..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Hikayeler
eylül
Deneme > Yüzleþme

Hikayeler okumayý sevmiþtim. Baþka dünyalarýn giriþ kapýsýydý onlar. Oralarda kalmayý hiç düþlememiþ, kaçýþ planlarý yapmadan gezmiþtim. Bazen gülümsemem kahkahalara dökülmüþ, kimi zaman hýçkýrýklarýmý tutamamýþtým. Hikayeler güzel; eðer kalbimi hoplatan, ruhuma sarýlan, kelimeleri lal býrakan ise… güzeldir hikayeler. Zaten onlarý çok uzun zaman önce sevmiþtim. Çocukluðumda dýþarýyý seyretmek için pencerede dakikalarca kalýrdým. Oysa e

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
261 
 Mirasta Erkeðe Ýki, Kadýna Bir Pay Olmasý Haksýzlýk mý?  (Mehtap Gözükan)

Miras konusuna girmeden önce Kuran'dan bir kaç detayý hatýrlatmak istiyorum. Ýslam'da kadýn ve erkek amel bakýmýndan tam eþittir. Kuran'da hitap ''mümin erkekler ve mümin kadýnlara söyle'' þeklindedir. Kimse kimseye üstün deðildir. Allah ayette''Erkek olsun, kadýn olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç þüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaþatýrýz ve onlarýn karþýlýðýný, yaptýklarýnýn en güzeliyle muhakkak veririz.'' (Nahl Suresi, 97) der. Üstünlük sadece takvaya göredir. Bu da Allah Katýndadýr. ''Allah Katýnda sizin en üstün olanýnýz, (ýrk ya da soyca deðil) takvaca en ileride olanýnýzdýr.'' (Hucurat Suresi, 13)
262 
 Ona Ruhundan Üfledi  (Fuat Türker)

Ýnsaný genç ve diri tutan imandýr. Estetik ameliyat ya da kozmetik ürünlerle olduðundan genç de görünse insan, asla imanýn verdiði nuru üzerinde taþýmaz. Hem ruhen hem fiziksel anlamda güzel olanlar, Allah’ýn, “Kendisinden güzellik geçmiþ bulunan” kullarýdýr…
263 
 Allah'ýn Yaratma Sanatý Kelebekler  (Altuð Öztürk)

Görünümüyle ve birbirinden farklý desenleriyle insanda hayranlýk uyandýran kelebekler, Allah’ýn benzersiz yaratma sanatýnýn birer tecellisidirler.
264 
 Ya Sen Gelmeseydin?  (melike uysal)

en güzel doguma ithafen yazýlmýþ bir yazý bu...Doðumla gelen mucizeye yazýlmýþ yazý.. bizleri bizden daha çok sevene yazýlmýþ bir yazý...
265 
 Ýç Huzuru  (Fuat Türker)

Kalbi içtenlikle Allah’a baðlamak, her þeyi Allah’ýn yaratmakta olduðu gerçeðini düþünmek, insanýn gerçekleri görmesini engelleyen perdeleri bir bir kaldýrýr; dünya ve ahiretin güzelliklerini önüne serer.
266 
 Aþk'larýn En Güzeli  (melike uysal)

sen, sonsuzluðun simgesisin.Sen Muhammed'sin. Aþk'larýn en güzelisin.
267 
 Ýlahi Rahmetin Parýltýsý  (Fuat Türker)

Allah, her bebeði son derece korunaklý, sakat kalmayacaðý, acý duymayacaðý bir yere; anne rahmine, ona hiçbir zarar gelmeyecek þekilde yerleþtiriyor. O Ýlâhi rahmetin tecellisiyle anne de daha doðmadan çocuðunu þefkatle sarýyor, koruyor, gözü gibi sakýnýyor. Doðduktan sonra da þefkat kanatlarýný üzerine geriyor. O munis kadýn, çocuðuna yönelik bir tehlike durumunda ise adeta aslan kesiliyor. En þiddetli özveriyi gösteriyor, kimi zaman kendisini feda ediyor.
268 
 Arafat (T) 'A Bir Dilek  (Büþra Dündar)

Onun kisvesine bürünememenin kasveti çöktü gönlüme; omuzlarým biraz daha eðildi. Fakat o da ne? "La Tahzen!" dedi gönlüm ve gözyaþlarým ona eþlik etti. Kýsa(!) bir müddet sussa da yüreðim, artýk dirilmiþti...
269 
 Sevgiyi Yitirmiþ Ýnsanlar  (Fuat Türker)

