..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yaný baþkalarý hakkýnda konuþmuyor olmalarý. -Lucille S. Harper
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kelebek
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

paramparça kuþlarýz dünyanýn tepelerinde ötüþüp duran sahibjn ýslýðýný bekleyen soluk soluða

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
541 
 Rahmet Peygamberi Nasýl Bir Babadýr?  (Fuat Türker)

"Benden bir parça" dediði Fatýma’sý doðduðunda, her kýz çocuk doðduðunda karalara bürünen dönemin þirk geleneðine karþý durur, toplumun putlarýný kýrar ve þöyle der: "Bir çiçektir O; ki ben koklarým, Allah rýzkýný verir." (Ýbn Abdrabbih, 2/438)
542 
 Zebur, Tevrat, Ýncil ve Kur'an-ý Kerim  (Mehmet Akif Uçar)

Tüm ilahi kitaplarýn içerik olarak, ortak noktasý aynýdýr. Hepsinde de Allah’ýn tek bir ilah olduðu ve onun dýþýnda hiçbir þeyin kutsallaþtýrýlmamasý gerektiði belirtilmektedir. Bu, en öncelikli esas ile birlikte ayrýca yapýlmasý gereken þeyin, yaþanýlan hayat süresince iyi davranýþlar sergilenmesi ve bütün kötü fiiliyatlardan da uzak durulmasý gerektiði anlatýlmaktadýr. Ýþte ilahi kitaplarýn tümünün özeti budur.
543 
 Cennet Kimlerin Yurdu?  (Fuat Türker)

Birçok insan Allah’ýn sýnýrlarý içinde yaþamadýðý, O’nun rýzasýný gözetmediði halde "iyi bir insan" olduðunu, kimsenin kötülüðünü istemediðini ve kötülük yapmadýðýný, bu nedenle de cennete gireceðini düþünür. Bunlar kuþkusuz güzel ahlak özellikleridir ancak Kur’an’daki gerçek iyilik kavramý yalnýzca bu özelliklerle sýnýrlý deðildir. Ýyilik, zaman zaman ya da kiþi istediðinde yapýlan bir eylem deðil, bir ibadettir
544 
 Ruh Güzelliði  (Fuat Türker)

Ýnsanýn nefes almasýný, kalbinin atmasýný saðlayan Yüce Allah, bunlarý bir an bile unutmuyorken- ki Yüce Allah ‘Hafýz’dýr, asla hiçbir þeyi unutmaz-, samimi inanan insanlarýn da O’nu anmayý unutmamasý gerekir.
545 
 Sýnýrlarda Nöbetleþmek  (Fuat Türker)

Birbirleri için ilaç gibidirler; hava su gibi birbirleri için gereklidirler. Bilim ve ilim, verdikleri fikir mücadelesinde kýlýçlarýdýr; birbirleri için ise koruyucu kalkandýrlar. Birbirlerine güzel ahlâký hatýrlatýr, Kur’an’la öðüt verirler.
546 
 "Hep Gönül Alýþ, Hep Aþk, Hep Huzur Var Burada"  (Fuat Türker)

Ancak Müslümanlarýn bir kesiminin Allah aþkýndan söz ettiðini duyuyor musunuz? Ýnternette sitelerinde ve sayfalarýnda yazdýklarý yazýlarda ve yorumlarda tek kelime Allah sevgisinden, Allah aþkýndan bahsettiklerini görüyor musunuz?
547 
 Kaçýnýlmaz Son Ölüm  (Altuð Öztürk)

Dünyada yaþayan milyarlarca insanýn hayattaki tek amacý iyi bir iþe, kariyere, ve mutlu bir aileye sahip olabilmektir. Bunun haricinde baþka bir amaçlarý yoktur. Zaten tüm bunlara ulaþabilmek için çabalarken geriye çok fazla zamanlarý da kalmaz.
548 
 Kalbi Allah'a Baðlamak  (Fuat Türker)

Allah’a teslim olmak, kiþinin kendisini olaylarýn akýþýna býrakarak hiçbirþey yapmamasý anlamýna gelmez. “Teslim oldum” diyerek hiçbirþey yapmamak þeytani bir tevekkül olur. Mümin fiili dua anlamýnda tedbirini alýr, elinden geleni yapar, sebeplere de sarýlýr. Çünkü Rabbimiz yalnýzca sonucu deðil, sebepleri de yaratmaktadýr.
549 
 Allah'ýn Adýyla Baþlamak  (Fuat Türker)

Birçok insan Allah’a dönüp yönelmek yerine, ‘þans ya da tesadüf’ gibi kavramlarýn sayesinde iþlerinde baþarý kazanacaklarýný zannederler. Bunun için de birbirlerine “iyi þanslar“ diler, bazý olaylarý “tesadüfen” yaþarlar. Bir baþka yardýmcýlarý da ‘uðurlu sayýlarý’ ve ‘uðurlu giysileri’dir. Allah’ýn üstün gücünü ve kudretini kavrayamayan bu kiþiler, bu gibi kavramlardan ya da nesnelerden yardým beklerler. ..
550 
 Cehennem Dünyadan Daha Gerçektir; Dünya Sonlu, Cehennem Sonsuzdur  (Fuat Türker)

Cehennem insan için en büyük tehlikedir. Kuþkusuz Allah’ýn hoþnutluðunun en çoðunu arayan insanýn en önemli amaçlarýndan biri bu tehlikeden uzak kalma isteðidir.
551 
 Dost Olarak Allah Yeter  (Fuat Türker)

