..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
601 
 Þevk Ýmanla Gelir; Bedeni ve Ruhu Besler  (Fuat Türker)

Müminlerin þevk ve coþkusu, cahiliyenin þevk anlayýþýndan tamamen farklýdýr. Dinden uzak kiþiler anlýk, kýsa süreli heyecanlar yaþarlar. Müminlerinki ise imandan kaynak bulan sürekli bir coþkudur. Neþesizlik imanla çeliþir.
602 
 Zorluklar... Kolaylýklar  (Fuat Türker)

Gözleri görmeyen insana bir operasyonla gözlerinin açýlabileceði ancak bu süreçte oldukça acý çekeceði söylense, itiraz eder mi? Asla itiraz etmeyeceði çok açýktýr. Kiþi çekeceði bütün acýlara göðüs gerer, sabreder; çünkü sonunda aydýnlýða kavuþmayý umut eder. Ýnanan insan da aydýnlýða kavuþacaðýný umut ederek yaþadýðý tüm zorluk ve sýkýntýlara sabýr gösterir
603 
 Ýtaatten Alýkoyan Nefis  (Fuat Türker)

Nefsi ezmek, dünya hayatýndan vazgeçmek,”Tek güç sahibi olan Allah’ý hoþnut edecek ne yapabiliriz?” diye düþünmek… Bir mümin, yaþama bu pencereden bakar ve Kuran ayetlerinde de çok söz edildiði gibi, kurtuluþa giden yolda nefsini arýndýrabilmek için, kendisini Allah’tan uzaklaþtýracak her þeyden uzak durur.
604 
 Allah'ýn Yardýmý Ne Zaman?..  (Fuat Türker)

Samimi bir çabanýn içinde olan müminler, Allah’ýn üzerlerindeki rahmetine/koruyuculuðuna yaþamlarýnýn her anýnda tanýktýrlar. En zor görünen olaylarý dahi güzel sonuçlandýrýr, kolaylýk ve baþarý verir. Allah’ýn her an kendilerine destek ve yardýmcý olacaðýnýn bilincindeki müminler hiçbir durum ve koþulda ümitlerini yitirmez, her olayýn kesinlikle hikmet ve hayýrla yaratýldýðýný ve yine hayýr ve hikmetle sonuçlanacaðýný bilerek Allah’a tevekkül ederler.
605 
 Ýnsan Vücudundaki Ahenk  (Altuð Öztürk)

Ýnsan vücudunu incelediðimizde her bir parçasýnda ayrý bir mükemmelliðe þahit oluruz. Göz, beyin, kalp, böbrek gibi pek çok organ ve sistem insaný hayranlýða sürükleyecek kadar önemli iþlevlere sahiptir ve her biri birbiriyle uyum ve ahenk içinde görevlerini yerine getirir.
606 
 Allah'ýn Yaratma Sanatý Kelebekler  (Altuð Öztürk)

Görünümüyle ve birbirinden farklý desenleriyle insanda hayranlýk uyandýran kelebekler, Allah’ýn benzersiz yaratma sanatýnýn birer tecellisidirler.
607 
 Rengârenk Gökkuþaðý Yaðmurdan Sonra Çýkar  (Fuat Türker)

Katýksýz imaný yaþadýðýmýzda ise ne çile yýpratýr ne de ateþ dokunur; Hz. Ýbrahim (as) gibi. Ýnsaný yakan ateþ deðil, gafletidir çünkü.
608 
 Son Sözü Deðil, Güzel Sözü Söylemek  (Fuat Türker)

Güzel söz söylemek insanlarýn kalplerini birbirine ýsýndýrýr, aralarýnda dostluk ve güven oluþmasýna neden olur, sevgi ve baðlýlýðý pekiþtirir. Allah, bu güzel davranýþýna karþýlýk olarak, ona düþmanca bakanlarý dahi ‘sýcak bir dost’a çevirir.
609 
 Sevgili Hayrettin Hocam...  (Mustafa Cilasun)

Biliyor musunuz bu günlerde bir mahzunluk çöktü üstüme... Arzý mekân kan aðlýyor. Yeryüzünün taltif edilen, en þerefli insanlarý çaresiz, kalb tekliyor, zihinler havale geçiriyor...
610 
 Tebliðde Üslup  (Altuð Öztürk)

‘Konuþma’ insanýn karakterini ortaya koyan en önemli özelliklerden biridir. Ýnsanlar fikir, düþünce ve inançlarýný konuþarak ifade ederler.
611 
 Ýlah Kavramý  (Mehmet Akif Uçar)

Ýlah iþte odur ki, günah bataklýðýndan çýkýp gelen ve piþmanlýkla af dilenen kulunu kayýtsýzca baðýþlayan, yine baðýþlayan ve bir daha baðýþlayandýr.... Ýlah iþte odur ki; o ilah, sadece ve sadece Allah’týr ve ondan baþka kesinlikle hiçbir ilah yoktur.
612 
 Ýnsanýn Fýtratý  (Fuat Türker)

Henüz kainat oluþmadan, hiç bir insan dünyaya sunulmadan önce ruhlar aleminde, bütün insanlarýn ruhu Allah’ýn “Ben sizin Rabbiniz deðil miyim?” sorusunu, “Evet, Sen bizim Rabb’imizsin” diyerek cevaplar, söz verirler
613 
 Beni En Güze Yere Sen Ulaþtýr  (Fuat Türker)

