..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
201 
 Þahitlikte Bir Erkeðe Ýki Kadýn Olmasýndaki Hikmetler  (Mehtap Gözükan)

Kuran'da borç hususunda yapýlan þahitlikte bir erkeðe karþý iki kadýn olmasý, bazý ateist arkadaþlar tarafýndan Ýslam'da kadýnýn deðersiz olduðu þeklinde yorumlanýyor. Oysa anlaþýlanýn aksine, ilgili ayete kadýnýn rahatý ve konforu gözetiliyor. Þimdi ayeti inceleyelim...
202 
 Tanrý'dan Aðlaya Aðlaya Uzaklaþanlar  (osman demircan)

Yalnýz iki kapý sürgülüdür:Biri cehennemin diðeri cennetin kapýsý.Ve bu iki kapýnýn arkasýnda Tanrý gizlidir. Bütün nehirler ceset ve kan akýttýðýnda ve bu manzarayý görenler intihar ettiðinde Tanrý’ya inanmayanlar sadece bir kapý aralýðýndan bakamayanlardýr ya da gözleri yaþlý olanlardýr. Ýþte öyle insanlar aðlaya aðlaya ölüme giderler de arkalarýnda merhamete dair bir iz aradýklarýnda sadece geride kendisini sürekli ileriye iten hayatýn hoyrat ellerini görürler ve önlerinde ise ketum bir uçurum vardýr.
203 
 Müslümanlar Ýçin Birlik Zamaný  (Altuð Öztürk)

Son yýllarda Müslüman ülkelerde yaþanan çatýþmalar, kargaþa ve zulümler bizlere, Müslümanlarýn birlik olmasý gerektiði konusunda daha aceleci olmamýz gerektiðini göstermektedir.
204 
 Keþkenin Beþiðinnde Sallanmayalým…  (PINAR ÖNALAN)

Katip melekler bundan sonrasýný bana býraktýlar fakat yazdýklarýmý benimle beraber kaydetmeye devam ediyorlar.
205 
 "Müminleri Savaþa Teþvik Et" Ayeti Savaþ Kýþkýrtýcýlýðý mý?  (Mehtap Gözükan)

Ýslam, barýþ kökenli bir kelimedir. Temelinde barýþ olan Ýslam'ý savaþ ve vahþet dini gibi göstermeye çalýþanlarýn, Kuran ayetlerinden bihaber olduklarý aþikardýr. Ýslam'da savaþ, sadece ve sadece saldýrý olursa haktýr. Doðal olarak saldýrý olduðunda, savunma amaçlý olarak yapýlmasý gereken ne ise o yapýlýr. Ýslam'da savaþ ve kýsas dýþýnda bir canýn alýnmasý, tüm insanlýðý öldürmekle eþ tutulur ve en büyük günahlardandýr. Asýl konumuza girmeden önce Kuran'da savaþýn baþlama koþulunu anlatan bir kaç ayet eklemek istiyorum. Kendilerine zulmedilmesi dolayýsýyla, onlara karþý savaþ açýlana (mü'minlere, savaþma) izni verildi. (Hac Suresi, 39)
206 
 Kadýnlar Adet Döneminde Namaz Kýlabilir, Kuran Okuyabilir!  (Mehtap Gözükan)

Ortalama 15 - 50 yaþ arasýndaki dönemi ele alalým. Kadýnlar bu dönemde her ay ortalama bir hafta namaz kýlmýyor, Kuran okumuyor. Bu da yýlda 12 hafta, yani üç ay namaz ve Kuran'dan uzak kaldýklarýný gösteriyor. Ömür boyunca yaklaþýk 10 yýl kadýnlarýn alný secdeye gitmiyor. Geceli gündüzlü 10 yýl! Korkunç bir rakam
207 
 Lütuflar Kuþaðý  (Bahar Kalemi)

iman, insaný insan eder; belki, insaný sultan eder. öyle ise, insanýn vazife-i asliyesi iman ve duadýr.Duanýzýn hemen kabul görmemesi ona icabet edilmediðini göstermez; kim bilir, belki de Allah Teâlâ isteðinizde ne kadar samimi ve kararlý olduðunuza bakýyor ve sizi daha gönülden duaya çaðýrýyordur.
208 
 Kur'an Nefretin Karanlýðýndan Baðýþlayýcýlýðýn Aydýnlýðýna Çýkarýr  (Fuat Türker)

Allah, baðýþlayýcýlýk özelliðiyle insaný saðlýklý yaþayabileceði þekilde yaratmýþtýr. Nefretin þeytani bir tadý vardýr; insaný tutsak eder. Ýnsan tutkularýnýn tutsaðý olmuþken özgür olamaz. Ancak bu duygudan kurtulduðunda gerçek anlamda özgürleþir.
209 
 Vuslat  (A. Ertugrul Han)

