..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Murat, Mevlüt, Muzaffer ve Ýsa “Ýsa, senin arkandayýz, Murat, Muzaffer ve ben, sen kafaný yorma.” Balkonda sigara içiyordum öðleden sonra, güneþ var ama serindi hava, yaz bir türlü gelmedi, yaðmur, sel, her þey can sýkýcý. Kadýnlar, kýzlar can sýkýcý, çocuklar þeytan. Güzel, iþe yarar bir þey yok gibi. “Neden geldim hayata, bu ne iþ?” Bir yaþamak derdidir gidiyor. Ne istersem, en elde etmek istersem diþimle týrnaðýmda bir mücadele vermem

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
521 
 Ramazan ve Teravih  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ramazanýn geliþiyle beraber Ýslam coðrafyasý birlik ve beraberlik ruhuyla yeniden hayat kazandý. Tabir caizse hayata hayat geldi. Ýslam dünya gündemine oturdu. Müslümanlar kýþ uykusundan uyandý. Nadasa býrakýlan ruhlar, ekime hazýr hâle getirildi. Oysa bir aylýk ibadet bizi Cennete ulaþtýrmak, Cehennem ateþinden korumak için kâfi deðildir. Müslüman yýlýn 365 günü Allah’la beraber olmalýdýr. Ýbadetleri Ramazana sýkýþtýrmak kendimizi aldatmanýn bir baþka sinsi yoludur. Müslüman’ýn bir gününün nasýl geçeceði Kur’an’da ve hadislerde belirtilmiþtir. Hayatýmýzý bu doðrultuda þekillendirmeliyiz.
522 
 Birbirinden Saklanan Ýnsanlar  (Fuat Türker)

Bu yabancýlaþma yüzünden insanlar birbirlerinin gerçek yüzlerini bilemiyorlar. Zaten insanlar yüzlerinde birer maske ile ve son zamanlarda da koyu renkli güneþ gözlükleriyle dolaþýyor, kim
523 
 Merhametli Olalým ki Merhamet Olunalým  (Fuat Türker)

Allah için yaþanan sevgi, süresiz ve sonsuzdur. Bu sevgi, önce dünyada ve ardýndan sonsuz yaþamda devam etmeye kilitlenmiþtir. Ve bu sevgiyi yaþayan müminler, ahirette de Rabb’lerinin rahmetiyle ödüllendirileceklerdir.
524 
 Rahmet Saðanaðý  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Dünya hayatý sýnýrlý bir zaman dilimini içerir. Geliþimiz ve gidiþimiz mutlak yaratýcýnýn tasarrufundadýr. Hayatýn ne zaman sonlanacaðýný hangimiz kestirebiliriz ki?... Böyle bir bilgi ve sezgi hiçbir kula verilmemiþtir. O, gaybi bilgiler arasýndadýr, gaybý da ancak ve ancak Allah bilir. Sayýlý nefeslerimizin ne zaman tükeneceðini kestiremediðimiz için hadiste de belirtildiði üzere ‘Yarýn ölecekmiþ gibi ahiret için, hiç ölmeyecekmiþ gibi dünya için çalýþmalýyýz.’ Aksi halde ebedî dünyamýzý karartmýþ oluruz.
525 
 Her Þey Hayýrla Yaratýlýr  (Fuat Türker)

Hayat pamuk ipliðine baðlý iken her an baþýna bir þey gelebileceðini düþünen insanýn gecesi gibi gündüzü de kabustur. Ýnsanýn bu konuda huzurlu yaþayabilme nedeni, kendisine can veren Yaratýcýnýn, her þeyi kontrolü altýnda tutuyor olmasýdýr.
526 
 "Keþke Toprak Oluverseydim"  (Fuat Türker)

"Keþke düþünmüþ/akletmiþ olsaydýk, keþke ayetleri yalanlamasaydýk, keþke ayetlerden yüz çevirmeseydik, keþke bizi uyaranlarý dinleseydik, keþke..."
527 
 Kim Dünyada Körse Ahirette de Kördür  (Fuat Türker)

Sabah kalktýðýnýz ve banyoya gidip aynaya baktýðýnýzda, ölüm hali gibi bir uykudan sonra yeniden canlanan ve tüm yaþamsal faaliyetlerini sürdürmeye devam eden bedeninizi görürsünüz. Bedeniniz yaklaþýk 100 trilyon hücreden oluþan, içerisinde yüzlerce karmaþýk iþlem meydana gelen simetrik ve estetik yapýsýyla dünkünden farklý olmayan haliyle karþýnýzdadýr.
528 
 Yaðmur Topraða, Hikmet Kalplere Hayat Verir  (Fuat Türker)

Hikmet, yaþla orantýlý olarak kazanýlan bir nimet deðildir. Allah, yaþý kaç olursa olsun imanýnda samimi olan kuluna hikmet verebilir.
529 
 Tükenmeyen Ümit Kaynaðý; Ýman  (Fuat Türker)

Mevlana’nýn güzel ifadesiyle sopayla kilime vurmaktan amaç tozunu almaktýr. Allah tozumuzu alýr, bizi arýndýrýr, neden kötü hissetmeli?
530 
 Dünyada Baþlayan Azap  (Fuat Türker)

Ýstek ve tutkularýný tatmin için yaþayan insan, hedeflerine ulaþmak için büyük bir hýrsla çalýþýr ve bunlar için herþeyi göze alýr. Çevresinde bulunan insanlarý hatta yakýnlarýný kýrmayý bile göze alabilir. Fakat istediðini elde ettiði an, o þey her ne olursa olsun önemini yitirir.
531 
 Kýnanmak Müminleri Yýldýrmaz, Þevklendirir  (Fuat Türker)

