..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yüzleþme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme
661 
 Yazamamak  (kuzey darıcı ...)

lütfen, pijamalarýmý çýkarmak istiyorum içimde birþey yok, evet yanlýþ duymadýnýz yok, sizin var mý?
662 
 Kompartýman  (Tayyibe Atay)

bir yýlan beslerdim koynumda,zahirli, herkesi soktururdum....
663 
 Yüzleþmenin Azizliði  (Gözde Burcu Çan)

Varsýn olmasýn yüzleþmeler, varsýn bilinmesin gerçekler...
664 
 Üzgünüm Terlediðim Ýçin  (H.Deniz Hatipoðlu)

Biraz üzgünüm caným karamsarým da bugün istemeden kýrdým istemeden üzdüm üzüldüm üzgünüm seni göremediðimden üzgünüm yanýna gelemediðimden içimde git diyen kal diyen de ben ne dertler ne çileler gördüm hep tembel hep karamsar oldum üzgünüm caný
665 
 Kar  (cemile öktem)

uykusuzluk zamanlarýnda söylenmiþ bir kaç kelamdan ibaret...
666 
 Yolculuklar  (deniz)

Ýnsanýn canýný yakan yolculuklar...
667 
 Karanlýða Mektup  (efsun)

Aþk, karanlýða yazýlsn mektuptur.Yaþarsýnýz ama resimsiz,yazarsýnýz ama kelimesiz.Týpký karanlýðýn gözleri gibi efsûni.Yazdýkça silinir, yaþadýkça koyulaþýr.Gece kendini gündüzün ellerine teslim ettiðinde, her þey karanlýðýn içinde silinir,sessizliðe gömü
668 
 Trafik Kurallarý  (Esra Ýþbilen)

Bir stratejik masalmýþ aþk...
669 
 Bir Delinin Mektubu  (Kupa Kýzý)

Bu sana ilk mektubum caným Orson’cuðum. Ta ki yüzün zihnimde belirginleþip, elime fýrça, boya ve tuval alýp seni resmetmeye baþlayana kadar da sana yazmaya devam edeceðim. Seni resmettikten sonra mý? O zaman da senin ete ve kemiðe dönüþmeni bekleyeceðim. Bu arada Gepetto olmaya niyetim yok. Ben her zaman “gerçeðin” peþinden koþarým! Bunu da en iyi sen biliyorsun…Yani, bileceksin!
670 
 Yaþa ve Yaþat  (Didem)

Görmek istemeyenden daha kör, duymak istemeyenden daha saðýr, kimse olamaz derler. Ve ne güzel söylerler. Ýnsan ruhu, bedeni, yüreði, beyni, dengesizliðe bir yere kadar dayanýr. Bir yere kadar çýðlýklar, sessizce atýlýr. Ne zaman ki kasýrgalar kopar, ancak insanýn gözü ,o an var oluþu yakalamaya adým atar. Ýlk korku, kontrolü kaybederek diðerlerine zarar vereceði endiþesidir. Yani o anda bile tek gördüðü, dýþardakilerdir. Hep baþkalarýna dayandýðýndan, yine bir baþkasýný arar, kendinden korkarak baþkalarýndan yardým umar. Ruhu, yüreði, beyni, bedeni iflas etmiþtir sanki. Yýllarýn getirdikleri ve getiremeyip götürdükleri öyle birden üstüne varýr ki, evinin yolunu bulamaz, bir cümleyi tamamlayamaz hale gelir. Öyle çaresiz, öyle görünmezdir ki, yokluðuyla, varlýðý fark edilmez. Etliye, sütlüye karýþmaz ve artýk görünmez olmak bile ona yetmez. Uyku tek sýðýnaðýdýr, orada herþey tam istediði gibi, hem onun içinde hem de dýþýndadýr. Hiçbir güzelliði görmez, istese de göremez, kalýn bir perde inmiþtir, hafýzasýnýn en özel yerlerine, en sevdiði dostunu bile göremez zihninde. Bir yandan sevdiklerini üzmemek derdinde, herþey normalmiþ gibi davranýr. Hep yaptýðý gibi, maskesini yüzünde taþýr. Oysa maskesi yanarak yapýþmýþtýr tenine. Ne kendisini ne sahtesini yansýtmakta, güçlüdür artýk. Diðerleri yýllardýr gördükleri maskedeki yýpranmayý fark etmezler. Zaten yýpranmayý fark edecek farkýndalýklara sahip olsalar, maskeden onu kurtarmayý yýllar önce baþarýrlar, onlar kendileri olarak, onun ruhuna ayna tutarlardý. Diðerlerinin aksine hep dýþlansalar da maskenin içini görmeyi isteyen az bir çoðunluk çok azýný olsa da, hisseder farký. Ama konuþtuklarýnda, maskenin sahibi hiçbir þey olmamýþ gibi, gözlerine hiç ulaþmayan gülümsemesiyle, konuyu deðiþtirir. Ve daha çok kaçar, aslýnda ne çok yakýnlaþmaya ihtiyacý olduðunu bilmediði kiþilerden. En büyük kaçýþ, kendinden kaçma en sonunda hayattan kaçmaya dönüþür. Öyle mutsuz, öyle periþandýr ki aynalara bile dayanamaz, hem onlarý kýracak gücü yoktur, hem onlara bakacak yüzü. O kendi kendinde asla yenemeyeceði savaþýnda boðuþurken, dýþardakiler bedenin isyan belirtilerini yok etmek için, asla iþe yaramayacak önerilerde bulunurlar. Hep yaptýðý gibi dinler görünür, önerileri deneyince de iþe yaramadýðýný görür. Ve bu kýsýrdöngü, kiþinin ruhu ortaya çýkmadan, kýrýlamaz.
671 
 Yalandan, Geriye Ne Kalýr?  (Rabia Suluk)

