..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > zkrbktþ




19 Temmuz 2010
Düzgünlüðü Boþverip Eðrisiyle Doðrusuyla...  
zkrbktþ
Bak aynaya gör yüzünü eðri yerini görsende seversin kendini.


:AGBE:

Þöyle bir baktýðýmda etrafýmda ne kadar çok bekar insan var diyorum.
Arkadaþlarýmýn çoðu bekar ve 30 yaþ üstü hepsi .Ortak þikayet düzgün adam yok ki.
Þimdi erkeklere bakýyorsun artýk 40 yaþlara dayanýyorlar ne yapsýnlar düzgün kýz yok ki.
Hepsi düzgünlük peþinde. Ýyide bunun kriteri ne? yada nasýl olmalý?.Düzgün olanda bozmaz mý insaný.
Düþünün ,hep ayný düzgünlükte bir çizgide gittiðinizi, bir süre sonra baþ dönmesi baþlar gözler bulanýklaþýr.
Eskiden insanlar düzgün olsun hele ki dört dörtlük olsun demez sadece severdi.
Onun bir bakýþýna bir dudak büküþüne ölürdü.Kadýnlar saçýnýn teline dokunulunca titremez miydi? Hiç unutmam çocukken mahallede toplu piknik düzenlenirdi.Bu mahalleli
Ýçin coþku demekken genç aþýklar için uzunca buluþma demekti.Zaten herkes, kimin kimi
Sevdiðini bilir ,bildiðini kendine saklar gülümseyen gözlerle sadece onaylarlardý
Genelde piknik alaný yürüyerek gidilen bir yer olurdu. Bu upuzun bir kuyruk demekti.Biraz arkada kalýp manzaraya baktýðýnýzda bir çantanýn iki yanýndan tutan mahallenin aþýklarýný görürdünüz,.Çantanýn sapý o an sevdiðinin eliymiþ gibi mutlu ederdi onlarý.Saflýkla tertemiz bakarlardý gözlerinin içine çok sevmekten korkmadan ,zaten az sevmeyi göremezdiniz o gözlerde. Oynanan oyunlara katýlan sevgi ayrý bir çoþku yaratýrdý..Eðer bir taraf bir þeye kýzmýþ yada kýrýlmýþsa sitem eder sevdiði bunu naz olarak alýrdý..Ufacýk kýrgýnlýklar daha fazla baðlardý birbirlerine.
Þimdi ki iliþkilerde bir kýrgýnlýðýný dile getirsen ‘’aman be sitem baþladý deniliyor..Eskinin naz diye gördüðünü þimdikiler uzun caz biliyor. ’’Gelme üstüme sýkýntýya gelemem.rahat insaným özgürlüðümden ödün veremem,ha seninle olalým ama herkesin kendine ait bir hayatý olsun bir noktada da biz olalým.Ben olmayý býrakýp biz olursak hiç oluruz ,hele hiçliðe hiç dayanamam.’’Anlayýþ bu olunca düzgünlük yok oluyor. Düzgün aranýyor ,kendi eðriliðini görmeden.Oysa sevmek bir kalýba girmek deðil sadece sevmek çok sevmek..Nasýlsa insan öyle sevilmek.
Bakarken kimse gözlerinde konuþmadan duyguyu vermiyor.Oysa söylenmiyor muydu þarkýlarda ‘’gözler kalbin aynasýdýr.’’Kimsenin gözünde kalbinin içi görünmüyor artýk.
Zamanla sevgi dolu gözlere perde çekmeyi de öðrendik.Koþullu oldu her þey,hayat basitleþtirdi duygularý.Derinlerde boðulurum diye kimse kimsenin yüreðine kadar inmiyor herkes sadece bakýyor görmek istediðini görüp almak istediðini alýyor.Karþýsýndaki fazla verirse boðma beni kaçarým diyor.Þimdi ki kitaplarda aþk adýna sevgi adýna ders veriyorlar,sevdiðinize çok seni seviyorum demeyin ona aldýrmaz görünün ve buna benzer bir sürü taktik.Oysa sevmek taktik deðil.Sevmede oyun olursa, tek gerçek olan yürek yalnýz kalmaz mý?Hep bir ince sýzý olmaz mý orda, zaman, zaman kanayan..Tek düzgün olan þey yüreðimizken onu kullanmayýp türlü oyunlar yaparak ne kadar düzgün oluruz.
Eskidenmiþ sadece bir özelliðinden bile aþýk olmak hem de delice.Çok düþermiþ
sevince insan sevdiðinin üstüne .Þimdi düþ bakalým ne oluyor, hemen eziliyorum diyor yük zannettiði için seni.Fazla sevgi aðýr geliyor taþýyamýyor, zaten fazla mesafe almadan da atýyor sýrtýndan yere.Geri dönüp, attýklarý parçalandý mý daðýldý mý bakmýyor maratona katýlmýþ gibi, son sürat kaçýyor .
Düzgün adam ,düzgün kadýn .Aslýnda baþlarýna bu sýfatý koymayýp sadece adam yada kadýn olsa ,yada insan olsa deðiþmez mi her þey.Ýstenilen düzgünlük deðil de koca bir yürek olsa saf , sadede sevgi barýndýran.Önce koyalým elimizi yüreðimizin üstüne dayayalým kulaðýmýzý gelen sese ne istediðimizi anlarýz belki.,anlarýz da ,olsun sevgidir tek gerçek olan deriz.Eðriliklerini hediye kabul ederiz.
Eðri oturup düzgün konuþursak düzgünlük aradýðýmýz þu zamanda,düzgünlük adýna treni kaçýrýyoruz. Kavþaklara gelince dönmeden ,dönüyoruz hep baþlara…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Yoksun Ya,kutlamadým Ýþte...
Hamsinin Dili Olsa...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saklamýyorum Artýk... [Öykü]
Ýki Doðum,bir Yürek... [Öykü]
Hayata Dokunsaydý Keþke... [Öykü]
Halkýmýn Otobüsü... [Öykü]
Babamýn Elleri Soðuktu... [Öykü]
Bir Çift Ayakkabý Uðruna... [Öykü]
Ramazanýn Tadý Kaldý... [Öykü]


zkrbktþ kimdir?

Okumayý seven ama yazmayý daha çok seven yazdýklarýný paylaþmayan birisiyim. Burda bundan sonra paylaþýmlarým olsun istedim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © zkrbktþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.