana ve Dolana, Kim Bizi Ýnsan Olduðuna Ýnandýrabilir
Seni Düþünmek Beni Hasta Eder Grip Olurum
Salaklar Cuntasý
Ah Filistinli Kýz
Ah Bir Aðlayabilsem

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köpekler ve Ýt Herifler
Üç Türlü Ýnsan
Ýnce Bir Tülüm
Tüm Aþklar Faþizm Kokmaz
Baþka Bir Yol Yoksa Ýnancýn Seni Nereye Kadar Götürür
Örümcek ve Kelebek
Dünya
Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun
Olan Daðdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta
Var Olmak Ýçin Emperyal Olmak Zorundasýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.