..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Benmiyim
Tuncay DEMÝR
Þiir > Halk

Benmiyim? Ben miyim Bolu’da sahipsiz kalan Dertlerim içinde yüzen ben miyim ? Arayýp derdinde dermaný bulan Her akþam dudaðýn büzen ben miyim ? Ben miyim dostlara gözyaþý döken ? Hasretlik sinemde boy verir iken Adýn söylendikçe içini çeken Sabýr tespihini dizen ben miyim ? Haramý Âdem’le beraber yiyen Ben miyim kadere boynunu eðen ? Kazara feleðin çarkýna deðen Ýlâhi nizamý bozan ben miyim ? Ben miyim Meryem’in alnýnda

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
461 
 Ey Bütün Kapýlarý Açan  (Fuat Türker)

Ey bir kapýyý açmadan diðerini kapatmayan Yüce Rabb’imiz! Sebepleri hazýrlayan, kalpleri istediði tarafa çeviren, yolunu þaþýranlara yol gösteren, yardým isteyenlere yardým eden, mahzunlarý sevindiren Allah’ým. Sana tevekkül ettim, iþimi sana havale ettim. Ey rýzký veren Allah’ým, bize hayýr kapýlarýný aç!..
462 
 Katýksýz Ýmaný Nasýl Yaþayabiliriz?  (Fuat Türker)

Etrafýmýzdaki her þey kaybolup gidecek. Kaybolmayacak olan þey, yalnýzca Allah ve ondan bir parça olan ruhumuz. Kaybolacak þeylerden vazgeçemediðimiz için hepsi sýkýntý oluyor, eziyet oluyor. Allah kaybolup gidecekleri býrakmamýzý, ardýna düþmememizi istiyor; bizler ise O’nun istediklerini yapmayýp kendimize zulmediyoruz.
463 
 Kur"an Ahlaký Ara - Sýra Yaþanmaz  (Fuat Türker)

Ýnsanýn yaþamý, ölümü, ibadetleri ve kulluðu yalnýzca Allah içindir. Ancak söz konusu insanlar günün neredeyse 23 saatini Kur’an ahlakýndan uzak geçirirken, dinÝ yaþamaya ise neredeyse bir saatlerini ayýrýrlar.
464 
 Samimiyet Kurtuluþtur  (Fuat Türker)

Samimiyetin kuþkusuz bir merkezi vardýr; Allah aþkýndan kaynak bulur. Ancak belli bir çapý, bir sýnýrý yoktur. Samimiyet, insaný, adeta yaþadýðý kapalý kutunun içinden çýkarýr.
465 
 Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak - II  (Fuat Türker)

Dini yaþamayan kiþilerden "benim ailem çok dindardý", " dedem dini konularda çok bilgiliydi" gibi açýklamalarý çok sýk iþitiriz. Ya da birine yaptýklarý bir iyilikten zaman zaman söz eder, haklarýnda "ne iyi insan" denilsin isterler. Tüm bu davranýþlarla karþýlarýndaki insanlar üzerinde iyi bir izlenim býrakmaya çalýþýrlar.
466 
 Allah'a Kopmaz Bir Baðla Baðlanmanýn Yolu  (Fuat Türker)

Ýnsan, "iþittim, iman ettim" dediðinde konunun kapandýðýný zannetmemeli. Þimdi onu bekleyen bir baþka tehlike vardýr; þirk,. Özellikle de gizli þirk tehlikesi.
467 
 Kalpteki Hastalýklar: Kin ve Nefret  (Fuat Türker)

Allah’ý gönülden seven insan, O’nun yarattýðý insanlarý da sever. Bu sevgi, þefkati, merhameti, acýmayý, özveriyi, güzelliklerden zevk almayý, huzur ve mutluluðu beraberinde getirir.
468 
 Allah'ýn Lütfu: Kur'an Ahlaký - I  (Fuat Türker)

Allah’ýn razý olacaðý pek çok davranýþ þekli Kur’an ayetlerinde haber verilir. Bu davranýþlarýn her biri Yüce Allah’ýn buyruklarýdýr ve ibadettir. Ýnsanýn 23 saatini Allah’tan uzak yaþayýp, günün yalnýzca 1 saatini -namaz kýlarak- ibadet için ayýrmasý kuþkusuz yanýlgýdýr.
469 
 Her Þey O'nu Tesbih Eder  (Fuat Türker)

Deniz dibindeki tek hücreli bir canlý da, göklerde süzülen bir martý da, karlarýn arasýnda boynu bükük bir kardelen çiçeði de Rabb’ine teslim olur, O’na itaat ederek yaþar.
470 
 Akýlcý Bakan Dünyayý Görür  (Fuat Türker)

Akýlcý baktýðýmýzda, dünyanýn bu kadar çýlgýnlýk ve hýrs yapýlacak bir yer olmadýðýný görürüz. Deliler gibi baðlanmaya deðecek dünyevi/maddi hiçbir þeyin olmadýðýný görürüz.
471 
 Þeytan ve Sözcüsü  (Fuat Türker)

