..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Bulut




29 Haziran 2010
Ýçimdekilerle Hesaplaþma  
Bulut
Bu kendimle yaþadýðým bir iç hesaplaþma yazýsý. Bir türlü uzlaþamayan duygusal ve mantýk yanýmla yaþadýðým olaylardan sonra hesaplaþma yazýsý.


:AEIB:
Dün gece yine çok az uyudum, insanýn elinden hiç bir þeyin gelmemesi ne kötü bir þeymiþ. Hayatýmýzý kontrol altýna alamamýþ olmamýz ne kadar kötü. Ben her þeyi baþkalarýndan mý bekledim yoksa kadere inanmazken kadere mi terk ettim her þeyi? Öyle oldu galiba ve kader benden yana deðildi yine. Hem sen bana inanma hem de benden medet um, olur mu? Olmadý iþte. Gece dualar ettim ama onlarda boþuna belli. Madem bir iþe kalkýþtýn sonunu getir deðil mi? Sonunda etkili olamadým. Her þey benim dýþýmda geliþti hayatýmda etkili olamadým doktor ne dedi bana birkaç seans terapiye gelin, belki bundan sonraki durumlar için ne yapabiliriz bunu halledelim dedi. Peki ya bu halledilemez bir durum mu artýk? Bilmiyorum çok üzgün olduðumu biliyorum sadece. Saðlýklý düþünemiyorum, bu zaten saðlýklý bir þey deðilmiþ ki. Aþk akut bir durum dedi doktor, yani had safhada ilerlemiþ, hýzlý ve aðýr seyreden hastalýk. Ben bu hastalýða ne zaman yakalandým, neden önlemini almadým. Önlenebilir bir þey mi aþk? Nasýl sinsi sinsi iþledi ki bu içime farkýna varamadým. Her þey çok mantýk çerçevesinde giderken nasýl bu hale geldi, çok mu güvendim beynimin mantýk yanýna. Duygusal yaným buna içerledi sen bana güvenmiyorsun artýk dedi de bunu mu getirdi baþýma. Seninle kavga etmek istemiyorum duygusal yaným, eski defterleri açtýrma bana yine. Ne faydaný gördüm ki? O yüzden de sana güvenimi kaybettim yýllardýr. Sana küstüm, seni bir kenara býraktým. Haksýz mýyým? Ne zaman seninle yola çýksam ortada býrakýp ele güne rezil etmedin mi beni. Aptal dedirtmedin mi bana. Ama bak mantýk tarafým öyle mi ya? Onunla hareket ettiðimde kariyerde oldu, Allaha þükür biraz da param. Ama sen ne yaptýn paramý da harcattýn, kariyerimi de aksattýn. Ýkiniz bir arada geçinip gitseydiniz ne olurdu sanki? Bak ellerin kýzlarýna onlarýn ki ne güzel anlaþýyor, birbiriyle. Çocuklarý, kocalarý, kariyerleri, paralarý her þeyleri yerinde. Kasým kasým ortalýkta kasýlýyorlar. Ama sen ne yaptýn, hep mantýðýn önüne geçmeye ondan üstün olmaya çalýþtýn. Onu yok saydýn. Ýllaki hep ben dedin. Beni buralara getirdin, Seni yoksaydým uzun süredir. Hele ki aþk maþk meselelerinde seni hiç dikkate almadým biliyorsun uzun süredir. Ama intikamýn acý oldu. Beni arkamdan hançerledin yine. Mantýk yaným diyor ki bak yapacaðýný yaptý yine. O da seni kýskanýyor mu ne? Her þeye raðmen seni daha çok önemsediðimi içten içe biliyor, o yüzden de o da hýrçýnlaþýyor zaman zaman. Baþlýyor o da beni yemeye. Ah ah ben nasýl baþ edeceðim sizinle, benim uzlaþamayan iki yaným? Ne olur bir orta yol bulun, sen ona saygý göster o da bazen alttan alsýn. Böylece yaþayým gideyim ben de, herkes gibi mutlu mesut.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
5 Temmuz 2010
Güzeldi, zevkle okudum. Keþke kocaman bir paragraf deðil de daha küçük bir kaç paragraf biçiminde yazýlsaydý! Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýçimdekilerle Hesaplaþmalar Bitmemiþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bok Böceði ile Uður Böceði [Öykü]
Bir Kuþ Olsam [Öykü]
Küpemin Eþini Kaybettim [Öykü]
Ýki Öðretmen [Öykü]
Bez Bebek [Öykü]
Nereye Göndersem Ben Sizi [Öykü]
Olaya Farklý Bakýþ [Öykü]
Aþk Bu Mu Acaba? [Öykü]


Bulut kimdir?

Toplumun gözünde baþarýlý bir insaným, bence deðil. Baþarýdan ne anladýðýnýza baðlý bu. Bunun yanýsýra temel özelliklerim Komiðim, içliyim, merhametliyim, inatcýyým.

Etkilendiði Yazarlar:
Ben okuduðum çoðu yazardan etkilendim, Ama etkilenmediklerim de oldu. Tolstoy, John Fowles, Yaþar Kemal'i çok severim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bulut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.