Yaþadýðý zorluk durumunda kendisini adeta karmaþýk bir labirentte çaresiz hisseden, çýkýþ yolunu bulamayan insan, karamsarlýða kapýlmamalýdýr. Þeytan, çýkýþ yolunu hiç bulamayacaðý, orada kalacaðý yönünde karamsarlýk telkini verir; ancak o ne olacaðýný bilemez, sadece fýsýldar. Ýnanan insan bilmelidir ki, yaþadýðý olay ne denli zor da olsa, kendisi için mutlaka bir güzellik, bir hayýr vardýr. Ve kendisine o labirentten çýkýþ yolunu gösterecek olan yalnýzca Rabb’idir.
614 
 Toplumun Ýlacý Þefkat ve Merhamet  (Altuð Öztürk)

Mutlu ve huzurlu bir toplumun oluþabilmesi için Kuran'da tarif edilen gerçek merhamet anlayýþýnýn, o toplumun insanlarý tarafýndan yaþanmasý gerekir. Merhamet ve þefkat anlayýþý yaþanmadýðý sürece kargaþa ve huzursuzluk o toplumdan eksik olmaz. Çünkü merhametin ve sevginin olmadýðý yerde sevgisizlik ve zulüm vardýr.
615 
 Allah'a Teslim Olmak  (Fuat Türker)

...yaþanan olaylar karþýsýnda üzülmenin, sinirlenmenin, baðýrýp çaðýrmanýn ve gelecek kaygýsý duymanýn ne denli anlamsýz olduðu açýktýr. Ýnsan kendisini boþ yere üzmektedir. Ancak, "Nasýl olsa kaderimde ne varsa o olacak, benim bir þey yapmama gerek yok" þeklinde düþünmek ise, çarpýk bir kader anlayýþýdýr. Ýnsan yaþadýðý her olayda fiili dua mahiyetinde sebeplere sarýlmalý, elinden geleni yapmalýdýr.
616 
 Kalpler Allah'ýn Elindedir  (Fuat Türker)

Yüce Allah daha önce Kendisi’ne inanmayan, gaflet perdeleri nedeniyle gerçeklerden habersiz olan insanýn kalbini çevirerek samimi bir duruma döndürebilir. Rabb’ine uzak, dine iliþkin olumsuz düþünceler içindeki insan olumlu düþünmeye, daha önce O’nun buyruklarýný göz ardý etmekte iken bunlarý dikkatle uygulamaya baþlar. Allah’ýn varlýðýnýn ve eþsiz yaratmasýnýn kanýtlarýnýn, katýndan rahmetiyle sunduðu güzelliklerin, korumasýnýn, merhametinin farkýnda bile deðilken, artýk bunlarýn bilincine varýr. Adeta uykudan uyanmýþ gibi, sürekli Rabb’ini anmaya, þükretmeye baþlar.
617 
 Allah’a Halisane Teslim Olmak  (Fuat Türker)

Tevekkül ederek yani her iþte Rabb’ini vekil edinerek teslimiyeti yaþayan mümin korkusuz, rahat ve sakin ruh haline sahip olur. Geleceði yaratanýn da Rabb’i olduðunu kavramasý tevekkülünü artýrýr.
618 
 Müminin Davasý Özveri Ýster  (Fuat Türker)

Yaþadýðýmýz ahir zamanda Müslümanlar arasýnda yaygýn bir korku görüyoruz. Bu yüzden Ýslam’ý anlatmayý, Ýslam’a hizmeti ve dolayýsýyla davayý býrakýyorlar. Kimi kaçýyor, kimi saklanýyor, kimi susuyor, kimi hakkýn tam aksi yönde konuþuyor, kimi inkarýn asýl kaynaðý olan Darwinizm’in propagandasý yapmaya baþlýyor.
619 
 Kötülüðü Örgütleyip Düzenleyenler  (Altuð Öztürk)

Yeryüzünde yaþayan genç yaþlý, kadýn erkek milyonlarca insanýn pek çok farklý özelliklerine raðmen ortak bazý yönleri vardýr. Bunlardan biri kötülük yapma hissidir. Genelde bütün insanlarda bu his vardýr. Ancak bazý insanlar, ihtiyaç duyduðunda içlerindeki bu isteði harekete geçirebilir. Genellikle çevresinden tepki almaktan çekinen bu insanlar akýllarýndaki kötülükleri ortaya koymaktan kaçýnýr ve gizli olarak yaparlar.
620 
 Düþünmeyi Unutmak  (Fuat Türker)

Çalýþabilmesi için gerekli olan yakýtý, yaðý, suyu, havasý, ayrý ayrý yerlerden otomobile konmaktadýr. Ancak insanda öylesine mükemmel bir mekanizma vardýr ki, tek yerden alýnan besinler, vücutta moleküler düzeyde ayrýþtýrýlmakta ve muhteþem komplekslikte sistemler vasýtasýyla gerekli yerlere iletilmektedir. Bu bilinçli yönlendirme ve plan Yüce Allah’ýn üstün ve kusursuz yaratmasýdýr:

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.