Kendimce olmayi sevdim ben, kendimce sevmeyi... Askin anlamini arastirdim hep kendi yüregimde... Ve vuslati arayan yüregimi özlemine kavusturmaktir tek temenni...
210 
 Acizliðimizi Kavramakta Neden Aciziz?  (Fuat Türker)

Ýnsan hiçbir bela ve musibeti kendisinden uzak görmemelidir. Bu felaketleri, zarar gören kiþiler de bela gelmeden önce muhtemelen kendilerinden uzak görmekteydiler. Her insan dünyada yaþayacaðý ortalama 60-70 yýl için, sonsuz hayatýný feda etme yanýlgýsýndan kurtulmaya çalýþmalýdýr. Çünkü ‘o gün’ herkes Kahhar olan Allah’ýn huzuruna çýkarýlacaktýr.
211 
 Pandora’nýn Kutusu…  (Mustafa Yener)

Bir Pazar sabahý þehrin sokaklarýný dolaþmaya çýkarsa kötülük, neþesi yerindeyse, derin derin nefes almak, gökyüzünü ciðerlerine çekmek istiyorsa; korkma zarar vermez sana…
212 
 Beraatýmýzý Ýsteyelim Biz de  (Ahmet Zeytinci)

''Dua mü'minin silahýdýr.'' derler. Öyle ya Yaradanýmýza dualarýmýz olmasa, O da kullarýna niye deðer versin. ''Bana dua edin duanýza icabet edeyim.'' demiyor mu hem de? Dua edelim, önce aile efradýmýza, çocuklarýmýza, ana babalarýmýza, sonra akrabalarýmýza, komþularýmýza ve dahi bütün müminlere... O dualarýn yüzüsuyu hürmetine, Rahman ve Rahim olan Allah cc. de kötülüklerimizi iyiliklere çevirir belki...
213 
 Berat Kandilinin Ýçini Doldurmak…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Gönüllerimizi huzurla dolduran mübarek üç aylar ne de çabuk geçmektedir. Zamaný durdurmak mümkün olmadýðýna göre bu aylarý layýk olduðu þekilde deðerlendirmek gerekir. Sevap ikliminin gönüllerimizi bayram yerine çevirdiði bu kýymetli zaman dilimlerini gaflet içinde geçirmemek lazým. Bu güzel ve bereketli aylarda gönüllerimize Allah aþkýný yerleþtirmek, secdelerde Rabbimize yalvarmak, af ve maðfiret dilemek ne kârlý bir iþtir.
214 
 Müslüman'a Düþen Yalnýzca Tebliðdir  (Altuð Öztürk)

Ýslam'da teblið önemli bir ibadettir. Her Müslüman teblið yapmakla sorumludur.
215 
 Yürek Yangýný  (çaðla)

216 
 Ramazan ve Þiir  (hüseyin hilmi arslan)

Þiirin ramazancasý, ramazanýn þiircesi
217 
 Bir Taþýn Suskunluðunda…  (Fazýl Akçil)

Taþa kök salmaya çalýþan parmaklarýn serüveni...
218 
 Acizliklerimiz Neden Var?  (Fuat Türker)

... bu denli üstünlükleri bulunduðu halde; Neden korunma ihtiyacýnda, aciz bir bedene sahibiz?.. Neden gözle görülemeyecek kadar küçük mikrop ve virüsler bedenimize zarar verebiliyor?.. Neden yaþamýmýz süresince sürekli bedenimizi temizlemek, ona bakým yapmak zorundayýz?
219 
 Allah'a Takva Ulaþýr  (Fuat Türker)

Ýmtihan için yaratýlan olaylarla yüzleþme zamanlarýnda sabýr ve tevekkül gösterir. Býçak bedene saplanýr, acýyý ruh çeker; insan tam tevekküllü olursa acý duymaz. ‘Maddeye olan baðýmlýlýktan’ kurtulup Allah’a yakýn olduðunda insan, tüm sýnavlarýný nezaket ve sabýrla karþýlar.
220 
 O Tek, Yarattýklarý Çift  (Fuat Türker)

Yüce Allah adeta Tekliðini vurgular gibi, her þeyi çift yaratmýþtýr. Bu, üzerinde derin düþünmemiz gereken bir özelliktir . Tüm bu çiftlerin/zýtlýklarýn yaratýlýþ hikmeti ise aralarýnda kýyas yapabilmemiz, þükretmemiz ve güzel ahlaka yönelmemiz için birer vesiledir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.