Ýnananlarýn niyetlerinden kuþkuda olanlar, olaylardaki hikmetleri göremeyen, iman gözüyle yorumlayamayan, dünyevi çýkar peþinde koþan, Kur’anî bakýþ açýsýna sahip olmayan kiþilerdir. Karþý tavýr alma, kuþku duyma, kýnama þeklinde açýða çýkan bu baský ve kýnamalar Allah’a tam bir teslimiyetle teslim olmuþ ve kararlý bir imana sahip olan müminleri yýldýramaz.
532 
 Her Geceyi Kadir Bilmek  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ramazan ayýnýn kýymetli oluþunun en önemli sebeplerinden birisi de içinde bin aydan daha hayýrlý kabul edilen Kadir gecesinin bulunmasýdýr. Onun içindir ki Müslümanlar Kadir gecesini bütün belirli zamanlardan daha üstün ve kýymetli tutmuþlardýr. Fakat Rabbimiz Kadir gecesini ramazanýn içinde gizlemiþtir. Yani ramazanýn kaçýncý gecesinin Kadir gecesi olduðu bilinmemektedir. Bunda sayýsýz hikmetler mevcuttur. Öncelikle bu geceyi ihya etmek isteyen kiþiler ramazanýn her gecesini kadir bilip ona göre her geceyi ibadetle ve taatle geçirecektir. Atalarýmýzýn “Her geceyi Kadir, her geleni Hýzýr bil” sözü bu gerçeði teslim etmektedir. Biz Müslümanlar da bu hikmetli sözün gereðini yerine getirmek için ramazan gecelerinin içini manevi feyiz ve bereketle dolduracaðýz. Her geceyi Kadir gecesi farz edeceðiz.
533 
 Ýçten Allah'a Yönelmek  (Fuat Türker)

Ýnanan insanýn en büyük korkusu ancak Kendisine þükredilen, bütün varlýðýn diliyle yegâne övülen Allah’ýn sevgisini, rahmetini ve cennetini kaybetmektir. Yaþamýndaki tek hedef Allah’ý hoþnut etmek olan mümin, her olayý Allah’a baðlar, her iþinde Allah’a yönelip döner. Allah’a yönelmek, insaný tüm kötülüklerden arýndýracak, insanýn kalbine huzur ve güven indirecek ve ahirette kurtuluþa ermesine vesile olacak en önemli yollardan biridir.
534 
 Seçimimizi Bir An Önce Yapalým  (Altuð Öztürk)

Zamanýn hýzla ilerlediðini farkedebilmek için þöyle geriye dönüp bakalým. Uzun yýllar geçmesine raðmen herþey sanki dün yaþanmýþ gibi gelir insana. Çocukluk yýllarý, okul heyecaný, evlilik ya da hayatýmýzýn dönüm noktasý olan diðer olaylar.. Hepsinin üzerinden yýllar geçmiþ olmasýna raðmen herþey yeni gibidir hafýzamýzda..
535 
 Takdir Edilmiþ Kader ve Tevekkül  (Fuat Türker)

Her þeyin Allah’ýn kontrolünde olduðunu bilen mümin, bedenini ve ruhunu Allah’a emanet eder. Rabb’ini vekil tutarak tevekkülü yaþayan mümin, hem cesur, hem de oldukça rahattýr.
536 
 Korku Edebiyatý Yapanlar  (Fuat Türker)

Dileðimiz; insanlarýn korku duymadan, güvenle ve barýþ içinde yaþadýklarý bir dünya. Bu, Allah’ýn dilemesiyle gerçekleþecek olan bir olay.
537 
 Merhametin Kaynaðý Allah, Temeli Ýmandýr  (Fuat Türker)

Medeniyetler ancak merhametle yaþanabilir hale gelebilir. Toplumun bireyleri kendi nefislerinde bu þuurla yaþamalýdýrlar ki toplum huzur bulsun. Merhamet olmadýðýnda yaþanacak olan zulümdür; kargaþa, kan ve gözyaþýdýr. Bugün güvenini ve yaþama sevincini yitirmiþ insanlarýn baský ve zulüm altýnda yaþam sürmeleri de hep bu merhametsizlik nedeniyledir.
538 
 Özgürlük Deðil Þeytana Tutsaklýk  (Fuat Türker)

Allah’ýn emirlerine uymadan, yalnýzca nefsinin bencil tutkularýný gözeterek yaþayan bir kiþi özgür bir yaþamý umarken, yaþadýðý cahiliye toplumunun koyduðu birçok zorlayýcý kural tarafýndan zincirlendiðinin farkýna bile varmaz.
539 
 Allah'ýn Kelimeleri Tükenmez  (Fuat Türker)

Allah’a dönecek olan –bazen bir bakteriden bile daha aciz- varlýklarýz, dünyada yapýp ettiklerimizden ve Allah’ýn sonsuz rahmetiyle bahþettiði tükenmeyen nimetlerden sorguya çekileceðiz. Bu kesinlikle unutmamamýz gereken en önemli gerçektir…
540 
 Ýman Minnet Konusu Deðil Nimettir  (Fuat Türker)

Toplumda büyük kitlelerce tanýnan, belli yer edinmiþ insanlarýn kimi zaman deðiþik davranýþlarýna tanýk oluruz. Para kazanma ve þöhret hýrsýnýn takdirle karþýlandýðý, maddiyatýn ön planda olduðu ortamlarda yaþayan bu kiþiler, özellikle inanç konusunda birbirlerinden farklý tavýrlar sergilerler.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.