..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacý deðil miyiz!" -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Soðuk Beton
Hülya Kýrklaroðlu
Þiir > Lirik

Geceyi ayrý, gündüzü ayný yaþadým Selamsýz sabahlara uyandým Ne önemi var geçen yýllarýn Hatýrlanacak yâr yoksa Vurun yüzüne kapýlarý Haylaz senelerin gýybetini yapýn Mecnun mecnun oluþundan Ferhat deldiði daðdan Eline bulaþan topraktan utanýr Vurduðu balta havada kalýr Seslen, Leylâ Þirin'e Kerem, Aslý'yý çek al yanýna Birisi çýkýp; Yirminci yüzyýlý anlatsýn Yirmi birinci yüzyýl münafýk Aþk masallarýný Maskeyle gezen gezenti

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
41 
 Yaratýcý - Yaratma  (MUSTAFA ESER)

Allahýn yarattýklarýna Yaratýcýlýk Ýsnad Edilemez.
42 
 Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi  (MUSTAFA ESER)

Kelam Ýslam felsefesidir.Ýslamýn felsefesi deðildir.
43 
 Alevilik Ýslam'ýn Dýþýndadýr..!  (Akakiy Akakiyeviç)

Ýslamcý düþüncenin, Aleviliði, Ýslam’ýn dýþýnda sapkýn bir inanç biçimi olarak deðerlendirmesi Aleviler açýsýndan önemli midir? Dinsel aidiyet olarak Ýslam vazgeçilmez bir hissiyat mýdýr? Bu makalede bahsedilen soruya yanýt verilmeye çalýþýlacaktýr. Ve yanýtý hemen zikretmek gerekirse, Ýslamcý düþüncenin Aleviliði nasýl konumlandýrdýðý önemli olmadýðý gibi, Aleviliðin, Ýslam’ýn dýþýnda kendine özgü (sui generis) bir inanç biçimi olduðu iddia edilecektir.
44 
 Elfaz - I Küfr  (MUSTAFA ESER)

Kiþi sözüyle Müslüman olur,Sözüyle Kafir.
45 
 Kelimeler - Kavramlar - Ýbni Teymiyye  (MUSTAFA ESER)

Belki de Reformcu Deðildir.
46 
 Kelimeler Kavramlar - Mümin - Müslüman - Veli  (MUSTAFA ESER)

Ýçi boþaltýlan kavramlar
47 
 Orhun Kitabeleri ve Kur'an-ý Kerim  (Oðuz Düzgün)

Bir yazarýmýz, ince bir espri yapmýþ geçenlerde. Aslýnda espri deðil, baþlý baþýna bir komedi senaryosu yazmýþ gibi görünüyor.
48 
 Kelimeler - Kavramlar - Felsefe  (MUSTAFA ESER)

Kavramlara Ýslami Perspektiften bakmak
49 
 Çam Ormaný  (osman demircan)

Ben her kýþ aðustos böceði olmak isterim. Ölmek için deðil þarký söylemek için bunu isterim. Hiçbir þarkýyý tamamlayamadým bugüne kadar. Hep yarýsýnda bitti coþkularým. Ve ben dua ederken bile dilime þarkýlar takýldý. Tanrý beni affetsin bu yüzden. Çünkü ben þarkýlarla Tanrý'ya yalvardým.
50 
 Türban ve Ýslami Kesim Üzerine Bazý Mülahazalar  (Akakiy Akakiyeviç)

Bununla beraber Ýslami kesimin demokrasi idealini ne kadar içselleþtirdiði ya da böyle bir kaygusunun olup olmadýðý da tartýþmaya açýktýr. Çoðulcu bir demokratik yapýnýn koþullarýnýn gerektirdiði adýmlarýn atýlmasý yolunda ayak sürüyen siyasal hareketlerden birisi de Ýslamcýlýktýr. Seçimlerle oluþan siyasal yapýyý çoðunluðun azýnlýða tahakkümü biçiminde algýlayan ve asgari ortak paydada buluþmayý söz konusu bile etmeyen bu kesimin, Türkiye’de demokratik yapýyý güçlendirmekten ziyade kutuplaþmayý tetikleyeceði ortadadýr. Ýslami kesimin karþý kutbunda yer alan vesayetçi entelijensiyanýn demokrasi algýsý da geliþkin olmadýðýna göre Türkiye'nin kýsýr laik anti-laik kutuplaþmasýný aþmasý kýsa vadede mümkün gözükmemektedir.
51 
 Ýyilikler ve Kötülükler  (Mehmet Akif Uçar)

