..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bana arkadaþýný söyle, sana kim olduðunu söyleyeyim. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Aylin




21 Aðustos 2005
Þans 2  
Aylin
Baþkalarýna þans gibi gözüken sizin içinde þansmýdýr acaba?


:BAGC:
Mükemmel bir otele dönüþtürmüþler .Beþ yýldýzlý .Dýþý ayný hiçbir deðiþiklik yok.Sonuçta tarihi eser.Bütün bina sapsarý eskisi gibi .Ama tatlý bir sarý,pürüzsüz bir yüzey.Nede olsa tatlý þeyler yaþanýyor artýk burada.Kapýda lüks arabalar.Zengin turistler.Onlara yardým eden güleç otel görevlileri.Yüklü bahþiþler.Otelin tam karþýsýnda ki kahve artýk turistik eþyalar ve halýlar satan bir maðazaya dönüþmüþ.Sadece orasý deðil çevredeki bütün dükkanlar deðiþmiþ güzel ve lüks.O köfteci de yok.Ucuz köfteler satan bol soðanlý köfteci.Sabahýn köründe gelip sýraya giren mahkum ailelerinin zaman geçtikçe açlýktan içlerinin bayýldýðý sýrada imdadýna yetiþen köfteci.Sokaklar yine küçücük… Ýlk girdiðimde kahveye, bizim yerimize sýraya giren dayýmý býrakýp, annemin arkasýnda bu dünyada kadýnlarýn sadece kadýnlarýn oturabildiði bir kahve olmasý çok garip gelmiþti bana.Zaten burasý çok garip bir yerdi.Dünyaya ait bir yer deðildi.Hele benim dünyama ait hiç deðil.Öyle sanýyordum, sanmýþým.Oysa hayatýmda yokken bile aslýnda gölgesi hep üzerimdeymiþ þimdi kendi gelmiþti.
Bütün kadýnlar ne kadar da samimi .Merhaba kardeþ.Senin ki neden içerde.Ýsim falan yok .
sadece tek soru bunun etrafýnda geliþen muhabbet.Anlatýyorlar anlatýyorlar doymuyorlar hep anlatýyorlar.Ellerinde mendiller kenarlarý mavi,pembe çizgili kirli mendiller.Ona da soruyorlar ama oralý deðil .Kimseyle konuþmuyor.Bana arada kardeþlerine bak diyor .Güzel giyinmiþ yine, bizi de güzel giydirmiþ.’’ Büyük suçtan bunlar belli, baksana üste baþa’’ diyor yan masada ki yaþlýca çirkin kadýn.
Doðru büyük suçtan; insanýn böyle bir yerde olmasý için büyük bir suçu olmalý.
Bir asker çýkýyor isimleri okuyor o ana kadar uðultu halindeki insan sesi bir anda kesiliyor koca bir sokak yüzlerce insan sus pus.Bir tek adamýn aðzýndan çýkacak isme kitlenmiþ.Sonra yine hengame itiþ kakýþ.Ýnsan denizi.Pis bir deniz.Mecburi dokunuþ’’.Nefret ederim ben dokunmayýn’’ diyemiyorum.Ayrýlma yanýmdan diyor kardeþlerimin elinden tutmuþ.Öyle ya benim elimi tutan yok içerde çünkü, hem de büyük suçtan.
Þimdi içerdeyiz ayný filmlerde ki gibi teller uzun uçsuz bucaksýz sanki.O filmleri getiriyorum aklýma nasýl davranýlýr burada tellere parmaklarýný geçirip mi beklemeli yoksa biraz geride mi durmalý.
Bekliyoruz ne beklediðimizi bilmeden; aslýnda biliyoruz ama ben hala inanmýyorum o filmler deki adamlardan biri gelecek.
O geliyor .Zor tanýyorum ama o.Saçlarýný kesmiþler .Gülüyor sanki herhangi bir yerde karþýlaþmýþýz gibi.Sessiz kalmaktansa her ne olursa olsun konuþma telaþýnda.Onunla konuþuyor nasýlsýn, iyi misin, nasýl gidiyor.Kafamý kaldýrýp o kadýnýn gözlerine bakýyorum hüzünlü ama sanki ben sana söylemiþtim diyor.O da iyi diyor, eðiyor kafasýný daha önce hiç görmediðim gibi.
Kaç ziyaret oldu niye gelmedin diyor bana.Sevmiyor musun beni artýk yoksa.Aðlama sakýn diyor.Ben gelene kadar sakýn aðlama....
Çok þanslýsýn demiþti arkadaþým patronun paraya kýymýþ iþ gezisi için beþ yýldýzlý otelde kalacaksýn Ýstanbul ‘da.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þans
Þans

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Carmen ve Ýrlandalý Kýzýn Sohbeti
Kýrýk Misket
Suzan
Gitmezsem
Saklambaç
Sinek
Baþka Bir Kadýn
Yapamazsýn
Sen Sandığın Yabancı
Kriz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biliyorsun [Þiir]
Herkes Gibi [Þiir]
Büyüyeceksin... Öðreneceksin [Deneme]
Her Þey Bir Gün Biter [Deneme]
Hiç Anlayamýyorum [Deneme]
Uçan Balýk [Deneme]


Aylin kimdir?

Herkesin maskesini çýkarýp atmak zorunda kalacaðý bir gece yarýsý vaktinin geleceðini bilmiyormusun? Hayatýn her zaman kendisiyle alay ettireceðini mi sanýyorsun? Bundan kaçmak için gece yarýsýndan biraz önce sývýþabileceðini mi zannediyorsun? Yoksa ondan dehþete kapýlmýyormusun? Gerçek hayatta insanlar gördüm, öylesine uzun zamandýr insanlarý kandýrmýþlardý ki en sonunda gerçek mizaçlarý ortaya çýkmaz olmuþ; saklambaç oynayan insanlar gördüm o kadar uzun zaman oynamýþlar ki en sonunda delirip o ana kadar gururla sakladýklarý gizli düþüncelerini iðrenç bir þekilde baþlkalarýnýn gözünün içine sokmuþlardý. Peki sonunda mizacýnýn bir çokluða dönüþmesinden, açýkçasý çok sayýda olmaktan, o mutsuz þeytaniler gibi bir lejyon oluþturmaktan ve bu þekilde bir insanda bulunan en içteki, en kutsal þeyi, kiþiliðin birleþtirici gücünü kaybetmiþ olmaktan daha korkutucu bir þey düþünebiliyormusun? Doðrusu, ciddi olduðu kadar dehþet verici olan o þeyle dalga geçmemelisin. Sören Kierkegaard

Etkilendiði Yazarlar:
Yusuf Atýlgan, Stefan Zweig, D.H Lawrence


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aylin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.