... çoðu insan bu arayýþ sýrasýnda yanýlgýdadýr. Kendisini yaratan, yeryüzünü yarattýklarý için yararlý ve elveriþli kýlan sonsuz güç sahibi, her þeye gücü yeten Rabb’ini unutur. Kendisini aydýnlýklara çýkaracak olan Allah’ý deðil, karanlýklara sürükleyecek olan þeytaný dost edinir. Ýþte düþtüðü yanýlgý kiþinin sonsuz azapla son bulacak olan karanlýk, bela ve engebelerle dolu yaþamýnýn baþlangýcýdýr.
552 
 Nefis Üç Köþeli Diken  (Fuat Türker)

Biz neden emrolunduðumuzu yapamýyoruz? Nefsimiz yüzünden mi? Nefis üç köþeli diken, ne türlü koysak batýyor. Bizden çalýyor, bizden yiyor ama hiç doymuyor; lanet olsun ona!..
553 
 Þeytanýn Sistemi  (Altuð Öztürk)

Kuran ahlakýndan uzak olan insanlar hayatlarýný cahiliye toplumunun kurallarýna göre yaþarlar. Bu yaþam tarzýna öylesine kapýlýrlar ki, içinde bulunduklarý þeytani sistemin verdiði zararýn farkýna bile varamazlar.
554 
 Ramazaný Ortalarken!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Eskilerimiz ne kadar da doðru demiþ ‘Sayýlý gün çabuk geçer’ diye… Gerçekten de sayýlý gün çok çabuk geçiyor. Dakikalar saatleri, saatler günleri, günler haftalarý, haftalar aylarý, aylar yýllarý, yýllar ise koca bir ömrü kovalayýp duruyor. Bir zaman geliyor ki soðuk perdelere çarpýp kalkýyorsunuz. Bundan sonra teslimiyetten baþka bir yol da görülmüyor. Þayet zamanýnda Hakk’a teslim olmuþsanýz bu son noktadaki acizlikten mahzun olmazsýnýz.
555 
 Vicdaný Diri Tutmak  (Fuat Türker)

Etrafa çok samimi ve akýlcý bakmalýyýz. Allah her þeyi görür; insanlar görmüyorsa da Allah görür. Ýnsanlarýn görmediði yerde de Allah’tan korkmak çok önemlidir. Bu yüzden vicdanýmýzý sürekli diri tutmalýyýz.
556 
 "Rabb'ime Hicret Edeceðim"  (Fuat Türker)

Hicret, inananlarýn bulunduklarý toplumdan bedenen, kalben, ruhen ayrýlmasý, yola çýkmasýdýr. Allah’ýn kutlu elçilerinin ortak kaderidir; onlarýn yolundan gidenlerin de yaþamlarýnýn bir bölümünde, farklý biçimlerde tattýklarý, zafere ulaþtýran fiili duadýr. Hicret mücadeleden kaçmak deðil, Kehf Ehli gibi zulme direnmek, karþý durmak, zincirleri kaldýrmaktýr. Amaç; sonlu olan her þeyi terk ederek, sonsuz olana kavuþmaktýr.
557 
 Ýlimde Derinleþmek  (Fuat Türker)

Bilim, evreni ve içindeki varlýklarý incelemenin ve Allah'ýn sanatýndaki kusursuzluðu, yaratýþýndaki üstünlüðü keþfederek insanlýða açýklamanýn yoludur. Yüce Allah, samimi inananlarýn gökleri, yeri ve ikisi arasýndaki her þeyi detaylarýyla araþtýrmalarýný, bilimsel gerçekleri öðrenmelerini birçok Kur’an ayetinde öðüt verir.
558 
 Cennete Özlem  (Fuat Türker)

Kuran’da, samimi iman sahiplerine vaat edilen cennet ortamýndaki güzellik ve estetik anlayýþý detaylarýyla bildirilir. Sonsuz güzellikleri sanatýnýn içinde yaratan Allah, cenneti insan ruhunun en çok hoþlanacaðý, en çok lezzet alacaðý ve en çok etkileneceði nimetlerle donatmýþtýr. Allah’ýn ‘en güzel surette’ var ettiði insan, her türlü güzellikten, estetikten ve sanattan zevk alacak yaratýlýþa sahiptir. Ýnanan insan da dünyada, cennet ortamlarýnýn benzerleriyle karþýlaþtýðýnda büyük zevk ve haz alýr.
559 
 "Boþver"meyin!  (Fuat Türker)

Ýnsanlar, "boþver, aldýrma” diyorsa da inanan insan için hiçbir þey boþ deðildir. Allah bir görüntüyü izletiyor ve bir þey iþittiriyorsa mutlaka bir nedeni vardýr.
560 
 Din, Hurafe Ya da Masal Deðil, Hayatýn Gerçeðidir  (Fuat Türker)

Dini Kur’an ve sünnet çizgisi dýþýnda hurafelerle yorumlayan kiþiler, kendi ruhlarýndaki karanlýðý ve þirk düþüncesini Kur’an’a ve Peygamberimizin hadislerine uygulamaya çalýþýrlar. Din, gerici ve tutucu bir üslup ile tanýtýlamaz. Bilim ve sanat dýþarýda býrakýlarak, baskýyla dini tanýtmak konuyu açmaza götürür.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.