Cam bir eþyanýn kýrýlmasýndan sonra bir daha bir araya gelmesi mümkün olmadýðý gibi, güven de tuzla buz olur yalan karþýsýnda. Artýk o kiþi doðru söylese de karþýdakinin þüpheli bakýþlarýndan kurtulamaz.
672 
 Valizimde Günahlar…  (SÝNEM SEMERCÝ)

Gözlerini kapa hayatýnda savrulan ne çok acý parçasý olduðunu göreceksin sonra aç ve yýllar sonrasýnýn kendini sil hafýzandan. Duvara astýðýn siluetini yavaþça giy üzerine ve unutma har hayatýn sonu ölümle biter.
673 
 Gerçek Yüzleþme  (Mahnaz Forouzandeh)

"Dönüp bakma artýk kaç yýlda geldim dediðin yere."
674 
 ve Yollar Böyle Bir Þey Ýþte  (mevlüt karakaplan)

Yollar; en çok da yalnýzlara yoldaþlýk yaparlar. Bazen hem bir izdir, bazen de bir arkadaþtýr yollar. Kimine göre ‘ince, uzun ’, kimine göre ‘ömürden daha uzun’. Ama bana göre hem ince, hem uzun, hem de ömürden daha uzun. Bazen de göz kapayýp açmaktan daha kýsa daha yakýn. Görmek istediklerimizle aramýzda ince bir kýl olur. Yürünmeyecek kadar ince ve uzun. Görmek istemediklerimizle; ölümlerle, ayrýlýklarla ise aramýzda bir þimþek olur. Çakýp söner; bir ayaðýmýz uzaklardadýr, bir ayaðýmýz da acýlarýmýzýn yaný baþýnda. Ýþte bu kadar çok þeydir yollar.
675 
 Ben Kimleyim?  (gizem)

bu diyar ben deðil,bu mekan benim deðil,bulunduðum yerdeki ben deðilim,kim varsa yanýmda benle deðil,ben onlarla hiç deðilim.........
676 
 Ýplerin Baþkasýnda Kuzum  (Deniz Þahin)

Bu bir baþkaldýrý...
677 
 Aykýrý  (Necla Demir)

Yokluðun aleniyetinde kaybolmuþ doðrularýn izleridir dudaklardan akan yalan sözcükler. Rast gele yalanlarda gizlidir doðrularýn ispatý, yalanlarýn ki de doðrularda…Bakmak deðil görmek gerek böyle bir kontrastýn ayniyetini !
678 
 Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Meraklý Eþek Arýsý: “- Üç gerçek dost vardýr: Yaþlý bir eþ, yaþlý bir köpek, hazýr para. - Sevgili dostlarým, bu dünyada dost yoktur… - Dünyada belki en geçici, en vefasýz þey dostluktur. Bir elbise bile bir dosttan fazla dayanýklýdýr.”Sokrat: Ýhtirasýný paylaþmaya, nefretini sevgiye, üzüntüsünü sevince, karamsarlýðýný iyimserliðe, düþmanlýðýný dostluða, gaddarlýðýný merhamete, egoizmini diðerkâmlýða dönüþtürebilene ben ÝNSAN derim. Ama bu ÝNSAN’dan yeryüzünde kaç tane bulabileceðimi bilemem.
679 
 Bir Nefeslik...  (Ayþegül Doðrucan)

Ama sonuç deðiþmez; bir aþk, bir dostluk, bir insanlýk biter.. Bir nefes daha ömürden gider… Bir bahar daha biter…
680 
 Aranýzdayým; Beni Duyan Yok Mu?  (Iþýn Çavdar)

Ben de engelliyim. Ama bedensel, iþitme ya da görme engelli deðil zihinsel engelliyim

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Acý Tatlý
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ruhumun Ýçi
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Çatýlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Portakal
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Ahu Gözlü
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Anneyiz Biz
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hey Kadýnlar
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Münazara
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Hayat/zaman
eylül
Deneme > Yüzleþme
Selam Efendim
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Eksik Olan
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sonra?
Alp Þahin
Deneme > Yüzleþme
Yol Bitene Kadar
eylül
Deneme > Yüzleþme
Sayfa Boþ
eylül
Deneme > Yüzleþme
Bakla
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Yaz Akþamlarý
Kübra Yerlikaya
Deneme > Yüzleþme
Kendini Sev
Aysel AKSÜMER
Deneme > Yüzleþme
Bir Masal Sözüm Var
eylül
Deneme > Yüzleþme
Prologue
eylül
Deneme > Yüzleþme

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.