Nefsin verdiði bir diðer telkin de, kiþinin ibadetlerini tam olarak yapamýyor olmasýna iþlerinin yoðunluðunun neden olduðudur. Bu mazeret ise asla geçerli deðildir. Kur’an’a tabi olmak isteyen her insan, önceliklerini yine Kur’an’a göre belirlemelidir.
472 
 Var Olan Her Þey Neyi Ýþaret Ediyor  (Fuat Türker)

Evrendeki her þeyin belirli bir ölçüyle yaratýldýðýný ve tüm evrende kusursuz bir dengenin olduðunu, düþündünüz mü?... Veya þu an ayaðýnýzý bastýðýnýz yerkürenin, saatte 1670 kilometre hýzla hareket ettiðini... Yeryüzünün süsleri olan çeþit çeþit bitkilerin nasýl yaratýldýðýný... Çamurlu topraktan tadýyla, kokusuyla ve rengiyle insanýn zevkine uygun meyvelerin nasýl olup da çýktýðýný...Meyvelerin kabuklarýnýn aslýnda mükemmel birer ambalaj olduðunu...
473 
 Yaþama Kur'an Penceresinden Bakmak  (Fuat Türker)

Ýman edenler hayata Kur’anî bakýþ açýsýyla bakarlar. Samimi Müslüman’ýn farklý bir ’hayat felsefesi’ yoktur; þeytanýn deðil Allah’ýn sistemine baðlýdýr. Tek doðru yol Allah’ýn bizler için seçtiði hak yol olan Ýslam’dýr.
474 
 Alnýnda Secde Ýzi  (Fuat Türker)

Namazýn, Allah’ýn huzuruna çýktýðýmýz an olduðunu her kýyamda hatýrlayalým… Kur’an’da dikkat çekildiði üzere namazý “dosdoðru” kýlalým. Çünkü dünyadayken Allah’a bile bile secde etmemiþ olanlar, ne kadar isteseler de ahirette buna güç yetiremeyeceklerdir...
475 
 Allah'ýn Vaadi Haktýr  (Fuat Türker)

Allah ayetlerinde Kendisine ortak koþmayan müminleri kesinlikle inkâr edenlere galip getireceðini ve onlarýn korkularýný gidereceðini vaat eder.
476 
 Günü Allah'a Adamak  (Fuat Türker)

Uyumadan önceki zaman, insanýn baðýþlanma dilediði son anlar olabilir. Ýnanan insan bu gerçeðin bilincinde olduðu ve ölümün her an gelebileceðini asla unutmadýðý için -belki de son fýrsatý olan- bu anlarýn deðerini bilir. Ýçtenlikle Rabb’ine yönelir, baðýþlanma diler; tevbe eder.
477 
 Darwinizmin Getirdiði Savaþlar Kuran Ahlakýyla Son Bulacak  (Altuð Öztürk)

Bugün yeryüzünde yaþanan savaþlarýn nedeni olarak ‘din’ gösterilmeye çalýþýlsa da, Yaratýlýþýn ve Evrim Teorisi’nin temelleri göz önüne alýndýðýnda tüm çatýþmalarýn nedeni açýkça görülmektedir.
478 
 Karda Kirmizi Izler  (A. Ertugrul Han)

Gündem hep savas, ve ölen yine müslüman... Ve birileri hep birilerinin ölümünden maddi birseyler kazanmak dileginde...
479 
 Anne ve Çocuk Arasýndaki Yaþam Köprüsü  (Fuat Türker)

Anne ve çocuðu arasýndaki ilk yaþam köprüsü plesentadýr; anne bebeðini bu yolla besler. Doðduktan sonra da sütüyle onu doyurur. Anne, çocuðunu bedensel yönden beslediði gibi, ruhsal açýdan eðitmekle de yükümlüdür.
480 
 Kurban Bayramý'nýn Düþündürdükleri  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Günlerin en müstesnasýdýr bayramlar… Ortak deðerlerimizin en baþta gelenidirler. Daha çok bayramlarda hatýrlarýz birbirimizi; birlik ve beraberlik tavan yapar bu güzel zaman dilimlerinde. Bir baþka kenetleniriz bayramlarda. Hasretler geçici olsa da son bulur bu sayýlý günlerde. Ýçimize doðan sevgi güneþi bir baþka ýsýtýr bizi. Hüznümüzü, acýmýzý ve yalnýzlýðýmýzý paylaþarak azaltýr; mutluluklarýmýzý ise paylaþarak çoðaltýrýz bu kýymetli günlerde. Bayram gelince aramýzdaki mesafeler ortadan kalkar, kurumaya yüz tutan tebessümler yeniden yeþerir dudaklarýmýzda. Gönüllerimize nur, hanelerimize huzur dolar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.