..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Ahmet Arslan




22 Aralýk 2001
Bir Sefer Vakti  
Ahmet Arslan
sefer vakitleri, yaþanmamýþ olacaksa geldiðinde.. hâlâ bekliyorum seni, ne hâl ve þekilde olursan ol.. hiç durma gel..


:BACB:
Seher vakitlerinde huþu, huzur teneffüs eder de hissiyatým; sefer vakitlerinde: ….?!

Hayatýn kurak, verimsiz ve çorak devrelerine açýlmýþ bir kapý gibidir sefer vakitleri..
Bir müddet daha fýsýltýlara boyun eðeceðim, yalnýzlýðý seveceðim.. belki aynaya bakamayacaðým, gözlerimden yansýyan silüetini görmemek için. Sefer vakitleri hep kötü deðildir belki de, ama benim tanýdýðým ve þahit olduðum sefer vakitleri, bir tükeniþ tüketti ki beni, hep kötü zannederim bir sefer vaktinin sessizliðini..
Ýsteðim dýþýnda geliþen bir olaya karþý, donuk bir tebessüm uðrayacak belki dudaklarýma ama yüreðimin buzunu hiç bir güneþ çözemeyecek.. hiç bir ýþýk aydýnlatamayacak bir sefer vakti oluþan karanlýklarý..

Neden diye sormak boþuna biliyorum, çünkü hiç bir zaman için cevap vermeyecek.. veremeyeceksin.. Lâkin yine de sormalýyým, içimin sayhalarýný az da olsa dindirmek için.. Ya düþündüðüm gibi hiç bir cevap alamazsam.. hiç bir þey söylemezsen, ne yaparým?! Ýçimin sayhalarý iþitmez etse de beni, sormayacaðým bir sefer vakti gidiþini.. bakmayacaðým yüzüne, bakmama ihtimalin var olduðu sürece..

Toynaklarýyla yaralarýmý irdeleyen atlýlar gelir mâveradan, ve taþlar yaðar durur üzerime semadan, sefer vakitlerini hatýrladýðým zaman.. ben beni tanýmam, kimin vücudunu taþýyorum bilemem.. kimin bu eller bu beden kimin.. benim deðil asla.. gittiðini ilk kez þimdi farkediyormuþum gibi bir his sarar kainatýmý.. ve gözpýnarlarýmýn coþmasýyla yine yýkýlýrým.. yine yýkýlýrým..

Suçsuz bir kimseyi öldüren, tüm dünyayý öldürmüþtür misali, bir dünyayý yýktýn denebilir bir sefer vakti gidiþinle.. Bu badireyi atlatamayacaðým belki.. belki de eskisi gibi olamayacaðým hiç bir zaman.. ama ümidimi de yitirmeyeceðim.. çünkü ümidini yitirmiþ kimseler, rahmetten de kovulmuþlardýr, tamamen..

(….)

Dönmeni istiyormuyum bunca zamandan sonra bilemiyorum. Dönsen de ne deðiþecek sanki diye düþündüðüm çok oldu, bekleyiþlerim zamanla soldu ve solmakta diyorum kendime.. yine de herþey eskisi gibi olacaksa hiç durma.. sefer vakitleri, yaþanmamýþ olacaksa geldiðinde.. hâlâ bekliyorum seni, ne hâl ve þekilde olursan ol.. hiç durma gel.. ama eðer sefer vakitlerini silemeyeceksen benliðimden ve her þey eskisi gibi olmayacaksa.. býrak aðlayayým seher vakitlerinde kuþlarla, bir sefer vakti gidiþine…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendime Nasihatler: Bir Düþün...
Bir Zamanlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hiç Yaþanmamýþ Bir Aþka…
Aðlamayacaðým
Kuþlar Ötmeden

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dün'e, Bugün'e ve Yarýn'a Dair [Þiir]
Ben ve Gözlerin [Þiir]
Garip Yolculuðu [Þiir]
Yaþamýn Dolambaçlý Yollarý [Þiir]
Son [Þiir]
Diyârý yâr [Þiir]
Senden Ayrýyým [Þiir]
Hayat [Þiir]
Anladým Aþkýn Sonunu [Þiir]
Ömür Hayatý Nasýl Yaþadýðýndýr [Þiir]


Ahmet Arslan kimdir?

Þiir yazmak, benim için çok farklý bir boyutta hayat buluyor. Belki rahatlamak için yazýyorum, belki bir þeylerden kaçmak için. Bir þeyleri ertelemeyi kendime haklý kýlabilmek için yazdýðýmý düþünmeye de baþladým son zamanlarda. Bir de þiir yazma duygusunu seviyorum. Bazen kendimce düþünüyorum da, ben galiba kendime þiir yazýyorum demeyi seviyorum. En iyi yaptýðým iþin bu olduðunu düþündüðüm için de olabilir. Kendimi kaybediyorum yazdýðým zaman. Bir þairin baþka bir tasvir için kullandýðý þu cümle, hâlet-i ruhâniyet’imi anlatabileceðini zannettiðim en kapsamlý taným: ”Zaman ve mekan senden yana. . ”, ki ben öyle hissediyorum yazdýðým zaman. Bence Rahim Yaratýcýnýn insana verdiði en büyük haslet bu, kalemle (veya kalemsiz) yazý yazmak. Tüm zamanlarýn en büyük buluþu nedir diye sorsalar, eminim insanoðlunun yazýyý bulmasýdýr derim. Ne olursa olsun, yazmak çok güzel. Özellikle þiir yazmamýn nedeni ise belki kýsa ve öz cümlelerin bir çok farklý yönde ve manada anlaþýlabileceðini bilmem, ve yazarýn yazýsýný yazarken içinde olduðu ruh halini en güzel biçimde nüshaya yansýttýðýna inanmamdan dolayýdýr. Þiirlerin yüreðinizi ýsýtmasý dileðiyle; aa

Etkilendiði Yazarlar:
Nurullah Genç, Yahya Kemal ve Necip Fazýl Kýsakürek


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Arslan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.