Ekonomik yönden çýkmaza girmek ve her þeyini kaybetmek, hastalanmak, çocuklarý için endiþelenmek gibi korkulardan bir türlü kendisini kurtaramaz. Her gün yeni bir endiþe ve acý içerisindedir.
270 
 Gurbette Ramazan Hüznü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Bütün dünyada bir ay boyunca ramazanýn doyumsuz atmosferi gönüllerimizi þenlik yerine döndürecek. Diðer zamanlara göre hayata can ve heyecan gelecek. Yürekler maneviyatla dolup taþacak. Zaman nehirlerinden akýp giden her gün, hüzün tortusunu da geride býrakacak. Gönlümüzdeki hatýralar kalacak geriye. Yaþanmýþlýklar bu hatýra sarmalý içinde yarýnlara aktarýlacak. O unutulmaz iftar sofralarý, teravih öncesinde ve sonrasýnda demli çaylar eþliðinde edilen sohbetler gönül köprülerimizi daha da saðlamlaþtýracak. Böylece zaman akacak, bizler de zamanýn akýþýna uyup onun býraktýðý derin izleri takip edeceðiz.
271 
 Salat Denizine Yolculuk  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Her þeyin hakikatinin ve özünün unutturulduðu dönemlerde yaþamaktayýz maalesef. Ancak, biz Kur'an'daki hakikatlerle buluþursak, tüm kavramarý daha derinden anlayacaðýz, Ýslam'ý da... Asýl ilim Kur'an'dýr...
272 
 'Vefa Nedir, Bilir Misin?'  (Fuat Türker)

Vefalý insan, beklentisi olmayan, çýkar gözetmeyen kimsedir. Müminin özverisi ve vefasý; onun, Allah’ý kendi nefsinden, yaþamýndan ve sahip olduðu maddi manevi herþeyden daha çok sevdiðinin açýk göstergesidir
273 
 Gerçek Ýnanç  (Altuð Öztürk)

Allah’a inanmak O’na kul olmayý yani ibadet etmeyi gerektirir. Bir anne düþünün. Bebeðini kucaðýna aldýðý ilk andan itibaren annelik görevi baþlar. Ýyi bir anne her zaman ve her koþulda bebeðini korur, onun bütün ihtiyaçlarýný titizlikle karþýlar ve annelik görevini asla ihmal etmez. Ayný þekilde bir doktor, mesleðinin gereði olarak hastasýyla ilgilenmek, saðlýðýna kavuþmasý için her türlü tedaviyi uygulamak zorundadýr. Her ikisi de keyfi sebeplerle görevlerini yerine getirmedikleri taktirde ne iyi bir doktordan ne de iyi bir anneden bahsedebiliriz.
274 
 Ey Umman-ý Rahmet  (R.Betül Çetin)

dua ve ses...
275 
 Size Ne Oluyor; Nasýl Hüküm Veriyorsunuz?  (Fuat Türker)

Allah’ýn sýnýrlarý içinde yaþayanlarla, insanlarýn koyduðu kurallara göre yaþayanlar arasýnda yaþamlarýnýn her anýnda derin ayrýlýklar vardýr. Kur’an, bu önemli farklýlýðý, “Þimdi Rabbinden apaçýk bir belge üzerinde bulunan kimse, kötü ameli kendisine ’süslü ve çekici gösterilmiþ’ ve kendi heva (istek ve tutku)larýna uyan kimseler gibi midir? (Muhammed Suresi, 14) ayetiyle vurgular.
276 
 Sebepler Birer Perdedir  (Fuat Türker)

Ýnsanýn meydana geliþi normal karþýlanýr ama yeni doðmuþ bir bebek aniden konuþup yürümeye baþlasa; bu, þahit olan her insanýn aklýnýn ihtiyarýný kaldýrýr. Ancak Allah, yýllarý sebep olarak yaratýr ve örneðin yaþlanma herkes için çok olaðan bir durum haline gelir.
277 
 "Çocuklar Duymasýn" Hatta Ýzlemesin  (Fuat Türker)

Özellikle çocuklarýn severek izledikleri “Çocuklar Duymasýn” adlý televizyon dizisinde abartýlý bir eþcinsel karakter ekranlara geldi. Bunun gereði ve anlamý neydi?..
278 
 Nankör Ýnsanlar ve Akvaryumdaki Balýklar  (Fuat Türker)

Allah’tan yüz çevirerek nankörlük eden kiþilerin durumu, akvaryumdaki balýklar gibidir. Balýklarýn yemlerini ve vitaminlerini veren, sularýný deðiþtiren, akvaryumun bakýmýný yapan biri vardýr. Ancak balýklar akýl sahibi olmadýklarýndan, bundan habersiz yaþarlar.
279 
 Anne Babaya Ýtaat ve Sýnýrlarý  (Fuat Türker)

Yüce Allah müminlere, iman etmeyen anne ve babalara dini konularda itaat edilmemesini, dünyevi konularda ise iyilikle davranmak gerektiðini haber verir:
280 
 Çocuk, Ýnancýný Kendisi mi Seçmeli?  (Fuat Türker)

Birçok anne baba çocuklarýnýn gideceði okul -hatta yazýn hangi sosyal faaliyette bulunacaðý- konusunda dahi kararý kendileri verir. Ancak alacaðý eðitime dair kararlarý çocuða býrakmazken, dini eðitimi görmezden gelmek, neye inanacaðýný çocuktan kendi kararýyla almasýný beklemek oldukça ilginç bir mantýktýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.