Ýlahi kitaplarda Allah’ýn insanlara ýsrarla beyan ettiði en önemli iki unsurdan biri; barýþçýl bir hayat yaþamak, diðeri ise olabildiðince iyi davranýþlar sergilemektir. Zira insanýn çevresindeki her þeye ve herkese iyi davranmasý onun kesinlikle en asli görevlerinden biridir.
52 
 Bir Ateistin Duasýný Duymak Ýsterdim  (Ahmet Savaþ)

Bir ateistin duasýný duymak isterdim.. Apansýz bir korku, dehþet, yalnýzlýk ve çaresizlik anýnda, varlýðýna inanmadýðýnýz bir kudrete hangi kelimeler ile yakardýðýnýzý duymak isterdim..
53 
 Kelimeler Kavramlar - Merak Ettiklerim  (MUSTAFA ESER)

BENDE BÝR ÞEYLERÝ MERAK EDÝYORUM.
54 
 Ýslamda Kadýna Kýrbaç  (osman tatlý)

Dinden ve Kuran ayetinden uzak bir anlayýþ bu kadar mý kindar bir kaleme dönüþür. Ýnsan düþmanlýðýný bu kadar insafsýzca ve saptýrýcý hale dönüþtürülmemelidir. Ýslam’ýn kadýna getirdiði haklar, batýnýn kadýnýn þeytan ya da hayvan olarak nitelediði dönemlerde kadýnýn kurtuluþunu simgelemektedir.
55 
 Ramazan Bayramý Düþünceleri  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bayramlar huzur ve sükûnun en yüksek seviyede cereyan ettiði zaman dilimleridir. Kültür ve medeniyetimizde bayramlarýn apayrý bir yeri ve önemi vardýr. Birlik ve beraberliðin çimentosudur bu müstesna vakitler… Milli bütünlüðümüzü bu gibi ortak deðerlerimize borçluyuz. Deðerlerini yaþayan ve yaþatan milletler geleceðe emin adýmlarla ilerlerler.
56 
 Lâl...  (Orhan TURAN)

Güneþin yakýn dostudur Bilal... Taþýn da öyle, tuzun da öyle, devenin de.. Ne kadar taþ ezdiyse bedenini, o kadar sevdi taþý Bilal... Tuz deve derisine bulanýp, ne kadar kavurduysa tenini, o kadar çekti Bilal... Güneþin yakýn dostudur o... Çölün kýrmýzýsýdýr Sümeyye Mýzraklarýn dostudur Revaha Utanmýþtýr ve "utanma"dan canýný sunmuþtur Allah'a Salebe...
57 
 Dinin Açtýðý Yaralarý, (Hastayý Daha da Kötüleþtirmemek Adýna) Dini Görünen Ancak Ýlmi Merhemlerle Tedavi Etmeye Çalýþýrken, Sunulan Yeni Merhemin Yanlýþ Yorumlanýp Yeni Bir Dini Akým Oluþturmasý ve Bu Akýmýn Önünün Alýnamamasý Üzerine Bir Tarih Dersi  (Anýl Gökpek)

Dinin Açtýðý Yaralarý, (Hastayý Daha da Kötüleþtirmemek Adýna) Dini Görünen Ancak Ýlmi Merhemlerle Tedavi Etmeye Çalýþýrken, Sunulan Yeni Merhemin Yanlýþ Yorumlanýp Yeni Bir Dini Akým Oluþturmasý Ve Bu Akýmýn Önünün Alýnamamasý Üzerine Bir Tarih Dersi
58 
 Tarikat Düþmanlýðý  (MUSTAFA ESER)

Þeriatsýz Tarikat Olmaz
59 
 Allah"ýn Arama Motoru!  (Orhan TURAN)

Google’ye benzeyen, ama ondan çok daha yetenekli bir arama motorundan, Kur’an-ý Kerim’de Levh-i Mahvuz adýyla haber verildiðini biliyor musunuz? ABD'li matematikçi Edward Kasner’ýn yeðeni Milton Sorotta tarafýndan üretilen "googol" sözcüðünden türetilen Google, 1 ve onun ardýndan 100 sýfýrýn gelmesiyle oluþan sayýyý (10100) belirtirken, Levh-i Mahvuz, 1 ve ardýndan gelen sonsuz sýfýr mantýðýyla verileri iþleyebiliyor. Bu þu anlama geliyor; Levh-i Mahvuz, Google’de olduðu gibi sadece geçmiþteki bilgilerle, bugün girilen bilgileri deðil, tüm geleceði de dizinleyebiliyor.
60 
 Hayalleri Ertelemek  (Metin Alkan)

Muhteþem! benliðine bir darbe indirebilseydin burnunu kaf daðý kadar büyük görmeseydin, tevazünün bir zillet olmadýðýný bilseydin,þayet sadece konuþtuklarýnda samimi olabilseydin dinlediklerinle bari biraz amel edebilseydin Keþke ,keþke ,keþke demeden önce

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.